Bezoekersrecept van de maand december 2020. Wat een fijn broodrecept! Niet alleen heerlijk voor de liefhebbers van een boterhammetje bij het ontbijt, maar ook voor tosti-verslaafden een mooie uitkomst. Dit zalig luchtige, koolhydraatarm witbrood van Marloes is volgens haar: “…echt super simpel om te maken. Ik at het met een likje roomboter en wat suikervrije jam. Zalig!” En met slechts 0.66 gram koolhydraten per snee behoort het tot de top van de echt koolhydraatarme broodsoorten. Het lijkt een beetje op ons pittenbrood of het omega zadenbrood door de hoeveelheid eieren. Echter dit brood is echt prachtig wit zoals je ziet. Zo met de feestdagen in aantocht zeker bruikbaar lijkt ons!
Bewaren
Koolhydraatarm brood bewaar je goed afgesloten donker en koel. Dan blijft het wel zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten géén conserveermiddelen of ‘broodverbeteraars’ in je zelfgebakken keto brood. Daarom is de houdbaarheid korter dan bij fabrieksbrood. Buiten de koelkast zal het daardoor sneller bederven. Je kunt het brood ook invriezen, snijd een heel brood daartoe na het afkoelen in sneetjes die je -gescheiden door een stukje bakpapier- invriest. Losse broodjes kunnen bij elkaar in een bewaardoos of diepvrieszak. Langzaam ontdooien voorkomt al te veel condensvorming. Helemaal lekker om een sneetje brood te roosteren of een broodje nog even in de oven knapperig te bakken.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je koolhydraatarm witbrood van Marloes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarm witbrood, zalig luchtig!
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl xanthaangom
- 7 eieren
- 125 g roomboter, gesmolten
- snufje zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 C en bekleed een broodvorm met bakpapier of gebruik een siliconenvorm.
- Wrijf het amandelmeel met bakpoeder en xanthaangom door een zeef om alle klontjes eruit te krijgen.
- Mix (met een mixer dus) de eieren 2 minuten luchtig in een beslagkom. Mix eerst de gesmolten roomboter erdoor. Spatel vervolgens het meelmengsel erdoor tot je een homogene massa hebt.
Afbakken
- Stort de massa in de broodvorm en bak het koolhydraatarme witbrood 45 minuten in de oven. Of tot het een mooie kleur heeft en gaar is. Hangt ook af van de afmetingen van je vorm.
- Doe de prikkertest: steek een houten prikker tot het midden erin, als die schoon is dan is je brood gaar, anders nog 5 minuutjes en prikkertest herhalen.
- Laat afkoelen op een rooster en snijd het brood met een scherp mes met fijne kartels in 16 plakjes.
Bewaren
- Het zalige, luchtige, koolhydraatarme witbrood blijft 1 week goed in de koelkast, maar je kunt het ook invriezen in sneetjes met bakpapier ertussen.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Gisteren dit brood voor ’t eerst gemaakt. Erg goed gelukt, mooi gerezen en luchtig resultaat alleen… het zout vergeten en dat moet er toch echt wel in merk ik. Opgelost met lekkere oude kaas erop ;-). Dit brood ga ik zeker vaker maken, bedankt Marloes.
Ligt nu in de oven, benieuwd naar de resultaat. Heb de laatste deel ook met de mixer gedaan. Dus nu even afwachten als het ook luchtig blijft🤞
Dit brood is echt heel lekker.
Morgen genieten met roomboter en rosbief.
Vrolijk Pasen!
Ik heb dit brood gebruikt als basis voor een Smörgåstårta… Was super lekker!
Whow Mieke, dat is een prachtige Zweedse sandwichtaart. Dank voor de leuke foto en tip!
bij dit recept staan 7 eieren, vervolgens moet je 2 eieren met de boter luchtig mixen. Hoeveel eieren moeten er nu daadwerkelijk in. vind het nogal onduidelijk
Even goed lezen, get staat er echt heel duidelijk: de eieren 2 minutenluchtig kloppen.
Sorry, zag het nu. Te snel gelezen
Net gemaakt, smaakt heerlijk. Dank je wel.
Ik heb het brood vandaag gemaakt met de opgegeven ingrediënten maar het brood is niet wit maar geel achtig en ook niet zo los van structuur. Zou graag tips willen om het brood toch wit en luchtig te krijgen.
Welke maat broodvorm heeft u gebruikt?
Ik zou schatten zo ongeveer 25 x 11 x 6 cm
Heerlijk! Ik was echt blij verrast. Ik heb wat lijnzaad gemalen en dat erdoor gedaan ipv xanthaangom. Werkt ook prima.
Hoeveel lijnzaad heb je gebruikt? Ik wil het ook graag zo doen!
Op zich was het een heerlijke boterham, ik miste zout, maar zie dat dat er wel bij staat, dus gewoonweg vergeten. Ik had ook de xanthaangom vervangen voor een halve te phsyllium vezels en misschien was het daarom een beetje droog?🤔
net het wit ” brood”van Marloes gemaakt ,lekker tostie van gemaakt HEERLIJK,het lekkerste wat ik tot nu toe gevonden heb.Bedankt Marloes.
Gisteren voor de 2e x gebakken. Wat een kadootje! Heerlijk zacht, licht zoetig door de amandelmeel. Mijn man vindt het ook erg lekker. Dank jullie wel (vooral Marloes uiteraard)
Het brood gemaakt met amandelmeel waar de vliesjes nog inzitten. Het brood ziet er dan uit als bruinbrood. Dit amandelmeel is o.a. verkrijgbaar bij glutenvrij-vanderlei.nl. Smaakt prima.
Hoi,
Kan je ipv xanthaangom ook arrow root gebruiken? Lijkt me een heerlijke recept!
Bedankt alvast
Sterre
Dit recept komt uit het keto magazine/bakken editie. Ik heb uit dat tijdschrift ook de scones en de Victoria spongecakes geprobeerd, ook zo lekker. Spot on!
Ik ken dat blad niet, en Marloes ook niet. (even nagevraagd) Blijkbaar hangt het in de lucht?!
Kan je de kokosolie vervangen door olijfolie of roomboter?
Volgens mij gaat dat prima
Gister voor het eerst sinds jaren weer een pizza gegeten,en mjom,mjom,wat een heerlijkheid.Daar kan geen Italiaans restaurant tegenop.Bedankt voor alweer een lekker recept.
Dit recept staat bij het witbrood, maar gaat over de tonijnpizza 😉
Ik heb het vanmiddag gemaakt, het is een heerlijk brood. Was een beetje bang dat het erg eiig zou smaken maar echt niet.
vanmorgen de roomboterkoekjes gemaakt, zijn niet te versmaden🤪
en gisteren het gevulde snackbrood voor bij de paprikasoep, ik heb gesmuld.
Wat hebben jullie toch een geweldige recepten, dank je wel😀
Jammer dat ik geen foto erbij kan plaatsen
jawel dat kan met de knop in het reactiescherm.
Gisteren het wittebrood gemaakt is niet zo wit als op de foto en ook niet zo los van structuur.
Enige opties wat daaraan te doen is!?