We hebben nog een heel wensenlijstje van jullie. Kim vroeg ons eens een feestelijk maar wel koolhydraatarm gevuld snackbrood te maken. Het heeft even geduurd, maar hier issie dan hoor Kim. Hij was zo lekker dat we ‘m binnen 24 uur op hadden! Het hele brood bevat 8.04 gram koolhydraten, per plak is dat 0.67 gram koolhydraten, als je er 12 plakken van snijdt zoals wij. Dit recept bewijst maar weer, ons onvolprezen fatheaddeeg is wel echt de ontdekking van 2020! Wat je daar niet allemaal mee kan maken. Het snackbrood kun je eten als snack of hartig ontbijt, maar wij aten het grootste stuk bij de Italiaanse maaltijdsoep. Ook super voor in de lunchbox!
Deeg en variaties erop
Je maakt als basis het gewone fatheaddeeg, maar je voegt voor het koolhydraatarm gevuld snackbrood wat ingrediënten aan het deeg toe, zie ook de fotoserie hieronder. Wij maakten er een rechthoekige plak van waar we een heel simpele vulling van bosui en geraspte kaas op legden. We rolden het geheel op en plakten het goed dicht. Even wat kerfjes erin ‘voor de leuk’ (zou Paulien Cornelisse zeggen). En hup de oven in. Na een kwartiertje zit je te smullen. Het brood is zowel koud als warm heerlijk!
♥ Ook lekker:
- Gevuld Italiaans brood
- Pizza time!
- Of zoek met onze receptenzoeker

Zo maak je Koolhydraatarm gevuld snackbrood
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Koolhydraatarm gevuld snackbrood
Voedingswaarde
Ingrediënten
- 1 x fatheaddeeg-bodem - < klik voor basis recept
- 20 g extra! amandelmeel
- 1 teentje knoflook - geperst
- 2 tl oregano - gedroogd
- 1 el gedroogde tomaten - droge stukjes (Pit & Pit), of paprikavlokken
Vulling
- 1 bosui - in ringen
- 25 g geraspte boerenkaas
De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!
Bereiden
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
- Maak het (basis) fatheaddeeg volgens de beschrijving in het recept. Meng er, van het vuur af, het extra amandelmeel, de geperste knoflook, oregano en gedroogde tomatenstukjes door.
- Vorm dit op het bakvel tot een rechthoekige lap (25 x 13 cm) en verdeel de bosuiringetjes en geraspte kaas erover. Rol op en plak de naden tegen elkaar, leg met de naad naar onder met bakvel en al op de bakplaat.
- Bak het brood 12-15 minuten in de oven of tot het mooi goudbruin kleurt.
- Laat uitwasemen op een rooster en snijd er ongeveer 12 plakken van.
- Lekker als snack, hartig ontbijt of bij een soeppie!
- Kan een paar dagen koel bewaard worden of vries het in plakjes in.
© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten
Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.
- Lekker & makkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659801
- Gewoon Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659818
- Verrukkelijk Koolhydraatarm,
ISBN 9789082659870
Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!
![]() |
![]() |
![]() |
Ik heb hetzelfde probleem. Het brood is heerlijk alleen erg vast. Is dat normaal? Het smaakt voortreffelijk trouwens.
Het is het basisdeeg voor de pizzabodem, inderdaad niette verwarren met brood. Het rijst niet.
Mijn broodje rijst niet zo goed als het jouwe, hoe komt het? Heb het wel langer in de oven gezet omdat het natter bleef…
Goedemiddag,
Dit brood rijst niet, het blijft een redelijk plat broodje. Ik kan hiervandaan onmogelijk zien waar het verkeerd gaat… Maar ik zal een poging wagen…
Je hebt wel 20 gram EXTRA amandelmeel toegevoegd zoals in het recept staat? Naarmate je er nattere ingrediënten indoet zal het minder goed garen uiteraard.
En heb je wel een heteluchtoven en ook voorverwarmd? Of gebruik je een gewone elektrische oven?
Kijk even voor de juiste instelling: https://www.koolhydraatarmrecept.nl/het-gebruik-van-de-oven/
Wat heerlijk en wat een mogelijkheden heb je hier mee! Ik was al een grote fan van de pizzatoepassing maar zo is ie ook heerlijk. Ik heb er nog een paar plakjes ham bij gedaan, soortement van tosti..jammie. Vond het oprollen wel lastig, blijft aan je vingers plakken maar misschien ook een kwestie van vaak doen…..Blijvertje dus….
Super lekker! En krokant. Deze maak ik nog veel😋
Veel plezier alvast voor de volgende keer!
Op welke temperatuur moet de oven
Goedemiddag,
Je kunt dit aanhouden (uit het recept voor fatheaddeeg) Ik heb het er nu even bij gezet. “Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.”