kop kerstdiner

Koolhydraatarm keuze kerstdiner – 6

Kies uit de diverse gangen je favorieten en stel zo je kersdiner samen. Vega, vlees, vis of kip, kies wat je zelf lekker vindt! Bij de hoofdgerechten kies je al dan niet nog een stuk gebraad naar keus, daar kom je vast wel uit 😉 Ook dit jaar heeft Hans er weer een leuke KERSTPLAYLIST bijgemaakt.

Met kerst gebruik je natuurlijk wel extra fantasie om de gerechten een beetje leuk aan te kleden en op te maken. Serveer soep en nagerechten in mooie glaasjes met extra garnituur, in de kleuren rood en groen. Salades serveer je in een kransvorm, fritters probeer je als kerstboom uit te steken of als versierde kerstbal te serveren etc. Hoe dan ook, veel gezelligheid gewenst! Nou daar gaan we. Eerst de muziek en dan alle recepten…

Playlist van Hans

Downloaden of opslaan in je kookschrift?

Om het je gemakkelijk te maken hebben we niet alleen hieronder een lijst met links, maar ook twee andere mogelijkheden om dit keuze kerstdiner rustig te bekijken. Zet alle recepten in je kookschrift en pas ze daar aan of download de hele lijst met foto’s van de gerechten erbij als feestelijke PDF. Onderaan vind je alle tot nu toe verschenen kerstmenu’s, mocht je aan deze lijst niet voldoende hebben 😉

kerstdiner 6 x 4 gangen keuzemenu

Voorgerechten koud

We beginnen het Koolhydraatarm keuze kerstdiner met koude voorgerechten. Met een koud voorgerecht kun je alle kanten op. Begin het kerstdiner bijvoorbeeld met een gevulde avocado, een hartige panna cotta, een frisse salade, een kleurrijke carpaccio of een lekkere koude soep! 

Voorgerechten warm

Na het koude voorgerecht serveer je het warme voorgerecht. Dat kan een lekkere soep of kleine salade zijn, fritters of een miniportie mooie, heerlijke groentelasagne.

Hoofdgerechten

Onze hoofdgerechten zijn gewoon lekker simpel, goed eten voor elke beurs, wil je er hertenbiefstuk of ander gebraad bij eten? Doe dat vooral! 

Bijgerechten/salades

Maak zelf een keuze uit deze lijst met heerlijke bijgerechten. Ze moeten wel passen bij je hoofdgerecht en eventueel je extra gebraad of vis.

Nagerechten

Uiteraard vergeten we de lakkere nagerechten niet. We hebben er als extraatje ook nog een snoeperijtje voor bij de koffie bijgedaan. 

Snoeperijtjes

Alle kerstmenu’s

We hebben in de loop der jaren al heel wat kerstmenu’s samengesteld en leuke inspiratie artikelen geschreven. We hebben de kerstmenu’s ook als pdf beschikbaar gemaakt, met de links naar alle recepten. Veel feestvreugde gewenst!

Scroll naar boven