Koolhydraatarm wortelbrood

Koolhydraatarm wortelbrood van Marga

Dit koolhydraatarm wortelbrood van Marga is eigenlijk  een kleine variatie op ons eigen courgettebrood. We hebben toch besloten het te publiceren omdat het ons ook heerlijk lijkt! Het wortelbrood van Marga bevat wel wat meer koolhydraten. Dat komt door de wortel. In totaal bevat het brood ongeveer 37,5 gram koolhydraten dat is rond 2 gram koolhydraten per sneetjes. Dus hou je van het courgettebrood, maar wil je weleens een variatie daarop proberen, dan heeft Marga het kookwerk al voor je gedaan en wij het rekenwerk! Dat is lief hè? Nou ik hoop dat jullie het net zo lekker gaan vinden als Marga. Stuur je ons een fotootje?

Bewaren

Het koolhydraatarme wortelbrood kun je goed afgesloten bewaren in de koelkast, dan blijft het zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten géén conserveermiddelen of ‘broodverbeteraars’ in. Daarom is de houdbaarheid wat korter dan bij fabrieksbrood. Buiten de koelkast zal het daardoor sneller bederven. Je kunt het broodje ook invriezen, snijd het wortelbrood daartoe na het afkoelen in 16-18 sneden die je -gescheiden- invriest. Snijd bakpapier in stukjes om de sneetjes te scheiden en doe alles samen in 1 diepvrieszak. Langzaam ontdooien tegen al teveel condensvorming. 
Heb je zelf ook een lekker (voor ons onbekend) koolhydraatarm recept? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina
Alle bezoekersrecepten 

Koolhydraatarm wortelbrood

Zo maak je het koolhydraatarm wortelbrood

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Koolhydraatarm wortelbrood
Recept afdrukken Bewaren
5 van 1 stem

Koolhydraatarm wortelbrood van Marga

Bezoekersrecept

Door: Marga Elberse
Lekker hartig koolhydraatarm wortelbrood voor bij de soep of gewoon met een plakje kaas....
Voorbereiden15 min
Koken/oven55 min
Totaal1 uur 10 min
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: brood & crackers

Koolhydraten - hoeveelheid

2,1 gram koolhydraten per sneetje (± 37,5 gram koolhydraten heel brood)
Uit recept: 1 brood (van 16-18 sneetjes)

Ingrediënten

Garnering

Bereiden

  • Verzamel (en snijd) alle ingrediënten, dat is het meeste werk!
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet een cakevorm van 25 x 10 cm in. Of bekleed de vorm met natgemaakt, uitgeknepen én ingevet bakpapier. Dan til je het brood er gemakkelijk uit!
  • Meng de julienne gesneden wortel, ui, (geperste) knoflook, eieren en kruidenkaas met de hand of met de keukenmachine. Meng daar amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, bouillonpoeder, bakpoeder, pompoenpitten en -naar smaak- nog extra Italiaanse kruiden en peper door.
  • Stort het beslag vervolgens in de vorm en garneer tot slot de bovenkant met een beetje zonnebloempitten.
  • Bak het brood ongeveer 45-60 minuten in de oven of tot het goudbruin kleurt en gaar is. Doe de prikkertest. Precieze baktijd hangt af van de maat bakvorm en je oven.
  • Laat het koolhydraatarme wortelbrood 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt met een scherp mes met fijne kartels.

Prikkertest - gaarheid controleren

  • Voor wie het niet kent: steek aan het einde van de baktijd een schone houten prikker tot in het midden van het brood. De prikker moet schoon en droog zijn als je hem eruit haalt. Dan is je brood of ander baksel gaar.

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

138 Shares
Share92
Pin46
Tweet