Koolhydraatarm witbrood van Marloes, zalig luchtig

koolhydraatarm witbrood

Wat een fijn broodrecept! Niet alleen heerlijk voor de liefhebbers van een boterhammetje bij het ontbijt, maar ook voor tosti-verslaafden een mooie uitkomst. Dit zalig luchtige, koolhydraatarm witbrood van Marloes is volgens haar: “…echt super simpel om te maken. Ik at het met een likje roomboter en wat suikervrije jam. Zalig!” En met slechts 0.66 gram koolhydraten per snee behoort het tot de top van de echt koolhydraatarme broodsoorten. Het lijkt een beetje op ons pittenbrood (boek 3) of het omega zadenbrood, door de hoeveelheid eieren, maar dit brood is echt prachtig wit zoals je ziet. Zo met de feestdagen in aantocht zeker bruikbaar lijkt ons!


Heb je ook een lekker, voor ons onbekend, eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina. Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

koolhydraatarm witbrood

koolhydraatarm witbrood

Zo maak je koolhydraatarm witbrood van Marloes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Koolhydraatarm witbrood, zalig luchtig!

koolhydraatarm witbrood
Door: Marloes
Dit heerlijke luchtige koolhydraatarme witbrood is echt super simpel om te maken. Eet het met een likje roomboter en wat suikervrije jam. Zalig!
4.75 van 8 stemmen

Voedingswaarde

Per sneetje
calorieën 170.13 kcalkoolhydraten 0.66 geiwitten 5.76 gvetten 15.84 gvezels 1.4 g
Gang Bijgerecht, Ontbijt, Soep
Keuken Europees
Trefwoord brood & crackers
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur
Hoeveelheid (aan te passen)16 sneetjes

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 C en bekleed een broodvorm met bakpapier of gebruik een siliconenvorm.
  • Wrijf het amandelmeel met bakpoeder en xanthaangom door een zeef om alle klontjes eruit te krijgen.
  • Mix (met een mixer dus) de eieren 2 minuten luchtig in een beslagkom. Mix eerst de gesmolten roomboter erdoor. Spatel vervolgens het meelmengsel erdoor tot je een homogene massa hebt.

Afbakken

  • Stort de massa in de broodvorm en bak het koolhydraatarme witbrood 45 minuten in de oven. Of tot het een mooie kleur heeft en gaar is. Hangt ook af van de afmetingen van je vorm.
  • Doe de prikkertest: steek een houten prikker tot het midden erin, als die schoon is dan is je brood gaar, anders nog 5 minuutjes en prikkertest herhalen.
  • Laat afkoelen op een rooster en snijd het brood met een scherp mes met fijne kartels in 16 plakjes.

Bewaren

  • Het zalige, luchtige, koolhydraatarme witbrood blijft 1 week goed in de koelkast, maar je kunt het ook invriezen in sneetjes met bakpapier ertussen.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Helen
Helen
1 uur geleden

5 sterren
net het wit ” brood”van Marloes gemaakt ,lekker tostie van gemaakt HEERLIJK,het lekkerste wat ik tot nu toe gevonden heb.Bedankt Marloes.

Annagreet
Annagreet
3 dagen geleden

5 sterren
Gisteren voor de 2e x gebakken. Wat een kadootje! Heerlijk zacht, licht zoetig door de amandelmeel. Mijn man vindt het ook erg lekker. Dank jullie wel (vooral Marloes uiteraard)

Bellina
Bellina
7 dagen geleden

4 sterren
Het brood gemaakt met amandelmeel waar de vliesjes nog inzitten. Het brood ziet er dan uit als bruinbrood. Dit amandelmeel is o.a. verkrijgbaar bij glutenvrij-vanderlei.nl. Smaakt prima.

Sterre
Sterre
14 dagen geleden

Hoi,
Kan je ipv xanthaangom ook arrow root gebruiken? Lijkt me een heerlijke recept!
Bedankt alvast
Sterre

Linda
Linda
21 dagen geleden

Dit recept komt uit het keto magazine/bakken editie. Ik heb uit dat tijdschrift ook de scones en de Victoria spongecakes geprobeerd, ook zo lekker. Spot on!

Dit
Dit
1 maand geleden

Kan je de kokosolie vervangen door olijfolie of roomboter?

Xaris
Xaris
1 maand geleden

5 sterren
Gister voor het eerst sinds jaren weer een pizza gegeten,en mjom,mjom,wat een heerlijkheid.Daar kan geen Italiaans restaurant tegenop.Bedankt voor alweer een lekker recept.

Moniek
Moniek
1 maand geleden

5 sterren
Ik heb het vanmiddag gemaakt, het is een heerlijk brood. Was een beetje bang dat het erg eiig zou smaken maar echt niet.
vanmorgen de roomboterkoekjes gemaakt, zijn niet te versmaden🤪
en gisteren het gevulde snackbrood voor bij de paprikasoep, ik heb gesmuld.
Wat hebben jullie toch een geweldige recepten, dank je wel😀
Jammer dat ik geen foto erbij kan plaatsen