Koolhydraatarm weekmenu 12 – herfst

koolhydraatarm weekmenu 12 herfst

Het één na laatste koolhydraatarm weekmenu van 2022 alweer! Boordevol met lekkere dingen. Keto witlofschotel, koolhydraatarme kaaskoekjes, LCHF vetbommen etc! Wij krijgen regelmatig de vraag wat eigenlijk het verschil is tussen koolhydraatarm, keto of low carb high fat (LCHF) enzovoort. Dat kunnen we goed begrijpen, want die grenzen zijn inderdaad nogal ‘vloeibaar’. Iedereen legt ze ergens anders. Ook bij diëten hebben mensen allemaal een eigen mening, van wat het precies is 😉 We doen een poging onze visie erop te verwoorden.

Koolhydraatarm, low carb high fat of keto?

Normale voeding (wat dat ook is) bevat ongeveer 200-350 gram koolhydraten. Koolhydraatarm, low carb high fat en keto is eigenlijk dezelfde benaming voor een dieet waarbij je niet zozeer kijkt naar calorieën, maar waarbij je vooral de hoeveelheid koolhydraten beperkt. Koolhydraten worden gewogen in grammen, je beperkt de koolhydraten tot zo’n 30-50 gram per dag . Daarnaast hanteren wij dat idealiter 2/3 daarvan uit groente zou moeten komen. Op die manier krijg je voldoende goede voedingsstoffen (en vezels!) binnen en voorkom je tekorten of overschotten. Lees daar meer over in dit artikel.

Echter veel mensen volgen tegenwoordig een heel erg streng keto dieet van maximaal 20 gram koolhydraten per dag. In onze ogen is dat voor enkele weken ‘om erin te komen’ echt helemaal prima. Maar voor de lange termijn hou je dat waarschijnlijk niet vol en het is ook de vraag of je dan nog wel gezond bezig bent. De meeste websites die zo’n strenge keto variant promoten hebben ook een winkeltje waar je dan weer allerlei supplementen kunt aanschaffen om tekorten of andere problemen mee op te vangen. Doe vooral wat je wilt, maar echt voedsel vervangen door pillen is niet wat wij onder gezond koolhydraatarm verstaan.

Hoe streng ben jij voor jezelf?

Uiteindelijk gaat het er voor de meeste mensen om dat ze gezonder en bewuster willen eten én graag ook wat afvallen. Maar wel op een prettige manier die past in hun eigen leefstijl, smaak en voorkeur. Ook het sociale aspect weegt voor veel mensen mee, een beetje normaal mee kunnen doen is niet geheel onbelangrijk. Dan kan het een nieuwe leefstijl worden zonder dat je jezelf al teveel ‘geweld’ aan hoeft te doen. Ontspan! Uiteindelijk geeft de weegschaal -naast hoe je je voelt- de doorslag! Hoe streng ben jij voor jezelf?

In dit koolhydraatarme weekmenu weer een ontspannen voorbeeldweek van gezonde en lekkere maaltijden. Veel plezier met je eetweek! Volgende week volg nog één bonusweekmenu waarin we onze favorieten van afgelopen maanden nog eens onder de aandacht brengen. Dan zijn we in januari weer terug!

Koolhydraatarm weekmenu 12

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Trefwoorden

Scroll naar boven