koolhydraatarm eipotje met zalm

Koolhydraatarm eipotje met zalm

Vandaag hebben we een heerlijk kruidig en koolhydraatarm eipotje met zalm voor jullie. Heel feestelijk, maar ook geschikt voor gewone dagen. Eipotjes -of ‘oeufs en cocottes’ op z’n Frans- zijn eieren die je au bain Marie gaart in de oven. Als je het als ontbijt eet kun je ondertussen alvast gaan douchen, hoe praktisch weer! En dan de voedingswaarde, met kcal 254.32 ⋆ koolhydraten 1.14 g ⋆ eiwitten 12.04 g ⋆ vetten 22.28 g ⋆ vezels 0.03 g bevat het keto eiergerecht weinig koolhydraten, lekker veel eiwit en een flinke hoeveelheid vet. Als dat geen fijne ketogene maaltijd vormt weet ik het niet meer! Lekker met ons knapperig Zweeds knäckebröd.

Advertentie

Waarom au bain Marie?

Je gaart het koolhydraatarme eipotje met zalm au bain-marie omdat het garen van het ei dan mooi langzaam gaat. Dat au bain-marie is het in een waterbad plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen dalen of te verhogen. De meest gebruikte toepassing is het verwarmen van voedsel tot tegen het kookpunt. Het water zorgt ervoor dat het niet warmer wordt dan 100°C. Bron: Wikipedia

Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarm eipotje met zalm

Zo maak je koolhydraatarm eipotje met zalm

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

koolhydraatarm eipotje met zalm

Koolhydraatarm eipotje met zalm

Eipotjes -of ‘oeufs en cocottes’ op z’n Frans- zijn eieren die je au bain Marie gaart in de oven. Ondertussen kun je alvast gaan douchen, hoe praktisch!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Totale tijd 33 minuten

Ook gebruikt

  • 4 ovenbestendige bakjes

Voedingswaarde

Per portie, exclusief knäckebröd
kcal 254.32 koolhydraten 1.14 geiwitten 12.04 gvetten 22.28 gvezels 0.03 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 potjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C. Vet 4 ramekins Ø 6-7 cm in en zet ze in een ruime ovenschaal.
  • Breng een ketel water aan de kook.
  • Snijd de verse kruiden en meng met dille, slagroom, roomkaas en peper. Schep eerst 1 eetlepel van de kruidenroomkaas in elke ramekin en verdeel over de bodem. Breek dan boven elk schaaltje een ei. Verdeel de gesnipperde zalm erover en schep de rest van de kruidenroomkaas in toefjes erop. Rasp de kaas en verdeel over de eipotjes.
  • Giet de ovenschaal voorzichtig tot de helft vol met kokend water. Laat de eieren in het midden van de oven 18-20 minuten stollen of iets langer voor een geheel gaar ei.
    koolhydraatarm eipotje met zalm

Tips

  • Lekker met ons knapperig Zweeds knäckebröd.
  • Je kunt ook kant-en-klare kruidenroomkaas met slagroom mengen. Zelf ben ik ‘s morgens vroeg niet heel erg fan van knoflook en dat zit er wel vaak door.

Variaties

  • Hier valt eindeloos op te variëren. Niet alleen met de kruiden, maar in plaats van zalm kun je ook kip, ham of spek nemen. Of je kunt de potjes vullen met groente, zoals stukjes tomaat, spinazie of blokjes courgette als je het liever vegetarisch houdt.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven