Koolhydraatarm herfst weekmenu – 2

koolhydraatarm herfst weekmenu 2

Elke zondag maken we voor jullie weer een nieuw weekmenu. Ook dit koolhydraatarm herfst weekmenu hieronder kan zowel door beginners als gevorderden gevolgd worden. Beginners vinden het vaak heel handig om een gewoon een voorbeeld te hebben van een kookweek, zo kunnen ze wennen aan deze nieuwe stijl en zich bewust worden van hoe het werkt. Als je het (nog) eens wilt nalezen kijk dan naar dit artikel: Beginnen met ketogeen koolhydraatarm eten. Gevorderden gebruiken de menu’s vaker als inspiratiebron en passen het lekker aan hun eigen wensen aan. Dat kan makkelijk door de schuiven en te wisselen.

Voldoende vet en eiwitten!

Als je ketogeen of koolhydraatarm eet is het zeker niet de bedoeling om honger te lijden. Immers een (echt) hongergevoel duidt erop dat je lichaam brandstof tekort komt. Dat kan een eiwittekort zijn of een te laag vetgehalte. Omdat je lichaam minder koolhydraten opgediend krijgt zul je echt meer vet en eiwitten aan je voeding moeten toevoegen als je overschakelt op dit eetpatroon. Veel beginners zullen daar aan moeten wennen. Dat is op zich niet erg, maar wel handig als je een beetje weet hoe en waarom een koolhydraatarm dieet wel werkt.

Aanpassen

Nadat je wat meer ervaring hebt weet je ook beter waar je op moet letten. Het is beslist niet de bedoeling dat je honger lijdt. Onze menu’s bestaan uit gemiddelde porties. Dus als je de gerechten in dit koolhydraatarm herfst weekmenu teveel vindt: eet dan minder. En als je merkt dat je nog trek houdt, voeg dan wat meer vet of eiwitten toe. Je kunt het eiwitgehalte in bv. yoghurt of omeletten verhogen door standaard een schep extra whey eiwit toe te voegen. Of maak eens lekkere vetbonbons, voor tussendoor als je vet tekort komt. Of drizzle gewoon standaard wat extra olijfolie over je salade!

Bepaal jouw persoonlijke waardes door onze ketocalculator in te vullen. Het zal je verbazen hoeveel vet en eiwitten je eigenlijk nodig hebt! Om je een idee te geven hier drie voorbeelden (klik voor vergrotingen) van gevonden voedingswaarden om langzaam af te vallen:

Voorbeeld voedingswaarden

Vrouw 40 jaar, 85 kilo en 1.70 m., 35 g koolhydraten per dag

Een vrouw 50 jaar, 80 kilo en 1.65 m., 25 g koolhydraten per dag

Vrouw 60 jaar, 80 kilo en 1.60 m., 35 g koolhydraten per dag


Kleine tip: de snijbonen, tomaten en Chinese kool zijn in de bonus komende week (AH: 12 t/m 18 sept. 2022). Handig voor maandag, dinsdag en woensdag!

Koolhydraatarm herfst weekmenu 2

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl?
Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

(die eerste is koolhydraatarm kookboek van het jaar 2021)

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


Trefwoorden

Scroll naar boven