koolhydraatarm focaccia brood

Koolhydraatarm focaccia brood

In mijn koolhydraatrijke leven at ik regelmatig een maaltijdsoep met een heerlijk zelfgebakken brood. Een van mijn favorieten was dan een focaccia met daarnaast een kommetje olijfolie met peper en een snufje zout (ook goed voor de stoelgang). Een koolhydraatarm focaccia brood is helemaal niet moeilijk te maken het staat binnen een half uurtje op je borreltafel of bij je barbecue. Ook leuk zo’n heel broodje bevat 3.7 gram koolhydraten. Dus duik maar snel die keuken in. TIP: maak gerust een dubbelrecept en vries plakjes in!

Advertentie

Toepassingen en bewaren

Bak de focaccia in een ronde of een rechthoekige vorm. Ik gebruik ook weleens een kleine springvorm. Het vaakste gebruik ik onze rechthoekige vorm van 15 x 10 cm (Ikea) bakpapier erin. Dat is handig want dan til je het broodje er zo uit na het bakken. Het koolhydraatarm focaccia brood is ook een mooie aanvulling op een salade of soep. Al dan niet besmeerd met heksenkaas. Maar ook perfect bij de kaasfondue of zoals op de foto’s met guacamole.

Bekijk hier alle lekkere smeersels en dipsauzen. Probeer de focaccia ook eens met deze overheerlijk witlof lasagne, of onder een gebakken eitje? Zoveel mogelijke toepassingen. Bewaren in een theedoek donker max. een paar dagen, er zitten geen conserveermiddelen in,  of anders even invriezen.

Variaties

Neem in plaats van de kokosolie ook eens roomboter of een flinke eetlepel basilicumpesto en/of doe wat plakjes zwarte olijven en een fijngesneden zongedroogd tomaatje of bosui door het deeg. Of druk er gehalveerde cherrytomaatjes in, dan heb je heel leuke borrelhapjes! Eet smakelijk!


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze boeken zijn heuse bestsellers te noemen! Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarm focaccia brood

Zo maak je dit koolhydraatarm focaccia brood

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarm focaccia brood

Koolhydraatarm focaccia brood

Een koolhydraatarm focaccia brood staat binnen een half uurtje op je borreltafel of barbecue, lekker smullen met smeersels en dippers.
4.63 van 16 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Voedingswaarde

Hele recept
kcal 663 koolhydraten 3.7 geiwitten 31.8 gvetten 57.1 gvezels 8 g
Hoeveelheid (aan te passen)1 brood 15 x 10 cm

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

OPTIONEEL

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

 • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal (10 x 15 cm) in of leg er extra ingevet bakpapier in.
 • Roer amandelmeel, kokosmeel, zout, Italiaanse kruiden en bakpoeder door elkaar. Voeg de eieren toe, knijp knoflook erboven uit en giet warme boter erbij. Meng tot een egale massa. Iets tussen deeg en beslag in. Doe het beslag in de vorm en bestrooi met een beetje rozemarijn.
 • Bak ca. 15 minuten of tot de focaccia goudbruin en gaar is.
 • Strijk als je wilt, met een bakkwast direct wat olijfolie op de bovenkant. Laat 5 minuten rusten in de vorm, laat verder uitwasemen op een rooster. Maal er voor het opdienen wat grof zeezout over.
 • Heerlijk met je favoriete beleg, bij een salade of soepje, kaasfondue of serveer het bij de borrel met een kommetje goede olijfolie met wat zout en peper erin. Daar kan echt geen zak chips tegenop wat mij betreft! Nee, zelfs niet die ene met die lekker dikke ribbels.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept134 gedachten over “Koolhydraatarm focaccia brood”

 1. Maud de Groot-Nijssen

  Een zalig brood.👌🏻Goed te maken. Alleen de afbak tijd duidelijk moeten verlengen in mijn combi oventje.

 2. 4 sterren
  Wat ‘n heerlijk broodje! De kruiden maken het echt Italiaans. Dit komt vaker op tafel en heerlijk met hartige smeersels. En bovendien; heel makkelijk te maken! Ik bakte het in een ronde Spaanse aardewerken vorm, zonder invetten en na afloop zo omdraaien en voila, het kwam zo uit de vorm.

 3. Ik heb dit recept vandaag voor de eerste keer gemaakt en mijn vriend en ik vonden het heel erg naar ei smaken (qua structuur en smaak). Is dit normaal? Welk formaat eieren raden jullie aan om te gebruiken? Ik zag dat ik maat M/L eieren gebruikt heb. Kan het daar aan liggen?

  1. Smaak is natuurlijk altijd persoonlijk en hangt samen met je verwachting. Uiteraard smaakt dit anders dan een brood op basis van tarwemeel. Wij gebruiken zelf altijd M eieren, tenzij anders aangegeven. Maar als je het als te eiïg ervaart dan zou ik een kleiner ei nemen en eventueel iets meer meel toevoegen de volgende keer?

 4. 4 sterren
  Ik heb het nu voor de tweede keer gemaakt. De eerste keer was geen succes maar de tweede keer beter. Nog een klein beetje droog. Maar met kruidenboter o.i.d. erop beter.

 5. 5 sterren
  Dit broodje vanmorgen gemaakt voor bij de lunch met vitello tonato. Heerlijk! Mijn vorm was
  9 x 20, precies goed.
  Ik ben erg blij met jullie kookboeken.

 6. 5 sterren
  Was het in eerste instantie niet van plan, maar heb dit brood gebakken voor bij de homemade tomatensoep. Met stukjes zwarte olijf er in. Geen spijt van! Heerlijk met zelfgemaakte pesto er op. ☀️😋

  Weer een blijvertje!

   1. 5 sterren
    Best veel, maar de recepten zijn ook zo lekker! 😋😋😋 Vandaag deze, bij een aubergineschotel.

 7. Ook ik had dit broodje gebakken. Erg lekker en goed gelukt in de airfryer. Wel bij de fondue, toen dat warm was nog even aan reepjes door gebakken, wordt het lekker een beetje knapperig van.

 8. Ik had alleen maar zelfrijzend amandelmeel en geen kokosmeel. Verder het recept gevolgd. Super lekker broodje geworden!

  1. Als je die van Koopmans bedoelt, die bevat veel teveel koolhydraten voor een koolhydraatarme leefstijl. Dat namelijk slechts 38% amandelmeel en daarnaast rijstebloem, lupinemeel, voedingsvezel en rijsmiddelen.

   1. Ik had de koopmans zelfrijzende amandelmeel ook gebruikt voor een cake, maar die koop ik nooit meer. Zit veel te veel ander spul bij, jammer hoor en bedankt voor de waarschuwing 👍

 9. wat een mooi recept en zo makkelijk te maken.
  1e keer gemaakt ging een beetje te hard maar nog wel eetbaar dus volgende keer meer opletten.
  zeker nog een keer maken .
  bedankt voor het delen

 10. Hi Anna-Karine, even een check: klopt de 5 gram kokosmeel in het recept? (had dat geen 50 moeten zijn). Dank vast!

 11. Wat een toprecept! Echt makkelijk te maken en onwijs lekker! Deze ga ik echt vaker maken!
  En goedgekeurd door mijn gewichtsconsulente! Die het recept ook gelijk wilde hebben ?

   1. Hoi Anna Karina,
    Je begrijpt mijn reactie verkeerd. Er wordt geen misbruik van gemaakt door pro’s. Het was bedoeld als compliment.
    Groeten, Josine

 12. Is 5 gram kokosmeel niet wat weinig? Mijn foccacio is een bruine smurrie gebleven.

 13. Deze focaccia is tot nu toe ons favoriete brood. Ik knip de rozemarijn klein en meng het door het deeg, bovenop verbrandt dit nogal. Heerlijk, ook gewoon bij de lunch, echt een dikke aanrader! Ik ga er zo weer wat maken, ze zijn hier nl erg snel op! ?

 14. Ik eet al een paar weken koolhydraararm en ben fan van jouw recepten. De focaccia is echt mijn favoriet. Ik heb er net 2 gemaakt. Ik doe er meestal olijven bij in en nu heb ik er feta blokjes door gedaan. Heerlijk.

 15. Gisteren deze focaccia gemaakt, ik vind hem heerlijk. Lekkere cake-achtige structuur. Volgende keer ga ik hem maken met vanille en Stevia zodat hij zoetig wordt, ben benieuwd…

 16. Ik heb het vandaag gebakken, maar die van mij is totaal niet gerezen en smaakt naar een stevige omelet, Nou is dat niet erg maar vind het jammer van de dure amandelmeel, zal het nog eens een x proberen.

  1. Hoi Ali, het brood gaat ook niet heel erg rijzen, zie de foto’s, daar kun je ook de structuur zien hoe het er bij ons altijd uitziet. Wij maken dit broodje heel regelmatig en altijd een succes. (Gebruik je wel maatschepjes?)

 17. Ik heb hem vanmiddag gemaakt. Heerlijk broodje voor bij mijn geroosterde tomaten-paprika soepje! Ik heb hem dubbelgebakken, dus uit de oven in repen gesneden, op hun kant gelegd, parmezaanse kaas erover geraspt en nog een paar minuten de oven in. Super lekker, net wat steviger als zonder dubbel bakken. Ik ga hier nog vele variaties op verzinnen!

 18. Deze vanmiddag voor de tweede keer gemaakt om op te eten bij het ei spinazie potje. Het brood is weer goed gelukt en de keuken gaat zo lekker ruiken naar de rozemarijn. Brood is niet helemaal op gegaan dus morgenochtend lekker met kaas!

 19. Wat een lekker broodje.
  Ik heb dubbele hoeveelheden gebruikt en het brood gebakken in een ronde vorm van 24 cm.
  Deze wel goed ingevet met roomboter, het brood bleef totaal niet plakken maar gleed zo uit het bakblik.
  Met zi’n 2en van gegeten, brood doorgesneden en een hamburger ertussen gedaan.
  En ook 1 met kaas.
  Dit is een blijvertje en zo simpel.

 20. Heerlijk was mijn focacciabrood bij mijn uiensoep zeker voor herhaling vatbaar.
  Dank voor dit wederom heerlijke brood recept?

 21. Ik heb vanmiddag de focaccia gemaakt, voor morgen 🙂 het rook heerlijk, maar moet ie knapperig zijn als ie uit de oven komt en heeft gerust op het rooster, want de mijne voelt nog een beetje zacht. Of heb ik hem dan te kort in de oven gehad?
  Ik ga morgen de pesto (proberen) te maken, lijkt me heerlijk, alvast bedankt, hartelijke groet, Karin

 22. Wat een heerlijk brood!
  Ik had geen knoflook
  Wel Italiaanse kruiden
  En herbes de Provence
  Dus twee verschillende broodjes
  En dan lekker soppen in de olijfolie….heerlijk !

 23. Karolien Mennes

  Net gemaakt en uiteraard even geproefd en wat een succes. Ga het zo eten met een kaasfondue, gekookte broccoli en bloemkool. Even een dagje geen vlees. Meer heeft een mens niet nodig. O ja en ik heb roomboter gebruikt in plaats van kokosolie. Ook ietsje meer bakpoeder en vijf minuutjes langer in de oven gehad. Volgende keer ga ik een dubbele portie maken zodat de rest in de vriezer kan.

 24. We hebben deze gister gemaakt en wow wat was dat smullen mmm en echt snel klaar! Top.

 25. Het broodje staat nu in de oven. In het boek zeg je roomboter te gebruiken maar hier is het kokosolie…maakt het wat uit of niet.

 26. 5 sterren
  Hij is mooi en lekker geworden! Beetje amandelmeel vervangen door lijnzaadmeel, wordt hij wat nootachtiger ook. Zalig! Mooie structuur ook. Weer een fijn recept AK!
  Focaccia van Cona

 27. Vanmiddag weer gebakken, deze keer in de yorkshirepudding bakvorm, heb je 4 mooie broodjes. Ingesmeerd met basilicumolie en de helft alweer opgegeten, erg lekker.

 28. Hoe kan ik dit ‘broodje’ het best bewaren? Net gemaakt en ik wil morgen graag wat mee nemen naar het werk.

 29. therese van schaften koogje

  bij mij was het net een beetje een spons idee hoort dat zo?

   1. therese van schaften koogje

    wat zou ik fout gedaan hebben want verder de smaak was goed

     1. Te veel vocht schrijf je maar bij de ingrediënten wordt nergens vocht vermeld? Moet je er wel of geen vocht aan toevoegen?

 30. Superlekker! Vanavond met een berg heksenkaas (zelf gemaakt!!!) eet ik de rest op. Njammie

 31. Heerlijk en echt gemakkelijk te maken. Ook zonder kaas was het erg smakelijk, ik doe de kaas er liever als beleg op. Verheug me op het ontbijt vN morgenochtend 🙂

 32. Wat heb ik verkeerd gedaan? Ik heb dit weekend dit focacciabroodje gemaakt. De smaak was niet verkeerd, maar ik vond de structuur niet geweldig. Het was erg zacht/slap, erg luchtig en had niet de structuur van brood, laat staan van focaccia. Het leek meer op (een beetje slappe) cake. Weet jij waar dat aan kan liggen?

  1. Spijtig zeg… Je hebt toch wel echt maatschepjes gebruikt? Als je andere merken gebruikt dan ik, zal het resultaat anders uitpakken. Jouw ovensoort en temperatuur, dikte van je beslag en afmeting vorm, alles speelt een rol. Volgende keer andere verhouding nemen, minder vocht of meer ‘meel’.

  2. Ik had dat eerst ook maar heb hem wat langer in de oven gezet dan was hij perfect!

 33. Hij was heerlijk! Gemaakt in een anti aanbak springvorm van 20 cm doorsnede. Plakt inderdaad behoorlijk dus volgende keer probeer ik het met een ingevet bakpapiertje eronder. Alweer een succesrecept, bedankt!

   1. Jammergenoeg ben ik een kaashater…alleen kaas die niet naar kaas smaakt zoals roomkaas of mozzarella krijg ik naar binnen. Best wel lastig soms bij het Kh arm eten!
    Maar bij jouw recepten vind ik genoeg dingen die ik lekker vind, want voor de rest lust ik alles!
    Nogmaals bedankt voor alle inspiratie. En wat een leuke avatars worden er gecreëerd als je een reactie geeft! Ik ben heel blij met die van mij, een soort gestyleerde kreeft, past goed bij een visliefhebber en een (import…) Zeeuws meisje!

     1. Gemaakt voor een vriendin die bijna niks mag eten ivm allergieën. Iets aangepast, maar wat is die goed geworden zeg! Lekker tomaten tapenade voor haar erbij gemaakt. Heb ook even geproefd, echt lekker.
      Ik heb t broodje 10 min langer erin gehad, na 10 min/15 min afgedekt met zilverfolie, sesamzaadjes en wat gedroogde salie erboven op verkruimeld maar geen olijfolie of zout erbovenop gedaan. Geen kokosolie gebruikt maar 1 el van de tapenade en 1 el olijfolie gebruikt. 1 ei minder maar die vervangen door 1 el chiazaad en 3 el water 5 min laten staan en erdoorheen. Geeft gelijk extra bite ook. Gaat zeker vaker gemaakt worden!

 34. dag allen. Ik heb het focaccia brood gemaakt, precies zoals het er stond. Heb zelfs de maatschepjes van Rudolphs Bakery gekocht (wat een leuke dingen by the way) om de hoeveelheden goed te hebben. De smaak is heel erg lekker, maar zoals ik al eerder gelezen heb ook van anderen, het brood blijft heel erg plat. Maar de structuur is wel fantastisch. Niet te nat en niet te droog. Iemand intussen nog een tip? Groet Cora Eppinga.

 35. Hoi,

  Heb je foccacia eergisteren gemaakt en is super lekker! Ik had hier wel een vraag of twee na het bakken: hoelang blijft het broodje goed? Best droog of in de koelkast bewaren? Dank alvast!

   

 36. Heb afgelopen weekend de focaccia gebakken. Deze op tafel gezet met wat kruidenroomkaas, zelfgemaakte tomatentapenade, kommetje zelf ingelegde olijven met wat kruiden, wijntje erbij……..mmmm genieten.

  Mijn nichtje was er en is normaal best wel een “nee, lust ik nie “, maar ze vond het net als wij heerlijk.

  Het enige wat me achteraf tegenviel was dat ik in de Asia weken van de Lidl een potje kokosolie gekocht had, en deze gaf nogal wat smaak en geur afgaf. Maar de volgende focaccia zit alweer in de planning met betere kwaliteit kokosolie.

  Dank je voor het heerlijke recept.

 37. Focaccia is gelukt. Ik voel me steeds meer een keukenprinses en sinds 3 weken kook ( bak) ik de sterren van de hemel. Morgen staan de pittige kaasmuffins op het menu. Dank voor alle heerlijke recepten.

 38. Geweldig recept, vandaag gemaakt. Betaalbare ingrediënten en niet moeilijk om te maken. Ik heb wel baking soda gebruikt, omdat ik  hier wel goede ervaringen mee heb. Bedankt voor je gezonde recept. We eten al twee maanden koolhydraatarm en dit recept zal zeker regelmatig passeren. Bedankt voor het delen.

  1. Backing soda is niet hetzelfde als bakpoeder en kan een rare smaak veroorzaken in baksels. Het heeft zuur nodig om z’n werk te kunnen doen, je kunt het wel gebruiken als je ook bijvoorbeeld citroensap of yoghurt in een recept doet. Lees er alles over in het artikel over rijsmiddelen.

 39. nou mijn brood bleef heel plat…. nog geen centimeter dik….

  leek meer op een omelet!

 40. Ik haal het brood net uit de oven.. Het ruikt heerlijk maar het blijft zo’n platte stevige plak, niet luchtig. Klopt dit want de foto’s zien er veel beter uit. Heb alles gebruikt zoals er beschreven staat alleen roomboter ipv kokosolie gebruikt. Gister ook al eierbroodjes van deze site gebakken en het zelfde resultaat ook veel platter dan op de foto. Wat doe ik fout??

  1. Eierbroodjes? Die heb ik niet op de website staan bij mijn weten? Geen idee wat je fout doet, dat kan ik hiervandaan nooit zien… Het brood blijft enigszins plat dat klopt maar geen ‘stevige plak’. Niet luchtig genoeg ligt aan wellicht aan je bakpoeder, ik weet niet wat je precies gebruikt en of het misschien niet werkzaam meer is? Sommige mensen gebruiken namelijk alleen backing soda, dat is NIET hetzelfde als bakpoeder! Dan rijst het niet en heeft een ‘zoutige’ smaak. Lees alles over rijsmiddelen.

   1. Ik bedoelde de eiwitbroodjes.
    Maar ik gebruik van Smaakt wijnsteenbakpoeder met een goede tht en het is een nieuw potje.
    Ik vind het wat “sponzig”, niet luchtig. Maar hoe hoog hoort het te worden als je de zelfde ovenschaal gebruikt?

    1. Oké dan zou je bakpoeder wel goed moeten zijn. Misschien had je wat kleinere eitjes dan ik? Mijn hoogte is 2 á 3 cm schat ik. Ik maak het niet altijd in dezelfde ovenschaal. Je ziet op de foto’s verschillende baksels.

 41. Net het broodje gebakken voor de lunch morgen en meteen stukje geproefd. Heerlijk!
  Mijn cakevorm was wel een beetje groot uitgevallen maar dan nog….
  Vraag mij eigenlijk af indien je het recept verdubbeld, kan je dan 3 eieren door ander ingrediënt vervangen?
  Vind elke dag weer inspiratie voor gerechtjes in je website en geef er dan een persoonlijke toets aan 🙂 Bedankt daarvoor!

  1. Vervangen betekent altijd een experiment aangaan en ei heeft nogal specifieke eigenschappen, maar waarmee zou je het willen vervangen? Chiazaad met vocht wordt weleens gebruikt als ei-vervanger…geen idee of je zoiets bedoelt?

 42. Hallo even mijn complimenten voor je heerlijke recepten! Ik ben nu de tomatensaus aan het maken voor vanavond met de moussaka, ben benieuwd. Maar nu kwam ik dit recept tegen, dat wil ik graag maken maar heb geen kokosmeel in huis, zou dat met sojameel kunnen?

   1. oke bedankt,ik heb wel psylliumvezels in huis,ga ik het daarmee proberen.Bedankt voor je reactie.

 43. Karin Schoop-Benita

  Heerlijk zacht brood, met goede smaak.
  Gegeten bij een rauwkostsalade tijdens de lunch.
  Zonder beleg ook erg lekker
  dank voor het recept.

 44. Ben sinds gisteren begonnen om eens een tijdje koolhydraatarm te eten. Heb net 2 sneetjes van het focaccia brood geproefd. Lekker. Wel heb ik maar 2 eigen toegevoegd anders leek het meer op eierbrood ?. Geeft ook een prima resultaat. Mijn vormpje was 11x11cm en voldoende voor het recept. Bedankt voor de lekker uitziende vegetarische recepten. Ik ga er vele proberen en zal telkens mijn reactie geven.

   

  1. Als je eieren groot genoeg zijn kan dat inderdaad wel. Maar veel mensen vinden amandelmeel en kokosmeel vaak ‘droger’ smaken en je voorkomt dat met meer ei. Vooral kokosmeel slurpt vocht.
   Succes met de recepten! Groet, AK

 45. Helga Werkman

  Zojuist het broodje gebakken in een ronde vorm van 16 cm doorsnede, ruikt echt heerlijk. Nu nog bedenken waar ik het bij ga eten, bloemkoolsoepje?  En dan vanavond lekker de rest  met een zelfgemaakte dip?

  Ik geniet enorm van je recepten, heb echt al veel uitgeprobeerd en dacht, nu laat ik je eens weten wat een succes jouw recepten toch zijn! Dank daar voor, door jou heb ik het koolhydraatarm  eten weer helemaal opnieuw ontdekt. Ik eet al 5 jaar koolhydraatarm maar door jou weer heel veel nieuwe ideeën en dat maakt het weer helemaal interessant!

  1. Bloemkoolsoep altijd lekker, die bloemkool cappuccino wel eens geprobeerd?
   Dank voor je lieve woorden. Altijd weer stimulerend om te weten waarvoor je het doet. Bovendien heel herkenbaar, toen ik ooit begon vond ik de recepten ook al snel saai. Ik ben ooit begonnen met GOK en had ook de receptenboekjes. Hopelijk blijft mijn website je nog lang boeien & zegt het voort! Goed wekend verder, AK

 46. Heb vanmiddag het brood gemaakt. Ik had een iets te grote vorm gebruikt denk ik, want het is een erg dun broodje geworden ? Maar de smaak was echt geweldig! Morgen nog maar een keer in de herkansing in een iets kleinere vorm. Het bleef alleen wel heel erg plakken aan het (nat gemaakte) bakpapier. Ik denk dat ik het bakpapier volgende keer ook nog maar even ga invetten.

  1. Met ei bakken betekent altijd ook: plakken, invetten helpt wel. Voorzichtig loshalen als het ietsje is afgekoeld en op een rooster laten uitdampen. Ik gebruikte (zie laatste foto’s) een ovenschaal van Ikea afmeting: 15 x 20 cm. met bakpapier erin. Dank voor je bericht ik heb een en ander ook extra in de tekst verwerkt.

 47. Net gebakken. Heerlijk. Het brood is iets minder hoog geworden als bij op de foto. Afkoelen en dan in de vriezer (lekker met de Paas gourmet)

 48. Dit was een heerlijk recept, alleen zo jammer dat mijn man het stiekem opsnoepte, haha toppie heerlijk

 49. Vanmiddag het focaccia brood gemaakt, met een eigen variatie van de heksenkaas.

  Fantastisch, echt een heerlijk brood met een smakelijk smeerseltje. Dit wordt een favoriet!!!

  bedankt voor het delen van deze recepten!!

   

 50. Daniëlle Martens

  Superlekker recept, goed gelukt. I.p.v. rozemarijn heb ik bieslookringetjes gebruikt. Heb je de voedingswaarden hiervan? Dan kan ik m in m’n fatsecret app zetten.

 51. Had deze  zaterdag  gebakken voor bij de bbq  zag er heel lekker uit als hij uit oven kwam  maar uiteindelijk  vond niemand  dit lekker  ? het  was precies cake van structuur  dus heel zacht. Is dit normaal? Hadden verwacht  dat dit harder zou zijn heb het recept goed gevolgd.

  1. Ik krijg een behoorlijk ‘brodig’ broodje ermee. Zeker niet zoals cake is, producten met andere soorten meel dan tarwemeel worden natuurlijk anders het zijn nu eenmaal andere producten. Misschien even wennen. Als je het echt niet lekker vind NIET eten zou ik denken? Hard ‘brood’ bakken gaat niet lukken met amandelmeel en ei, dat blijft altijd een beetje zacht, voor de smaak vind ik lekkere kruiden erdoor altijd wel belangrijk.

 52. Ook mijn deeg was erg dun. Kloppen de hoeveelheden meel in het recept wel? (50 gram amandelmeel en 5 gram kokosmeel)

 53. Heb deze net gemaakt en eet hem zo met eigengemaakte eiersalade. Klopt het dat het niet echt een deeg is, maar vloeibaar. Denk dat het in een kleine springvorm wel hoger wordt; heb nu een mooi plat broodje. Bedankt voor het recept.

  1. Graag gedaan! Het is niet een heel dik deeg, maar zeker ook niet helemaal vloeibaar. Het rijzen moet van de eieren en het bakpoeder komen. Het brood blijft aan de platte kant. Als je het in een kleinere vorm doet let er dan op dat het wel gaar wordt, misschien dan de baktijd iets verlengen?

 54. Wat kan je doen als je geen kokosmeel wilt gebruiken?
  Kan je dan het aantal grammen amandelmeel opvoeren?
  (ik heb nog nooit brood gebakken:-( )

 55. Je schrijft: “Knijp knoflook erboven uit …”
  Hoeveel knoflook? Ik zie het niet bij de ingrediënten staan, nl. Of kijk ik nu echt met m’n neus?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven