koolhydraatarm witbrood

Koolhydraatarm witbrood van Marloes, zalig luchtig

Bezoekersrecept van de maand december 2020. Wat een fijn broodrecept! Niet alleen heerlijk voor de liefhebbers van een boterhammetje bij het ontbijt, maar ook voor tosti-verslaafden een mooie uitkomst. Dit zalig luchtige, koolhydraatarm witbrood van Marloes is volgens haar: “…echt super simpel om te maken. Ik at het met een likje roomboter en wat suikervrije jam. Zalig!” En met slechts 0.66 gram koolhydraten per snee behoort het tot de top van de echt koolhydraatarme broodsoorten. Het lijkt een beetje op ons pittenbrood of het omega zadenbrood door de hoeveelheid eieren. Echter dit brood is echt prachtig wit zoals je ziet. Zo met de feestdagen in aantocht zeker bruikbaar lijkt ons!

Bewaren

Koolhydraatarm brood bewaar je goed afgesloten donker en koel. Dan blijft het wel zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten géén conserveermiddelen of ‘broodverbeteraars’ in je zelfgebakken keto brood. Daarom is de houdbaarheid korter dan bij fabrieksbrood. Buiten de koelkast zal het daardoor sneller bederven. Je kunt het brood ook invriezen, snijd een heel brood daartoe na het afkoelen in sneetjes die je -gescheiden door een stukje bakpapier- invriest. Losse broodjes kunnen bij elkaar in een bewaardoos of diepvrieszak. Langzaam ontdooien voorkomt al te veel condensvorming. Helemaal lekker om een sneetje brood te of een broodje nog even in de oven knapperig te bakken.


Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

koolhydraatarm witbrood
koolhydraatarm witbrood

Zo maak je koolhydraatarm witbrood van Marloes

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Koolhydraatarm witbrood, zalig luchtig!

koolhydraatarm witbrood
Door: Marloes
Dit heerlijke luchtige koolhydraatarme witbrood is echt super simpel om te maken. Eet het met een likje roomboter en wat suikervrije jam. Zalig!
4.74 van 19 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per sneetje
calorieën 170.13 kcalkoolhydraten 0.66 geiwitten 5.76 gvetten 15.84 gvezels 1.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)16 sneetjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 C en bekleed een broodvorm met bakpapier of gebruik een siliconenvorm.
  • Wrijf het amandelmeel met bakpoeder en xanthaangom door een zeef om alle klontjes eruit te krijgen.
  • Mix (met een mixer dus) de eieren 2 minuten luchtig in een beslagkom. Mix eerst de gesmolten roomboter erdoor. Spatel vervolgens het meelmengsel erdoor tot je een homogene massa hebt.

Afbakken

  • Stort de massa in de broodvorm en bak het koolhydraatarme witbrood 45 minuten in de oven. Of tot het een mooie kleur heeft en gaar is. Hangt ook af van de afmetingen van je vorm.
  • Doe de prikkertest: steek een houten prikker tot het midden erin, als die schoon is dan is je brood gaar, anders nog 5 minuutjes en prikkertest herhalen.
  • Laat afkoelen op een rooster en snijd het brood met een scherp mes met fijne kartels in 16 plakjes.

Bewaren

  • Het zalige, luchtige, koolhydraatarme witbrood blijft 1 week goed in de koelkast, maar je kunt het ook invriezen in sneetjes met bakpapier ertussen.


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top