koolhydraatarm Italiaans broodje

Koolhydraatarm Italiaans broodje van Rita

Veel mensen verklaren zichzelf tot echte broodeters. Daarom aan het begin van het nieuwe seizoen een hulpje daarbij. Want als je niet zonder brood denkt te kunnen is ‘n magnetronbroodje zeker een uitkomst. Rita stuurde ons in de vakantie een heel makkelijk koolhydraatarm Italiaans broodje op.  1 Broodje bevat 4,3 gram koolhydraten exclusief beleg, volledige voedingswaarden in het receptkader. Ze maakt het broodje in de magnetron en zegt: “Door de kruiden zit er een Italiaanse smaak aan, heel erg lekker vinden wij”. Maar ze deed er ook gedroogde tomaatjes in en gebakken uitjes, dus het is best een aardig gevuld broodje. Afhankelijk van welke vorm je wilt meegeven aan je broodje kies je een bakje waar je het beslag in doet. Wil je een bolletje? Dan neem je een magnetronschaaltje met een bolle vorm. Heb je liever iets wat lijkt op een platte boterham? Neem dan een breed vierkant schaaltje. Rita maakte ze allebei voor jullie! Lief hè? 

Italiaanse broodjes beleggen

Het broodje is niet alleen geschikt voor een snel ontbijt, maar ook perfect bij de lunch en handig om mee te nemen naar het werk. Want zeg nu zelf, wat is er makkelijker dan even snel een broodje smeren? Beleggen is meestal ook geen enkel probleem. Veel broodbeleg is gewoon koolhydraatarm: ei, kaas, rauwkost en vleeswaren kun je gewoon op je koolhydraatarme broodje doen. Bij het recept zie je hoe Rita het koolhydraatarm Italiaans broodje belegde. Maar het leuke van de broodjes is natuurlijk dat je het beleg kiest dat je zelf het liefst hebt. Ik mag tussen de middag graag een lekker gebakken eitje met kaas eten, daarvoor is zo’n koolhydraatarme boterham natuurlijk helemaal perfect. Waarmee beleg jij  je koolhydraatarme broodje het liefst?

Oven, Airfryer en bewaren

Weten hoe je het broodje in de oven of Airfryer kunt maken of wil je meer tips? Kijk dan ook even bij ons recept voor lekkere pompoenpittenbroodjes.  Verwarm de heteluchtoven/Airfryer voor op 175 graden. Gaar het broodje in 10-15 minuten. In de AirFryer is de baktijd iets korter, zo’n 6 minuten. Bak ze zeker niet te lang, dan worden ze te droog.

Als je het broodje in de magnetron bakt, droogt het na het bakken snel uit. Het best kun je het brood dus direct consumeren of belegd en goed ingepakt meenemen. Zijn je broodjes toch een beetje oudbakken geworden? Doe ze in een broodrooster voor toastjes en/of maak er koolhydraatarm paneermeel van. 


Heb je ook een lekker, voor ons onbekend, eigen koolhydraatarm recept met foto? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina. Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

koolhydraatarm Italiaans broodje

koolhydraatarm Italiaans broodje

Zo maak je koolhydraatarm Italiaans broodje

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


koolhydraatarm Italiaans broodje
Recept afdrukken Bewaren
4.34 van 3 stemmen

Koolhydraatarm Italiaans broodje van Rita

Bezoekersrecept

Door: Rita Gerlach
Lekker koolhydraatarm Italiaans broodje te vergelijken met een boterham. Je kunt het op dezelfde manieren beleggen. Lekker met een gebakken eitje en makkelijk om mee te nemen naar het werk.
Voorbereiden5 min
Koken/oven2 min
Totaal7 min
Gang: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken: Overig
Trefwoord: brood & crackers

Voedingswaarden

Per broodje
Calorieën 452.2 kcal
Koolhydraten 4.3 g
Eiwit 14.3 g
Vetten 41.5 g
Vezels 7.3 g

Uit recept:

1 broodje

Ingrediënten

Droge delen

Natte delen

Bereiden

Meel maken

  • Maal walnoten en hazelnoten in een koffiemolentje tot meel, je kunt dit in de verhouding 1:1 mengen. Koel en donker bewaren. Geschikt voor later gebruik! Je neemt voor dit recept dan dus 3 el van het mengsel.

Deeg maken

  • Alle droge delen goed mengen, dan de kaas, het ei en tomaat erdoor roeren.
  • Magnetronbestendig schaaltje invetten, bij voorkeur een vierkante voor een snee brood, of een puddingschaaltje voor een broodje. Deeg erin doen.
  • 1,5-2 minuten op 900 Watt in de magnetron, onmiddellijk consumeren.

Beleg

  • Het bolletje is belegd met sla en tonijnsalade.
    De boterham is als broodje gezond belegd: sla, ham, kaas, tomaat, komkommer, plakjes ei, beetje mayonaise en saladekruiden.

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 1.729 keer, 6 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een reactie op “Koolhydraatarm Italiaans broodje van Rita”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like