Bijzonder voedzaam en stevig, zo kun je dit brood wel typeren! We voegden aan dit koolhydraatarm ontbijt notenbrood een snuf speculaaskruiden toe, dat verdiept wel de smaak, maar houdt het toch neutraal genoeg. Want zo smaakt het keto broodje ook nog lekker met elk soort beleg! Mocht je het allemaal wel zoet willen of juist hartig kijk dan even bij de variatietips die we geven in het recept. Moeilijk om te maken is het totaal niet. Je mengt alle ingrediënten eenvoudig met de hand door elkaar.
Voedzaam brood
Omdat het keto notenbrood zo lekker stevig is vult het ook heel goed. een zo’n plakje brood is te vergelijken met een flinke hand noten. We noemen het een koolhydraatarm ontbijt notenbrood, maar het spreekt voor zich dat je dit op alle tijdstippen van de dag mag eten. Zeker bij de lunch, en ook heel fijn om mee te nemen in je lunchbox of wat te denken van een sneetje bij een lekker kopje soep? Of gewoon bij de koffie of als vieruurtje! De voedingswaarden berekenden wij met onze merken en ingrediënten op: kcal 227.48 ⋆ koolhydraten 1.59 g ⋆ eiwitten 8.08 g ⋆ vetten 20.24 g ⋆ vezels 2.93 g per plak.
Bewaren
Bewaar het koolhydraatarm ontbijt notenbrood in plakken, gescheiden door een velletje bakpapier, in de diepvries. Of tot 5 dagen op een koele en donkere plek.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarm ontbijt notenbrood
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarm ontbijt notenbrood
Ook gebruikt
- cake- of broodvorm 21 x 11 cm
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 100 g amandelen
- 100 g pecannoten
- 75 g amandelmeel
- 50 g lijnzaad
- 50 g pompoenpitten
- 50 g zonnebloempitten
- 40 g sesamzaad
- 2½ g speculaaskruiden
- ½ tl zout
- 5 eieren
- 50 g roomboter
Optioneel/variatie
- 50 g kaas
- 20-30 g erythritol, naar smaak
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en bekleed een cakevorm van 21 x 11 cm met natgemaakt, uitgeknepen bakpapier.
- Hak de amandelen en de pecannoten grof tot middelfijn. Meng de gehakte noten in een ruime kom met amandelmeel, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, speculaaskruiden en zout. Smelt de boter op laag vuur en roer erdoor. Breek de eieren boven de kom en meng alles goed door elkaar.
- Stort het ‘notendeeg’ in de beklede vorm, strijk de bovenkant glad en bak 45 minuten in de oven.
- Laat 5 minuten rusten en til uit de vorm. Laat volledig afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt. Het is een vrij grof brood, dus niet snijden als het nog te warm is, dan trek je het stuk.
Variatie
- Geef optioneel het brood een hartige smaak mee door op het laatst nog geraspte kaas door het deeg te mengen. Of juist een zoete smaak door er erythritol door te doen.
Bewaren
- Bewaar het brood in plakken, gescheiden door een velletje bakpapier, in de diepvries. Of tot 5 dagen op een koele en donkere plek.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet