Koolhydraatarm gevuld snackbrood

Koolhydraatarm gevuld snackbrood

We hebben nog een heel wensenlijstje van jullie. Kim vroeg ons eens een feestelijk maar wel koolhydraatarm gevuld snackbrood te maken. Het heeft even geduurd, maar hier issie dan hoor Kim. Hij was zo lekker dat we ‘m binnen 24 uur op hadden! Het hele brood bevat 8.04 gram koolhydraten,  per plak is dat 0.67 gram koolhydraten, als je er 12 plakken van snijdt zoals wij. Dit recept bewijst maar weer, ons onvolprezen fatheaddeeg is wel echt de ontdekking van 2020! Wat je daar niet allemaal mee kan maken. Het snackbrood kun je eten als snack of hartig ontbijt, maar wij aten het grootste stuk bij de Italiaanse maaltijdsoep. Ook super voor in de lunchbox!

Deeg en variaties erop

Je maakt als basis het gewone fatheaddeeg, maar je voegt voor het koolhydraatarm gevuld snackbrood wat ingrediënten aan het deeg toe, zie ook de fotoserie hieronder. Wij maakten er een rechthoekige plak van waar we een heel simpele vulling van bosui en geraspte kaas op legden. We rolden het geheel op en plakten het goed dicht. Even wat kerfjes erin ‘voor de leuk’ (zou Paulien Cornelisse zeggen). En hup de oven in. Na een kwartiertje zit je te smullen. Het brood is zowel koud als warm heerlijk!

♥ Ook lekker:

Koolhydraatarm gevuld snackbrood

Zo maak je Koolhydraatarm gevuld snackbrood

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Koolhydraatarm gevuld snackbrood

Koolhydraatarm gevuld snackbrood

Door: Anna-Karina van Denderen
Een feestelijk maar wel koolhydraatarm gevuld snackbrood, het was zo lekker dat we ‘m binnen 24 uur op hadden! Het snackbrood kun je eten als snack of hartig ontbijt, maar wij aten het grootste stuk bij de Italiaanse maaltijdsoep
4.84 van 6 stemmen

Voedingswaarde

Per plak
calorieën 101.56 kcalkoolhydraten 0.67 geiwitten 5.68 gvetten 8.33 gvezels 0.69 g
Gang Bijgerecht, Ontbijt
Keuken Mediterraan
Trefwoord brood & crackers, deeg voor bodem, foodswap, hartig ontbijt, kruidig
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Hoeveelheid (aan te passen)12 plakjes

Ingrediënten

Vulling

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Maak het (basis) fatheaddeeg volgens de beschrijving in het recept. Meng er, van het vuur af, het extra amandelmeel, de geperste knoflook, oregano en gedroogde tomatenstukjes door.
  • Vorm dit op het bakvel tot een rechthoekige lap (25 x 13 cm) en verdeel de bosuiringetjes en geraspte kaas erover. Rol op en plak de naden tegen elkaar, leg met de naad naar onder met bakvel en al op de bakplaat.
  • Bak het brood 12-15 minuten in de oven of tot het mooi goudbruin kleurt.
  • Laat uitwasemen op een rooster en snijd er ongeveer 12 plakken van.
  • Lekker als snack, hartig ontbijt of bij een soeppie!
  • Kan een paar dagen koel bewaard worden of vries het in plakjes in.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm Kookboek - Gewoon Koolhydraatarm Kookboek - Lekker & makkelijk Koolhydraatarm


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nina
Nina
7 minuten geleden

Ik heb hetzelfde probleem. Het brood is heerlijk alleen erg vast. Is dat normaal? Het smaakt voortreffelijk trouwens.

Isabelle
Isabelle
1 dag geleden

Mijn broodje rijst niet zo goed als het jouwe, hoe komt het? Heb het wel langer in de oven gezet omdat het natter bleef…

Marion
Marion
17 dagen geleden

5 sterren
Wat heerlijk en wat een mogelijkheden heb je hier mee! Ik was al een grote fan van de pizzatoepassing maar zo is ie ook heerlijk. Ik heb er nog een paar plakjes ham bij gedaan, soortement van tosti..jammie. Vond het oprollen wel lastig, blijft aan je vingers plakken maar misschien ook een kwestie van vaak doen…..Blijvertje dus….

Katrien
Katrien
1 maand geleden

5 sterren
Super lekker! En krokant. Deze maak ik nog veel😋

Ferry
Ferry
1 maand geleden

Op welke temperatuur moet de oven