Een van onze vaste inzenders is kok Marloes uit Limburg. Hoewel we haar nooit in het echt hebben ontmoet is het toch alsof we haar een beetje kennen. Marloes houdt van pittig 🌶🌶🌶 dat is ons inmiddels wel duidelijk. In haar recept voor dit heerlijke koolhydraatarm Mexicaans brood stopt ze ook een lekker pittig pepertje. Af en toe heb je dan een heerlijk spicy stukje in je mond! Invriezen kan, en dan bak je het koolhydraatarm Mexicaans brood weer crisp op 175 ºC. Marloes, bedankt weer voor dit leuke recept!
Marloes schrijft ons:
Wij waren een grote fan van chili con carne uit de slowcooker. Hmm! Maar wel effe een dingetje dat we peulvruchten niet meer doen, die mis ik echt wel. Bij de chili bakte ik altijd een Mexicaans maïsbrood, zalig gewoonweg. Vandaag heb ik, na 3 mislukte pogingen, een waardige opvolger. En wel in de vorm van dit koolhydraatarm Mexicaans brood! In het brood verstopt zitten zalige stukjes Jalapeño pepers, grof gehakt. Op de foto zie je 6 stukjes, want de 2 andere hebben het nog geen minuut overleefd toen ze uit de pan kwamen. Warm is het gewoon het lekkerst.
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je koolhydraatarm Mexicaans brood
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Koolhydraatarm Mexicaans brood
Ook gebruikt
- Gietijzeren braadpan (eventueel een vierkante ovenvaste vorm van 20 x 20 cm of een muffinvorm. In dit geval verhoog je de temperatuur naar 200 ºC en is de baktijd 18 minuten.)
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g amandelmeel
- ½ tl zout
- ½ tl bakpoeder
- 115 g cheddar, geraspt
- 50 g roomboter, gesmolten
- 2 eieren, geklopt
- 240 ml slagroom
- jalapeño peper, 3 el grof gehakt
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 ºC en ver de gietijzeren pan in met een bakspray.
- Meng in een ruime kom het amandelmeel, zout, bakpoeder en geraspte cheddar.
- Smelt de boter op laag vuur. Klop de eieren los. Meng de gesmolten boter, eieren en slagroom door het meel.
- Hak de pepers (hoeveelheid naar eigen smaak) grof en spatel deze goed door het deeg.
- Giet het deeg in de gietijzeren pan en bak het brood 30 minuten in de oven. Het brood moet goudbruin en gaar zijn, doe de prikker proef.
- Haal het koolhydraatarm Mexicaans brood uit de oven en zet de pan op een metalen rooster. Snijd er direct 8 punten van en haal deze er met een spatel voorzichtig uit. Laat het brood afkoelen op een taartrooster.
Bewaren
- Invriezen kan, en dan bak je het koolhydraatarm Mexicaans brood weer crisp op 175 ºC.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Kan dit ook in een bakblik gemaakt worden ?
jahoor, even de baktijd in de gaten houden als het een heel compacte vorm is.
Echt een aanrader dit recept! Lekker bij een soepje of salade of als snackbrood met een dip. Ik heb er peperoni ingedaan ipv jalapeno.