Vandaag delen we een nieuw recept voor koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten. De gehele bodem bevat in deze hoeveelheid 6 gram koolhydraten. Je kunt het gebruiken voor diverse koolhydraatarme quiches en taarten. Immers wij zijn dol op hartige taarten in allerlei vormen, dat hebben jullie vast al gemerkt. Er is niets mis met een lekkere koolhydraatarme taart of quiche zonder korst. Echter wij wisselen dat graag af met taarten en quiches met een crunchy bodem. Want dat geeft meer stevigheid aan je quiches en taarten. Daardoor is het bovendien handiger om uit te delen als feesthapjes. Want je kunt een stukje taart met bodem eronder nu eenmaal makkelijker vasthouden. In het recept geven we je ook nog een tip om er heerlijke hartige (kaas) koekjes van te maken. Bevat per hele bodem (ongevuld) calorieën 1102 kcal ⋆ koolhydraten 6 g ⋆ eiwitten 28.8 g ⋆ vetten 97.4 g ⋆ vezels 39.9 g.
Koolhydraatarm korstdeeg
Dit krokante, koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten is gemakkelijk in een vorm te drukken of uit te rollen tot een lap in het gewenste formaat. Wij wilden een kaas uien taart met kruiden maken om uit te delen. Vandaar dat we kozen voor een lage rechthoekige emaillen bakvorm. Gekocht bij Dille & Kamille (#nospon) afmeting 27x 31x 3 cm, ze noemen het een dienblad. Die vorm is ideaal voor dit korstdeeg, door het materiaal bakt de korst mooi bruin en krokant. Als je niet zo’n vorm hebt, dan is een ronde quichevorm van Ø 28 cm. vergelijkbaar qua formaat.
Rechthoekig
Koolhydraatarme quiches en taarten zijn heel geschikt voor feestjes. Ook mensen die niet per se koolhydraatarm eten zullen ervan genieten. Dat is nog een reden dat ik vandaag de rechthoekige vorm koos. Want uit een rechthoekige bakvorm kun je heel economisch veel kleine vierkantjes snijden voor dat feest doel. Ik hield de taart zelf sober, daar houd ik wel van. Je kunt de (rijen) hapjes nog versieren met een plakje tomaat, olijf, worst, paprika of een nootje. Dan heb je een gelijk een heel arsenaal koolhydraatarme lekkernijen. Leef je uit met dit koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten, het is jouw feestje!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
DROGE DELEN
- 65 g amandelmeel
- 40 g lijnzaad
- 30 g kokosmeel
- 8 g psylliumvezel
- 1½ tl bakpoeder, (wijnsteen)
- zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en zet een bakvorm van 27 x 31 cm klaar.
1 tl = 5 ml en 1 el = 15 ml. Gebruik altijd maatschepjes en een goede weegschaal. Bij veel baksels luistert de verhouding tussen meel en vocht nogal nauw, lees er hier alles over.
- Meng eerst de droge delen door elkaar. Kneed dat met het ei, olie en water tot een deegbal. Voeg zo nodig een klein beetje water toe als het te droog is. Plet de deegbal tussen twee bakvellen en rol uit tot een rechthoekige lap. Haal het bovenste bakvel voorzichtig los en leg vervolgens het deeg (met onderste bakvel) in de vorm.
Voorbakken
- Bak het korstdeeg 10 minuten voor en laat iets afkoelen. Vul de bodem naar keuze en bak de quiche of taart af.
TIP
- Dit koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten is ook geschikt om heerlijke hartige koekjes van te bakken! Meng wat – Italiaanse – kruiden door het deeg en rasp kaas over het uitgerolde deeg voordat je het bakt. Bakken tot ze goudbruin kleuren en gaar zijn.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Eindelijk een interessant recept gevonden om een kha quichebodem te maken! Maar kan je de psyllium vezels ook weg laten of vervangen door een iets bekender alternatief dat in de algemene (Belgische) supermarkt te vinden is? Bedankt!
Het is belangrijk voor de structuur, ik zou niet zo snel weten waarmee je het kunt vervangen. Psylliumvezels zijn bij een natuurvoedingswinkel ofzo toch gewoon verkrijgbaar?
Kun je dit.invriezen?
Voorgebakken wellicht. Maar het rauwe deeg zou ik persoonlijk niet doen. Wij hebben zelf nogal een kleine diepvries en maken vaak alles vers. Of je de kwaliteit na het invriezen voldoende vindt moetje zelf maar even beoordelen. Wij schreven ook een uitgebreid artikel over bewaren en invriezen, misschien is dat ook nog behulpzaam?
Heerlijk!! Deze ga ik gebruiken bij feestjes ed. Super dank! 👍🏻👍🏻👍🏻
Ik wil het deeg in mijn airfryer doen dan heb ik deeg over kan ik dat restje laten liggen en later als crackertjes afbakken??
ja hoor dat kan.
Goeden middag sorry als eerste ik heb een keer de vraag gesteld of ik havermeel kan gebruiken IPV amandelmeel zitten ook niet veel KHD in ik wist niet meer bij welk recept ik de vraag gesteld had!! Ik zag het wel aan de rechterkant staan bij recente vragen maar dat kan je niet openen denk ik? In ieder geval bedankt Anna Karina voor je gegevens etc: Francisca.🤔
jawel de reacties kun je openen door op de titel te klikken in de zijbalk. Dan kom je precies bij de juiste reactie uit!
Kan dit deeg ook gebruikt worden in een pie maker?
Geen idee eigenlijk, ik ken het fenomeen pie maker niet.
Denk dat het ook mogelijk is om het voorbakken een dag eerder te doen en de volgende dag pas te vullen en af te bakken?
Dat zou moeten kunnen lijkt me
Wat een heerlijke bodem recept! Plakjes hartige taartdeeg zijn makkelijker in gebruik maar de smaak doet er zeker niet voor onder! Ik ben er heel blij mee! Trouwens dat ben ik met meerdere recepten van jullie! Dank jullie wel!!!
Graag gedaan hoor!
Ik heb het recept gemaakt en in mijn 26cm springvorm gebakken. dat vond ik veel te dik worden dus ik heb het nogmaals gemaakt maar nu de halve hoeveelheid ingrediënten genomen, dat vind ik beter smaken 🙂
Het is een super recept voor een neutrale bodem!
De lijnzaad niet breken dus?
Klopt, dat hoeft in dit recept niet. Kijk ook maar even naar de foto’s.
??
Daar zie je de hele zaadjes in het deeg zitten Kim.