koolhydraatarm hartig brood

Koolhydraatarm hartig brood

Dit overheerlijke koolhydraatarm brood is zo makkelijk om op voorraad te hebben. Vries het brood in porties in voor later gebruik. Zorg altijd voor een lekkere variatie aan broodachtigen in je diepvries: hartig, en neutraal. Ideaal om iets lekkers tevoorschijn te toveren bij een soepje of lunchsalade, voor de lekkere trek ’s avonds bij de buis. Zo’n broodje is ook heel geschikt om in bevroren toestand mee te nemen in je lunchbox voor tussendoor op het werk. Bak het in de vorm die jij het meest praktisch vindt. Het brood rijst niet enorm, het blijft dus een beetje plat. Het heeft een heerlijke structuur, het bevat 2.38 gram koolhydraten per portie van 4 stukjes.

Een gevarieerd ontbijt

Koolhydraatarm brood eet ik regelmatig als makkelijk ontbijt. Niet alleen met ‘tevredenheid’, maar ook lekker belegd. Mijn favoriete beleg? Een lik mayonaise en gekookt ei! Of toch een plakje oude kaas met sla, komkommer, zelfgemaakte pesto en tomaat? (Ja, die! Klik foto.) Vaste pottenkijkers weten al dat wij nogal hameren op variatie. Dat geldt zeker voor het ontbijt! Neem niet elke dag hetzelfde ontbijt maar wissel regelmatig af. Door veel te variëren voorkom je dat je te eenzijdig eet. Je wilt tekorten of juist overschotten voorkomen toch? Bovendien hou je, door te variëren, je lichaam alert. Dat komt je verbranding absoluut ten goede.

Voorbeeldweek

Meer en minder koolhydraten afwisselen

Het is ook heel verstandig om niet elke dag hetzelfde aantal koolhydraten in te nemen. Dus wissel af, de ene dag meer en de andere dag wat minder koolhydraten. Houd het gemiddelde aantal koolhydraten over een week in de gaten, dan zit je goed.  Je zult zien dat als je stilstaat (niet meer verder afvalt, een plateau) het motortje weer gaat lopen wanneer je wisselt in het aantal  koolhydraten. Eet niet altijd de zelfde (groene) die ultralaag in koolhydraten zijn. Eet ook eens een keer met een wat hoger koolhydraatgehalte zoals bietjes of worteltjes. Daar zitten weer heel andere nuttige voedingstoffen in. Tenslotte heb je ze allemaal nodig. Draai je lunch en diner eens om. Dus ’s middags een wat uitgebreidere warme maaltijd en ’s avonds een lekkere salade of geurig soepje met een toetje. Koolhydraatarm eten is zo afwisselend of saai als je het zelf maakt!

Meer lekkere recepten voor broodachtigen.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarm hartig brood
koolhydraatarm hartig brood

Zo maak je koolhydraatarm hartig brood

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Koolhydraatarm hartig brood

koolhydraatarm hartig brood
Door: Anna-Karina van Denderen
Koolhydraatarme brood is makkelijk als ontbijt en zonder iets al heerlijk. Of met mayonaise en ei, kaas en sla of komkommer, pesto en tomaat!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Rusten 5 min
Totale tijd 40 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 284.35 kcalkoolhydraten 2.38 geiwitten 12.98 gvetten 24.2 gvezels 2.95 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en bekleed een ovenschaal van 15 x 23 cm met natgemaakt uitgeknepen en ingevet(!) bakpapier.
  • Meng eerst amandelmeel, paprikapoeder, chilipoeder, bakpoeder, peper en zout en de pompoenpitten in een ruime kom.
  • Klop het ei los met Griekse yoghurt. Rasp de kaas en meng alles samen tot een deeg. Stort het deeg in de ovenschaal, strijk de bovenkant glad en bestrooi met sesamzaad.
  • Bak het brood 20-25 minuten tot het gaar is en begint te kleuren. Zeker niet te donker bakken.
  • Laat 5 minuten rusten en til het brood uit de vorm. Verwijder het bakpapier en laat uitwasemen op een rooster.
  • Snijd het brood in 8 repen, halveer zodat je 16 stukjes hebt. 4 stukjes = 1 portie.
  • Niet saai toch? Good morning & have a nice day!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

62 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top