koolhydraatarm stokbrood

Koolhydraatarm stokbrood, perfect bij de bbq (o.a.)

Een lekker koolhydraatarm stokbrood mag natuurlijk niet ontbreken op ons foodblog.  Karin bracht me op het idee met haar prachtige foto’s van haar koolhydraatarm stokbrood. (april, via Facebook)  Dank Karin, echt leuk om op deze manier weer een voorraadje heerlijk brood te maken.  Ideaal voor bij de bbq! Dit koolhydraatarm stokbrood is vers gebakken het lekkerst. Dan heeft het een iets knapperig randje. De ingrediënten (psylliumvezel) in het brood trekken makkelijk vocht aan. Daardoor zal het brood na een tijdje weer zacht worden. Geen punt, maar vlak voor consumptie even in de oven, grill of tosti ijzer is om die reden wel een aanrader.

Stokbroodvorm

Ik kocht in april ‘n stokbrood bakvorm met 3 holle vormen en gaatjes. Daardoor wordt het stokbrood mooi rondom gebakken. Door de hectiek was ik er nog niet aan toe gekomen om de stokbroodjes daadwerkelijk te bakken. Inmiddels ligt de diepvries weer vol met heerlijk koolhydraatarm stokbrood. Ik doe ze per 8 sneetjes verpakt in de diepvries. Lekker makkelijk voor één dag om te beleggen met veel verschillende dingetjes. Dan gebruik ik het zowel bij het ontbijt als bij de lunch.  En zo heb ik ook altijd mijn eigen koolhydraatarme onderlegger op voorraad als er opeens lekkere smeerseltjes op tafel komen. Of gewoon als extraatje bij een soepje. Doen!

koolhydraatarm stokbrood

Koolhydraatarm stokbrood

Bij het recept voor het pompoenpittenbrood beschreef ik al hoe handig het is om de mix in een grotere hoeveelheid te maken. Zodat je er alleen de natte ingrediënten aan toevoegt als je het wilt bakken. Voor dit koolhydraatarm stokbrood gebruikte ik 10 x dat pompoenpittenbrood-recept, aangezien die mix bij ons tegenwoordig favoriet is. Het deeg is net te vloeibaar voor de open stokbroodvorm. Geen probleem verder, maar daarom vormde ik ‘bakjes’ van bakpapier. Zo bakte ik het brood eerst even voor. Als je dat teveel gedoe vindt, overweeg dan het deeg voor het breekbrood en laat het dik worden voordat je het in de vorm legt.

Ook lekker:

Zo maak je koolhydraatarm stokbrood

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koolhydraatarm stokbrood, perfect bij de bbq (o.a.)


koolhydraatarm stokbrood

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juni 12, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 3 stokbroden
  • Koolhydraten: 13 khd totaal (3 stokbroden uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 25 minuten
  • Klaar in: 40 minuten

Dit koolhydraatarm stokbrood is vers gebakken het lekkerst. Dan heeft het een iets knapperig randje. Toch te zacht? Vlak voor consumptie even in de oven, grill of tosti ijzer is om die reden wel een aanrader.

Ingrediënten

Bereiding

  1. koolhydraatarm stokbroodVerwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Vorm van bakpapier alvast drie bakjes door de punten in te draaien, zoals bij een toffee-papiertje. En leg de bakjes in de stokbroodvorm. Zie foto.
  2. Meng en maal alle droge ingrediënten (pitten, zaden, vezels, zout en bakpoeder) met een koffiemolentje of in de keukenmachine tot meel. De zaadjes hoeven niet helemaal fijn.
  3. Voeg de slagroom en de eieren toe aan het meel en meng alles heel goed door elkaar.
  4. Verdeel de massa over de drie vormen en bestrooi naar wens met pitten/zaden.
  5. Bak het stokbrood 20 minuten voor. Dan is het stevig genoeg om het bakpapier te verwijderen. Leg de uitgeklede stokbroden terug in de stokbroodvorm en bak ze nog eens 5 minuten hoog in de oven of tot het brood een mooi kleurtje en lekker korstje heeft.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

63 reacties op “Koolhydraatarm stokbrood, perfect bij de bbq (o.a.)”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

4.8K Shares
Share930
Pin3.9K
Tweet