Een lekker koolhydraatarm stokbrood mag natuurlijk niet ontbreken op ons foodblog. Ideaal voor bij de barbecue of kaasfondue! Dit koolhydraatarm stokbrood is vers gebakken het lekkerst. Dan heeft het een iets knapperig randje. De ingrediënten (psylliumvezel) in het brood trekken makkelijk vocht aan. Daardoor zal het brood na een tijdje weer zacht worden. Geen punt, maar vlak voor consumptie even in de oven, grill of tosti ijzer is om die reden wel een aanrader. Je haalt uit het recept drie koolhydraatarme stokbroden, 1 zo’n brood (=15 sneetjes) bevat slechts 4.3 gram koolhydraten.
Stokbroodvorm
Ik kocht in april ’n stokbrood bakvorm met 3 holle vormen en gaatjes. Daardoor wordt het stokbrood mooi rondom gebakken. Door de hectiek was ik er nog niet aan toe gekomen om de low carb stokbroodjes daadwerkelijk te bakken. Inmiddels ligt de diepvries weer vol met heerlijk koolhydraatarm stokbrood. Ik doe het brood per 8 sneetjes (2.25 gram koolhydraten) verpakt in de diepvries. Lekker makkelijk voor één dag om te beleggen met veel verschillende dingetjes. Dan gebruik ik het zowel bij het ontbijt als bij de lunch. En zo heb ik ook altijd mijn eigen koolhydraatarme onderlegger op voorraad als er opeens lekkere smeerseltjes op tafel komen. Of gewoon als extraatje bij een soepje. Doen! Het stokbrood bevat per portie van 3 sneetjes: calorieën 157.26 kcal ⋆ koolhydraten 0.85 g ⋆ eiwitten 9.05 g ⋆ vetten 12.41 g ⋆ vezels 2.28 g.
Koolhydraatarm stokbrood
Bij het recept voor het pompoenpittenbrood beschreef ik al hoe handig het is om de mix in een grotere hoeveelheid te maken. Zodat je er alleen de natte ingrediënten aan toevoegt als je het wilt bakken. Voor dit koolhydraatarm stokbrood gebruikte ik 10 x dat pompoenpittenbrood-recept, aangezien die mix bij ons tegenwoordig favoriet is. Het deeg is net te vloeibaar voor de open stokbroodvorm. Geen probleem verder, maar daarom vormde ik ‘bakjes’ van bakpapier. Zo bakte ik het brood eerst even voor. Als je dat teveel gedoe vindt, overweeg dan het deeg voor het breekbrood en laat het dik worden voordat je het in de vorm legt.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarm stokbrood
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarm stokbrood
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g pompoenpitten
- 80 g hennepzaad
- 70 g sesamzaad
- 20 g psylliumvezel
- 1 tl zout
- 20 g bakpoeder, (wijnsteen)
- 50 ml slagroom
- 10 eieren
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Wij maakten 3 stokbroodjes à 15 sneetjes = 45 sneetjes. Of halveren en in de lengte doorsnijden om tosti's mee te maken. Gesneden invriezen, superhandig!
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C. Vorm van bakpapier 3 bakjes door de punten in te draaien, zoals bij een toffee-papiertje en leg ze in de stokbroodvorm.
- Meng en maal alle pitten, zaden, vezels, zout en bakpoeder met een koffiemolentje of in de keukenmachine tot meel. De zaadjes hoeven niet helemaal fijn. Meng het meel met de slagroom en de eieren.
- Verdeel de massa over de 'papierbakjes' en bestrooi naar wens met pitten/zaden.
- Bak het stokbrood 20 minuten voor. Dan is het stevig genoeg om het bakpapier te verwijderen. Leg de uitgeklede stokbroden terug in de stokbroodvorm en bak ze nog eens 5 minuten hoog in de oven of tot het brood een mooi kleurtje en lekker korstje heeft.
Is je baksel groen of paas geworden?
- Bij sommige mensen verkleurt het brood groen of paars. De smaak ervan is overigens wel normaal en je kunt het ook echt gewoon eten. Maar het ziet er wel vreemd uit…. Groen brood? Dan heeft het bakpoeder gereageerd met zonnebloem- of pompoenpitten. Of je hebt in plaats van bakpoeder natriumbicarbonaat gebruikt. Iets zuurs, zoals citroensap of azijn toevoegen helpt. Paars brood? Dan heb je niet uitsluitend de psylliumvezels (husk) gebruikt, maar ook de gemalen kern van het vlozaad. Of de vezels zijn niet helemaal zuiver en bijvoorbeeld gemengd met inuline.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Even een vraagje over de Psylium dat gebruik ik ook net zo als jullie maar ik heb waarschijnlijk te kort meegenomen naar het buitenland en ik kan het hier nog niet vinden nu zag ik wel dat je schreef dat je het kon verdelen met xantagom maar hoe is de verhouding dan ?? Of kan ik de Psylium vervangen door iets anders als ik echt te kort ga komen zit namelijk voor 6 maanden in Spanje!! Alvast bedankt
6 maanden *zucht* heerlijk… Euhm, nou er staat bij psylliumvezel juist:” Helaas, juist door de unieke eigenschappen is het niet echt goed te vervangen door een koolhydraatarm alternatief. Je kunt wel een combinatie van xanthaangom en psylliumvezel nemen in baksels.”
Vervangen van een ingrediënt hangt helemaal van het recept af. In het voorbeeld van psylliumvezel maakt het nogal uit of het gaat om iets verdikken van een saus of dat je er brood mee wilt bakken. Misschien even aan Google vragen en kijken welke vervanging in jouw geval zou kunnen werken?
Ik zie staan bij het recept 10 ei. Worden er echt 10 eieren bedoeld?
Dat klopt, ik heb er even meervoud van gemaakt. Je maakt hiermee 3 heerlijke stokbroodjes. Eet smakelijk!
Ik ben het stokbrood al voor de zoveelste keer aan het bakken. Ik heb net het bakpapier verwijderd en nu nog 10 minuten afbakken. Waarom zou je het bakpapier niet gewoon laten zitten en gewoon 30 minuten daarin bakken?
Omdat het mooi rondom kan bakken; met bakpapier blijft het iets te klef.
Hallo, kan je een heel stokbrood ook invriezen? En kan ik een bevroren stokbrood in de oven doen? Op hoeveel graden kan ik dit dan doen?
Hoi, ja je kunt een heel brood ook invriezen maar de meeste mensen hebben liever kleinere hoeveelheden, vandaar de plakjes. Ik zou dezelfde temperatuur aanhouden als bij het bakken 175 °C, voorverwarmde over wel. En ik denk 10 minuten eens beginnen, even testen en verder in de gaten houden.
. Eerste experiment stokbroodjes… ik had geen hennepdeeg en heb dat na wat opzoekwerk op Google vervangen door deels lijzaad, deels chiazaad. Daar het deeg erg nat was heb ik er drie eetlepels kokosmeel aan toegevoegd. De stokbroodjes zijn erg lekker geworden. Het is wel donkerder dan of de foto, misschien door het chiazaad… Lekker met Baba Ganoush of boter met zeezout. Ik had wat te weinig zout erin gedaan, dus vandaar hartig beleg. Ik ben erg blij dat ik de stokbroodvorm gekocht had. Ik ga vaker experimenteren nu. Bedankt voor het recept. Jo
De kleur komt denk ik eerder door het lijnzaad. Maar geinig experiment, dank voor het delen ervan!
Geweldig smaakt dit stokbrood!! Snel klaar en ziet er super mooi uit met pompoen en sesam zaden er boven op!
Joeppie, ook voor mij nu stokbrood bij een soepie of de BBQ! Ik had alleen de uiteinden van het bakpapier iets te strak ingedraaid dus de zijkanten van het stokbrood bleven iets kleven in het papier toen ik de broodjes er uit haalde. Ik snij de broodjes straks in plakken en doe ze in porties in de diepvries, heerlijk zo’n voorraadje. Bedankt weer….
🙂 graag gedaan en geniet ervan!
Mijn favoriete broodrecept. Zo veelzijdig! Stokbroodvorm, cakevorm, mini-broodjesvom. Maakt niet uit, lukt allemaal.
Daarom heb ik dit recept in de categorie Basisrecept gezet in Mijn Kookschrift. (die nieuwe optie krijgt van mij 5 sterren!)
Het koolhydraat arme stokbrood heb ik ook en cake vormpjes afgebakken zodat het net kleine stobroodjes zijn gaat ook fantastisch
Goed idee!
Ik ben hartstikke nieuw en ben bezig met bestellen ..nu weet ik niet welk hennepzaad en sesamzaad ik moet bestellen …gepeld of ongepeld?
Daar zit niet veel verschil in toch?
Ik vroeg me af of iemand de maat weet voor 1 stokbrood en in een andere vorm te bakken?
Goedemorgen ik wil graag proberen dit in een andere vorm ( cake blik) te bakken denk je dat het zou kunnen ik heb straks geen oven waar grote vormen inpassen??
Misschien iemand dat alleens geprobeerd?? Ik wil dit morgenavond gebruiken? Dank👍
Net de OOPSIE uit de oven gehaald met stijfgeklopt eiwit prima gelukt 😊😊
Gisteren heb ik mijn zus een stokbroodvorm en 3 stokbroden kado gegeven voor haar verjaardag. We aten het bij haar zelfgemaakte uiensoep. Zij is altijd op zoek naar recepten zonder ingrediënten waar ze allergisch voor is en dit recept is er een van. 😃
Iedereen was laaiend enthousiast over de smaak en de structuur van het brood, dus heb ik de link naar het recept gedeeld.
Wie weet hebben jullie er nu weer een paar pottenkijkers bij 😉
Nou wat een lief kado (en nog gefeliciteerd). Toevallig gaan wij morgen ene uiensoep uitproberen, als het meezit zie je die in maart ergens terug op onze website. En hoe meer pottenkijkers hoe beter, dank je voor de promotie!
Ik vraag mij af waar zou je de stokbrood vormen kunnen kopen?
Er staat een link in de tekst… (groene tekst kun je op klikken)
Ik heb dit recept net gebakken in langwerpige aluminium ovenbakjes i.p.v. stokbroodvormen. Het resultaat is uitstekend. De broodjes zien eruit als echt stokbrood. Overigens heel erg lekker stokbrood. Eet het vanavond met mosselen en besmeer met kruidenkaas, heeeeeeerlijk.
Goed idee Elly, soms moet je creatief zijn 😉
Ik heb een kleine stokbroodvorm voor 3 kleine stokbroden gebruikt en de helft van alles genomen. Deeg 20 minuten laten rusten, want het was te vloeibaar. Kon er 2 kleine stokbroodjes en 1 pistolet mee maken, die prima gelukt zijn.
1e kerstdag voorgebakken, 2e kerstdag afgebakken.
Dankzij dit recept en de bakvorm kan ik voortaan stokbrood eten bij een feestje of BBQ. Bedankt dus voor dit makkelijke recept.
Telkens weer keek ik verlekkerd naar dit recept, maar ik had geen stokbroodvorm. We waren bezig met het kerstmenu en mijn vriend vroeg: wat voor soort brood/crackers ga jij eten bij de borrel op 2e kerstdag? Ik dacht aan de lijnzaadcrackers en aan dit stokbroodrecept.
En vanmiddag dacht ik ineens: Nu heb ik er genoeg van! Waarom zou ik geen stokbrood kunnen eten? En: hoezo, “perfect bij de bbq?” Toch zeker ook perfect bij een winterse borrel? 😉 Ik heb snel een bakvorm on line besteld, zodat ook ik met kerst stokbrood bij de borrel kan eten. En als het weer buitenkookweer wordt: bij de bbq 😉
Tuurlijk voor alle gelegenheden geschikt! Gaat je vast bevallen! 💕✨🎄😋👨🍳💕✨🎄😋👨🍳💕✨🎄😋👨🍳
Hoi Anna-Karina,
Ik doelde op je antwoord aan Inge hier vlak onder (11 september, reactie op stokbrood), waarin je aangeeft yoghurt (of slagroom) toe te voegen vanwege het vet, waardoor het door ander vet of vettige substantie te vervangen is. Dat was voor mij een eye-opener, die me meer mogelijkheden geeft om te spelen met je recepten!
Bedankt voor je reactie en voor al je heerlijke recepten!!
Groetjes,
Karin
Oh 🙂
ik dacht dat jij dat allang deed!
Hoi Anna-Karina,
Interessant, jouw antwoord! Ik zit nl met hetzelfde: liever geen melkproducten. Dan zou je dus voor al jouw recepten waarvoor roomkaas en slagroom nodig zijn een alternatief vet + evt bijbehoren kunnen gebruiken? Zoals de kruidenroomkaas in jouw recept van courgettebrood? Die je dan kunt vervangen voor een alternatief vet, + evt toegevoegd vocht en kruiden?
Wauw, hier ben ik erg blij mee, als dat zo is!
Ik ben sinds kort bezig (als vegetariër, ja, ja) met het maken van bottenbouillon. Dat zou goed zijn voor mijn stramme knieën. Het vet en het vocht (een beetje) zou ik dan ook ipv vette zuivelproducten kunnen gebruiken, denk ik?
Je begrijpt dat ik me trouwens geen vegetariër meer kan noemen en hoe dat verder gaat, moet ik maar afwachten.
Hartelijke groet,
Karin
Inderdaad gewoon zelf durven experimenteren. Ik kan trouwens niet zien welk antwoord je precies bedoelt. Als het om vervangen gaat: dat hangt ook van het recept af.
Er zijn tegenwoordig heel veel lactosevrije producten op de markt. Het is voor ons ondoenlijk om dat allemaal te kennen, wij hebben nergens last van, dus gebruiken die producten niet. Ik ga er eigenlijk vanuit dat mensen die een bepaald product niet (willen) eten zelf bij Google aankloppen. Op die manier kun je precies de vervanging zoeken die het best bij je past.
Even een vraagje, in een aantal recepten wordt genoemd (in reacties), dat slagroom wordt vervangen door yoghurt. Aangezien ik geen melkproducten en soja mag gebruiken was mijn vraag of het ook vervangen kan worden door cocosyoghurt.?
Gaarne een spoedige reactie, kan ik snel aan de slag.
Nooit op mij wachten Inge, ik ben wel snel maar niet dag én nacht op afroep beschikbaar 😉
gewoon proberen, de yoghurt voeg je toe vanwege het vet, je zou ook kokosolie kunnen nemen. Kokosyoghurt lijkt me lekkerder, al ken ik dat spul niet.
Hoi Anna-Karina, vandaag meteen stokbrood gemaakt. Gelukt! Zo meteen ook kruidenboter maken. Ook lekker hoor.
Een vraag: wanneer je het stokbrood later eet en je wilt het wat opwarmen hoe hoog zet je dan de oven en hoe lang gaat het stokbrood erin?
Dat ligt aan je oven onze heteluchtoven 180 graden, bevroren 10 minuten. Even opwarmen is 5 wel genoeg of neem een broodrooster.
ik zie nergens staan welk meel en hoeveel meel er in moet
Als je even naar beneden scrolt Anouk, dan zie je daar een grijs receptkader. Daar staat alle receptinfo handig bij elkaar. Ook zie je daar klikbare ingrediënten en de beschrijving. (bij alle recepten doen we dat zo)
Wat een geweldig recept weer. We zijn inmiddels helemaal “verslaafd” aan de recepten, ook uit jullie boeken.
Ojee… 😉
Hoe lang is jouw stokbroodvorm? Ik kwam niet zo goed uit met mijn vorm met de aangegeven hoveelheid.
ongeveer 24 cm denk ik
Bedankt voor dit lekkere recept. Het is weer een topper. Onze barbecue was hierdoor compleet. En de restanten liggen in de diepvries
Zojuist stokbroodjes gebakken volgens bovenstaand recept. Benieuwd hoe ze smaken ze zien er heerlijk uit. Vanavond genieten met een lekker stukje brie 🙂
Ik ga dit ook proberen lijkt mij heerlijk,maar nog een vraag is er ook een recept om kha brood in de broodbakmachine te bakken
nee die heb ik niet omdat dat meestal is met GIST is khd-arme broden bevatten geen gist.
Hoi trudie. Ik weet niet of je kant en klaar kha meel hebt of het zelf maakt. Ik had van mijn schoondochter een pak kha meel gekregen, rechtstreeks van de molen, en heb dit gewoon in de machine gedaan. Op het programma voor wit brood. Ik had wel voor de korst stand 2 genomen. Mijn zelf gemalen noten en zaden krijg ik niet zo kort en heb mijn zelf gemaakt brood nog nooit lekker heb gevonden. Dit was heeerlijk.
Oei oei, dat meel van de molen is vaak helemaal niet koolhydraatarm, zij willen graag ‘een graantje meepikken van het succes nu de broodverkopen teruglopen. Oppassen dus en kijken of navragen welke ingrediënten en hoeveel koolhydraten er precies in zitten.
Vanmiddag gemaakt en ze zijn heerlijk! Toprecept! Nu zakten ze bij mij bij het afkoelen wel erg in, had ik ze iets langer in de oven moeten doen? Heb de tijden van het recept aangehouden.
Inzakken kan door heel veel verschillende dingen komen. Misschien eens even zoeken op google, zodat je zelf kunt achterhalen waarom het bij jou ‘mis’ gaat?
Ik heb een vraagje over psylliumvezel. Ik heb het stukje gelezen daarover, maar kon daar geen reactie plaatsen. Wordt het alleen toegevoegd vanwege zijn werkzame eigenschappen in de dikkedarm of ook voor de structuur van bijv dit stokbrood? Dus als het in het recept staat, kan je het dan ook weglaten of minder gebruiken, zonder dat het recept op zich veranderd? Alvast bedankt.
Nee Sun, je kan het zeker niet zonder meer weglaten, want het absorbeert heel veel vocht.
Wordt dit zonder vorm ook lekker en knapperig?
Je kunt het proberen, het brood wordt met dit soort ingrediënten nooit zo knapperig als een gewoon stokbrood, zoals je leest in het bericht worden de randjes wel iets knapperig.
Wat een heerlijke recepten lijken mij dit weer , heb stokbrood vorm al gekocht , laat het weten indien gemaakt .
Bedankt voor alle mooie recepten en sterke met verhuizen en alles er na .
Groetjes, Hetty
Dank je ‘het ergste’ hebben we al achter de rug!
Zit dit recept in één van de kookboeken ook toevallig?
En wat raden de meeste mensen aan kookboek 1 of 2?
Het recept voor het pompoenpittenbrood staat in Gewoon Koolhydraatarm (blz. 15). Dat recept 10x is voldoende voor deze drie stokbroodjes!
Wilde deze al een hele tijd maken maar de vorm was steeds niet verkrijgbaar bij
Blokker, nu eindelijk gelukt en meteen gemaakt. Het stokbrood is echt top! Heerlijk bij de bbq maar ook idd onder allerlei smeersels of gewoon met een likje roomboter! Bedankt voor het zoveelste toprecept!
Ha, ha, nu moet ik even om mezelf lachen. Omdat ik van plan ben stokbrood te bakken lees ik ook even de reacties door en stuit meteen op een hilarisch moment. Een tijdje geleden heb ik de pompoenpittenbroodjes gebakken. De volgende dag waren ze helemaal groen van binnen en dacht ik dat ze dus beschimmeld waren. In de pedaalemmer ermee. Het zijn dus de pompoenpitten!!!!! Nou, zo’n fout maak je dus ook maar 1x. Ik zal er bij het stokbrood aan denken en het met smaak opeten ;-))
HOERAAAAAAA HET NIEUWE KOOKBOEK IS UIT !!
Heerlijk, en jij maar denken dat onze recepten wel erg achteruit hollen…? Ja Hoeraaaaaaaaaaaaaaaaaaa! (maar pas echt uit op 17 augustus…)
Smaakt super, brood ziet alleen schimmel-groen van binnen?!
Hahaha, dat is het velletje van de pompoenpitten denk ik? Hoop ik… 🙂
Heb het antwoord misschien al wel gevonden. Chiazaad absorbeert veel vocht en om die reden lijkt t me niet zo geschikt. Het brood zal te droog worden dan? Toch naar de winkel dan maar….
Als ik het verkeerd heb wil je me dat dan aub.toch nog even laten weten?
Dank je wel. Gr.
Inderdaad beter geen chiazaad, anders moet je de hoeveelheden vocht wel aanpassen.
Gemaakt zònder chia zaad. Het is heeeeeerlijk en “mijnheer Gert”? vraagt om massaproductie! Ook ik heb ( de volgende dag ) binnenin, een groen brood. Wilde het eigenlijk niet meer eten totdat ik de pompoenvelletjes oplossing zag. Zitten te smullen bij de barbecue!
Lijkt me heerlijk en ik ben dan ook mijn ingrediënten aan t klaarzetten.
Ik hèb nog een mengsel van gemalen sesam-chia zaad en vroeg me af of ik dat óók kan gebruiken ipv alleen sesamzaad…
Gr. Lyanne Thomassen
Wat is dit lekker zeg. Vooral de structuur met de knapperige korst vind ik heerlijk. Dank voor het recept!
hallo,
Zijn de pompoenpitten, hennepzaad en sesamzaad alle drie nodig voor “meel” van te maken, of is dit om structuur te geven?
Want die zaden zullen waarschijnlijk zaden blijven, of niet?
Of kan men deze 3 vervangen met hetzelfde gewicht door vb amandelmeel?
Alvast bedankt voor uw antwoord.
mvg
Kathy
Nee het wordt echt een soort meel. En al die ingrediënten hebben nu hun eigen unieke eigenschappen.Dus als je het gaat vervangen door uitsluitend amandelmeel krijg je een amandelbroodje.
waar koop je de stokbrood vorm??
Er staat in link in de tekst Elly!
Leuk om te lezen dat het gelukt is! Ik heb ook stokbroden gemaakt van het deeg van het koolhydraatarm brood en van het deeg van de vezelbroodjes. De laatste gisteren gegeten bij de courgette makreel salade. Uit de vriezer even ‘oppiepen’, heerlijk!
Ziet er super lekker uit. Maar kun je het hennepzaad ook vervangen door iets anders. Het past net zoals chiazaad niet bij bloedverdunners 🙁
Jazeker ik zou gewoon van pompoen en sesam wat meer doen, of neem zonnebloempitten.
Dank je voor je snelle antwoord. Daar had ik zelf ook al aan gedacht, Snel van die lekkere stokbroodjes gaan maken,alles in huis.
Dat was mijn vraag ook. Ik heb even gekeken en onder andere Blokker heeft het in het assortiment.
Dat zag ik, maar als ik daar een link naartoe plaats en Blokker is er straks niet meer… dus vandaar even een algemene link.
Goedemiddag, waar vind ik zo’n bakvorm?
groetjes
Kathy
Oh sorry, de link was even weggevallen. Ik bestelde ‘m online maar je kunt even googelen op Stokbrood bakvornm.
Ik zou graag het stokbrood willen maken maar kan niet tegen slagroom of andere roomsoorten kan ik het vervangen voor iets anders??
Waarmee vervang je dat normaal gesproken? Het maakt wel uit of het vanwege de smaak is of vanwege bv. een lactose probleem. In dit recept heeft het vooral een functie voor de smeuïgheid. Roomboter zou je kunnen proberen, of kokosolie of Griekse yoghurt. Uiteraard zal de smaak niet precies hetzelfde zijn.