Wat is er leuker dan je logees verrassen met zeer verleidelijke chocoladetaartjes voor bij het ontbijt? Ze zijn in de magnetron bereid dus ultrasnel klaar. Oh, wat hebben ze gesmuld! Ze zijn trouwens niet alleen super lekker als koolhydraatarm ontbijt, maar ook als zoete snack tussendoor of als koolhydraatarm nagerecht doen ze het altijd goed. Want qua koolhydraten passen ze uitstekend! De koolhydraatarme chocoladetaartjes bevatten namelijk slechts 1.5 gram koolhydraten per portie. Binnenkort ga ik maar eens hartige versies maken. Lijkt me stiekem ook heel lekker, en ik hou zelf nu eenmaal meer van hartig. Inmiddels staat er deze hartige groente mugcake online.
Magnetron, airfryer of oven?
Koken jullie regelmatig in de magnetron? Wij zelf eigenlijk bijna nooit. Hier gebruiken we het apparaat af en toe om brood te ontdooien. En soms bakken we kaassticks of rookkaascrackers in de magnetron. Maar daar houdt het dan wel zo’n beetje mee op hoor. Eerlijk gezegd staat het me nog steeds een beetje tegen. Zal wel iets te maken hebben met jaren-60 kind, foute straling, nieuwerwetsigheid… ofzo? Maar goed, in Amerika denkt men heel anders over magnetrongebruik. Want mijn inspiratie voor deze koolhydraatarme chocoladetaartjes is daarvandaan overgewaaid. Ik kwam talloze zogenaamde low carb mugcakes tegen, waar zeer lovend over gesproken werd.
Amerikaanse chocolade mugcakes
En het moet gezegd worden, inderdaad zien de koolhydraatarme chocoladetaartjes er leuk. Maar ook een enorm voordeel voor mensen met eeuwige ochtendhaast: ze zijn heel makkelijk en sneller dan snel om te maken! Vandaar dat ik toch verschillende chocoladetaartjes heb uitgeprobeerd. De eerste die ik probeerde werden echt veel te droog! De kunst is dus om ze niet te lang in de magnetron te doen, dat is alvast les 1. Na wat experimenteren heb ik er vervolgens m’n eigen draai aan gegeven.
Als je ze de koolhydraatarme chocoladetaartjes toch liever in de Airfryer of oven maakt dan heb ik daarvoor ook een werkwijze in het recept opgenomen. Daar moet je overigens wel iets meer tijd voor uittrekken natuurlijk…
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je snelle koolhydraatarme chocoladetaartjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Koolhydraatarme chocoladetaartjes, super snel
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 50 g roomboter
- 15 g kokosmeel
- 55 g amandelmeel
- 10 g cacaopoeder, ongezoet
- 1 tl bakpoeder, wijnsteen
- snufje zout
- 2 eieren
- 2 el erythritol, of andere zoetstof naar smaak, vergelijkbaar met ongeveer 2 el suiker
Optioneel
- 1 drupje vanille
Garneren
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Smelt de roomboter op laag vuur. Meng dat met kokosmeel, amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder en snufje zout.
- Meng vervolgens de eieren erdoor. Proef en breng op smaak met zoetstof. Bepaalde zoetstof kan zoetkracht verliezen, dus maak het dan iets zoeter dan je zou willen. (Voeg optioneel vanille essence toe)
- Verdeel het beslag over 4 magnetronbestendige bakjes.
Magnetron methode
- Zet de chocoladetaartjes voor 60-90 seconden in de magnetron op 600 W. Het chocoladetaartje mag best nog een klein beetje smeuïg zijn van binnen. Zeker niet te lang bakken want dan wordt het heel droog.
Oven- en Airfryermethode
- 't Kan wat mij betreft net zo goed in de gewone oven, die paar minuten maakt ook niet echt uit. Verwarm de heteluchtoven/airfryer voor op 175 °C. Bak het taartje 10-12 minuten of tot het gaar is. Het mag best nog een klein beetje smeuïg zijn van binnen. Aifryer: 6 minuten.
- Het de koolhydraatarme chocoladetaartjes zijn zo zonder iets al heel lekker. Maar garneer je 'm met (wal)noot, geraspte chocolade en/of wat zuivel en geslagen room, dan is het helemaal een feestje…
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Alweer zo’n top recept! 50 seconden in magnetron. Wat slagroom en noten erbij. SMULLEN! Bedankt!
Het is weer heerlijk. Dank je wel. Even een vraagje over wijnsteenbakpoeder. Ik heb de poeder van it’s’ amazing, hier zit 44 gr. Koolhydraten in en in zakjes van merk Belbake (gewoon bakpoeder) 21,4 gr,
Waarom zou ik wijnsteen nemen?
Omdat wijnsteenbakpoeder iets natuurlijker schijnt te zijn. Maar als je daar verder niet aan hecht neem je gewoon bakpoeder.
Hoi, ik vroeg me af of je de amandelmeel door iets anders kan vervangen? Meer kokosmeel is dat een optie? Ik denk dat ik niet goed tegen amandelmeel kan (misselijk en opgeblazen gevoel?) Ik hoor het graag! Groetjes!
Even op het ingrediënt klikken Jeannet.
Erg lekker en lekker snel!
Vraagje
Kan ik kokosmeel ook vervangen door een andere meeloopt of alleen maken met amandelmeel?
Wil ze maken voor vriendinnenavond maar eentje lust geen kokos.
Dit kokosmeel smaakt echt niet naar kokos in deze hoeveelheid. Kokosmeel neemt heel veel vocht op en is niet zomaar te vervangen, klik even op het ingrediënt.
Ik heb ze vandaag gemaakt en proefde idd de kokos niet terug. Anders maak ik voor haar gewoon wat anders. Genoeg lekkere recepten ?
In stap 1 roomboter smelten, droge ingrediënten. In stap 2 gesmolten roomboter erbij? Moet je portie splitsen of 2×50 gram of…..?
Nee hoor niet splitsen
1. smelt de roomboter (dus alleen even smelten, niet toevoegen of mengen. Dat staat er ook niet bij toch bij de eerste stap?).
2. je mengt de droge ingrediënten allemaal door elkaar.
3. alle natte ingrediënten toevoegen aan de droge bestanddelen. Waaronder dus die boter die je even had gesmolten. Harde boter uit de koelkast mengt niet zo lekker namelijk.
Mijn smaak mag meer cacaopoeder in voor meer chocoladesmaak. Heb met stevia gezoet maar blijf het moeilijk vinden om een goeie hoeveelheid te kiezen,
Net weer even gemaakt, smaken heerlijk!
Heb ze net gemaakt. Ging makkelijk en snel en erg lekker.
Dank je wel!!!
Ook ik hou meer van hartig dan van zoet, alhoewel ik deze toch wel een keer wil gaan proberen. Inderdaad: er komen gasten uit Portugal mijn richting uit. Maar ik zie reikhalzend uit naar de hartige versie ooit…..
Nou moe dan bof je! Die komt a.s. zaterdag online 😉
Dit is echt verslavend zo lekker, ook s’morgens in je kwark met wat vruchten, is ontzettend lekker.
Hallo, ik had geen roomboter en gebruikte evenveel kokosolie. Blijkbaar geen goed idee want mijn kaartjes bleven vloeibaar! Of zou dat aan iets anders kunnen liggen?
zou kunnen Debby, maar ik denk dat je wellicht toch andere merken/hoeveelheden ingrediënten hebt dan ik. Heb je wel maatschepjes gebruikt?
