koolhydraatarm pittenbrood

Koolhydraatarm pittenbrood

Koolhydraatarm eten is in de eerste plaats koolhydraten schrappen, dat staat voor velen gelijk aan brood schrappen. En toch plaatsen we een lekker bruin brood? Jazeker, dit is namelijk een heerlijk koolhydraatarm pittenbrood. Het kan in bepaalde situaties gewoon reuze handig zijn om een simpele bruine boterham te kunnen smeren. Om mee te nemen naar je werk, als extra voeding bij een soepje of bij een lekkere salade. Koolhydraatarm brood uit de winkel of van de bakker bevat zo’n 5 gram koolhydraten en vaak meer per sneetje. Dit homemade koolhydraatarm bruin brood bevat slechts 0.89 gram koolhydraten (khd) per sneetje! Dat is echt de perfecte koolhydraatarme broodvervanger voor als je moeite hebt met het helemaal loslaten van een bruine boterham. Of gewoon omdat het zo lekker is!

Hoeveel ei in koolhydraatarm bruin brood?

Wij gebruiken in dit recept maar liefst 10 eieren in ons koolhydraatarm pittenbrood, daardoor bevat het brood ook aardig wat eiwit. Sommige mensen vinden dat veel teveel en maken het brood met 7 of 8 eieren. Dat kan op zich wel, al wordt het brood dan wel veel compacter uiteraard.

Bewaren

Koolhydraatarm brood bewaar je goed afgesloten donker en koel. Dan blijft het wel zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten géén conserveermiddelen of ‘broodverbeteraars’ in je zelfgebakken keto brood. Daarom is de houdbaarheid korter dan bij fabrieksbrood. Buiten de koelkast zal het daardoor sneller bederven. Je kunt het brood ook invriezen, snijd een heel brood daartoe na het afkoelen in sneetjes die je -gescheiden door een stukje bakpapier- invriest. Losse broodjes kunnen bij elkaar in een bewaardoos of diepvrieszak. Langzaam ontdooien voorkomt al te veel condensvorming. Helemaal lekker om een sneetje brood te roosteren of een broodje nog even in de oven knapperig te bakken.

NB: dit recept verscheen eerder in ons 3e kookboek Verrukkelijk Koolhydraatarm, blz. 19.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je dit koolhydraatarm pittenbrood

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Koolhydraatarm pittenbrood

koolhydraatarm pittenbrood
Door: Anna-Karina van Denderen
Heerlijk om mee te nemen naar je werk, als extra voeding bij een soepje of bij een lekkere salade. Het koolhydraatarm brood uit de winkel bevat zo’n 5 gram koolhydraten of meer per sneetje. Dit homemade pittenbrood bevat slechts 0.89 gram per snee, dat is de perfecte koolhydraatarme broodvervanger voor als je moeite hebt met het helemaal loslaten van een boterham.
4.68 van 25 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 55 min

Ook gebruikt

  • Siliconen broodvorm van 25 x 6 x 11 cm

Voedingswaarde

Per snee
calorieën 118.14 kcalkoolhydraten 0.89 geiwitten 6.54 gvetten 9.36 gvezels 2 g
Hoeveelheid (aan te passen)20 sneetjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en zet een siliconen broodvorm van 25 x 6 x 11 cm klaar.
  • Maal de zonnebloempitten met het sesamzaad, de pompoenpitten, de helft van het lijnzaad, de psylliumvezels, het zout en het bakpoeder met een koffiemolentje tot meel. Je kunt ook een goede keukenmachine, staafmixer of een vijzel gebruiken.
  • Doe het meel in een kom, voeg de rest van het lijnzaad, de slagroom en de eieren toe. Meng alles door elkaar en stort het in de broodvorm. Bestrooi met zonnebloempitten.
  • Bak het koolhydraatarm pittenbrood 45-50 minuten of tot het een mooi kleurtje heeft en gaar is. Doe de prikkertest. Laat het brood 10 minuten rusten voor je het aansnijdt met een scherp mes.

Tips

  • Minstens drie dagen koel en donker te bewaren of enkele maanden als je het koolhydraatarm pittenbrood in plakjes invriest.

NB:

  • Varieer gerust met andere verhoudingen pitten en zaden. Of voeg wat noten toe. Houd wel steeds een basis van 250 gram aan voor een lekker bruin brood.
  • We hebben gehoord dat sommige mensen het met 8 of 7 eieren maken, maar houd er dan wel rekening mee dat het brood veel compacter en droger wordt!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

35 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top