Koolhydraatarm Italiaans broodje van Rita

koolhydraatarm Italiaans broodje

Veel mensen verklaren zichzelf tot echte broodeters. Daarom aan het begin van het nieuwe seizoen een hulpje daarbij. Want als je niet zonder brood denkt te kunnen is ’n magnetronbroodje zeker een uitkomst. Rita stuurde ons in de vakantie een heel makkelijk koolhydraatarm Italiaans broodje op.  1 Broodje bevat 4,3 gram koolhydraten exclusief beleg, volledige voedingswaarden in het receptkader. Ze maakt het broodje in de magnetron en zegt: “Door de kruiden zit er een Italiaanse smaak aan, heel erg lekker vinden wij”. Maar ze deed er ook gedroogde tomaatjes in en gebakken uitjes, dus het is best een aardig gevuld broodje. Afhankelijk van welke vorm je wilt meegeven aan je broodje kies je een bakje waar je het beslag in doet. Wil je een bolletje? Dan neem je een magnetronschaaltje met een bolle vorm. Heb je liever iets wat lijkt op een platte boterham? Neem dan een breed vierkant schaaltje. Rita maakte ze allebei voor jullie! Lief hè? 

Italiaanse broodjes beleggen

Het broodje is niet alleen geschikt voor een snel ontbijt, maar ook perfect bij de lunch en handig om mee te nemen naar het werk. Want zeg nu zelf, wat is er makkelijker dan even snel een broodje smeren? Beleggen is meestal ook geen enkel probleem. Veel broodbeleg is gewoon koolhydraatarm: ei, kaas, rauwkost en vleeswaren kun je gewoon op je koolhydraatarme broodje doen. Bij het recept zie je hoe Rita het koolhydraatarm Italiaans broodje belegde. Maar het leuke van de broodjes is natuurlijk dat je het beleg kiest dat je zelf het liefst hebt. Ik mag tussen de middag graag een lekker gebakken eitje met kaas eten, daarvoor is zo’n koolhydraatarme boterham natuurlijk helemaal perfect. Waarmee beleg jij  je koolhydraatarme broodje het liefst?

Oven, Airfryer en bewaren

Weten hoe je het broodje in de oven of Airfryer kunt maken of wil je meer tips? Kijk dan ook even bij ons recept voor lekkere pompoenpittenbroodjes.  Verwarm de heteluchtoven/Airfryer voor op 175 graden. Gaar het broodje in 10-15 minuten. In de AirFryer is de baktijd iets korter, zo’n 6 minuten. Bak ze zeker niet te lang, dan worden ze te droog.

Als je het broodje in de magnetron bakt, droogt het na het bakken snel uit. Het best kun je het brood dus direct consumeren of belegd en goed ingepakt meenemen. Zijn je broodjes toch een beetje oudbakken geworden? Doe ze in een broodrooster voor toastjes en/of maak er koolhydraatarm paneermeel van. 


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

koolhydraatarm Italiaans broodje
koolhydraatarm Italiaans broodje

Zo maak je koolhydraatarm Italiaans broodje

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


Bezoekersrecept

Koolhydraatarm Italiaans broodje van Rita

4.50 van 6 stemmen
koolhydraatarm Italiaans broodje
Door: Rita Gerlach
Lekker koolhydraatarm Italiaans broodje te vergelijken met een boterham. Je kunt het op dezelfde manieren beleggen. Lekker met een gebakken eitje en makkelijk om mee te nemen naar het werk.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 2 min
Totale tijd 7 min

Voedingswaarde

Per broodje
kcal 452.2 koolhydraten 4.3 geiwitten 14.3 gvetten 41.5 gvezels 7.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 broodje

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Droge delen

Natte delen

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Meel maken

  • Maal walnoten en hazelnoten in een koffiemolentje tot meel, je kunt dit in de verhouding 1:1 mengen. Koel en donker bewaren. Geschikt voor later gebruik! Je neemt voor dit recept dan dus 3 el van het mengsel.

Deeg maken

  • Alle droge delen goed mengen, dan de kaas, het ei en tomaat erdoor roeren.
  • Magnetronbestendig schaaltje invetten, bij voorkeur een vierkante voor een snee brood, of een puddingschaaltje voor een broodje. Deeg erin doen.
  • 1,5-2 minuten op 900 Watt in de magnetron, onmiddellijk consumeren.

Beleg

  • Het bolletje is belegd met sla en tonijnsalade.
    De boterham is als broodje gezond belegd: sla, ham, kaas, tomaat, komkommer, plakjes ei, beetje mayonaise en saladekruiden.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


2 gedachten over “Koolhydraatarm Italiaans broodje van Rita”

  1. 5 sterren
    Ik had geen hazelnoten en geen rozemarijn, deze vervangen door zonnebloempitten en wat tijm plus een schutje room. Dus helemaal vergelijken kan nu niet maar ‘Wat een smaak sensatie!’. Het deeg was al lekker, maar nadat ik een hapje van het warme broodje had genomen was deze op zonder nog aan beleg te denken. Alle smaken die je toevoegt maken het broodje zacht en compleet. Dank je wel Rita.

  2. 4 sterren
    Een echt lekker “broodje”. Ook met andere noten en kruiden. Ik probeerde ook de combinatie amandelen-pecannoten met funghi trifolatikruiden van Jonnie Boer.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top