koolhydraatarm ontbijt notenbrood

Koolhydraatarm ontbijt notenbrood

Bijzonder voedzaam en stevig, zo kun je dit brood wel typeren! We voegden aan dit koolhydraatarm ontbijt notenbrood een snuf speculaaskruiden toe, dat verdiept wel de smaak, maar houdt het toch neutraal genoeg. Want zo smaakt het keto broodje ook nog lekker met elk soort beleg! Mocht je het allemaal wel zoet willen of juist hartig kijk dan even bij de variatietips die we geven in het recept. Moeilijk om te maken is het totaal niet. Je mengt alle ingrediënten eenvoudig met de hand door elkaar.

Advertentie

Voedzaam brood

Omdat het keto notenbrood zo lekker stevig is vult het ook heel goed. een zo’n plakje brood is te vergelijken met een flinke hand noten. We noemen het een koolhydraatarm ontbijt notenbrood, maar het spreekt voor zich dat je dit op alle tijdstippen van de dag mag eten. Zeker bij de lunch, en ook heel fijn om mee te nemen in je lunchbox of wat te denken van een sneetje bij een lekker kopje soep? Of gewoon bij de koffie of als vieruurtje! De voedingswaarden berekenden wij met onze merken en ingrediënten op: kcal 227.48 ⋆ koolhydraten 1.59 g ⋆ eiwitten 8.08 g ⋆ vetten 20.24 g ⋆ vezels 2.93 g per plak.

Bewaren

Bewaar het koolhydraatarm ontbijt notenbrood in plakken, gescheiden door een velletje bakpapier, in de diepvries. Of tot 5 dagen op een koele en donkere plek.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

.

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

Bijna uitverkocht!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarm ontbijt notenbrood

Zo maak je koolhydraatarm ontbijt notenbrood

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarm ontbijt notenbrood

Koolhydraatarm ontbijt notenbrood

We voegden aan dit broodje speculaaskruiden toe, dat verdiept wel de smaak, maar houdt het toch neutraal. Lekker met elk beleg!
5 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ook gebruikt

  • cake- of broodvorm 21 x 11 cm

Voedingswaarde

Per plak
kcal 227.48 koolhydraten 1.59 geiwitten 8.08 gvetten 20.24 gvezels 2.93 g
Hoeveelheid (aan te passen)16 plakken

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel/variatie

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en bekleed een cakevorm van 21 x 11 cm met natgemaakt, uitgeknepen bakpapier.
  • Hak de amandelen en de pecannoten grof tot middelfijn. Meng de gehakte noten in een ruime kom met amandelmeel, lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, speculaaskruiden en zout. Smelt de boter op laag vuur en roer erdoor. Breek de eieren boven de kom en meng alles goed door elkaar.
  • Stort het ‘notendeeg’ in de beklede vorm, strijk de bovenkant glad en bak 45 minuten in de oven.
  • Laat 5 minuten rusten en til uit de vorm. Laat volledig afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt. Het is een vrij grof brood, dus niet snijden als het nog te warm is, dan trek je het stuk.

Variatie

  • Geef optioneel het brood een hartige smaak mee door op het laatst nog geraspte kaas door het deeg te mengen. Of juist een zoete smaak door er erythritol door te doen.

Bewaren

  • Bewaar het brood in plakken, gescheiden door een velletje bakpapier, in de diepvries. Of tot 5 dagen op een koele en donkere plek.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven