koolhydraatarm focaccia brood

Koolhydraatarm focaccia brood

In mijn koolhydraatrijke leven at ik regelmatig een maaltijdsoep met een heerlijk zelfgebakken brood. Een van mijn favorieten was dan een focaccia met daarnaast een kommetje olijfolie met peper en een snufje zout (ook goed voor de stoelgang). Een koolhydraatarm focaccia brood is helemaal niet moeilijk te maken het staat binnen een half uurtje op je borreltafel of bij je barbecue. Ook leuk zo’n heel broodje bevat 3.7 gram koolhydraten. Dus duik maar snel die keuken in. TIP: maak gerust een dubbelrecept en vries plakjes in!

Toepassingen en bewaren

Bak de focaccia in een ronde of een rechthoekige vorm. Ik gebruik ook weleens een kleine springvorm. Het vaakste gebruik ik onze rechthoekige vorm van 15 x 10 cm (Ikea) bakpapier erin. Dat is handig want dan til je het broodje er zo uit na het bakken. Het koolhydraatarm focaccia brood is ook een mooie aanvulling op een salade of soep. Al dan niet besmeerd met heksenkaas. Maar ook perfect bij de kaasfondue of zoals op de foto’s met guacamole.

Bekijk hier alle lekkere smeersels en dipsauzen. Probeer de focaccia ook eens met deze overheerlijk witlof lasagne, of onder een gebakken eitje? Zoveel mogelijke toepassingen. Bewaren in een theedoek donker max. een paar dagen, er zitten geen conserveermiddelen in,  of anders even invriezen.

Variaties

Neem in plaats van de kokosolie ook eens roomboter of een flinke eetlepel basilicumpesto en/of doe wat plakjes zwarte olijven en een fijngesneden zongedroogd tomaatje of bosui door het deeg. Of druk er gehalveerde cherrytomaatjes in, dan heb je heel leuke borrelhapjes! Eet smakelijk!

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarm focaccia brood

Zo maak je dit koolhydraatarm focaccia brood

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Koolhydraatarm focaccia brood

koolhydraatarm focaccia brood
Door: Anna-Karina van Denderen
Een koolhydraatarm focaccia brood staat binnen een half uurtje op je borreltafel of barbecue, lekker smullen met smeersels en dippers.
4.55 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Hele recept
calorieën 663 kcalkoolhydraten 3.7 geiwitten 31.8 gvetten 57.1 gvezels 8 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 brood 15 x 10 cm

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

OPTIONEEL

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal (10 x 15 cm) in of leg er extra ingevet bakpapier in.
  • Roer amandelmeel, kokosmeel, zout, Italiaanse kruiden en bakpoeder door elkaar. Voeg de eieren toe, knijp knoflook erboven uit en giet warme boter erbij. Meng tot een egale massa. Iets tussen deeg en beslag in. Doe het beslag in de vorm en bestrooi met een beetje rozemarijn.
  • Bak ca. 15 minuten of tot de focaccia goudbruin en gaar is.
  • Strijk als je wilt, met een bakkwast direct wat olijfolie op de bovenkant. Laat 5 minuten rusten in de vorm, laat verder uitwasemen op een rooster. Maal er voor het opdienen wat grof zeezout over.
  • Heerlijk met je favoriete beleg, bij een salade of soepje, kaasfondue of serveer het bij de borrel met een kommetje goede olijfolie met wat zout en peper erin. Daar kan echt geen zak chips tegenop wat mij betreft! Nee, zelfs niet die ene met die lekker dikke ribbels.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

132 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top