Koolhydraatarm pindakaasbrood met noten

pindakaasbrood met noten-

De basisversie die ik ooit ergens tegenkwam vond ik maar niks: veel te droog en teveel naar pindakaas smaken. Dit zoete koolhydraatarm pindakaasbrood met noten vind ik wél echt heel erg lekker. Het lijkt qua structuur meer op cake en doet me nog het meest denken aan kruidkoek. Twijfel jij ook? Misschien moet je toch -nog- eens een poging wagen met dit recept! Pindakaasbrood met noten als ontbijt, heerlijk ter afwisseling, bevat 1.5 gram koolhydraten per plak. Niet alleen weer eens wat anders als ontbijt maar ook fijn om mee te nemen naar je werk of de sportschool. Bovendien heerlijk als tussendoortje.

Wennen en aanpassen

In 2014 zag ik ergens op een Amerikaans website voor het eerst pindakaasbrood, ik geloofde er totaal niet in. Het vermaarde courgettebrood vond ik al een hele bijzondere ontdekking, maar pindakaas als basis voor brood? Bizar! Die Amerikanen doen overal pindakaas in en op, de pindakaas die zij consumeren is trouwens wel een veel zoetere variant dan die wij hier gewend zijn. Mijn hersenen moesten blijkbaar nog wennen aan het hele concept pindakaasbrood. Het heeft echt even geduurd voor ik ‘om’ was!  Na wat aanpassingen kom ik uit op dit koolhydraatarm pindakaasbrood met noten. Door toevoegen van Griekse yoghurt en boter wordt het veel minder droog, de noten voegen een heerlijke crunchy bite toe en de speculaaskruiden drukken de pindakaas smaak meer naar achteren en zorgen voor een heerlijk zoete verfijnde smaak.

Koolhydraatarm pindakaasbrood met noten beleggen?

Ik vind het een beetje moeilijk te beleggen als gewoon brood, het is meer een cake wat mij betreft. Ik eet dus 2 plakjes met alleen een beetje boter en/of (geiten) smeerkaas. Lekker wakker worden met een bak koffie of thee erbij. Of eet het koolhydraatarm pindakaasbrood met noten zó als tussendoortje. Als je van pindakaas met jam houdt -ja, die mensen bestaan- kan je natuurlijk suikervrije jam erop smeren. Ik ben heel benieuwd of en hoe jullie het beleggen, laat het me weten in de reacties en stuur een leuk fotootje mee.

Tips bij het pindakaasbrood

Koolhydraten in verschillende merken pindakaas kunnen nogal wisselen.

Variatietips:

  • verwerk ook eens zonnebloem-, pompoenpitten en/of stukjes pure chocola in je beslag! (Of als het koolhydraatbeperkt mag zijn een lepel rozijnen)
  • Bewaar in een schone theedoek (zonder wasverzachter) gewikkeld, na 4 dagen nog prima!
  • Even opwarmen in de oven of broodrooster en dan boter erop, hmm!
  • Invriezen in plakjes met bakpapier ertussen of per portie, dan haal je ze makkelijk los.
  • Uit de buurt van kinderen houden, die kapen ‘m zo voor je neus weg!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarm pindakaasbrood

Zo maak je koolhydraatarm pindakaasbrood met noten

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Koolhydraatarm pindakaasbrood met noten

pindakaasbrood met noten-
Door: Anna-Karina van Denderen
Dit zoete koolhydraatarme pindakaasbrood met noten vind ik wél echt heel erg lekker. Het lijkt qua structuur meer op cake en doet wel wat denken aan kruidkoek.
4.92 van 45 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Afkoelen en rusten 10 min
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per plak
calorieën 144.31 kcalkoolhydraten 1.5 geiwitten 7.86 gvetten 11.75 gvezels 0.94 g
Hoeveelheid (aan te passen)16 plakjes

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een brood- of cakevorm (25 x 11 cm.) in. Of gebruik natgemaakt uitgeknepen bakpapier, dan til je het brood er gemakkelijk uit.

Natte delen mengen

  • Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Meng (met keukenmachine of mixer) de gesmolten boter met pindakaas, de eieren en Griekse yoghurt tot een homogene massa.

Droge delen mengen en mixen met de natte delen

  • Meng in een kommetje de koek-, of speculaaskruiden, zoetstof, zout en bakpoeder. Voeg dit toe aan het pindakaasmengsel en mix erdoor. Proef het beslag en voeg zo nodig zoetstof toe. Sommige zoetstof verliest tijdens het bakken wat zoetkracht, dus ietsje zoeter maken. Hak de 6 noten fijn en meng ze door het beslag.

Bakken

  • Stort het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad en bestrooi tot slot met sesamzaad en/of pitten. Bak het pindakaasbrood 40 minuten in het midden van de oven. Zet na 35 minuten alvast koffie of thee… Controleer de gaarheid met een houten prikker, die moet schoon blijven. Anders de baktijd met 5 minuten verlengen.
  • Laat 5 minuten afkoelen in de vorm, daarna nog 5 minuten op een rooster voor je de cake aansnijdt.
  • Wees geduldig ook al ruikt het nog zo lekker… Snijd het pindakaasbrood met een scherp mes in 16 plakjes, proef en geniet… hmmm toch? Laat het ons weten!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

227 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties