koolhydraatarm weekmenu 12 herfst

Koolhydraatarm weekmenu 12 – herfst

Het één na laatste koolhydraatarm weekmenu van 2022 alweer! Boordevol met lekkere dingen. Keto witlofschotel, koolhydraatarme kaaskoekjes, LCHF vetbommen etc! Wij krijgen regelmatig de vraag wat eigenlijk het verschil is tussen koolhydraatarm, keto of low carb high fat (LCHF) enzovoort. Dat kunnen we goed begrijpen, want die grenzen zijn inderdaad nogal ‘vloeibaar’. Iedereen legt ze ergens anders. Ook bij diëten hebben mensen allemaal een eigen mening, van wat het precies is 😉 We doen een poging onze visie erop te verwoorden.

Advertentie

Koolhydraatarm, low carb high fat of keto?

Normale voeding (wat dat ook is) bevat ongeveer 200-350 gram koolhydraten. Koolhydraatarm, low carb high fat en keto is eigenlijk dezelfde benaming voor een dieet waarbij je niet zozeer kijkt naar calorieën, maar waarbij je vooral de hoeveelheid koolhydraten beperkt. Koolhydraten worden gewogen in grammen, je beperkt de koolhydraten tot zo’n 30-50 gram per dag . Daarnaast hanteren wij dat idealiter 2/3 daarvan uit groente zou moeten komen. Op die manier krijg je voldoende goede voedingsstoffen (en vezels!) binnen en voorkom je tekorten of overschotten. Lees daar meer over in dit artikel.

Echter veel mensen volgen tegenwoordig een heel erg streng keto dieet van maximaal 20 gram koolhydraten per dag. In onze ogen is dat voor enkele weken ‘om erin te komen’ echt helemaal prima. Maar voor de lange termijn hou je dat waarschijnlijk niet vol en het is ook de vraag of je dan nog wel gezond bezig bent. De meeste websites die zo’n strenge keto variant promoten hebben ook een winkeltje waar je dan weer allerlei supplementen kunt aanschaffen om tekorten of andere problemen mee op te vangen. Doe vooral wat je wilt, maar echt voedsel vervangen door pillen is niet wat wij onder gezond koolhydraatarm verstaan.

Hoe streng ben jij voor jezelf?

Uiteindelijk gaat het er voor de meeste mensen om dat ze gezonder en bewuster willen eten én graag ook wat afvallen. Maar wel op een prettige manier die past in hun eigen leefstijl, smaak en voorkeur. Ook het sociale aspect weegt voor veel mensen mee, een beetje normaal mee kunnen doen is niet geheel onbelangrijk. Dan kan het een nieuwe leefstijl worden zonder dat je jezelf al teveel ‘geweld’ aan hoeft te doen. Ontspan! Uiteindelijk geeft de weegschaal -naast hoe je je voelt- de doorslag! Hoe streng ben jij voor jezelf?

In dit koolhydraatarme weekmenu weer een ontspannen voorbeeldweek van gezonde en lekkere maaltijden. Veel plezier met je eetweek! Volgende week volg nog één bonusweekmenu waarin we onze favorieten van afgelopen maanden nog eens onder de aandacht brengen. Dan zijn we in januari weer terug!

Koolhydraatarm weekmenu 12

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Scroll naar boven