Koolhydraatarm ontbijtbrood met blauwe bessen

Koolhydraatarm ontbijtbrood met bessen, van Marloes

Bezoekersrecept van de maand mei 2021. Marloes heeft weer wat lekkers bedacht hoor! Kijk maar eens naar dit overheerlijke, super snel en super gemakkelijk te maken koolhydraatarm ontbijtbrood met blauwe bessen. We hebben inmiddels een vaste schare inzenders van bezoekersrecepten. We zijn daar zo trots op, want het is enorm leuk om te zien wat anderen zoals onze kant opstuurt om te delen met onze fans! Het brood van Marloes bevat per -flink- stuk 3.25 gram koolhydraten.  Bewaar het koel en donker tot 3 dagen. Of vries plakjes gescheiden door bakpapier in.

Advertentie

Je eet het niet alleen als fruitig ontbijtje maar uiteraard smaakt het ook heerlijk als tussendoortje. Het is mals en lekker luchtig met zalige verse bessen en een dekentje van Icing sneeuw. Wauw!!


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Koolhydraatarm ontbijtbrood met blauwe bessen
Koolhydraatarm ontbijtbrood met blauwe bessen

Zo maak je koolhydraatarm ontbijtbrood met blauwe bessen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Koolhydraatarm ontbijtbrood met blauwe bessen

4.85 van 13 stemmen
Koolhydraatarm ontbijtbrood met blauwe bessen
Door: Marloes
Marloes heeft wat lekkers bedacht hoor! Kijk maar eens naar dit overheerlijke, super snel en super gemakkelijk te maken koolhydraatarm ontbijtbrood met blauwe bessen. Je eet het niet alleen als fruitig ontbijtje maar uiteraard smaakt het ook heerlijk als tussendoortje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 224.72 koolhydraten 3.25 geiwitten 7.72 gvetten 19.49 gvezels 3 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 flinke stukken

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet een siliconen broodvorm (of ingevette normale vorm) klaar.
  • Meng in een ruime kom het amandelmeel met zout, erythritol en bakpoeder.
  • Smelt de boter en klop de eieren los. Voeg deze samen toe aan de droge delen, zodat een dik deeg ontstaat.
  • Doe het deeg over in de broodvorm en verdeel de bessen over de toplaag. Duw de bessen ietsje dieper in het deeg.
  • Bak het bosbessenbrood 40 minuten of tot het gaar is. Doe altijd even de prikkertest: Controleer na 30 minuten of een houten prikker er al droog en schoon uit komt. Eventueel de temperatuur terug naar 130 ºC. Het is pas gaar als het gaar is.
  • Laat het brood in de siliconenvorm even afkoelen. Volledig afkoelen op een taartrooster.

Bewaren

  • Bewaar het ontbijtbrood koel en donker tot 3 dagen. Of vries plakjes gescheiden door bakpapier in.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


8 gedachten over “Koolhydraatarm ontbijtbrood met bessen, van Marloes”

  1. 4 sterren
    Heerlijk recept, staat nu voor de 2de keer in de oven. Wel langer dan de opgegeven 40 minuten. Heb nu ook minder erythirol gebruikt.

  2. 5 sterren
    Oei, veel te lekker! 😀
    het brood kwam niet zo goed uit de vorm, maar misschien had ik het nog iets langer moeten laten afkoelen. Het is echter overheerlijk. Marloes, bedankt voor dit recept.

  3. 5 sterren
    Gemaakt, geproefd, verslonden…. (maar dan wel met aardbeien i.p.v. bessen) Gewoon in een 18cm springvorm en in 8 puntjes gesneden, helaas heeft de rest van het gezin geen kans gehad om te proeven zo lekker was hij. Ik moet er zo nog maar 1 maken

  4. 5 sterren
    Ik heb het brood gemaakt in een triangelvorm, meteen 8 stukken 😀; 30 min. in de oven op 180 graden

    1. Wat leuk…. ga ik ook eens doen. Ik heb het nu in de oven staan… ik vind dit zo lekker.

      1. 5 sterren
        Nu nog een keer gemaakt met de helft erythriol, nog lekkerder (vind ik)….

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven