Stamppot, wie houdt er niet van? Dit bordje bevat groente met groente! Want in totaal zit er ruim 350 gram groente in 1 portie koolhydraatarm spitskoolstamppotje met mosterd. Ik hoop op guur weer en koudere temperaturen, want dan waardeer ik zo’n lekker stamppot recept extra! Door mosterd toe te voegen krijgt deze stamppot met spitskool een lekkere, pittige smaak. Op onze website vind je natuurlijk nog veel meer stamppot recepten, neem gerust even een kijkje voor meer stamppot inspiratie.
Rookworst of liever iets anders?
Bij het spitskoolstamppotje met mosterd serveren we vandaag runderrookworst, maar deze kun je natuurlijk vervangen door een vega variant of zelfs helemaal achterwege laten. Ook ham, een pittig gehakballetje of krokant gebakken speklapje smaakt er goed bij. Je kunt ook kiezen voor vega gehaktballetjes. Maak de stamppot gerust voor twee dagen, wij hielden over en het verveelde de volgende dag echt niet! Dat zegt genoeg, toch? De voedingswaarde van dit koolhydraatarm spitskoolstamppotje met mosterd is: kcal 428.53 ⋆ koolhydraten 13.67 g ⋆ eiwitten 17.4 g ⋆ vetten 32.03 g ⋆ vezels 8.8 g.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je een koolhydraatarm spitskoolstamppotje met mosterd
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarm spitskoolstamppotje met mosterd
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g rookworst, (rund of vega)
Puree
- 300 g knolselderij, in blokjes
- 450 g koolraap, in blokjes
- 50 g roomkaas
- 1 el mosterd, of meer naar smaak
- 20 g roomboter
- peper en zout, naar smaak
Spitskoolmengsel
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el olijfolie
- 250 g spitskool, in dunne repen
- 1 dl (groente)bouillon
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Leg de rookworst in een pan met water dat heet is, maar niet kookt. Laat rustig liggen.
- Kook de blokjes knolselderij en koolraap in ruim water 25 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en pureer. Voeg roomkaas, mosterd, roomboter, peper en zout toe. Proef of het voldoende op smaak is. Houd warm.
- Fruit in een hapjespan (of koekenpan met deksel) de ui in olijfolie. Voeg de in reepjes gesneden spitskool toe en bak twee minuten mee. Voeg een scheutje bouillon toe en stoof vijf minuten op middelhoog vuur met het deksel op de pan.
- Giet het vocht uit het spitskoolmengsel en meng met de puree. Proef nog een keer en breng eventueel verder op smaak.
- Serveer de rookworst bij het koolhydraatarm spitskoolstamppotje met mosterd. Laat de wind buiten maar brullen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet