Bezoekersrecept van de maand december 2020. Wat een fijn broodrecept! Niet alleen heerlijk voor de liefhebbers van een boterhammetje bij het ontbijt, maar ook voor tosti-verslaafden een mooie uitkomst. Dit zalig luchtige, koolhydraatarm witbrood van Marloes is volgens haar: “…echt super simpel om te maken. Ik at het met een likje roomboter en wat suikervrije jam. Zalig!” En met slechts 0.66 gram koolhydraten per snee behoort het tot de top van de echt koolhydraatarme broodsoorten. Het lijkt een beetje op ons pittenbrood (boek 3) of het omega zadenbrood, door de hoeveelheid eieren, maar dit brood is echt prachtig wit zoals je ziet. Zo met de feestdagen in aantocht zeker bruikbaar lijkt ons!
Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!
Bekijk hier alle bezoekersrecepten!
Zo maak je koolhydraatarm witbrood van Marloes
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!
Bezoekersrecept
Koolhydraatarm witbrood, zalig luchtig!

Voedingswaarde
Ingrediënten
- 200 g amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl xanthaangom
- 7 ei
- 125 g roomboter - gesmolten
- snufje zout
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 C en bekleed een broodvorm met bakpapier of gebruik een siliconenvorm.
- Wrijf het amandelmeel met bakpoeder en xanthaangom door een zeef om alle klontjes eruit te krijgen.
- Mix (met een mixer dus) de eieren 2 minuten luchtig in een beslagkom. Mix eerst de gesmolten roomboter erdoor. Spatel vervolgens het meelmengsel erdoor tot je een homogene massa hebt.
Afbakken
- Stort de massa in de broodvorm en bak het koolhydraatarme witbrood 45 minuten in de oven. Of tot het een mooie kleur heeft en gaar is. Hangt ook af van de afmetingen van je vorm.
- Doe de prikkertest: steek een houten prikker tot het midden erin, als die schoon is dan is je brood gaar, anders nog 5 minuutjes en prikkertest herhalen.
- Laat afkoelen op een rooster en snijd het brood met een scherp mes met fijne kartels in 16 plakjes.
Bewaren
- Het zalige, luchtige, koolhydraatarme witbrood blijft 1 week goed in de koelkast, maar je kunt het ook invriezen in sneetjes met bakpapier ertussen.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm, ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |