koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

Koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

Wij zijn dol op hartige taarten in allerlei vormen, dat hebben jullie vast al gemerkt. Er is niets mis met een lekkere koolhydraatarme taart of quiche zonder korst. Echter wij wisselen dat graag af met taarten en quiches met een crunchy bodem. Immers dat geeft meer stevigheid aan je quiches en taarten. Daardoor is het bovendien handiger om uit te delen als feesthapjes. Want je kunt een stukje taart met bodem eronder nu eenmaal makkelijker vasthouden. Vandaag delen we een nieuw recept voor koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten. Je kunt het gebruiken voor diverse koolhydraatarme quiches en taarten. In het recept geven we je nog een tip om er heerlijke hartige (kaas) koekjes van te maken.

Koolhydraatarm korstdeeg

Dit krokante, koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten is gemakkelijk in een vorm te drukken of uit te rollen tot een lap in het gewenste formaat. Wij wilden een kaas uien taart met kruiden maken om uit te delen. Vandaar dat we kozen voor een lage rechthoekige emaillen bakvorm. Gekocht bij Dille & Kamille (#nospon) afmeting 27x 31x 3 cm, ze noemen het een dienblad. Die vorm is ideaal voor dit korstdeeg, door het materiaal bakt de korst mooi bruin en krokant. Als je niet zo’n vorm hebt, dan is een ronde quichevorm van Ø 28 cm. vergelijkbaar qua formaat.

Rechthoekig

Koolhydraatarme quiches en taarten zijn heel geschikt voor feestjes. Ook mensen die niet per se koolhydraatarm eten zullen ervan genieten. Dat is nog een reden dat ik vandaag de rechthoekige vorm koos. Want uit een rechthoekige bakvorm kun je heel economisch veel kleine vierkantjes snijden voor dat feest doel. Ik hield de taart zelf sober, daar houd ik wel van. Je kunt de (rijen) hapjes nog versieren met een plakje tomaat, olijf, worst, paprika of een nootje. Dan heb je een gelijk een heel arsenaal koolhydraatarme lekkernijen. Leef je uit met dit koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten, het is jouw feestje!

Ook lekker:

koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

 

Zo maak je koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Dat vinden we namelijk erg leuk & alvast dank!


koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

Koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

Ook mensen die niet per se koolhydraatarm eten zullen genieten van dit krokante, koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten. De rechthoekige vorm deelt simpel in blokjes. Ook ideaal voor feesthapjes!
4.75 van 4 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Voorbereiden: 10 min
Koken: 10 min
Totale tijd: 20 min

Koolhydraten - hoeveelheid

5,75 gram koolhydraten per taartbodem
Uit recept: 1 taartbodem 27 x 31 cm (of Ø 28 cm)

Ingrediënten

DROGE DELEN
NATTE DELEN
  • 1 ei
  • 2 el water - of iets meer
  • 3 el olie

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en zet een bakvorm van 27 x 31 cm klaar.
1 tl = 5 ml en 1 el = 15 ml. Gebruik altijd maatschepjes en een goede weegschaal. Bij veel baksels luistert de verhouding tussen meel en vocht nogal nauw, lees er hier alles over.
  • Meng eerst de droge delen door elkaar.
  • Kneed met het ei, olie en water tot een deegbal. Voeg zo nodig een klein beetje water toe als het te droog is. Plet de deegbal tussen twee bakvellen en rol uit tot een rechthoekige lap. Haal het bovenste bakvel voorzichtig los en leg vervolgens het deeg met bakvel en al in de vorm.
Voorbakken
  • Bak het korstdeeg 10 minuten voor en laat iets afkoelen. Vul de bodem naar keuze en bak de quiche of taart af.
TIP
  • Dit koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten is ook geschikt om heerlijke hartige koekjes van te bakken! Meng wat - Italiaanse - kruiden door het deeg en rasp kaas over het uitgerolde deeg voordat je het bakt. Bakken tot ze goudbruin kleuren en gaar zijn.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties op “Koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

1.0K Shares
Share167
Pin875
Tweet