Koolhydraatarm ontbijt, vers geroosterd 19

koolhydraatarm ontbijt vers geroosterd

Ik denk dat een koolhydraatarm ontbijt bij veel mensen vaak bestaat uit Griekse yoghurt met ‘iets’ erin. Zo’n bakje zuivel eet nu eenmaal lekker makkelijk weg en het kost weinig tijd om het ‘s morgens te pakken. Bovendien geeft het een verzadigd gevoel. En een goed verzadigend koolhydraatarm ontbijt, daar kun je uren op teren. Ken je onze homemade granola al? Die is handig om op voorraad te hebben. Maar wat als dat op is? À la minuut maken! In dit recept worden de noten en pitten vers geroosterd, ook makkelijk voor op de camping.

Variatie in je koolhydraatarm ontbijt

Hoewel wij ‘s middags en ‘s avonds vrijwel nooit hetzelfde eten, is het ontbijt toch wat minder afwisselend. Daar zit de variatie vooral binnen het thema. Ik wissel wel zo veel mogelijk af. De ene dag brood of belegde crackers, dan weer eens pannenkoekjes of een eiergerecht. Maar het meest eet ik zuivel. Dat laatste is bijna altijd Griekse yoghurt met granola. Eventueel uit te breiden met in de zomer een paar aardbeitjes of een beetje bessen. Dat verveelt nooit als koolhydraatarm ontbijt. Maar ik ben nu eenmaal echt dol op Griekse yoghurt en op granola. De Griekse yoghurt van Lidl is écht mijn favoriet. Lekker romig, niet zuur en vol van smaak.

koolhydraatarm ontbijt vers geroosterd

 

koolhydraatarm ontbijt vers geroosterd

Granola gebrek breekt wet

Sinds ik koolhydraatarm ontbijt, staat er standaard een pot granola klaar. Want ik word namelijk een beetje zenuwachtig als dat niet het geval is. Helaas was ik er niet aan toegekomen een verse voorraad te maken dus vandaag moest ik een list verzinnen. Ik dacht waarom niet vers geroosterd? Snel wat noten en pitten in de koekenpan beetje kaneel en klaar! En weet je? Zo vers geroosterd is het nog veel lekkerder joh! Die vijf minuutjes werk beslist waard, dus ik wens je zo’n granola gebrek, zodat  je het ook moet uitproberen!  😉

Ook lekker:

Zo maak je dit vers geroosterd koolhydraatarm ontbijt 

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koolhydraatarm ontbijt, vers geroosterd

koolhydraatarm ontbijt vers geroosterd

Door Anna-Karina Geplaatst juli 10, 2018

 • Aantal of hoeveelheid: 1 portie
 • Koolhydraten: 7 gr khd pp (1 portie uit recept)
 • Voorbereiding: 5 minuten

Een goed verzadigend koolhydraatarm ontbijt, daar kun je uren op teren. Hierbij worden de noten en pitten vers geroosterd, ook makkelijk voor op de camping.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Breek de noten in wat kleinere stukken. Rooster in een droge koekenpan de noten en pompoenpitten krokant in ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
 2. Voeg vervolgens de kokoschips toe en bak die 1 minuutje mee.
 3. Bestrooi met kaneel en schep van het vuur af nog 1 minuut om.
 4. Schep de Griekse yoghurt in een kom en voeg de vers geroosterde granola toe. Snijd een aardbei in een waaier en drapeer 'm op feestelijk op je smulontbijt. Goedemorgen!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet
Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

19 gedachten over “Koolhydraatarm ontbijt, vers geroosterd

 • Alexander van de Moatboer

  Ik ben nog een beginner..

  Mijn diëtiste zegt: eet Griekse yoghurt 5 %. Deze vind ik echter nergens. Óf 0 óf 10. Ook jullie variant van de Lidl is denk ik 10%?

  Weten jullie waar ik Griekse yoghurt 5% kan krijgen?

 • Erna

  Ha Anna-Karina, Zoals je al schrijft op je facebook, ook bij mij een dikke hit. Het is alleen wel moeilijk om dan te variëren met je ontbijt……oh ja, dan maak je er je lunch van ;-))
  warme (in alle opzichten) groet.

  • Anna-Karina Bericht auteur

   We zijn net terug van een uitvoering van Cornelissen (Wijk aan Zee) en een fietstochtje! Op de fiets was het heel goed te doen met een lekkere zeebries, maar ja je moet ooit toch weer afstappen… en de auto in.
   PS: je moet niets, maar sommige dingen zijn erg verstandig om te doen.
   Groet juf AK 😉

 • Annemiek Stravers

  Goedemorgen Hans en Anna Karina,
  Zojuist dit recept gemaakt. Ik had geen aardbeitjes in huis dus heb ik wilde perzik gebruikt. Wel wat meer koolhydraten maar superrr lekkerrr!!! Wat een heerlijk recept. Door het verwarmen van de noten en de kokossnippers komen de geuren en smaken nog veel meer tot z’n recht!
  Dank jullie wel!!
  Fijne zondag nog.
  Hartelijke groet, Annemiek Stravers

 • Marie-Louise

  Mijn granola gebrek is bijna chronisch. Heb deze variant al in veel varianten gemaakt. Klein beetje kokosolie erdoor na het roosteren en het is helemaal af. Ik varieer met allerlei kruiden en pitten.

 • Jacqueline

  Ik moest er bij glimlachen, want ik heb juist voor het kamperen voor het eerst granola gemaakt en meegenomen, zodat ik in 1x klaar ben.
  Je last minute granola is zeker handig op de camping!

  Maar 1 of 2 aardbeien dat vind ik minder handig. Wij zitten in een caravan met een koelkastje en een klein vriesvakje. Ik heb een doosje diepvriesfruit gehaald, dat vind ik makkelijker doseren. Een tip voor andere kampeerders.

 • Hanny Gijsel

  Hoi Anna-Karina en Hans,

  Wat een heerlijke mailtje om de dag mee te beginnen.
  Met een glimlach begin ik aan mijn Griekse yoghurt( inderdaad ja van de Lidl) met granola jouw recept homemade. Ook ik word onrustig als ik de bodem van de pot zie naderen en bak dan meteen nieuwe.
  Dát heeft weer zo’n heerlijk gevoel. En dan natuurlijk een hapje verse granola meteen proeven.
  En dan vanmorgen dit snelle recept. Bij het lezen van je tekst zat ik meteen te lachen. Beter kan een dag niet beginnen. Morgen staan je yoghurt ijsjes weer in de planning. Mmmmmm

  • Anna-Karina Bericht auteur

   Lekker (en gezond) eten is belangrijk voor een mens, maar een glimlach en een beetje leukigheid ook! Dank voor de lieve respons, want dát vinden wij dan weer heel erg leuk!