Koolhydraatarm gevuld snackbrood

Koolhydraatarm gevuld snackbrood

We hebben nog een heel wensenlijstje van jullie. Kim vroeg ons eens een feestelijk maar wel koolhydraatarm gevuld snackbrood te maken. Het heeft even geduurd, maar hier issie dan hoor Kim. Hij was zo lekker dat we ‘m binnen 24 uur op hadden! Het hele brood bevat 8.04 gram koolhydraten,  per plak is dat 0.67 gram koolhydraten, als je er 12 plakken van snijdt zoals wij. Dit recept bewijst maar weer, ons onvolprezen fatheaddeeg is wel echt de ontdekking van 2020! Wat je daar niet allemaal mee kan maken. Het snackbrood kun je eten als snack of hartig ontbijt, maar wij aten het grootste stuk bij de Italiaanse maaltijdsoep. Ook super voor in de lunchbox!

Advertentie

Deeg en variaties erop

Je maakt als basis het gewone fatheaddeeg, maar je voegt voor het koolhydraatarm gevuld snackbrood wat ingrediënten aan het deeg toe, zie ook de fotoserie hieronder. Wij maakten er een rechthoekige plak van waar we een heel simpele vulling van bosui en geraspte kaas op legden. We rolden het geheel op en plakten het goed dicht. Even wat kerfjes erin ‘voor de leuk’ (zou Paulien Cornelisse zeggen). En hup de oven in. Na een kwartiertje zit je te smullen. Het brood is zowel koud als warm heerlijk!



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Koolhydraatarm gevuld snackbrood

Zo maak je Koolhydraatarm gevuld snackbrood

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Koolhydraatarm gevuld snackbrood

Koolhydraatarm gevuld snackbrood

Een feestelijk maar wel koolhydraatarm gevuld snackbrood, het was zo lekker dat we ‘m binnen 24 uur op hadden! Het snackbrood kun je eten als snack of hartig ontbijt, maar wij aten het grootste stuk bij de Italiaanse maaltijdsoep
4.73 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Per plak
kcal 101.56 koolhydraten 0.67 geiwitten 5.68 gvetten 8.33 gvezels 0.69 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 plakjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Maak het (basis) fatheaddeeg volgens de beschrijving in het recept. Meng er, van het vuur af, het extra amandelmeel, de geperste knoflook, oregano en gedroogde tomatenstukjes door.
  • Vorm dit op het bakvel tot een rechthoekige lap (25 x 13 cm) en verdeel de bosuiringetjes en geraspte kaas erover. Rol het gevulde deeg op en plak de naden tegen elkaar, leg met de naad naar onder met bakvel en al op de bakplaat.
  • Bak het brood 12-15 minuten in de oven of tot het mooi goudbruin kleurt.
  • Laat uitwasemen op een rooster en snijd er ongeveer 12 plakken van.
  • Lekker als snack, hartig ontbijt of bij een soeppie!
  • Kan een paar dagen koel bewaard worden of vries het in plakjes in.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


15 gedachten over “Koolhydraatarm gevuld snackbrood”

  1. heerlijk brood maar ik heb nog een vraag is het de bedoeling dat je het stokbroodje in het vel bakpapier rolt of gewoon op het bakpapier leggen ?

  2. Ik ga dit toch eens op Corfu proberen te maken! Mozzarella die ik daar gemalen kan kopen smelt ook wel goed denk ik. Ik zal foto posten wanneer het me is gelukt.

  3. Hoi,
    Met veel genoegen bak, braad en kook ik diverse van de Koolhydraatarme
    recepten😋
    Omdat ik diabetes (1) heb en maar rond de 50 kh. per dag kan eten ben ik erg blij met het Snackbread.
    Echter, als ik de receptuur (echt heeel streng) volg blijft mijn stokbrood 🥖 een platte langwerpige bol (evengoed erg lekker) maar nu komt de vraag:
    Hoe krijg ik een hoog krokant resultaat?

    Hoop dat er iemand iets op gevonden heeft?

    1. Beetje flauw misschien maar dat gaat helemaal niet lukken met dit recept. Je ziet op de foto’s hoe het eruit komt te zien en dat is plat. Dat kan ook niet anders met deze ingrediënten. Maar dat is evengoed lekker. En echt krokant (zoals je verwachting van gewoon brood?) lukt gewoon echt nooit met koolhydraatarme vervangers. Dat is een kwestie van je verwachting bijstellen. Logisch eigenlijk, want tarwemeel heeft nu eenmaal heel andere bakeigenschappen.

  4. Ik heb hetzelfde probleem. Het brood is heerlijk alleen erg vast. Is dat normaal? Het smaakt voortreffelijk trouwens.

  5. Mijn broodje rijst niet zo goed als het jouwe, hoe komt het? Heb het wel langer in de oven gezet omdat het natter bleef…

    1. Goedemiddag,

      Dit brood rijst niet, het blijft een redelijk plat broodje. Ik kan hiervandaan onmogelijk zien waar het verkeerd gaat… Maar ik zal een poging wagen…
      Je hebt wel 20 gram EXTRA amandelmeel toegevoegd zoals in het recept staat? Naarmate je er nattere ingrediënten indoet zal het minder goed garen uiteraard.
      En heb je wel een heteluchtoven en ook voorverwarmd? Of gebruik je een gewone elektrische oven?
      Kijk even voor de juiste instelling: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/het-gebruik-van-de-oven/

  6. Wat heerlijk en wat een mogelijkheden heb je hier mee! Ik was al een grote fan van de pizzatoepassing maar zo is ie ook heerlijk. Ik heb er nog een paar plakjes ham bij gedaan, soortement van tosti..jammie. Vond het oprollen wel lastig, blijft aan je vingers plakken maar misschien ook een kwestie van vaak doen…..Blijvertje dus….

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven