koolhydraatarm Italiaans broodje

Koolhydraatarm Italiaans broodje van Rita

Veel mensen verklaren zichzelf tot echte broodeters. Daarom aan het begin van het nieuwe seizoen een hulpje daarbij. Want als je niet zonder brood denkt te kunnen is ’n magnetronbroodje zeker een uitkomst. Rita stuurde ons in de vakantie een heel makkelijk koolhydraatarm broodje op.  1 Broodje bevat 4,3 gram koolhydraten exclusief beleg, volledige voedingswaarden in het receptkader. Ze maakt het broodje in de magnetron en zegt: “Door de kruiden zit er een Italiaanse smaak aan, heel erg lekker vinden wij”. Maar ze deed er ook gedroogde tomaatjes in en gebakken uitjes, dus het is best een aardig gevuld broodje. Afhankelijk van welke vorm je wilt meegeven aan je broodje kies je een bakje waar je het beslag in doet. Wil je een bolletje? Dan neem je een magnetronschaaltje met een bolle vorm. Heb je liever iets wat lijkt op een platte boterham? Neem dan een breed vierkant schaaltje. Rita maakte ze allebei voor jullie! Lief hè? 

Italiaanse broodjes beleggen

Het broodje is niet alleen geschikt voor een snel ontbijt, maar ook perfect bij de lunch en handig om mee te nemen naar het werk. Want zeg nu zelf, wat is er makkelijker dan even snel een broodje smeren? Beleggen is meestal ook geen enkel probleem. Veel broodbeleg is gewoon koolhydraatarm: ei, kaas, rauwkost en vleeswaren kun je gewoon op je koolhydraatarme broodje doen. Bij het recept zie je hoe Rita het koolhydraatarm broodje belegde. Maar het leuke van de broodjes is natuurlijk dat je het beleg kiest dat je zelf het liefst hebt. Ik mag tussen de middag graag een lekker gebakken eitje met kaas eten, daarvoor is zo’n koolhydraatarme boterham natuurlijk helemaal perfect. Waarmee beleg jij  je koolhydraatarme broodje het liefst?

Oven, Airfryer en bewaren

Weten hoe je het broodje in de oven of Airfryer kunt maken of wil je meer tips? Kijk dan ook even bij ons recept voor lekkere pompoenpittenbroodjes.  Verwarm de heteluchtoven/Airfryer voor op 175 graden. Gaar het broodje in 10-15 minuten. In de AirFryer is de baktijd iets korter, zo’n 6 minuten. Bak ze zeker niet te lang, dan worden ze te droog.

Als je het broodje in de magnetron bakt, droogt het na het bakken snel uit. Het best kun je het brood dus direct consumeren of belegd en goed ingepakt meenemen. Zijn je broodjes toch een beetje oudbakken geworden? Doe ze in een broodrooster voor toastjes en/of maak er koolhydraatarm paneermeel van. 


Heb je ook een lekker eigen koolhydraatarm recept met goede kwaliteit foto? Stuur je recept met eigen foto in via e-mail. Lees ook even onze tips om een goede foodfoto te maken. Benieuwd naar andere bezoekersrecepten?

koolhydraatarm Italiaans broodje
koolhydraatarm Italiaans broodje

Zo maak je koolhydraatarm broodje

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Bezoekersrecept

Koolhydraatarm broodje van Rita

koolhydraatarm Italiaans broodje
Door: Rita Gerlach
Lekker koolhydraatarm Italiaans broodje te vergelijken met een boterham. Je kunt het op dezelfde manieren beleggen. Lekker met een gebakken eitje en om mee te nemen naar het werk.
4.41 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 2 min
Totale tijd 7 min

Voedingswaarde

Per broodje
calorieën 452.2 kcalkoolhydraten 4.3 geiwitten 14.3 gvetten 41.5 gvezels 7.3 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 broodje

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Droge delen

Natte delen

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Meel maken

  • Maal walnoten en hazelnoten in een koffiemolentje tot meel, je kunt dit in de verhouding 1:1 mengen. Koel en donker bewaren. Geschikt voor later gebruik! Je neemt voor dit recept dan dus 3 el van het mengsel.

Deeg maken

  • Alle droge delen goed mengen, dan de kaas, het ei en tomaat erdoor roeren.
  • Magnetronbestendig schaaltje invetten, bij voorkeur een vierkante voor een snee brood, of een puddingschaaltje voor een broodje. Deeg erin doen.
  • 1,5-2 minuten op 900 Watt in de magnetron, onmiddellijk consumeren.

Beleg

  • Het bolletje is belegd met sla en tonijnsalade.
    De boterham is als broodje gezond belegd: sla, ham, kaas, tomaat, komkommer, plakjes ei, beetje mayonaise en saladekruiden.


KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top