koolhydraatarm stokbrood

Koolhydraatarm stokbrood, perfect bij de barbeque

Een lekker koolhydraatarm stokbrood mag natuurlijk niet ontbreken op ons foodblog.  Karin bracht me op het idee met haar prachtige foto’s van haar koolhydraatarm stokbrood. (april, via Facebook)  Dank Karin, echt leuk om op deze manier weer een voorraadje heerlijk brood te maken.  Ideaal voor bij de bbq! Dit koolhydraatarm stokbrood is vers gebakken het lekkerst. Dan heeft het een iets knapperig randje. De ingrediënten (psylliumvezel) in het brood trekken makkelijk vocht aan. Daardoor zal het brood na een tijdje weer zacht worden. Geen punt, maar vlak voor consumptie even in de oven, grill of tosti ijzer is om die reden wel een aanrader.

Stokbroodvorm

Ik kocht in april ‘n stokbrood bakvorm met 3 holle vormen en gaatjes. Daardoor wordt het stokbrood mooi rondom gebakken. Door de hectiek was ik er nog niet aan toe gekomen om de stokbroodjes daadwerkelijk te bakken. Inmiddels ligt de diepvries weer vol met heerlijk koolhydraatarm stokbrood. Ik doe ze per 8 sneetjes verpakt in de diepvries. Lekker makkelijk voor één dag om te beleggen met veel verschillende dingetjes. Dan gebruik ik het zowel bij het ontbijt als bij de lunch.  En zo heb ik ook altijd mijn eigen koolhydraatarme onderlegger op voorraad als er opeens lekkere smeerseltjes op tafel komen. Of gewoon als extraatje bij een soepje. Doen!

Koolhydraatarm stokbrood

Bij het recept voor het pompoenpittenbrood beschreef ik al hoe handig het is om de mix in een grotere hoeveelheid te maken. Zodat je er alleen de natte ingrediënten aan toevoegt als je het wilt bakken. Voor dit koolhydraatarm stokbrood gebruikte ik 10 x dat pompoenpittenbrood-recept, aangezien die mix bij ons tegenwoordig favoriet is. Het deeg is net te vloeibaar voor de open stokbroodvorm. Geen probleem verder, maar daarom vormde ik ‘bakjes’ van bakpapier. Zo bakte ik het brood eerst even voor. Als je dat teveel gedoe vindt, overweeg dan het deeg voor het breekbrood en laat het dik worden voordat je het in de vorm legt.

koolhydraatarm stokbrood

koolhydraatarm stokbrood

Ook lekker:

Zo maak je koolhydraatarm stokbrood

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


koolhydraatarm stokbrood

Koolhydraatarm stokbrood

door Anna-Karina van Denderen
Dit koolhydraatarm stokbrood is vers gebakken het lekkerst. Dan heeft het een iets knapperig randje. Toch te zacht? Vlak voor consumptie even in de oven, grill of tosti ijzer is om die reden wel een aanrader.
4.8 van 10 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: brood & crackers, knutselen in de keuken
Voorbereiden: 15 min
Koken: 25 min
Totale tijd: 40 min

Voedingswaarden

13 gram koolhydraten 3 stokbroodjes

Uit recept

3 stokbroodjes

Ingrediënten

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C. Vorm van bakpapier drie bakjes door de punten in te draaien, zoals bij een toffee-papiertje en leg ze in de stokbroodvorm.
    koolhydraatarm stokbrood
  • Meng en maal alle pitten, zaden, vezels, zout en bakpoeder met een koffiemolentje of in de keukenmachine tot meel. De zaadjes hoeven niet helemaal fijn. Meng het meel met de slagroom en de eieren.
  • Verdeel de massa over de drie 'papierbakjes' en bestrooi naar wens met pitten/zaden.
  • Bak het stokbrood 20 minuten voor. Dan is het stevig genoeg om het bakpapier te verwijderen. Leg de uitgeklede stokbroden terug in de stokbroodvorm en bak ze nog eens 5 minuten hoog in de oven of tot het brood een mooi kleurtje en lekker korstje heeft.
Is je baksel groen of paas geworden?
  • Groen: dan heeft het bakpoeder gereageerd met zonnebloem- of pompoenpitten. Iets zuurs, zoals citroensap of azijn toevoegen kan helpt.
    Paars: dan heb je niet uitsluitend de vezels (husk) gebruikt, maar ook de gemalen kern van het vlozaad. Of de vezels zijn niet helemaal zuiver en bijvoorbeeld gemengd met inuline.
    De smaak van die groene of paarse broodjes is wel normaal en je kunt het gewoon eten. Maar het ziet er wel vreemd uit….

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


 


(Gezien 2.414 keer, 395 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

70 reacties op “Koolhydraatarm stokbrood, perfect bij de barbeque”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like