koolhydraatarm-herfstweeknmenu-5

Koolhydraatarm herfstweekmenu 5

Voor de maandag in dit koolhydraatarme herfstweekmenu 5 suggereren we meringue gebakjes met passiecurd als tussendoortje. Dat klinkt wel lekker toch? Je maakt daarvoor passiecurd, die je ook kunt gebruiken in een toetje verderop in de week. Onze tussendoortjes zijn slechts suggesties. We vinden het gewoon leuk om je wat ideetjes aan de hand te doen. Zo zie je dat je echt niet alles hoeft te laten staan.
We krijgen regelmatig de vraag of je gerecht X door gerecht Y mag vervangen in de weekmenu’s of dat dan de hele berekening in de war raakt. We hebben uiteraard wel rekening gehouden met een gezonde (gemiddelde) voedingsbalans over een week. Maar je kunt met een gerust hart een maaltijd vervangen of doorschuiven. Ook in dit koolhydraatarme herfstweekmenu 5.

Advertentie

Rekenen en afvallen

Mensen staren zich soms zo blind op al die cijfertjes en berekeningen. Lieve mensen, je lichaam leeft en reageert niet als een robot! Hoe een mens voeding opneemt en verteert is echt zó verschillend. Onder andere aanleg, leeftijd, activiteit en geslacht; het is allemaal van invloed. Je kunt rekenen tot je een ons weegt, het blijven algemene richtlijnen. Uiteindelijk geven de weegschaal en de centimeter toch de doorslag. Val je af, prima! Val je niet af? Kijk dan eens kritisch naar je vet- en/of eiwitinname, mogelijk is die toch te laag voor dit dieet. Voeg dan eens extra (gezonde) olijfolie aan je salade toe of neem een halve avocado, een vetbom of een handje noten extra. Voeg extra eiwit toe aan je gerechten: eiwitpoeder door de yoghurt, vaker een eitje tussendoor, eet vaker kip of vis. Wij geven bij veel recepten tips om ze naar je eigen smaak aan te passen. Immers we hebben nu eenmaal niet allemaal dezelfde voorkeuren.
Soms is het best even zoeken, maar zo vind je je eigen balans tussen gewoon lekker eten en toch afvallen! Lekkere eetweek gewenst!

Koolhydraatarm herfstweekmenu – 5

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarm-herfstweeknmenu-5

Scroll naar boven