Dit koolhydraatarm wortelbrood van Marga is eigenlijk een kleine variatie op ons eigen courgettebrood. We hebben toch besloten het te publiceren omdat het ons ook heerlijk lijkt! Het wortelbrood van Marga bevat wel wat meer koolhydraten. Dat komt door de wortel. In totaal bevat het brood 2.1 gram koolhydraten per sneetje, je haalt er 16 sneetjes brood uit. Dus hou je van het courgettebrood, maar wil je weleens een variatie daarop proberen, dan heeft Marga het kookwerk al voor je gedaan en wij het rekenwerk! Dat is lief hè? Nou ik hoop dat jullie het net zo lekker gaan vinden als Marga. Stuur je ons een fotootje?
Wortelbrood bewaren
Het koolhydraatarm wortelbrood kun je goed afgesloten bewaren in de koelkast, dan blijft het zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten géén conserveermiddelen of ‘broodverbeteraars’ in. Daarom is de houdbaarheid wat korter dan bij fabrieksbrood. Buiten de koelkast zal het daardoor sneller bederven. Je kunt het broodje ook invriezen, snijd het wortelbrood daartoe na het afkoelen in 16-18 sneden die je -gescheiden- invriest. Snijd bakpapier in stukjes om de sneetjes te scheiden en doe alles samen in 1 diepvrieszak. Langzaam ontdooien tegen al teveel condensvorming.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Zo maak je het koolhydraatarm wortelbrood
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarm wortelbrood van Marga
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g wortel, julienne gesneden
- 30 g ui
- 1 teentje knoflook
- 4 eieren
- 175 g kruidenroomkaas
- 200 g amandelmeel
- 1 el kokosmeel
- 50 g lijnzaad
- ¼ tl bouillonpoeder, of zout
- 1 tl bakpoeder, (wijnsteen)
- klein handje pompoenpitten
- 1-2 el Italiaanse kruiden, naar smaak
- peper, naar smaak
Garnering
- beetje zonnebloempitten
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verzamel (en snijd) alle ingrediënten, dat is het meeste werk!
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en vet een cakevorm van 25 x 10 cm in. Of bekleed de vorm met natgemaakt, uitgeknepen én ingevet bakpapier. Dan til je het brood er gemakkelijk uit!
- Meng de julienne gesneden wortel, ui, (geperste) knoflook, eieren en kruidenkaas met de hand of met de keukenmachine. Meng daar amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, bouillonpoeder, bakpoeder, pompoenpitten en -naar smaak- nog extra Italiaanse kruiden en peper door.
- Stort het beslag vervolgens in de vorm en garneer tot slot de bovenkant met een beetje zonnebloempitten.
- Bak het brood ongeveer 45-60 minuten in de oven of tot het goudbruin kleurt en gaar is. Doe de prikkertest. Precieze baktijd hangt af van de maat bakvorm en je oven.
- Laat het koolhydraatarme wortelbrood 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt met een scherp mes met fijne kartels.
Prikkertest – gaarheid controleren
- Voor wie het niet kent: steek aan het einde van de baktijd een schone houten prikker tot in het midden van het brood. De prikker moet schoon en droog zijn als je hem eruit haalt. Dan is je brood of ander baksel gaar.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet