Koolhydraatarm focaccia brood

In mijn koolhydraatrijke leven at ik regelmatig een maaltijdsoep met een heerlijk zelfgebakken brood. Een van mijn favorieten was dan een focaccia met daarnaast een kommetje olijfolie met peper en een snufje zout (ook goed voor de stoelgang). Een koolhydraatarm focaccia brood is helemaal niet moeilijk te maken het staat binnen een half uurtje naast je soep, op je borreltafel of bij je barbecue.

 

Toepassingen en bewaren
Op de foto’s zie je twee baksels: het eerste baksel maakte ik twee focaccia broodjes in 2 ronde kleine springvormen, 1 van 10 cm en 1 van 15 cm. Het tweede baksel is rechthoekig 15 x 10 cm (Ikea ovenschaal met bakpapier erin) Het koolhydraatarm focaccia brood is uiteraard een mooie aanvulling op een salade. Al dan niet besmeerd met heksenkaas. Maar ook perfect bij de kaasfondue of zoals op de foto’s met guacamole. Kijk hier alle lekkere smeersels en dipsauzen. Probeer de focaccia ook eens met deze overheerlijk witlof lasagne, of onder een gebakken eitje? Zoveel mogelijke toepassingen. Eet smakelijk!

focaccia 2015 - koolhydraatarm-recept-06

Bewaren in een theedoek donker max. een paar dagen, er zitten geen conserveermiddelen in,  of anders even invriezen!

Variaties
Neem in plaats van de kokosolie ook eens roomboter of een flinke eetlepel basilicumpesto en/of doe wat plakjes zwarte olijven en een fijngesneden zongedroogd tomaatje of bosui door het deeg.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je dit koolhydraatarm focaccia brood

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Koolhydraatarm focaccia brood

Door Anna-Karina Geplaatst november 29, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 1 brood
  • Koolhydraten: 4 gr. hele recept (1 brood uit recept)
  • Voorbereiding: 7 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 22 minuten

Een koolhydraatarm focaccia brood staat binnen een half uurtje op je borreltafel of barbecue, lekker smullen met smeersels en dippers.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal (10 x 15 cm) in of leg er extra ingevet bakpapier in.
  2. Roer amandelmeel, kokosmeel, zout, Italiaanse kruiden en bakpoeder door elkaar. Voeg de eieren toe, knijp knoflook erboven uit en giet warme boter erbij. Meng tot een egale massa. Iets tussen deeg en beslag in. Doe het beslag in de vorm en bestrooi met een beetje rozemarijn.
  3. Bak ca. 15 minuten of tot de focaccia goudbruin en gaar is. Strijk als je wilt, met een bakkwast direct wat olijfolie op de bovenkant. Laat 5 minuten rusten in de vorm, laat verder uitwasemen op een rooster. Maal er voor het opdienen wat grof zeezout over.
  4. Heerlijk met je favoriete beleg, bij een salade of soepje, kaasfondue of serveer het bij de borrel met een kommetje goede olijfolie met wat zout en peper erin. Daar kan echt geen zak chips tegenop wat mij betreft! Nee, zelfs niet die ene met die lekker dikke ribbels.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

113 gedachten over “Koolhydraatarm focaccia brood”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

4.32K Shares
Share650
Pin3.67K
Tweet