We hebben nog een heel wensenlijstje van jullie. Kim vroeg ons eens een feestelijk maar wel koolhydraatarm gevuld snackbrood te maken. Het heeft even geduurd, maar hier issie dan hoor Kim. Hij was zo lekker dat we ‘m binnen 24 uur op hadden! Het hele brood bevat 8.04 gram koolhydraten, per plak is dat 0.67 gram koolhydraten, als je er 12 plakken van snijdt zoals wij. Dit recept bewijst maar weer, ons onvolprezen fatheaddeeg is wel echt de ontdekking van 2020! Wat je daar niet allemaal mee kan maken. Het snackbrood kun je eten als snack of hartig ontbijt, maar wij aten het grootste stuk bij de Italiaanse maaltijdsoep. Ook super voor in de lunchbox!
Deeg en variaties erop
Je maakt als basis het gewone fatheaddeeg, maar je voegt voor het koolhydraatarm gevuld snackbrood wat ingrediënten aan het deeg toe, zie ook de fotoserie hieronder. Wij maakten er een rechthoekige plak van waar we een heel simpele vulling van bosui en geraspte kaas op legden. We rolden het geheel op en plakten het goed dicht. Even wat kerfjes erin ‘voor de leuk’ (zou Paulien Cornelisse zeggen). En hup de oven in. Na een kwartiertje zit je te smullen. Het brood is zowel koud als warm heerlijk!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je Koolhydraatarm gevuld snackbrood
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarm gevuld snackbrood
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 1 x fathead bodem, < klik voor basis recept
- 20 g extra! amandelmeel
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 tl oregano, gedroogd
- 1 el gedroogde tomaten, droge stukjes (Pit & Pit), of paprikavlokken
Vulling
- 1 bosui, in ringen
- 25 g geraspte boerenkaas
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
- Maak het (basis) fatheaddeeg volgens de beschrijving in het recept. Meng er, van het vuur af, het extra amandelmeel, de geperste knoflook, oregano en gedroogde tomatenstukjes door.
- Vorm dit op het bakvel tot een rechthoekige lap (25 x 13 cm) en verdeel de bosuiringetjes en geraspte kaas erover. Rol het gevulde deeg op en plak de naden tegen elkaar, leg met de naad naar onder met bakvel en al op de bakplaat.
- Bak het brood 12-15 minuten in de oven of tot het mooi goudbruin kleurt.
- Laat uitwasemen op een rooster en snijd er ongeveer 12 plakken van.
- Lekker als snack, hartig ontbijt of bij een soeppie!
- Kan een paar dagen koel bewaard worden of vries het in plakjes in.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
heerlijk brood maar ik heb nog een vraag is het de bedoeling dat je het stokbroodje in het vel bakpapier rolt of gewoon op het bakpapier leggen ?
Kijk ook maar even naar de fotoserie, daar zie het brood op het bakvel liggen.
Ik ga dit toch eens op Corfu proberen te maken! Mozzarella die ik daar gemalen kan kopen smelt ook wel goed denk ik. Ik zal foto posten wanneer het me is gelukt.
Veel plezier vooral ook!
Hoi,
Met veel genoegen bak, braad en kook ik diverse van de Koolhydraatarme
recepten😋
Omdat ik diabetes (1) heb en maar rond de 50 kh. per dag kan eten ben ik erg blij met het Snackbread.
Echter, als ik de receptuur (echt heeel streng) volg blijft mijn stokbrood 🥖 een platte langwerpige bol (evengoed erg lekker) maar nu komt de vraag:
Hoe krijg ik een hoog krokant resultaat?
Hoop dat er iemand iets op gevonden heeft?
Beetje flauw misschien maar dat gaat helemaal niet lukken met dit recept. Je ziet op de foto’s hoe het eruit komt te zien en dat is plat. Dat kan ook niet anders met deze ingrediënten. Maar dat is evengoed lekker. En echt krokant (zoals je verwachting van gewoon brood?) lukt gewoon echt nooit met koolhydraatarme vervangers. Dat is een kwestie van je verwachting bijstellen. Logisch eigenlijk, want tarwemeel heeft nu eenmaal heel andere bakeigenschappen.
Ik heb hetzelfde probleem. Het brood is heerlijk alleen erg vast. Is dat normaal? Het smaakt voortreffelijk trouwens.
Het is het basisdeeg voor de pizzabodem, inderdaad niette verwarren met brood. Het rijst niet.
Mijn broodje rijst niet zo goed als het jouwe, hoe komt het? Heb het wel langer in de oven gezet omdat het natter bleef…
Goedemiddag,
Dit brood rijst niet, het blijft een redelijk plat broodje. Ik kan hiervandaan onmogelijk zien waar het verkeerd gaat… Maar ik zal een poging wagen…
Je hebt wel 20 gram EXTRA amandelmeel toegevoegd zoals in het recept staat? Naarmate je er nattere ingrediënten indoet zal het minder goed garen uiteraard.
En heb je wel een heteluchtoven en ook voorverwarmd? Of gebruik je een gewone elektrische oven?
Kijk even voor de juiste instelling: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/het-gebruik-van-de-oven/
Wat heerlijk en wat een mogelijkheden heb je hier mee! Ik was al een grote fan van de pizzatoepassing maar zo is ie ook heerlijk. Ik heb er nog een paar plakjes ham bij gedaan, soortement van tosti..jammie. Vond het oprollen wel lastig, blijft aan je vingers plakken maar misschien ook een kwestie van vaak doen…..Blijvertje dus….
Super lekker! En krokant. Deze maak ik nog veel😋
Veel plezier alvast voor de volgende keer!
Op welke temperatuur moet de oven
Goedemiddag,
Je kunt dit aanhouden (uit het recept voor fatheaddeeg) Ik heb het er nu even bij gezet. “Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.”