koolhydraatarm focaccia brood

Koolhydraatarm focaccia brood

In mijn koolhydraatrijke leven at ik regelmatig een maaltijdsoep met een heerlijk zelfgebakken brood. Een van mijn favorieten was dan een focaccia met daarnaast een kommetje olijfolie met peper en een snufje zout (ook goed voor de stoelgang). Een koolhydraatarm focaccia brood is helemaal niet moeilijk te maken het staat binnen een half uurtje naast je soep, op je borreltafel of bij je barbecue. Dus duik maar onmiddellijk die keuken in.

Toepassingen en bewaren

Bak de focaccia in een ronde of een rechthoekige vorm. Ik gebruik ook weleens een kleine springvorm. Het vaakste gebruik ik onze rechthoekige vorm van 15 x 10 cm (Ikea) bakpapier erin. Dat is handig want dan til je het broodje er zo uit na het bakken. Het koolhydraatarm focaccia brood is uiteraard een mooie aanvulling op een salade. Al dan niet besmeerd met heksenkaas. Maar ook perfect bij de kaasfondue of zoals op de foto’s met guacamole.

Bekijk hier alle lekkere smeersels en dipsauzen. Probeer de focaccia ook eens met deze overheerlijk witlof lasagne, of onder een gebakken eitje? Zoveel mogelijke toepassingen. Bewaren in een theedoek donker max. een paar dagen, er zitten geen conserveermiddelen in,  of anders even invriezen.

Variaties

Neem in plaats van de kokosolie ook eens roomboter of een flinke eetlepel basilicumpesto en/of doe wat plakjes zwarte olijven en een fijngesneden zongedroogd tomaatje of bosui door het deeg. Of druk er gehalveerde cherrytomaatjes in, dan heb je heel leuke borrelhapjes! Eet smakelijk!

focaccia 2015 - koolhydraatarm-recept-06

Zo maak je dit koolhydraatarm focaccia brood

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

koolhydraatarm focaccia brood

Koolhydraatarm focaccia brood

door Anna-Karina van Denderen
Een koolhydraatarm focaccia brood staat binnen een half uurtje op je borreltafel of barbecue, lekker smullen met smeersels en dippers.
4.8 van 5 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: brood & crackers
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

4 gram koolhydraten hele recept
Koolhydraten 4 g

Uit recept

1 brood 15 x 10 cm

Ingrediënten

OPTIONEEL

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C en vet een ovenschaal (10 x 15 cm) in of leg er extra ingevet bakpapier in.
  • Roer amandelmeel, kokosmeel, zout, Italiaanse kruiden en bakpoeder door elkaar. Voeg de eieren toe, knijp knoflook erboven uit en giet warme boter erbij. Meng tot een egale massa. Iets tussen deeg en beslag in. Doe het beslag in de vorm en bestrooi met een beetje rozemarijn.
  • Bak ca. 15 minuten of tot de focaccia goudbruin en gaar is.
  • Strijk als je wilt, met een bakkwast direct wat olijfolie op de bovenkant. Laat 5 minuten rusten in de vorm, laat verder uitwasemen op een rooster. Maal er voor het opdienen wat grof zeezout over.
  • Heerlijk met je favoriete beleg, bij een salade of soepje, kaasfondue of serveer het bij de borrel met een kommetje goede olijfolie met wat zout en peper erin. Daar kan echt geen zak chips tegenop wat mij betreft! Nee, zelfs niet die ene met die lekker dikke ribbels.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 2.737 keer, 26 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

125 reacties op “Koolhydraatarm focaccia brood”