Koolhydraatarm herfstweekmenu 5

koolhydraatarm-herfstweeknmenu-5

Voor de maandag in dit koolhydraatarme herfstweekmenu 5 suggereren we meringue gebakjes met passiecurd als tussendoortje. Dat klinkt wel lekker toch? Je maakt daarvoor passiecurd, die je ook kunt gebruiken in een toetje verderop in de week. Onze tussendoortjes zijn slechts suggesties. We vinden het gewoon leuk om je wat ideetjes aan de hand te doen. Zo zie je dat je echt niet alles hoeft te laten staan.
We krijgen regelmatig de vraag of je gerecht X door gerecht Y mag vervangen in de weekmenu’s of dat dan de hele berekening in de war raakt. We hebben uiteraard wel rekening gehouden met een gezonde (gemiddelde) voedingsbalans over een week. Maar je kunt met een gerust hart een maaltijd vervangen of doorschuiven. Ook in dit koolhydraatarme herfstweekmenu 5.

Rekenen en afvallen

Mensen staren zich soms zo blind op al die cijfertjes en berekeningen. Lieve mensen, je lichaam leeft en reageert niet als een robot! Hoe een mens voeding opneemt en verteert is echt zó verschillend. Onder andere aanleg, leeftijd, activiteit en geslacht; het is allemaal van invloed. Je kunt rekenen tot je een ons weegt, het blijven algemene richtlijnen. Uiteindelijk geven de weegschaal en de centimeter toch de doorslag. Val je af, prima! Val je niet af? Kijk dan eens kritisch naar je vet- en/of eiwitinname, mogelijk is die toch te laag voor dit dieet. Voeg dan eens extra (gezonde) olijfolie aan je salade toe of neem een halve avocado, een vetbom of een handje noten extra. Voeg extra eiwit toe aan je gerechten: eiwitpoeder door de yoghurt, vaker een eitje tussendoor, eet vaker kip of vis. Wij geven bij veel recepten tips om ze naar je eigen smaak aan te passen. Immers we hebben nu eenmaal niet allemaal dezelfde voorkeuren.
Soms is het best even zoeken, maar zo vind je je eigen balans tussen gewoon lekker eten en toch afvallen! Lekkere eetweek gewenst!

Koolhydraatarm herfstweekmenu – 5

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarm-herfstweeknmenu-5

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Scroll naar top