Koolhydraatarm Mexicaans brood, van Marloes

koolhydraatarm Mexicaans brood

Een van onze vaste inzenders is kok Marloes uit Limburg. Hoewel we haar nooit in het echt hebben ontmoet is het toch alsof we haar een beetje kennen. Marloes houdt van pittig 🌶🌶🌶 dat is ons inmiddels wel duidelijk. In haar recept voor dit heerlijke koolhydraatarm Mexicaans brood stopt ze ook een lekker pittig pepertje. Af en toe heb je dan een heerlijk spicy stukje in je mond! Invriezen kan, en dan bak je het koolhydraatarm Mexicaans brood weer crisp op 175 ºC. Marloes, bedankt weer voor dit leuke recept!

Marloes schrijft ons:

Wij waren een grote fan van chili con carne uit de slowcooker. Hmm! Maar wel effe een dingetje dat we peulvruchten niet meer doen, die mis ik echt wel. Bij de chili bakte ik altijd een Mexicaans maïsbrood, zalig gewoonweg. Vandaag heb ik, na 3 mislukte pogingen, een waardige opvolger. En wel in de vorm van dit koolhydraatarm Mexicaans brood! In het brood verstopt zitten zalige stukjes Jalapeño pepers, grof gehakt. Op de foto zie je 6 stukjes, want de 2 andere hebben het nog geen minuut overleefd toen ze uit de pan kwamen. Warm is het gewoon het lekkerst.

Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Wie weet wordt jouw recept “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken! Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

koolhydraatarm Mexicaans brood

Zo maak je koolhydraatarm Mexicaans brood

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Koolhydraatarm Mexicaans brood

koolhydraatarm Mexicaans brood
Door: Marloes
Marloes houdt van pittig  dat is ons inmiddels wel duidelijk. In haar recept voor dit heerlijke koolhydraatarm Mexicaans brood stopt ze ook een lekker pittig pepertje. Af en toe heb je dan een heerlijk spicy stukje in je mond!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Ook gebruikt

  • Gietijzeren braadpan (eventueel een vierkante ovenvaste vorm van 20 x 20 cm of een muffinvorm. In dit geval verhoog je de temperatuur naar 200 ºC en is de baktijd 18 minuten.)

Voedingswaarde

Per stukje
calorieën 380.88 kcalkoolhydraten 2.22 geiwitten 12.06 gvetten 35.42 gvezels 2.63 g
Hoeveelheid (aan te passen)8 stukken

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 ºC en ver de gietijzeren pan in met een bakspray.
  • Meng in een ruime kom het amandelmeel, zout, bakpoeder en geraspte cheddar.
  • Smelt de boter op laag vuur. Klop de eieren los. Meng de gesmolten boter, eieren en slagroom door het meel.
  • Hak de pepers (hoeveelheid naar eigen smaak) grof en spatel deze goed door het deeg.
  • Giet het deeg in de gietijzeren pan en bak het brood 30 minuten in de oven. Het brood moet goudbruin en gaar zijn, doe de prikker proef.
  • Haal het koolhydraatarm Mexicaans brood uit de oven en zet de pan op een metalen rooster. Snijd er direct 8 punten van en haal deze er met een spatel voorzichtig uit. Laat het brood afkoelen op een taartrooster.

Bewaren

  • Invriezen kan, en dan bak je het koolhydraatarm Mexicaans brood weer crisp op 175 ºC.


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties