Koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

Vandaag delen we een nieuw recept voor koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten. De gehele bodem bevat in deze hoeveelheid 6 gram koolhydraten. Je kunt het gebruiken voor diverse koolhydraatarme quiches en taarten. Immers wij zijn dol op hartige taarten in allerlei vormen, dat hebben jullie vast al gemerkt. Er is niets mis met een lekkere koolhydraatarme taart of quiche zonder korst. Echter wij wisselen dat graag af met taarten en quiches met een crunchy bodem. Want dat geeft meer stevigheid aan je quiches en taarten. Daardoor is het bovendien handiger om uit te delen als feesthapjes. Want je kunt een stukje taart met bodem eronder nu eenmaal makkelijker vasthouden.  In het recept geven we je ook nog een tip om er heerlijke hartige (kaas) koekjes van te maken.

Koolhydraatarm korstdeeg

Dit krokante, koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten is gemakkelijk in een vorm te drukken of uit te rollen tot een lap in het gewenste formaat. Wij wilden een kaas uien taart met kruiden maken om uit te delen. Vandaar dat we kozen voor een lage rechthoekige emaillen bakvorm. Gekocht bij Dille & Kamille (#nospon) afmeting 27x 31x 3 cm, ze noemen het een dienblad. Die vorm is ideaal voor dit korstdeeg, door het materiaal bakt de korst mooi bruin en krokant. Als je niet zo’n vorm hebt, dan is een ronde quichevorm van Ø 28 cm. vergelijkbaar qua formaat.

Rechthoekig

Koolhydraatarme quiches en taarten zijn heel geschikt voor feestjes. Ook mensen die niet per se koolhydraatarm eten zullen ervan genieten. Dat is nog een reden dat ik vandaag de rechthoekige vorm koos. Want uit een rechthoekige bakvorm kun je heel economisch veel kleine vierkantjes snijden voor dat feest doel. Ik hield de taart zelf sober, daar houd ik wel van. Je kunt de (rijen) hapjes nog versieren met een plakje tomaat, olijf, worst, paprika of een nootje. Dan heb je een gelijk een heel arsenaal koolhydraatarme lekkernijen. Leef je uit met dit koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten, het is jouw feestje!

♥ Ook lekker:

koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

 

Zo maak je koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Dat vinden we namelijk erg leuk & alvast dank!


Koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten

koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten
Door: Anna-Karina van Denderen
Ook mensen die niet per se koolhydraatarm eten zullen genieten van dit krokante, koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten. De rechthoekige vorm deelt simpel in blokjes. Ook ideaal voor feesthapjes!
4.67 van 6 stemmen

Voedingswaarde

Per bodem (ongevuld)
calorieën 1102 kcalkoolhydraten 6 geiwitten 28.8 gvetten 97.4 gvezels 39.9 g
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Hoeveelheid (aan te passen)1 taartbodem 27 x 31 cm (of Ø 28 cm)

Ingrediënten

DROGE DELEN

NATTE DELEN

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en zet een bakvorm van 27 x 31 cm klaar.

1 tl = 5 ml en 1 el = 15 ml. Gebruik altijd maatschepjes en een goede weegschaal. Bij veel baksels luistert de verhouding tussen meel en vocht nogal nauw, lees er hier alles over.

  • Meng eerst de droge delen door elkaar.
    Kneed dat met het ei, olie en water tot een deegbal. Voeg zo nodig een klein beetje water toe als het te droog is. Plet de deegbal tussen twee bakvellen en rol uit tot een rechthoekige lap. Haal het bovenste bakvel voorzichtig los en leg vervolgens het deeg (met onderste bakvel) in de vorm.

Voorbakken

  • Bak het korstdeeg 10 minuten voor en laat iets afkoelen. Vul de bodem naar keuze en bak de quiche of taart af.

TIP

  • Dit koolhydraatarm korstdeeg voor quiches en taarten is ook geschikt om heerlijke hartige koekjes van te bakken! Meng wat - Italiaanse - kruiden door het deeg en rasp kaas over het uitgerolde deeg voordat je het bakt. Bakken tot ze goudbruin kleuren en gaar zijn.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties