Dit koolhydraatarm groentetaartje is vrij voedzaam en bevat 12,35 gram koolhydraten per portie, bij 2 porties uit het recept. Vandaag moeten jullie het doen met een paar foto’s van het eindresultaat. Het zal er vast niet minder om smaken! Ik vind het heerlijk om te kokkerellen, dat ontspant enorm. Soms zijn dat herhalingen van onze succesrecepten, of proefjes voor nieuwe recepten. En soms maak ik ook wel eens al doende iets, zonder echt recept. Meestal met lekker veel verschillende groenten en vaak gaat het ook nog de oven in zoals ook dit koolhydraatarm groentetaartje.
Veel verschillende groenten
Het koolhydraatarm groentetaartje had net zo goed kliekjestaart kunnen heten, want het is ontstaan omdat de koelkast leeg moest. Je kent dat wel, van allerlei groente ligt er dan nog een klein beetje. Dit groentetaartje heeft vrij subtiele smaken, alleen wat paprikavlokken, peper en zout zijn toegevoegd, de rest van de smaak komt uit de verschillende groenten! Wij eten eigenlijk nooit maar één groente. Iemand schreef laatst (FB) dat ze met gemak een bloemkool met zijn tweeën opeten. Hè? Werkelijk? In principe kan het wel, maar wij hebben liever verschillende smaken op ons bord, lekker gevarieerd. Het komt niet zo snel bij me op dat je een hele bloemkool in één keer op kunt eten. Hoewel onder bepaalde omstandigheden… deze zalige Libanese Arnabeet, Romanesco met ei of de Bloemkool in een jasje! Dat zullen dan wel de spreekwoordelijke uitzonderingen op de regel zijn.
Koolhydraatarm groentetaartje koud ook warm aanbevolen
Wij hebben dit koolhydraatarm groentetaartje niet in 1x opgegeten er bleef een klein stukje over en dat was de volgende dag koud als lunch nog uitstekend te nassen volgens Anna-Karina. Want dat is nu juist zo ideaal aan zo’n groentetaartje, meestal zijn ze de volgende dag zelfs nog lekkerder! Invriezen kan ook goed, ik zou dan zelf de kaas achteraf er pas op doen. Maak dus gerust wat meer, het snijden van groente is het meeste werk, dat kun je dan mooi allemaal tegelijk doen.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je het koolhydraatarm groentetaartje van Hans
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarm groentetaartje van Hans
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- ½ hartige taartbodem, < klik voor recept (dus de helft van het recept nemen)
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 paprika
- ½ courgette
- 2 eieren
- 125 ml crème fraîche
- paprikavlokken
- peper en zout
- 50 g geitenkaas, licht pittig, of andere kaas naar keuze
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Korstdeeg (20 minuten)
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160 °C en bekleed een bakvorm (15 x 20 cm) met bakpapier.Neem ½ van het recept voor hartige taartbodem, druk het deeg in de beklede vorm, prik er gaatjes in met een vork en bak de bodem 10 minuten voor.
Vulling
- Maak ondertussen de vulling. Snipper daartoe de ui en bak deze in wat olie op laag vuur glazig. Snijd de bleekselderij en paprika in stukjes en bak samen 3 minuten mee. Snijd de courgette en voeg toe en bak 5 minuten mee.
- Klop de eieren los met de crème fraîche, paprikavlokken en peper en zout naar smaak.
- Doe de groenten in de voorgebakken taartbodem en giet het eimengsel erover. Verbrokkel de geitenkaas erover en bak het groentetaartje 30-40 minuten of tot het ei gestold is. Dek zo nodig af als de kaas dreigt te verbranden.
- Laat 5 minuten rusten voordat je de taart aansnijd.
- Heerlijk puur en subtiel, je proeft lekker veel groente!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Had nog het een en ander aan groenten liggen, en dit recept leek me wel iets. Aangepast aan wat ik had: prei, champignons, paprika, bleekselderij, mozzarella, rauwe ham. Ham knapperig gebakken.
Taart staat nu in de oven, dus ik ben vol verwachting!
Over vervangen van crème fraiche: bakpoeder doet zijn werk onder invloed van iets zuurs. Ik zou dan wat citroensap, karnemelk of iets dergelijks toevoegen bij de kookroom.
Nee sat is een veelgemaakte fout en zorgt voor veel verwarring…, sorry bakpoeder is echt helemaal kant en klaar. Baksoda daar moet wél nog wat zuurs bij. Lees ons uitgebreide artikel over rijsmiddelen.
Ik heb m in de oven staan! Geheel volgens recept met uitzondering van de kaas, daarvoor had ik Dana blue in huis, lekker pittig. Ben heeel benieuwd !
Is dit het recept van morzarella deeg wat in het boek staat en neem ik dáar dan de helft van lijkt mij zo weinig
Nee dit is een ander deeg, staat ook in boek. Robuuste taartbodem, blz. 27.
Kun je ook kookroom of kokosmelk of roomkaas gebruiken ipv creme fraiche. Want dat heb ik niet in huis….
Dat moet wel kunnen denk ik?
hoi het was heel lekker het smaakte goed . ik had er vis de groente kalbjauwe en het was erg lekker
Ik heb ervan genoten! Wat een geluk dat ook hartige taarten koolhydraatbeperkt te maken zijn! Nou oliebollen nog… Heb jij daar een idee voor Anna-Karina?
Hartelijke groeten aan meneer Hans!
Nee wel ooit iets voorbij zien komen van Atkins, met sojameel meen ik, maar ik frituur zelf nooit in olie eigenlijk. Misschien zelf even googelen, je komt vast meer dingen tegen?
Dankjewel, ga ik doen. Ik ben nl gek op oliebollen. Maar je reactie geeft me wel te denken, want ik denk dat je niet voor niets niet in olie frituurt. (Wel in lucht met een airfryer, begrijp ik.)
Ik las net even je stukje over vetten, in de hoop hierop een antwoord te vinden en las over het ontstaan van acrylamide bij een hogere verhitting van olie – boven de 170 graden meen ik dat je schreef.
Is dat de reden waarom je niet in olie frituurt? En vandaar de keuze voor een airfryer?
Jeetje, dan heb ik weer wat geleerd en moet ik me maar eens gaan verdiepen in de airfryers.
Maar het recept voor koolhydraatarme oliebollen ga ik zeker opzoeken. 1 x per jaar moet kunnen, vind ik. En wie weet kunnen oliebollen ook wel gebakken worden in de airfryer?
Hartelijk bedankt en groetjes van
Karin
Nee, ik heb eigenlijk maar 1 echt groot bezwaar tegen frituren: de lucht ervan. Maar ook de Airfryer gebruik ik nauwelijks, frituren zit gewoon niet zo in mijn systeem. We hadden wel jaren een frituurpan staan maar frituurden zo weinig dat we steeds voor elke frituurgang het vet vernieuwden en de stank die dan daarna dagen in huis bleef hangen… op een gegeven moment hebben we het ding maar weggegeven of op een andere manier afgeschaft.
Ook ik ben dol op oliebollen en eet ze gewoon 1x per jaar wel van een kraam, moet ook kunnen 😉
Ja, moet zeker kunnen! Of dit echter ook voor mij opgaat, vraag ik me af. Als ik er één geproefd heb, kan ik misschien niet meer stoppen en heb mijn bloedsuiker weer ontregeld vanwege diabetes type 2. Vandaar dat een alternatief welkom zou zijn.
Bedankt voor je antwoord! Ben ik blij mee!
groentetaartje is heerlijk kan met verschillende groente. Ik heb wel om het recept gelachen er staat namelijk in Brokkel de geiten erover.
oh haha, ik heb de geiten nu ook kaas gegeven 😉
Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Vanavond dit groententaartje gegeten met mijn eigen vulling. Restjes groenten die ik over de hele week overhoud kunnen makkelijk in dit taartje. Wat een uitkomst. Dank aan de medewerking van uw heer Hans. (ik moet daarbij altijd aan een middeleeuwse man in legging denken met een hoed met pluim alla Robin Hood).
Hahaha, ik hoop niet dat ik je droom wreed verstoor maar deze heer Hans draagt gewoon hedendaagse kleding 🙂 Ja inderdaad is zo’n hartig taartje een heel goede uitkost voor restjes!
zou je er ook chilivlokken in kunnen doen misschien iets minder gebruiken
Zeker minder! Als je van pittig houdt kan dat. Maar anders is gewoon paprikapoeder een betere optie Mariska. Of allebei kan ook 😉
Dit lijkt me wel lekker, alleen lust ik geen geitenkaas. Met wat kan ik dit het beste vervangen?
Staat erachter toch?
Hoi Anna-Karina, lijkt me een heerlijk taartje om te maken. Ik vraag me af bij hoeveel graden je moet bakken en of je ook cantharellen kunt toevoegen. Misschien kan je melden op hoeveel graden de oven moet staan???? Alvast hartelijk bedankt en jouw heer Hans ook voor het idee???
De temperatuur stond alleen bij de bodem, ik heb het er nu hier ook bij gezet: Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht). En ja hoor paddenstoelen in elke vorm is prima!
Hallo,
Ik bak veel met lijnzaadmeel. Als ik dat gebruik in plaats van amandelmeel moet het lijnzaad er dan ook nog in of kan ik dat weglaten?
Dan zou ik de bodem maken zoals je dat zelf gewend bent Loes.
Goedemorgen! Lijkt me heerlijk, dat groentetaartje… Ike heb alleen nog nooit van paprikavlokken gehoord laat staan waar ik ze zou kunnen kopen. Gewoon bij AH of toko of alleen via internet?
Misschien kan je me, vóórdat ik alle supers ga aflopen, de weg wijzen?
Dank je wel. Gr.Lyanne
Zelf kocht ik de vlokken bij Pit en Pit online.