Koolhydraatarm vanille roomijs

Koolhydraatarm vanille roomijs

De langste dag! We hebben al aardig wat warme dagen achter de rug, en ongetwijfeld ook in het vooruitzicht. Wat is er dan lekkerder dan ijs? Probleem is natuurlijk dat er een hele berg suiker in zit. Maak zelf koolhydraatarm vanille roomijs! Lekker romig, met een fijn zacht mondgevoel. Als je het ijs echt zacht wilt eten, moet je het niet in de vriezer op -18 °C bewaren maar het onmiddellijk consumeren. Wat je ook kunt doen: er vanille-ijs op een stokje van maken, die je beter kunt eten als het hard is. Dan kun je die ijsschep ongebruikt laten. Als je de ijsschep wel kunt en wilt gebruiken, dan bevat het koolhydraatarm roomijs per bolletje: kcal 134.27  ⋆  koolhydraten  1.05 g  ⋆  eiwitten  3.44 g  ⋆  vetten  12.9 g  ⋆  vezels  0.14 g.

Advertentie

Hard ijs!

Wij consumenten bewaren ijs meestal op -18 °C. Dat zorgt ook voor hard(er) ijs. Ideaal is echter een bewaartemperatuur van -8 °C. Verder zorgt een hoog suiker-, en vetgehalte voor zacht roomijs. Met dat vet zit het wel snor in ons koolhydraatarme vanille roomijs, maar die suiker… Als je de suiker vervangt door zoetstoffen dan krijg je sowieso veel harder ijs. Ook de methode van ijsbereiding is van invloed. Een goede ijsmachine draait en vriest continue, dat maakt nu eenmaal beter, luchtiger ijs dan als je handmatig om het half uur omschept. Wat kun je zelf doen om zo min mogelijk last te hebben van kanonhard ijs?

Tips

  1. Bewaar je bak ijs in een extra laag bubbeltjesfolie of luchtdicht ziplock zakje. 
  2. Voeg per 450 ml ½ tl guargom of xantaangom en/of 2 tl eiwitpoeder toe om de structuur van ijs te verbeteren.
  3. Haal het ijs 15 tot 30 minuten van te voren uit de vriezer om op temperatuur te laten komen.

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je koolhydraatarm vanille roomijs

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Koolhydraatarm vanille roomijs

Koolhydraatarm vanille roomijs

Zelfgemaakt koolhydraatarm vanille roomijs is niet alleen verrukkelijk, het bevat enkel natuurlijke ingrediënten en past in een gezonde leefstijl!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
IJSMACHINE 50 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten

Ook gebruikt

  • IJsmachine

Voedingswaarde

Per bolletje à 50 ml
kcal 134.27 koolhydraten 1.05 geiwitten 3.44 gvetten 12.9 gvezels 0.14 g
Hoeveelheid (aan te passen)10 bolletjes à 50 ml

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Mix de eierdooiers met erythritol luchtig.
  • Verwarm (dus niet laten koken) in een pan met dikke bodem de slagroom samen met de amandelmelk, vanille en het eiwitpoeder op laag vuur.
  • Meng wat van de warme roommix door de eidooiermix (familie maken). Giet het mengsel daarna -al roerende- bij de rest van de warme roommix. Blijf roeren, het ei moet langzaam stollen, dus laat deze ijsbasis binden op zacht vuur. Het moet in elk geval lekker lobbig worden.
  • Meng xanthaangom en erythritol met elkaar in een kopje en doe het koude water erbij. Roer goed door elkaar en doe bij de warme mix. Laat even meekoken.
  • Laat het mengsel afkoelen. Proef of de afgekoelde massa zoet genoeg is en draai er vervolgens ijs van in je ijsmachine. Bij onze zelf koelende ijsmachine duurt dat ongeveer 50 minuten.
  • Doe het ijs over in een diepvriesbak. Roer goed door elkaar en laat het nog 30 tot 60 minuten in de diepvries staan. Probeer te voorkomen dat het ijs té hard wordt.

Geen ijsmachine?

  • Zet het ijs meteen in de diepvries en roer elk half uur met een vork helemaal door, totdat je uiteindelijk mooi zacht ijs hebt gekregen. (duurt een uur of drie)
  • Tip: serveer het ijs met wat cacao-nibs.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


4 gedachten over “Koolhydraatarm vanille roomijs”

  1. Laat je het mengsel buiten of in de koelkast afkoelen voordat het de ijsmachine in gaat?

  2. Lijkt me lekker. Vraag: mag het mengsel koken als het xanthaangom mengsel toegevoegd is?

Reacties zijn gesloten.

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Scroll naar boven