koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

Koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

Vandaag delen we een nieuw recept voor koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten. De gehele bodem bevat in deze hoeveelheid 6 gram koolhydraten. Je kunt het gebruiken voor diverse koolhydraatarme quiches en taarten. Immers wij zijn dol op hartige taarten in allerlei vormen, dat hebben jullie vast al gemerkt. Er is niets mis met een lekkere koolhydraatarme taart of quiche zonder korst. Echter wij wisselen dat graag af met taarten en quiches met een crunchy bodem. Want dat geeft meer stevigheid aan je quiches en taarten. Daardoor is het bovendien handiger om uit te delen als feesthapjes. Want je kunt een stukje taart met bodem eronder nu eenmaal makkelijker vasthouden.  In het recept geven we je ook nog een tip om er heerlijke hartige (kaas) koekjes van te maken. Bevat per hele bodem (ongevuld) calorieën 1102 kcal ⋆ koolhydraten 6 g ⋆ eiwitten 28.8 g ⋆ vetten 97.4 g ⋆ vezels 39.9 g.

Koolhydraatarm korstdeeg

Dit krokante, koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten is gemakkelijk in een vorm te drukken of uit te rollen tot een lap in het gewenste formaat. Wij wilden een kaas uien taart met kruiden maken om uit te delen. Vandaar dat we kozen voor een lage rechthoekige emaillen bakvorm. Gekocht bij Dille & Kamille (#nospon) afmeting 27x 31x 3 cm, ze noemen het een dienblad. Die vorm is ideaal voor dit korstdeeg, door het materiaal bakt de korst mooi bruin en krokant. Als je niet zo’n vorm hebt, dan is een ronde quichevorm van Ø 28 cm. vergelijkbaar qua formaat.

Rechthoekig

Koolhydraatarme quiches en taarten zijn heel geschikt voor feestjes. Ook mensen die niet per se koolhydraatarm eten zullen ervan genieten. Dat is nog een reden dat ik vandaag de rechthoekige vorm koos. Want uit een rechthoekige bakvorm kun je heel economisch veel kleine vierkantjes snijden voor dat feest doel. Ik hield de taart zelf sober, daar houd ik wel van. Je kunt de (rijen) hapjes nog versieren met een plakje tomaat, olijf, worst, paprika of een nootje. Dan heb je een gelijk een heel arsenaal koolhydraatarme lekkernijen. Leef je uit met dit koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten, het is jouw feestje!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

Zo maak je koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten
Door: Anna-Karina van Denderen
Ook mensen die niet per se koolhydraatarm eten zullen genieten van dit krokante, koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten. De rechthoekige vorm deelt simpel in blokjes. Ook ideaal voor feesthapjes!
4.72 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Voedingswaarde

Per bodem (ongevuld)
calorieën 1102 kcalkoolhydraten 6 geiwitten 28.8 gvetten 97.4 gvezels 39.9 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 taartbodem 27 x 31 cm (of Ø 28 cm)

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

DROGE DELEN

NATTE DELEN

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en zet een bakvorm van 27 x 31 cm klaar.

1 tl = 5 ml en 1 el = 15 ml. Gebruik altijd maatschepjes en een goede weegschaal. Bij veel baksels luistert de verhouding tussen meel en vocht nogal nauw, lees er hier alles over.

  • Meng eerst de droge delen door elkaar.
    Kneed dat met het ei, olie en water tot een deegbal. Voeg zo nodig een klein beetje water toe als het te droog is. Plet de deegbal tussen twee bakvellen en rol uit tot een rechthoekige lap. Haal het bovenste bakvel voorzichtig los en leg vervolgens het deeg (met onderste bakvel) in de vorm.

Voorbakken

  • Bak het korstdeeg 10 minuten voor en laat iets afkoelen. Vul de bodem naar keuze en bak de quiche of taart af.

TIP

  • Dit koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten is ook geschikt om heerlijke hartige koekjes van te bakken! Meng wat – Italiaanse – kruiden door het deeg en rasp kaas over het uitgerolde deeg voordat je het bakt. Bakken tot ze goudbruin kleuren en gaar zijn.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top