koolhydraatarm witbrood

Koolhydraatarm witbrood van Marloes, zalig luchtig

Bezoekersrecept van de maand december 2020. Wat een fijn broodrecept! Niet alleen heerlijk voor de liefhebbers van een boterhammetje bij het ontbijt, maar ook voor tosti-verslaafden een mooie uitkomst. Dit zalig luchtige, koolhydraatarm witbrood van Marloes is volgens haar: “…echt super simpel om te maken. Ik at het met een likje roomboter en wat suikervrije jam. Zalig!” En met slechts 0.66 gram koolhydraten per snee behoort het tot de top van de echt koolhydraatarme broodsoorten. Het lijkt een beetje op ons pittenbrood of het omega zadenbrood door de hoeveelheid eieren. Echter dit brood is echt prachtig wit zoals je ziet. Zo met de feestdagen in aantocht zeker bruikbaar lijkt ons!

Advertentie

Bewaren

Koolhydraatarm brood bewaar je goed afgesloten donker en koel. Dan blijft het wel zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten géén conserveermiddelen of ‘broodverbeteraars’ in je zelfgebakken keto brood. Daarom is de houdbaarheid korter dan bij fabrieksbrood. Buiten de koelkast zal het daardoor sneller bederven. Je kunt het brood ook invriezen, snijd een heel brood daartoe na het afkoelen in sneetjes die je -gescheiden door een stukje bakpapier- invriest. Losse broodjes kunnen bij elkaar in een bewaardoos of diepvrieszak. Langzaam ontdooien voorkomt al te veel condensvorming. Helemaal lekker om een sneetje brood te roosteren of een broodje nog even in de oven knapperig te bakken.


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

koolhydraatarm witbrood
koolhydraatarm witbrood

Zo maak je koolhydraatarm witbrood van Marloes

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Koolhydraatarm witbrood, zalig luchtig!

4.54 van 32 stemmen
koolhydraatarm witbrood
Door: Marloes
Dit heerlijke luchtige koolhydraatarme witbrood is echt super simpel om te maken. Eet het met een likje roomboter en wat suikervrije jam. Zalig!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per sneetje
kcal 170.13 koolhydraten 0.66 geiwitten 5.76 gvetten 15.84 gvezels 1.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)16 sneetjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 C en bekleed een broodvorm met bakpapier of gebruik een siliconenvorm.
  • Wrijf het amandelmeel met bakpoeder en xanthaangom door een zeef om alle klontjes eruit te krijgen.
  • Mix (met een mixer dus) de eieren 2 minuten luchtig in een beslagkom. Mix eerst de gesmolten roomboter erdoor. Spatel vervolgens het meelmengsel erdoor tot je een homogene massa hebt.

Afbakken

  • Stort de massa in de broodvorm en bak het koolhydraatarme witbrood 45 minuten in de oven. Of tot het een mooie kleur heeft en gaar is. Hangt ook af van de afmetingen van je vorm.
  • Doe de prikkertest: steek een houten prikker tot het midden erin, als die schoon is dan is je brood gaar, anders nog 5 minuutjes en prikkertest herhalen.
  • Laat afkoelen op een rooster en snijd het brood met een scherp mes met fijne kartels in 16 plakjes.

Bewaren

  • Het zalige, luchtige, koolhydraatarme witbrood blijft 1 week goed in de koelkast, maar je kunt het ook invriezen in sneetjes met bakpapier ertussen.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



29 gedachten over “Koolhydraatarm witbrood van Marloes, zalig luchtig”

  1. Gisteren dit brood voor ’t eerst gemaakt. Erg goed gelukt, mooi gerezen en luchtig resultaat alleen… het zout vergeten en dat moet er toch echt wel in merk ik. Opgelost met lekkere oude kaas erop ;-). Dit brood ga ik zeker vaker maken, bedankt Marloes.

  2. Ligt nu in de oven, benieuwd naar de resultaat. Heb de laatste deel ook met de mixer gedaan. Dus nu even afwachten als het ook luchtig blijft🤞

  3. bij dit recept staan 7 eieren, vervolgens moet je 2 eieren met de boter luchtig mixen. Hoeveel eieren moeten er nu daadwerkelijk in. vind het nogal onduidelijk

  4. Ik heb het brood vandaag gemaakt met de opgegeven ingrediënten maar het brood is niet wit maar geel achtig en ook niet zo los van structuur. Zou graag tips willen om het brood toch wit en luchtig te krijgen.

  5. Heerlijk! Ik was echt blij verrast. Ik heb wat lijnzaad gemalen en dat erdoor gedaan ipv xanthaangom. Werkt ook prima.

  6. Op zich was het een heerlijke boterham, ik miste zout, maar zie dat dat er wel bij staat, dus gewoonweg vergeten. Ik had ook de xanthaangom vervangen voor een halve te phsyllium vezels en misschien was het daarom een beetje droog?🤔

  7. net het wit ” brood”van Marloes gemaakt ,lekker tostie van gemaakt HEERLIJK,het lekkerste wat ik tot nu toe gevonden heb.Bedankt Marloes.

  8. Gisteren voor de 2e x gebakken. Wat een kadootje! Heerlijk zacht, licht zoetig door de amandelmeel. Mijn man vindt het ook erg lekker. Dank jullie wel (vooral Marloes uiteraard)

  9. Het brood gemaakt met amandelmeel waar de vliesjes nog inzitten. Het brood ziet er dan uit als bruinbrood. Dit amandelmeel is o.a. verkrijgbaar bij glutenvrij-vanderlei.nl. Smaakt prima.

  10. Hoi,
    Kan je ipv xanthaangom ook arrow root gebruiken? Lijkt me een heerlijke recept!
    Bedankt alvast
    Sterre

  11. Dit recept komt uit het keto magazine/bakken editie. Ik heb uit dat tijdschrift ook de scones en de Victoria spongecakes geprobeerd, ook zo lekker. Spot on!

  12. Gister voor het eerst sinds jaren weer een pizza gegeten,en mjom,mjom,wat een heerlijkheid.Daar kan geen Italiaans restaurant tegenop.Bedankt voor alweer een lekker recept.

  13. Ik heb het vanmiddag gemaakt, het is een heerlijk brood. Was een beetje bang dat het erg eiig zou smaken maar echt niet.
    vanmorgen de roomboterkoekjes gemaakt, zijn niet te versmaden🤪
    en gisteren het gevulde snackbrood voor bij de paprikasoep, ik heb gesmuld.
    Wat hebben jullie toch een geweldige recepten, dank je wel😀
    Jammer dat ik geen foto erbij kan plaatsen

      1. Gisteren het wittebrood gemaakt is niet zo wit als op de foto en ook niet zo los van structuur.
        Enige opties wat daaraan te doen is!?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven