De basisversie die ik ooit ergens tegenkwam vond ik maar niks: veel te droog en teveel naar pindakaas smaken. Dit zoete koolhydraatarm pindakaasbrood met noten vind ik wél echt heel erg lekker. Het lijkt qua structuur meer op cake en doet me nog het meest denken aan kruidkoek. Twijfel jij ook? Misschien moet je toch -nog- eens een poging wagen met dit recept! Pindakaasbrood met noten als ontbijt, heerlijk ter afwisseling, bevat 1.5 gram koolhydraten per plak. Niet alleen weer eens wat anders als ontbijt maar ook fijn om mee te nemen naar je werk of de sportschool. Bovendien heerlijk als tussendoortje.
Wennen en aanpassen
In 2014 zag ik ergens op een Amerikaans website voor het eerst pindakaasbrood, ik geloofde er totaal niet in. Het vermaarde courgettebrood vond ik al een hele bijzondere ontdekking, maar pindakaas als basis voor brood? Bizar! Die Amerikanen doen overal pindakaas in en op, de pindakaas die zij consumeren is trouwens wel een veel zoetere variant dan die wij hier gewend zijn. Mijn hersenen moesten blijkbaar nog wennen aan het hele concept pindakaasbrood. Het heeft echt even geduurd voor ik ‘om’ was! Na wat aanpassingen kom ik uit op dit koolhydraatarm pindakaasbrood met noten. Door toevoegen van Griekse yoghurt en boter wordt het veel minder droog, de noten voegen een heerlijke crunchy bite toe en de speculaaskruiden drukken de pindakaas smaak meer naar achteren en zorgen voor een heerlijk zoete verfijnde smaak.
Koolhydraatarm pindakaasbrood met noten beleggen?
Ik vind het een beetje moeilijk te beleggen als gewoon brood, het is meer een cake wat mij betreft. Ik eet dus 2 plakjes met alleen een beetje boter en/of (geiten) smeerkaas. Lekker wakker worden met een bak koffie of thee erbij. Of eet het koolhydraatarm pindakaasbrood met noten zó als tussendoortje. Als je van pindakaas met jam houdt -ja, die mensen bestaan- kan je natuurlijk suikervrije jam erop smeren. Ik ben heel benieuwd of en hoe jullie het beleggen, laat het me weten in de reacties en stuur een leuk fotootje mee.
Tips bij het pindakaasbrood
Koolhydraten in verschillende merken pindakaas kunnen nogal wisselen.
Variatietips:
- verwerk ook eens zonnebloem-, pompoenpitten en/of stukjes pure chocola in je beslag! (Of als het koolhydraatbeperkt mag zijn een lepel rozijnen)
- Bewaar in een schone theedoek (zonder wasverzachter) gewikkeld, na 4 dagen nog prima!
- Even opwarmen in de oven of broodrooster en dan boter erop, hmm!
- Invriezen in plakjes met bakpapier ertussen of per portie, dan haal je ze makkelijk los.
- Uit de buurt van kinderen houden, die kapen ‘m zo voor je neus weg!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarm pindakaasbrood met noten
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarm pindakaasbrood met noten
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 250 g pindakaas
- 20 g roomboter, of kokosolie, gesmolten
- 4 eieren
- 1 el koek- of speculaaskruiden, of meer
- 1 el erythritol, of vergelijkbaar, naar smaak
- snufje zout
- 2 tl bakpoeder, (wijnsteen)
- 20 g paranoten, of andere noten
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 el sesamzaad, of zaden om te garneren
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een brood- of cakevorm (25 x 11 cm.) in. Of gebruik natgemaakt uitgeknepen bakpapier, dan til je het brood er gemakkelijk uit.
Natte delen mengen
- Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Meng (met keukenmachine of mixer) de gesmolten boter met pindakaas, de eieren en Griekse yoghurt tot een homogene massa.
Droge delen mengen en mixen met de natte delen
- Meng in een kommetje de koek-, of speculaaskruiden, zoetstof, zout en bakpoeder. Voeg dit toe aan het pindakaasmengsel en mix erdoor. Proef het beslag en voeg zo nodig zoetstof toe. Sommige zoetstof verliest tijdens het bakken wat zoetkracht, dus ietsje zoeter maken. Hak de 6 noten fijn en meng ze door het beslag.
Bakken
- Stort het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en bestrooi tot slot met sesamzaad en/of pitten. Bak het pindakaasbrood 40 minuten in het midden van de oven. Zet na 35 minuten alvast koffie of thee… Controleer de gaarheid met een houten prikker, die moet schoon blijven. Anders de baktijd met 5 minuten verlengen.
- Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, daarna nog 5 minuten op een rooster voor je de cake aansnijdt.
- Wees geduldig ook al ruikt het nog zo lekker… Snijd het pindakaasbrood met een scherp mes in 16 plakjes, proef en geniet… hmmm toch? Laat het ons weten!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
net gemaakt, uitgeprobeerd met blauwe kaas erop en een andere met verse aardbeien. Heerlijk!
oeoeh met verse aardbeien, wat een bijzonder idee. Momenteel weer volop van die zomerkoninkjes te koop, dus dat ga ik binnenkort proberen. Bedankt voor deze bijzondere twist, was zelf nooit op het idee gekomen. Groet.
Net gemaakt,ik ben nu al fan wat heerlijk is dit recept. Dank je wel!!
Da’s ook wat. Door al die lekkere recepten ‘vergeet’ je zo maar weer zo’n gouwe ouwe. Hij staat weer in de oven en ik verheug me er al op. (dit keer met een handje gedroogde cranberry’s) Liefs, Erna.
Hoi Erna,
Veel plezier ermee! Ook liefs vanuit het mistige Zaanse land.
Jeetje wat is dit lekker! Na een maand niks zoets gegeten te hebben smaakt dit goddelijk! Dit ga ik zeker vaker maken!
Toch iets lekkers bij de koffie kunnen nemen en niet al teveel koolhydraten. Fijn!
Ik maak het regelmatig en vind het Heerlijk!
Makkelijk en héérlijk
Dit keer gezoet met ‘Sweet Chocolade’ van Green Sweet. Als je van nootjes met chocolade houdt, zeker het proberen waard.
Groetjes vanuit het nog steeds gezonde oosten.
Lijkt mee heerlijk!
Deze net gemaakt. Laatste 7 minuten bakpapiertje bovenop gedaan, want hij werd te donker. (Terwijl ik 170 ipv 180 graden had gedaan…). Maar hij ruikt goddelijk. Zal een volgende keer een combi van pindakaas, pompoenpasta en evt. witte amandelpasta ook lekker zijn?…. Zag later pas dat ik die ook nog had namelijk….
Dat kan vast wel!
Mmm. Misschien is het makkelijker om pas een reactie achter te laten als het niet lekker is.
Ja sorry, als iets de website haalt dan ís het lekker 😉
Goeden middag ik heb hem geprobeerd wat ik aangaf half Pindakaas en half Tahin
Het is heel goed uitgevallen smeuïger en echt ook nog minder KH zo blijf ik het doen!!
Dank voor je tips en vertellen hoe het uitpakte, geweldig, daar heeft iedereen wat aan!
Ik heb pindakaas van 9/2 kh als ik nu half tahin en half pindakaas neem scheelt weer in Kh en misschien iets smeuïger ( heb ik ook gedacht voor pindasaus half half te nemen wat denk je??
Wat ik denk? “Proberen!” 🙂
Hier hebben ze bij Deen een pindakaasmachine staan, die maakt dus ter plekke van pinda’s pindakaas…geen toevoegingen lekker puur…..
Oh Rita, je bent een bofkont! Gauw eens kijken of ze die hier ook hebben!!!!
Wat heerlijk! Heb hem gemaakt met Skyr, walnoten en cashews. Hij is heerlijk smeuïg en luchtig en de smaak…..smaakt naar meer!
Ik kan je vertellen dat iedereen hem geweldig vindt… De structuur is echt broodachtigen, en dat zonder een vorm van meel… Zie tag instagram
Vraagje, ik wil dit recept als taartbodem gebruiken. Welke maat springvorm kan ik dan gebruiken?
Hoi Ineke,
Geen idee eigenlijk, ik heb het alleen als cake gemaakt. Wil je de koek nog door kunnen snijden voor meerdere lagen? Ik zou een beetje moeten gaan gokken. Misschien toch handiger als je zelf even bedenkt wat je precies wilt?
beetje laat, maar voor de volgende. Dit is genoeg voor een 20 cm springvorm, 24 vind ik te dun- dan wordt ie te zompig (ligt wel een beetje aan wat je er bovenop doet).
Ik gebruik zelf de pindakaas van Body en Fit (7,0 kh/100 gr). Ook echt een aanrader! Heel smeuïg en ook verkrijgbaar in crunchy. Maak er ook pindasaus van! Dit recept ga ik zeker snel proberen en ik denk dat ik er roomboter en sukrin (gold) op ga doen! Lijkt me fantastisch! Ik ga uiteraard laten weten hoe ik het vind!
Man, man, man wat lekker! Had geen noten in huis dus alleen sesamzaad toegevoegd, zowel in het deeg als er bovenop. Mss ook wel lekker met een gefruit uitje, knoflook en sambal?
Dat lijkt me ook lekker. Goed idee zeg!
Iemand al geprobeerd?
Tuurlijk kan dat
ik heb er nog een banaan door gemixt, en beetje geraspte kokos, heerlijk
Even voor de beginnende meelezer: Banaan is niet koolhydraatarm en de meeste geraspte kokos ook niet.
het pindakaasbrood voor de eerste keer gemaakt, en heel goed gelukt. en wel zo enorm lekker. ik loop bij een dietiste en volg een koolhydraatarm dieet, ben nu in 10 weken 14,8 kilo afgevallen en alles wat ik op deze site vind geniet ik volop van.
Jeetje… in zo’n korte tijd, dat is behoorlijk wat. Knap joh! Eet smakelijk en succes verder Miranda.
hoi Anna-Karina dit is top pindakaasbrood,ik heb er 4 medouldadels er in gedaan in plaats stevia.
je hebt een super super site dikke vette 10 dat verdienen jullie.
gisteren maakte ik witlof lasagne, dan met gerookte kip echt dubbel tien waard.
ga zo door met de site, ik blijf je volgen en je nieuwe boek komt er ook aan. liefs edith.
Dank je wel!
(even voor beginners: dadels zijn NIET koolhydraatarm)
Helaas is mijn brood wat droog/kruimelig. De smaak is wel enorm lekker. Snap dus ook niet waar het “mis” is gegaan.
Mijn brood is ook erg donker geworden (in vergelijking met jouw foto’s).
Dank voor dit mooie recept, ik bakte 12 overheerlijke muffins (oventemperatuur 190 graden, 30 minuten bakken), met 100% pindakaas van AH (geen aandelen), zonnebloem- en pompoenpitten en (extra) een handje rozijnen, beetje pindakaas erop en smullen maar!!
Wat is dit een verrukkelijk brood! Ik die mijn geliefde pindakaas vaarwel had gezegd denkende dat ik dat niet mocht eten bij een koolhydraatarme levensstijl. Ik ben hier echt zo blij mee. Ik heb vandaag het brood gemaakt met de Liddle pindakaas en het ziet er net zo mooi uit als jullie versie. Ik ga ervan genieten…..
Geniet ze Ghislaine!
Eerder al eens een hartige versie gemaakt, met It.kruiden en beetje sambal, viel me wat tegen, iets te droog. Daarom maar vandaag het recept gevolgd. Heb wel de eieren even flink losgeklopt, 20 gr meer kwark (ipv Gr.yoghurt, had ik nog in huis) toegevoegd en voorzichtig gedaan met de koekkruiden (1 el). De volgende keer toch meer koekkruiden, dat kan best. Door het opkloppen van de eieren en de extra kwark is het brood lekker luchtig en heerlijk zacht. Heerlijk! Compliment voor dit recept, is een blijver!
Oooooo! Wat is die lekker zeg! Had dit niet verwacht. Wat een verrassing. Pindakaas genomen van Plus, 100% pinda’s. Fijngehakte walnoten erdoor, verder het recept gevolgd. Bestrooid met sesamzaad. Super, super, super! Die ga ik dus vaker maken. Dankjewel ❤️
Heb het pindakaas brood vandaag gemaakt en wat was het heerlijk. Heb twee plakjes besmeerd met roomboter. Erg moeilijk om het bij twee plakjes te houden.?
Ik heb hem zojuist gemaakt en er heerlijk twee plakjes van gegeten met roomboter erop. Wat was dat heerlijk!! Moeilijk om het maar bij twee plakjes te houden hihi.
Net uit de oven, de hartige versie gemaakt met peper, zout en Italiaanse kruiden. Dus geen zoetstof of koekkruiden. Hij is erg lekker! ?Gaat niet in de vriezer, want deze is zo op! ?
Oeh Martha, dat klinkt goed!
Geweldig recept! Was heel sceptisch of dit iets kon zijn maar het is werkelijk heerlijk!!!
Ja gek hè? Dapper dat je het toch hebt aangedurfd! Wat wordt je volgende uitdaging Laura?
Wat is dit een heerlijke start van de dag met een klein beetje mascarpone en een paar schijfjes aardbei erop…..wat een gelluk dat ik na het bakken alles netjes verpakt en ingevroren heb want dit smaakt gewoon veel te lekker ?
Dank voor belegtip; klinkt lekker
Heerlijk met roomboter. Elke keer trakteer ik mezelf en mijn vriend met iets lekkers van jouw site.
Heb je de worteltaart al geprobeerd? Die is hier momenteel niet aan te slepen!
Wat een aanrader dit zeg heerlijk.
Mijn man vind het heerlijk met jam er op.
Bedankt voor dit recept.
Nu 2 x pindakaasbrood gemaakt met aanpassingen.
Ik doe er geen zoetstof in zodat ik niet een cake idee krijg.
En ik voeg er wat vezels aan toe en vier eetlepels water. Door de vezels krijgt het een perfect broodgevoel.
Heerlijk.
Lekker met roomboter en kaas, kipfilet , eiersalade . Zo veel. Juist omdat het niet gezoet is.
Vannacht gemaakt. Heb geen zoetstof toegevoegd. Voor mij is hij nu niet zo cake achting, maar meer hartig. Het bevalt me wel. Ik heb er roomboter en kaas op gedaan. Was een lekker ontbijtje,
Bedankt voor het recept.
Net uit de oven en wat ruikt dat zalig!
Ik heb tahin ipv pindakaas gebruikt en partner wil al plak mee morgen.
Dank je voor dit geweldige recept!
Ik heb je boek ook al in de keuken liggen.
En ik heet inderdaad ook Anna-Karina, heel bijzonder en ontzettend leuk dat je dezelfde naam hebt.
Hoi Anna-Karina,
Dat klinkt gezellig, inderdaad prima spul voor in een lunchbox!
En wat lollig, een naamgenoot!! Ook nog hetzelfde gespeld. Ik ben nog maar 1 andere Anna-Karina tegengekomen, in mijn vroegere werk 😉
Zonder meel?
Ja, dat klopt!
Het ziet er zowel op de foto als de beschrijving super lekker uit. Maar ik lust geen pindakaas. (Wel pindas of satesaus). Wordt dat een probleem?
Ik weet niet of dat voor jou een probleem is, dat moet je zelf bepalen.
Oh hij is heerlijk hoor, heb hem vandaag gemaakt. Gaat het zeker nog een keer maken
Hallo Anna-Karina, vandaag gebakken. Wat ruikt het dan lekker in huis !! Heb hem in een taartvorm gebakken, daar mijn cakevormen waarschijnlijk nog ergens in een verhuisdoos zitten. Na het afkoelen in kleine puntjes gesneden en per stuk verpakt. Wel eerst geproefd natuurlijk en in 1 woord Heerlijk !!!! Zodadelijk gaat het hartige brood in de oven. Wederom bedankt voor de heerlijke recepten 🙂
Echt heerlijk en makkelijk om te maken. Ben heel blij met dit recept.
Dank je wel Karina voor het heerlijke recept! Heerlijk smullen bij een kopje koffie!
Echt een traktatie, die we vaker zullen gaan maken!
Net de eerste hapjes geproefd en het is heerlijk. Dank je wel voor dit recept. Dit ga ik zeker vaker maken.
Het brood staat nu in de oven. Nog 15 minuten wachten en dan kunnen wij het proeven. Ben heel benieuwd hoe het smaakt, want ik vind de geur el erg ruiken naar pindakaas 🙂
Vanavond het pindakaasbrood gemaakt, heerlijk! Volg de weekmenu’s van Gobento maar spiek regelmatig op deze site voor de leuke recepten. Bedankt daarvoor!
Net het brood gebakken , heerlijk ! Lauwwarm nog bij een koppie thee net!
Zelfs mijn man ( die geen pindakaas lust) vond het lekker .
Nou heb ik hem niet verteld dat dat er in zit en hij proefde het ook niet ! ?Wel wat meer speculaaskruiden erin gedaan .
Bedankt voor dit lekkere recept !
Ik zal het ook niet verklappen 😉
Omdat ik echt niet van brood hou, vind ik alle broodvervangers die hun best doen er op te lijken ook niet lekker. Maar alle ingrediënten van dit brood/deze cake klonken zo goed dat ik het wel móest proberen. En hij is heerlijk! Ik had geen paranoten in huis en heb er zonnebloem- en pompoenpitten in gedaan. Ik mis vaak ’s morgens iets voor bij de koffie, de lunchpauze is dan nog ver weg. Hier gaat zeker een plak van mee morgen! Dankjewel voor het recept!
Leuk om je verbazing te lezen Marianne. Smul ze morgen, ik zal rond koffietijd even aan je denken!
De reden waarom de pindakaas van de Lidl weinig kh heeft, is omdat er gigaveel palmolie inzit. Daarmee verlaag je de kh van pinda’s. Is ook nog erg goedkoop. Verder vermijd ik zoveel mogelijk palmolie. De jungle op Sumatra en Borneo wordt platgebrand voor de plantages. Orang oetangs worden daarbij verdreven! Hebben geen leefomgeving meer en gaan dood!! Voor mij dus geen pindakaas van de Lidl. Zelf draaien en olie toevoegen die je wilt. Helaas dan de kh moeilijk uit te rekenen. Heb ik er wel voor over!
Ik snap wat je bedoelt Willy, ik heb Borneo vanuit de lucht gezien, dan schrik je je te pletter en wil je eigenlijk nooit meer iets met palmolie erin ;(. Misschien met tahinpasta/sesampasta zoals Lilian op 29 maart zegt?
Als alternatief voor Griekse joghurt zou je geiten joghurt kunnen gebruiken. Ik denk dat je dat wel mag hebben . Succes
Wat kan ik gebruiken ipv de Griekse yoghurt?
Dit ivm een lactose intolerantie.
Het ziet er namelijk echt heerlijk uit en ik wil het snel gaan maken ?
Even googelen op lactosevrije zuivel? Ik ben daar zelf niet zo in thuis, maar er zijn tegenwoordig wel alternatieven.
Prima gelukt en ERRUG lekker, yummie ! Had er flink wat gemengde pitten doorheen gedaan, aanrader. Vooral fijn dat het zo’n makkelijk recept is want ik ben niet zo’n keukenprinses. ??
Heb hem net gemaakt, alleen was ik de bakpoeder vergeten. Niks gerezen dus.. Maar het smaakje is heerlijk!
Ik had het beslag in een vierkante vorm gedaan van 20 cm. En alle 4 de punten waren omhoog gekomen, het zag er niet uit haha! Als cadeautje is het geen mooi taartje om weg te geven, maar voor mezelf als ontbijt, lunch of tussendoortje.. Heerlijk!
Net gebakken en het hele huis ruikt ernaar. Superlekker broodje
zeg!
Ik had er walnoten aan toegevoegd, mmmm. Wat een heerlijke structuur heeft dit cakeje/broodje. Niks van dat sponzige wat kha vaak met zich meebrengt
Ik denk dat het erg snel op zal zijn en dat is prima, want ik zie al allerlei variaties aankomen; met cacaonibs, met kardemom of kokos.
Dank je wel voor het recept!
Vandaag dit overheerlijke pindakaasbrood/cake gemaakt,prima gelukt! Erg lekker,dank je wel en ziet er ook prachtig uit!
Supergoed gelukt, ik zet zo een foto op FB!! Dank je wel voor het lekkere recept, je kookboek gisteren binnen gekregen, helemaal Top!
Heerlijk !!!
Ben echt een fan van jouw recepten,zowel online als vanuit je boek
Dank je!
Vandaag gemaakt en met de lunch zitten smullen, bedankt voor dit heerlijke en eenvoudige recept!
Héérlijk, vanmorgen gemaakt. In een theedoek in of buiten de koelkast bewaren?
Buiten de koelkast, maar met deze temperaturen misschien wel op een koele plaats!
Zojuist voor de eerste keer gemaakt. Was erg benieuwd, is super goed gelukt! Wat een geweldig recept. Het brood / de cake vind ik wat aan de droge kant, komt misschien doordat ik gewone yoghurt ipv Griekse gebruikt heb. Maar besmeerd met venkelspread is het om te smullen!
Je kunt inderdaad beter Griekse volvette yoghurt gebruiken, juist dat vet zorgt voor een minder droge smaak. Of je voegt iets meer ander vet toe.
Hallo Anna-Karina,
wat is dit lékker zeg! Ik heb ‘m nu 2 x gemaakt en we smullen ervan. De eerste sneetjes nog warm uiteraard ;-). De 2e keer met walnoten want de para’s waren op…
Complimenten trouwens met je site en je nieuwe boek!
Goed om te horen Els!
Ben nu pindakaas broodjes aan het bakken 3 stukjes in rechthoekige vormpjes van de Action. Ik gebruik hiervoor 1/4 recept.
Kun je de Griekse yoghurt ook vervangen door kwark ?
Dat is minder vet, dus je krijgt dan een iets ander resultaat.
Lekker en makkelijk 🙂
Een hele verbetering het vernieuwde recept. De eerste vond ik erg droog.
Ik heb altijd alleen maar deze gehad, maar dit is mijn versie van een veelgemaakt recept 😉
Ik had geen pindakaas in huis dus heb tahinpasta/sesampasta gebruikt. Is heerlijk geworden, zoet genoeg en ook nog minder koolhydraten (6 gr/100 gr). Bedankt voor alle lekkere recepten!
Doe je er dan geen zoetstof meer bij?
Dat ligt aan je eigen smaak.
Heb nu 2 keer het pindakaasbrood gemaakt. De 1e keer vond ik het wat aan de flauwe kant, heb er de 2e keer een schepje sambal doorgedaan, lekker pittig.
Gisteren gemaakt. Muffins met zonnebloem- en pompoenpitten, muffins met noten en vruchten en een naturel brood. Heerlijk !!
net voor de tweede keer deze pindakaascake gebakken. De vorige keer was hij verrukkelijk ondanks dat ik maar de helft van de koekkruiden er in gedaan had (het potje was leeg 😉 ) nu weer geprobeerd. Nog even wachten en dan kan ik kijken wat het resultaat is.
Ik had deze al eerder gemaakt zonder de yoghurt maar dat was erg compact. Deze is heerlijk luchtig en zacht, werkelijk een genot!
En warm met wat boter die dan smelt… verrukkelijk! Ook heb ik er niets van zoetstof in gedaan, ik vond dat prima en ik heb ook altijd pindakaas die bestaat uit pure pinda’s zonder verdere toevoegingen. En in plaats van de paranoten heb ik pinda’s gebruikt, nou geweldig… een waar pindafestijn.
Bedankt voor dit recept, ik zie nog volop variatiemogelijkheden, fantastisch. Voor een pindakaasliefhebber als ik is dit wel het ultieme brood, zeker omdat ik op de koolhydraten moet letten.
Brood gemaakt ben benieuwd. Heb alleen de baktijd moeten inkorten naar een half uur. Brood werdt zwart aan de bovenkant. Met prikker erin gestoken en die kwam er droog uit. Zal dus waal goed zijn. Heb honing gebruikt als zoetstof.
Vreemd, die heb ik nog nooit gehoord. Honing kan natuurlijk, maar het is niet koolhydraatarm.
Nu al twee keer het brood gemaakt. Heerlijk. Alleen als ik het brood uit de oven haal is het brood niet omhoog gekomen. Blijft laag! Ik heb alles volgens het recept gedaan. Wat heb ik fout gedaan?
Het rijst ook niet zo erg als je van gewoon brood gewend bent. Maar iets toch wel, het kan zijn dat je bakpoeder oud is? Lees ook mijn artikel over rijsmiddelen.
Wat is ‘ie lekker!! Ik heb ‘m gemaakt met wat gebroken walnoten en een eetlepel zonnebloempitten. (maar ik word sowieso blij van jouw recepten)
Allemaal blij, dat best goed toch?
Lekker, ik heb zelf de pindakaas gemaakt en daarna het brood. Ik had het nog nooit gehad, maar dit is voor herhaling vatbaar. Ik heb gewoon plakjes in de vriezer gedaan, mooi voor de nodige variatie in brood soorten. Bedankt voor het recept.
2 keer gemaakt met noten. Erg lekker. Ik gebruik geen suikers of vervangers en zout. Ik gebruik dat nooit nergens in.
Oj, heb zojuist het pindakaasbrood gemaakt en als zoetstof Stevia gebruikt. Jakkes wat smaakt dat raar zoet zeg. Volgende x iets minder zoetstof toevoegen denk ik. Ben sowieso niet zo’n fan van stevia, maar heb geen sukrin of ander alternatief in huis.
Verder prima brood en het huis ruikt heerlijk naar vroeger bij de warme bakker.
Groetjes
Icee
Het spijt me dat te horen. Maar met zoetstof moet je echt altijd zelf goed weten welke sterkte jouw merk heeft. Nooit zomaar een hoeveelheid zoetstof van in gooien. Ik kan onmogelijk hoeveelheden voor elk merk en soort aangeven. De SUKRIN (is dus een merknaam) in dit recept heeft 70% zoetkracht van suiker (het is erythritol). Bovendien vindt de een iets mierzoet terwijl de ander er het liefst nog een extra dosis in doet… Als jij ‘pure’ stevia hebt, dan moet je echt maar een klein beetje toevoegen!
Wat een super lekker recept. Ik had mijn bedenkingen want pindakaas is zwaar en machtig, maar wij vinden het heerlijk luchtig. Dank je wel voor deze nieuwe gezinsklassieker 🙂
Heerlijk deze pindakaas brood
We smullen er van , ik heb de noten er uit gelaten en sesam en chiazaad er aan toegevoegd
Ik heb dit brood gemaakt.
Het ziet er prachtig uit. Heel mooi omhoog gekomen.
Ik proefde een stukje, maar ik vond het wel droog .(na 5 min. uit de oven) Misschien omdat ik er walnoten en amandelen en wat pure chocola doorheen gedaan heb. Tips?????
Verder had ik wel de zoetigheid voor het bakken geproefd, maar had het toch wat zoeter gemoeten. Pas ik de volgende keer dus aan.
Nog meer tips? Alle tips staan al in de tekst…
Interessant recept, eindproduct levert mooie structuur op zeg! Heb voor mijn versie de voedingswaarden berekend, met de volgende ingredienten:
volle kwark ipv griekse yoghurt (jumbo eigen merk)
ipv de noten: helft zonnebloempitten, helft pompoenpitten (tip: pompoenpitten bevatten 7 khd, zonnebloempitten 17 per 100 gram)
AH biologische 100% pindakaas zonder stukjes (had geen zin om naar lidl te gaan), 14 gram khd per 100 gram (= grootste boosdoener)
rest volgens recept
overigens in grammen kwam ik op (snap nog steeds niet waarom mensen die onnauwkeurige maatvormen gebruiken, weegschaal met doorweegfunctie is toch veel makkelijker voorbereiden?):
2 theelepels bakpoeder => 6 gram
1,5 eetlepel koekkruiden => 10 gram
in ieder geval de voedingswaarden zijn dan ongeveer:
per 100 gram = 365 kcal
per 100 gram = 29 gram vet
per 100 gram = 17 gram eiwit
per 100 gram = 7,3 gram koolhydraten
met een plakje van 40 gram kom je dan net onder de 3 khd 🙂
en voordat het wordt gevraagd, nee ik heb niet het aandeel verzadigde vetten berekend 😛
Dank je wel voor het uitrekenen, wat een mooi klusje 😉
Ik vind het duidelijk omschreven en super makkelijk te maken..Hoe meer noten Hoe voedzamer ik had ook chia zaadcellen gebruikt. .lekker voor bij een Hi tea
Ik heb het pindakaasbrood gisteren gemaakt. Ik was een beetje huiverig ervoor, ik ben niet dol op pindakaas. Ik vind het erg lekker en de pindasmaak valt erg mee!
Het is inderdaad vreemd met dit soort recepten, maar de specerijen drukken die pindasmaak flink naar de achtergrond.
Heel makkelijk te maken en heerlijk. Een echt aanrader. Ik heb hem trouwens met pitten en zaden gemaakt.
Klinkt goed Sonja!
Kan dit recept ook in een broodmachine gemaakt worden. heb reuma kan zelf niet zo goed mixen.
Ik heb het gemixt in mijn keukenmachine, maar ik begrijp dat je moeite hebt met een handmixer? Je zou het kunnen proberen. In elk geval een programma zonder rijstijd instellen en alleen laten mixen en bakken denk ik?
Ook erg lekker als hartige variant! In plaats van Sukrin en speculaaskruiden heb ik zout, peper, oregano en basilicum toegevoegd. En aangevuld met zwarte olijven, zongedroogde tomaten en noten naar keuze. Voor iets extra stevigheid voeg ik een half kopje lijnzaad met water toe. Lekker met kaas of ander hartig beleg!
Vandaag gemaakt in tulband vorm..de verhoudingen zijn precies goed en ik vind het heerlijk met een beetje roomboter..met banaan ga ik ook zeker nog proberen. Ook zo handig om ze met 2 plakjes in te vriezen en mee naar het werk te nemen. Ik heb de rauwe (heet vast anders) notenmix van Appie erdoorheen gecrushed en een paar druppels Natrena vloeibaar erin gedaan. TOP recept dank je!
heb t gemaakt, met amandelen en lijnzaad. Mijn oven heeft alleen onderwarmte, maar t is helemaal prima gelukt! Zit er nu van te smikkelen. Met roomboter en kaas. Thanks!!
Ah, nou dan zal dit koolhydraatarm brood ook wel lukken!
Dit is echt heel erg lekker! Wel jammer dat ik niet eerder heb gezien dat je het kan invriezen. Smaakt inderdaad wat kruidkoekachtig, lekker met wat roomboter en super makkelijk om mee te nemen!
Maar vanaf nu vries je ‘m dus lekker in. TIP plakjes scheiden met een stukje bakpapier, dan haal je ze zo los!
Na het lezen van het recept werd ik al enthousiast maar na het lezen van de reacties al helemaal! Deze ga ik dus binnenkort maken!
Alleen een vraagje…wat zou ik nog meer kunnen gebruiken ipv Sukrin (nog nooit van gehoord ook..oeps..)
Groeten Mirjam
Een calorievrije zoetstof. Kruidvat vloeibaar, Stevija Kristal… even op het ingrediënt klikken en je krijgt een boel info. Kijk ook eens bij het artikel over “Suiker vervangen“.
Bedankt! Ga ik morgen direct halen!
welk formaat bakblik kan ik het beste gebruiken voor dit recept? Groet Cora.
Normaal formaat brood of cakevorm, die van mij is ca. 25 x 11cm. Maar hij is gaar als-ie gaar is. Dat hangt niet alleen van de afmetingen af.
Net het pindakaasbrood gebakken. Wat een heerlijk brood zeg!!! Ik had er klein gemaakte walnoten en pecan noten doorheen gedaan . Smaakte erg goed met een dun plakje koude roomboter, HEERLIJK !!!
Ga het zeker nog vaker bakken.
Hoewel ik niet zo van pindakaas houdt heb ik het brood geprobeerd. Ik vond het, zeker op de dag dat ik het had gebakken, vrij droog. Na de eerste dag was de smaak inderdaad beter.
Ik heb het met boter besmeerd, maar ook met Walden Farms Chocolate Peanut Spread. Ik heb ook geprobeerd om een beetje boter te mengen (met een vork) met cacao en zoetstof, maar ik had wat te veel cacao gebruikt. Ik ga dit nog wel eens proberen.
Ik vraag me af wat ik kan doen om het brood wat minder droog te maken. Ik heb voorlopig nog geen idee. Toch zal ik het brood zeker vaker bakken.
Lees de tips die ik bij het gevulde speculaas heb staan, die gelden vrij algemeen voor diverse baksels.
Dank je wel. Ik ga het vandaag nog proberen. 😉
Dank je wel voor je tips. De tweede versie is geweldig. Ik ben heel blij met het resultaat. Ik heb een fractie meer boter gebruikt, 20 g yoghurt meer en de temperatuur 5 graden lager gezet.
Het leek me lekker om anijs toe te voegen aan de speculaaskruiden en dat pakte ook goed uit.
Een ander experiment, een tip die ik ergens las, de bakvorm na het invetten bestuiven met cacao, ga ik niet herhalen.
Het pindakaas brood smaakte waanzinnig voor herhaling zeker,??
Goedemorgen,
Ik was erg enthousiast en heb pindakaasbrood gebakken. Heerlijk. Wat een mooi recept. Dank je wel. Ben over de andere recepten ook erg te spreken. Is een hele omschakeling en deze recepten helpen/dragen daar goed in bij. Dank je wel. Groetjes, Karin
Graag gedaan, en succes verder!
Gisteren gemaakt en het smaakt héérlijk 🙂
Heb de paranoten vervangen voor hazelnoten en amandelen en er iets meer van door gedaan en de sesamzaadjes bovenop ook vervangen door deze noten en er iets ingedrukt.
Als deze op is, gauw weer een nieuwe maken
Dank je voor deze recept
Graag gedaan hoor.
heerlijk! Al een paar keer gemaakt. De laatste keer met magere yoghurt omdat die opmoest. Evengoed lekker, wat zachter qua samenstelling.
Op een hete zomerdag eet ik graag een plakje met wat roomboter en schijfjes aardbei.
Hoi, ik gebruik veel van je recepten sinds ik khd arm eet en ze zijn heerlijk!
Ik heb wel een vraag, hoe kan ik de calorieën, vetten en eiwitten uitrekenen, want ik vind het ook fijn om dit bij te houden voor mezelf en deze staan niet aangegeven bij de recepten…
groetjes, Caroline
Je kijkt in een voedingstabel (bv. Nevo) wat er in een bepaald ingrediënt zit en rekent het zelf uit voor de gewichten die je hebt gebruikt en deelt de uitkomst door het aantal porties, dan weet je het per persoon. Je kunt ook een app gebruiken, maar die zijn vaak heel erg onbetrouwbaar. Op een gegeven moment moet je voldoende inzicht hebben opgebouwd, of wil je de rest van je leven eten met een rekenmachine naast je bord? dat lijkt me niet echt gezond…
vandaag gemaakt in mijn airfryer, goed gelukt en echt lekker maar ik vind het toch een beetje te droog om kaal te eten er moet inderdaad iets op.
ik was echt verbaasd dat je zoiets kan maken zonder bloem of meel toe te voegen.
dank voor het recept
hai
ik zie nergens in het recept staan wat voor en hoeveel bloem ik moet gebruiken,
ook staat er dat ik 250 gram pindakaas moet gebruiken.
zit er ergens een foutje??
groetjes
beginnende Koolhydraatarm eter.
Nee het klopt, er gaat geen meel in, dat is nu juist de grap van khd-arm eten!
De theelepels zijn Maatlepels neem ik aan?? Ga hem vanmiddag maken, ben erg benieuwd
Klopt dat zijn VASTE inhoudsmaten. Dus altijd maatlepels gebruiken! 1 tl= 5 ml en 1 el=3 tl= 15ml
Ik heb er een heel artikel over geschreven.
Pindakaas brood is heerlijk maak hem elke week wel een keer, doe er ook een handje cranberry en rozijnen door.
Dat kan, maar dan is het niet koolhydraatarm meer.
Altijd op zoek naar lekkere, gezonde recepten kwam ik je site tegen. Vandaag voor het eerst iets gekookt. Zalig dit pindakaas brood!! De tijd zal uitwijzen of mijn licht geraakte (lees geprikkelde) darmen het net zo waarderen als mijn mond. Ga me nu 1 voor 1 door je recepten heen koken. Keep em coming!
Hopelijk krijg je er geen last van, voorzichtig opbouwen lijkt me? Altijd goed met ‘nieuw’ voedsel… Veel plezier met koken, je kunt een jaar vooruit!
Ik heb hem gisteravond gemaakt, vanmorgen gegeten, echt heerlijk!
De rest zit in vriezer, per 2 stuks verpakt, lekker makkelijk 😉
Bedankt voor dit lekkere recept!
Graag gedaan!
Hoi hoi maak het pindakaasbrood nu voor 3de keer maar is ook zo lekker. Zoals wij vroeger de klappers af likte met cakebeslag doen wij het nu hiermee ook haha
Groetjes Petra
Hahaha, ja lekker. Ik maakte vroeger, als mijn ouders weg waren, stiekem een beetje beslag om op te peuzelen. Maar dat werd nooit zo lekker als mijn moeder het maakte want ik kende de verhoudingen niet 😉
spannend…. hij staat in de oven…..
Pindakaas, noten en chocola; ‘broodje pindarots’. Oei, oei wat lekker!
Zou je dit pindakaas brood ook in muffin vormpjes kunnen bakken? Of zou dit niet werken? Lijkt me wel handiger, en makkelijk meenemen! Heb het pindakaasbrood vorige week gemaakt en het was heerlijk.. deed me erg aan speculaas denken.
Mvg, Rianne
Dat kan uiteraard! Al zal de baktijd dan wel korter zijn, zelf even controleren met een houten prikker. Succes, AK.
Zo juist voor het eerst een recept gemaakt van de site, een pindakaasbrood met noten. En het was heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar.
Is het niet beter om het sesamzaad te vervangen door chiazaad? Aangezien er in sesamzaad 23 gr koolhydraat per 100 gram zit en in chiazaad bijna niks.
Sesamzaad smaakt naar sesamzaad en chiazaad smaakt naar niets. Het is niet perse mijn doel om zo weinig mogelijk koolhydraten binnen te krijgen. Maar het staat iedereen vrij om te garneren met wat je wilt! De keuze is persoonlijk.
Bedankt voor de snelle reactie!!
Er zitten echt heel veel leuke en lekkere recepten bij! Maar als je alleen deze recepten zou eten, kom je dan niet veeel te hoog uit in aantal gram vet per dag ?? Ik dacht maximaal 1 gram per kg? De rest aanvullen met eiwitten. Volgens mij mis je veel te veel eiwitten met een koolhydraat arm dieet als je dit niet aanvult met eiwitpoeder.
Als je op 1 dag alle vette recepten eruit vast wel. Ik ga ervan uit dat je dingen bij elkaar zoekt die passen in je eigen dagtotaal. De verhoudingen khd-eiwit-vet zijn namelijk puur persoonlijk, zie deze uitleg.
Super lekker echt een suc6 hier thuis, zelfs mijn zoon vind het heerlijk.
groetjes Monique von Beers
En meestal zijn zoon nogal kritisch! Blij dat het heeft gesmaakt!
Ik vond het pindakaasbrood al lekker, maar heb er voor de verandering een paar lepels cacao i.p.v. koekkruiden in gedaan en naast de noten nog wat stukjes pure chocolade (Aldi, 86 % cacao). Het resultaat is een heerlijke, machtige chocoladecake! Helaas moeilijk om van af te blijven…:)
Dank voor al je heerlijke en inspirerende recepten.
Goeie tip, bedankt!! Voorlopig ga ik zelf de komende weken groenterecepten delen, ik heb de laatste tijd alweer een beetje teveel ‘lekkers’ gedeeld en ik moet het ook allemaal zelf opeten (of weggeven) want weggooien daar beginnen we niet aan natuurlijk… Groetje, AK
wat is dit weer leuk om te maken en hij is prachtig gerezen en heel lekker luchtig van structuur en …. jazeker ook om te eten, heerlijk.
Ik heb er mooie plakken van gesneden en per twee in al. folie verpakt, zo de vriezer in. Maar eerst geproefd hoor. met roomboter en kaas, écht lekker.
ik heb er geen koekkruiden in gedaan want ik houd niet van speculaas, en een zoetekauw ben ik ook niet echt, maar met een béétje zout en Italiaanse gedroogde kruiden, smaakt het ook erg lekker,
groetjes Cornelia
Grappig dat je er juist geen koekkruiden in hebt gedaan, lekker je eigen smaak volgen! Wat doe je erop als beleg?
of alleen een beetje roomboter en ook één met een plakje brie, smaakt prima.
fijne dag, Cornelia
Dank je, jij ook een mooie dag gewenst!
Heerlijk als ontbijt! Ik doe er lekker een rijpe banaan door ipv zoetstof zo kan mijn dochter ook meesnoepen.
Banaan bevat meer koolhydraten, dus dan is het meer voor als je koolhydraatbeperkt eet. Maar dan kan inderdaad uitstekend.
Goedemorgen, Graag zou ik willen weten hoeveel koolhydraten je nodig hebt. Ik ben 78 jaar, dat heb ik nog nergens kunnen vinden, misschien heb ik niet goed opgelet, bvd Roza.
Goedemorgen Roza,
Welke getallen in jouw situatie aanbevolen is hangt af van je leeftijd, geslacht, gewicht, lengte, je vetpercentage, of je veel aan sport doet en hoe gezond je bent en hoeveel gewicht je wilt verliezen of ben je al op gewicht? Dat is dus niet zomaar te zeggen. Je kunt je eigen gegevens invoeren bij Keto-buddy. Voor de uitleg en een Nederlandse vertaalhulp kan je even kijken in mijn artikel: “Hoeveel Koolhydraten, eiwitten en vetten?“. Lukt dat of heb je hulp nodig?
Heb m gister gemaakt..maar ohhh wat is het lekker..heb de rest maar ingevroren ? anders is die zo op..?
Ik heb het brood voor het eerst gemaakt, maar met stevia. Ik durfde dat niet goed te gebruiken omdat ik wel eens gehoord heb dat stevia bitter wordt door verhitting. Maar mijn brood is niet zoet, daardoor. Zou ik ook banaan kunnen gebruiken om te zoeten? Wat denk je? Het aantal khd neemt natuurlijk wel toe…
Dat zijn afwegingen die je zelf moet maken eigenlijk. Ik neem zelf in dat soort gevallen ook wel eens een paar druppels zoetstof van Kruidvat.
Het beslag (zonder suiker) smaakte zo lekker dat ik het heb gewaagd om de cake zonder zoetstof te maken. Helaas, je hebt gelijk. Dan is het eindresultaat niet al te lekker. Wel een prachtige cake om te zien en voelen….
Jammer ja, dus de volgende keer toch maar het recept volgen? 😉
Net dit pindakaasbrood gemaakt. heerlijk alleen een klein beetje te droog, dus volgende keer doe ik er iets meer roomboter in. Ik had er trouwens ook zonnebloempitten doorheen gedaan. En maanzaadjes op de bovenkant.
Ik heb het kontje en 1 plakje genomen en de rest ingevoren voor als ik ga werken. Lekker voor tussendoor. Samen met de vezelbroodjes en een lekkere salade kom ik de werkdag wel door.
Bedankt voor de heerlijke recepten.
Of meer Griekse Yoghurt dat werk ook meestal wel goed.
Erg lekker, structuur van cake.
Ohhhh, net 2 plakjes op en wat heerlijk! Een eetlepel chiazaad en lijnzaad toegevoegd. Heerlijk met roomboter. Dank voor het recept!
Nou hij staat af te koelen hoor, ziet er heel mooi uit en ruikt heerlijk. Ook het voedzame notenbrood staat op het rooster. Jammie jammie ontbijtje zo meteen! Als het net zo goed smaakt als ruikt ben ik in de gloria. En ga inderdaad wel invriezen met bakpapier er tussen, want vanavond staan er ook heerlijke dingen op het menu. Courgetti en bij de “borrel” ga ik wat heksenkaasjes maken. Heerlijk bezig geweest zo op een grauwe zaterdagochtend. Ben ondertussen op weg verslaafd te raken aan je site. Super bedankt voor al je werk en inzet! Fijn weekend!
Goedemorgen Jenny, En ben in de gloria geraakt? Leuk dat je zo enthousiast bent! Lekker experimenteren met je eigen smaken, mijn ervaring is dat de een het te zoet vind en de ander juist weer niet. Dat is natuurlijk altijd persoonlijk.
Mooie zaterdag verder! (Vergeet geen groente te eten! :-))
mmmmmm heb hem voor de eerste keer gemaakt super goed gelukt mooi gerezen net als op de foto en hij is zoooooooooooo lekker bedankt
Geweldig recept!! perfecte broodvervanger! Volgende keer wel je raad opvolgen met vochtig bakpapier aangezien het brood bijna niet uit de vorm te krijgen was…
Ja tips opvolgen 😉 Succes!
Klinkt goed! Afgestreken eetlepels yoghurt neem ik aan? 2 koolhydraten klinken wat weinig, maar dat zal ik zelf nog even afwegen. Bedankt voor dit recept!
Sommigen vinden het brood te droog en hebben kleine eieren of een ander merk pindakaas, dan neem je wat meer. Het recept is met de pindakaas en Griekse Yoghurt van Lidl.
5 afgestreken eetlepels (ongeveer 65 gram nam ik)
Ze hebben tegenwoordig voor €1,99 bij de AH pure pindakaas. Oftewel alleen maar pindas die gebruikt zijn. En die is lekker!
ik zie 100% pindakaas voor € 1,75 (350 gram) maar die bevat wel 14 gram khd zie ik… dat is bijna 2x zoveel als in die van Lidl!
Lekkerder dan ik verwachtte. Met wat walnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten en een theelepeltje gebroken lijnzaad. Enne: (ik ben een snoeperd) halverwege het vullen van het bakblik wat pure chocodrops gestrooid. Ik ga het zo invriezen, anders is het vanavond al op. Bedankt voor dit lekkere recept. Ik zal het beslist vaker maken.
Ria van Beek
Ja Ria een beetje zelfkennis kan je beslist redden bij al te lekkere recepten. Gelukkig had ik je gewaarschuwd (zie de laatste tip)
Deze vandaag gemaakt. had ze per portie in siliconen muffin vorm gedaan. Het rook heerlijk door het hele huis kon bijna niet wachten. ze smaakte echt heerlijk. Zelfs mijn dochter(8) die vond erg lekker. Deze gaan we zeker vaker maken.
Deze is echt lekker ja, veel beter dan het basis recept, smaakt niet zo pindakaas en is zeker niet droog! Ook een van mijn persoonlijke favorieten.
hi Mariska, hoe lang had je ze in de oven? hoeveel siliconenmuffinvormpjes gaan er uit dit recept (en tot welke hoogte het vormpje gevuld?)
ik hoor het graag. Gaan kamperen in frankrijk en neem een mini oventje mee waar geen bakblik in past maar wel muffinvormpjes. Wil het daar dan op deze manier maken. gr es
Net gemaakt, niet zo hoog als op je foto’s…, maar wat is het lekker!!!! Mjammie!!!!!
Hoi,
Zojuist dit brood gemaakt. Ik sta nog maar aan het begin van het kh-arm dieet. Ben me aan het oriënteren. Nu heb ik net de ketodietapp ingevuld en daar komen dus waarden uit qua kh, eiwitten en vet. Ik zie in de recepten alleen het aantal kh staan. Maar de verhouding vet, eiwit en kh moet toch kloppen? Hoe weet ik nu of ik voldoende eiwit en vet binnenkrijg?
Groetjes,
Inge
De recepten op mijn website passen in een koolhydraatarme of -beperkte leefstijl, ik bereken inderdaad geen vetten en eiwitten. De koolhydraten berekenen is al werk genoeg. Het aantal khd geeft een indicatie. Als je een ander merk gebruikt heb je al een andere samenstelling. Als het allemaal exact moet kan je dat zelf uitrekenen door per ingrediënt de precieze voedingswaarde zelf op te zoeken en te berekenen voor jouw ingrediënten.
Of je noteert een tijdje ingrediënten die je veel gebruikt, dat geeft natuurlijk ook een berg kennis en inzicht in jouw persoonlijke voedingspatroon? Heel veel etiketten bestuderen dus.
Voor verse producten (zonder etiket) kan je de NEVO website raadplegen, die vind ik over het algemeen het meest betrouwbaar.
Het voornaamste is dat je inzicht krijgt in wat je eet, na verloop van tijd ken je de belangrijkste wel uit je hoofd. Uiteindelijk geeft de weegschaal aan of je de goede kant opgaat.
Bedankt voor de reactie Anna-Karina.
Het pindakaasbrood was goed gelukt en heel lekker, vonden mijn huisgenoten ook.
Heerlijk dit pindakaasbrood.Ik maak het regelmatig met een ruime hoeveelheid speculaaskruiden.
Sow… wat was dit lekker! Een half uur geleden uit de oven gehaald en net heerlijk zitten smullen! Dank je wel en complimenten voor dit heerlijke recept! Nom nom nom nom…
Klopt het dat dit brood ook een beetje pappig blijft van binnen? Of kun je het wel vergelijken met “gewoon” brood zoals je die bij AH etc koopt. Zondag een brood gemaakt met vergelijkbare producten maar deze blijft toch wat nattig van binnen…. Of doe ik iets niet helemaal goed?
Nee het is niet te vergelijken met gewoon brood. (Dat zou ook een beetje gek zijn als je kijkt naar de ingrediënten) Het is meer cakeachtig en smeuïger dan gewoon brood. Het bevat een behoorlijke hoeveelheid ei, maar het moet niet echt nat zijn hoor, dan is het niet gaar. Om de gaarheid te controleren doe je de ‘prikkertest’. Houten prikker erin steken tot in het midden, blijft die schoon dan is je brood gaar.
Jaa, hij was echt nog nat van binnen… Ik ben erg benieuwd naar dit brood, heb m nu in de oven en hij ruikt al overheeeeerlijk!!! Voor de zekerheid zo nog even de check met de prikker (want die was ik eerder vergeten). Dankjewel voor de tip!
Wauw wat ontzettend lekker is dit! Ik ben echt onder de indruk! Ga dit vaker maken, lekker als tussendoor of ontbijt ?
Wat is dit lekker! Net uit de oven en nu een plakje met belegen kaas erop. Heerlijk. Hij kwam bij mij helaas wel erg moeilijk uit de vorm, dus volgende keer weer een bakvel in de vorm om hem eruit te tillen.
Bedankt weer voor dit heerlijke recept!
Vanmorgen 2 uurtjes in de keuken gestaan. Een pindakaasbrood gemaakt, stoere pannenkoekjes en kaasbroodjes. Allemaal te lekker. Zo heb ik genoeg voor deze week, want alles kan goed ingevroren worden. Vanavond nog een keer het pindakaasbrood gebakken. Nu zonder de koekkruiden. Dit doe ik omdat ik denk dat dat beter is, als je de boterham belegt met kaas. We zullen morgen zien of dat zo is. Nu nog even smullen. Mmmmmm.
1 woord: GEWELDIG LEKKER!!
Bedankt,
Manuella Wongsokarijo
Tnx!
Net gemaakt! Smaakt heerlijk!
Niet alles in 1 x opeten hoor 😉
Ja dat is nu net niet zo makkelijk haha
HEERLIJK! Dank je wel weer voor dit fantastische recept!!!!
En veel beter dan het originele recept. Dit is snoepen!
Maar wel verstandig blijven hoor Joeps!
Anna-karina ik wil je een groot compliment geven met dit recept.
ik heb het vanavond gebakken en het is heerlijk vooral met dat beetje roomboter er op, daar kan geen cake tegen op.
Dank je!
Blij met dit recept, had laatst idd het originele recept en daar stikte ik zowat in, zo droog.
Ik dacht daar moet iets van room oid door, bij deze dus.
Ik ga hem zeker proberen.
Ben heel benieuwd of je deze ook lekkerder en beter vindt!
De mijne komt nu net uit de oven en is prachtig omhoog gekomen?ik heb er ook nog suikervrije honing van Sweet Bee ingedaan en één hand vol klein gehakte noten…..Als topping amandel schaafsel …Kan niet wachten om te proeven☕maar ik laat het weten en super bedankt voor jou aangepaste recept?
Wauw…..Aanvulling op mijn vorige berichtje……Hij is werkelijk super lekker en heel luchtig jammie,jammie, jammie… Ps ik heb er een eetlepel extra gr joghurt nog aan toegevoegd en 30 minuten gebakken. Echt schandalig lekker?????