Heb alles afgewogen. Toen het vloeibaar bleek was de taart wel goed gerezen. Daarna heb ik ze nog eens in de microgolf gestopt voor een minuut. Toen waren ze ingezakt, maar wel stevig. Uiteindelijk hebben we er toch van kunnen smullen. Het zoeken van de juiste hoeveelheid zoetstof is wel oefenen. Ook al omdat mijn smaak is veranderd door het kha eten. Het is al vlug te zoet. Ik had nog wat over van de taartjes en ik heb er de volgende dag over mijn griekse yoghurt gekruimeld. Heel lekker.
het beslag is min of meer vloeibaar dat klopt, in de magnetron (of oven) stolt het ei pas.
De noten toevoegen is super lekker. Mijn favoriete snoep recept nu nog lekkerder……. dank!!!!
Hallo Anna Karina, ik wil dit recept vrijdag als toetje gebruiken en heb er 8 gemaakt. De eerste heb ik in de magnetron 650 1.30 min gedaan, resultaat gortdroog. De 2e heb ik 40 sec. gedaan, nog te droog, maar al veel beter. Misschien komt het omdat ik ze per stuk erin heb gedaan. Ik heb nu een vruchtenmoes gemaakt en die erover verdeeld. Ik zet ze in de koelkast en serveer ze met slagroom. Als je wilt zal ik je laten weten hoe ze zijn ontvangen door de gasten.
Jazeker komt doordat je er maar 1 inzet. Ik hou om onder andere die reden niet van de magnetron 😉 Het luistert heel nauw qua tijd en wattage en grootte van je magnetron. Je moet echt je eigen apparaat goed kennen. Mijn tactiek: altijd heel voorzichtig beginnen, je kan wel méér, maar niet minder namelijk. Veel plezier vrijdag.
Ik ben geen zoet-eter maar god wat is dit heerlijk!!!!!!
Heb er sinaasappel essence in gedaan en lopende slagroom erop… Moet nu FF plat!
Ik krijg morgen eters en ga deze zeker maken..zojuist alles voor in huis gehaald zelfs glazen potjes want dat staat wel heel leuk. Alleen de vraag zou ik ze bv morgenochtend al klaar kunnen maken totdat ze savonds de magnetron in gaan?
Ik zou dat niet zo snel doen, het bakpoeder is een rijsmiddel dat onmiddellijk werkt namelijk. Als je het zo lang laat staan gaat dat misschien niet goed. Maar misschien kun je vanavond een test uitvoeren? Maak 1 potje klaar en zet ‘m morgenochtend in de magnetron, heb je gelijk een ontbijtje. (of niet natuurlijk…) Laat je weten hoe het afloopt?
Hier eet ik zowat mijn vingers bij op! Heerlijk! En de keer dat ze net te droog uit de oven kwamen heb ik er een flinke scheut room over gegoten.Ik doe graag grofgehakte walnoten door het deeg. Dat geeft een lekkere crunch.
Misschien volgende keer eens een lager vermogen of korter?
Of de room er van te voren al doorheen doen. Voorzichtig met je vingers hoor. 🙂
Vandaag deze gemaakt, wat een lekker & makkelijk recept! Heerlijk, het is eigenlijk gewoon een soort chocoladecakeje (ik had ‘m ietsje te lang in de magnetron, doen we volgende keer anders). Bijzonder dat het KHA is en dat je zoiets stevigs van structuur in de magnetron kan maken. Het was na een heerlijke gado-gado (met koolhydraten in de pinda-satésaus, tomaat en sperziebonen, maar verder vooral héél veel groente zoals kool, prei, tauge, etc) een top afsluiter!
Man: Is dit koolhydraatarm? Echt? Dit wil ik elke dag wel!
Ja… dat vergt dan wel wat discipline, want dagelijks moet je echt niet doen!
Scheelt, ik kook en bak. En heb nu de toetjes ingedeeld, niet meer dagelijks een toetje. Maar als we een lichte avondmaaltijd hebben. Maar man vindt koolhydraatarm maar lastig. Prima dat ik het wil, hij merkt de voordelen voor mijn buik (PDS) maar waarom eet ik nou niet meer gezellig een aardappeltje of rijst meer mee. Daar moeten we onze weg nog in vinden.
Voorlopig eet ik 1x per week “normaal” met het mee. 🙂
‘Gezellig meer eten…’? Mwah dat lijkt me een heel korte termijn visie! Vertel ‘m maar dat je samen veel ‘gezelliger’ oud kunt worden als je een beetje oplet met wat je in je mond stopt 😉
Als je dat belangrijk vindt tenminste.
Meer was een typo, moest mee zijn 😉 Maar oud worden zit er voor mijn man niet in. Hij kijkt dus ook anders naar eten dan ik. Veel meer korte termijn. Logisch, maar voor mij soms lastig.
We vinden onze weg er wel in hoor. We genieten samen van je heerlijke recepten!
Dat is spijtig om te horen. Dan is de tijd inderdaad extra kostbaar! (Eigenlijk zou dat het voor iedereen behoren te zijn…)
Mijn magnetron is al heel lang de deur uit. Alles wat je er in stopt gaat dood en verandert van chemische samenstelling. Dat even voor als je dat nog niet wist. Maar gelukkig heb ik wel een oventje en ga dit lekker uitproberen. ipv bakpoeder gebruik ik dan baking soda en limoensap.
In tekst kon je al lezen dat ik ook geen enorme fan ben. Over of en hoe schadelijk een magnetron is zijn de meningen heel verschillend. Ieder is vrij om welk apparaat dan ook te gebruiken wat mij betreft. Zelf ben ik er heel spaarzaam mee, deze taartjes kunnen prima in de ‘gewone’ oven.
Maar weet wel wel dat verhitten (op welke manier dan ook) JUIST bedoeld is om de structuur ervan te veranderen! Dus in een gewone oven ben je bezig om ‘te knoeien’ met eten.
Groet,
AK
PS: hier alle (nu 9) berichten waar het woord ‘magnetron‘ in voorkomt op mijn website. Van de bijna 400 in totaal vind ik dat wel meevallen.
Hoi Christel, het is lang geleden geplaatst maar hoeveel baking soda gebruik je dan?
Ooh wat super, nu eindelijk een recept wat fatsoenlijk in de oven kan..
Bezit zelf helemaal geen magnetron meer (zag het nut er niet van in )
Wel eens zo een magnetron recept geprobeerd in de oven maar altijd gort en
gort droog nooit helemaal de juiste bak stand en tijd kunnen omzetten.
Als je baksels met amandelmeel snel te droog vindt, zou je kunnen beginnen met een lage stand en korter bakken, even terug de oven in als je het te vochtig vindt. Dat is beter dan te lang bakken!
Ziet er heel lekker uit, is steviapoeder i.p.v. vloeibaar ook mogelijk?
Ja hoor, naar eigen keuze en smaak kan je iets zoets toevoegen.
Ik zeg: lekker!
Ooooh, wat zijn deze lekker! Net warm uit de oven, nu bij een kopje koffie! Weer smullen hoor, Anna-Karina. Dank je!
Hallo!
waarvoor staat khd eigenlijk en hoeveel kcal is dat dan?
groetjes
Ha Jasmine,
KoolhydraatarmarmRecept.nl gebruikt de afkorting khd voor aantal grammen koolhydraten. In de ingrediëntenlijst van recepten per gebruikte hoeveelheid. En in de berekening per portie kom je khd ook tegen.
Mensen die in de afvalfase zitten gebruiken meestal minimaal 20 en maximaal 30 gram khd per dag. Kcal worden niet aangegeven, die zijn bij een koolhydraatarm dieet niet echt van belang.
Wat een heerlijke recepten. Die ga ik zeker eens uitproberen. Super gezond weinig koolhydraten.
Succes! 🙂