koolhydraatarm mozzarella deeg voor taart

Koolhydraatarm deeg voor taart

Van dit soort deeg kan ik nou echt heel blij worden! Dit koolhydraatarm deeg is in een handomdraai gemaakt, als je stevig kunt roeren tenminste. De mozzarella moet echt goed zacht (gesmolten) zijn zodat het amandel- en kokosmeel opgenomen kan worden. Dit deeg is minder vast dan de zandtaartachtige taartbodems. (zie deze:  1, 2 of 3) Maar daardoor geschikter voor luchtiger taarten. Het lijkt nog het meest op een soort ‘koolhydraatarm bladerdeeg‘. Kijk ook eens naar ons Fatheaddeeg!

Bekijk de fotoserie voor het proces en een indicatie voor de structuur. We raden je aan ook even goed naar onze merken/ingrediënten te kijken, mocht het er bij jou echt heel anders uitzien dan heb je waarschijnlijk te grote eieren of andere producten te pakken. Succes en smul ze!

Gerechten met koolhydraatarm deeg

Dit deeg gebruik ik voor verschillende toepassingen. Je kunt er heel leuk tarte tartin mee maken. Dat is omgekeerde hartige (of zoete als je er wat fruit in doet in plaats van witlof) taart. Maar bijvoorbeeld ook deze heerlijke Aspergetaart en dit Gevuld Italiaans brood  zijn met het mozzarella deeg gemaakt. Of bestrooi met kaas, snijd het deeg in repen en draai er kaasstengels van!

 

koolhydraatarm mozzarella deeg voor taart

Koolhydraatarm deeg

Zo maak je dit koolhydraatarm deeg voor taart

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op mijn Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


koolhydraatarm mozzarella deeg voor taart

Koolhydraatarm mozzarella deeg voor taart

Fantastisch lekkere koolhydraatarm deeg voor taart! Gebruikt voor o.a. de Venkeltaart, Aspergetaart, Tarte tatin van Witlof en het Gevulde Italiaanse brood. Maar ook voor deze zoete rabarbertaartjes met lemoncurd.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: deeg voor bodem
Voorbereiden: 5 min
Koken: 6 min
Totale tijd: 11 min

Koolhydraten - hoeveelheid

3,2 gram koolhydraten, 1 taartbodem Ø 24-28 cm
Uit recept: 1 taartbodem Ø 24-28 cm.

Ingrediënten

Optioneel
  • kruiden - en/of specerijen voor extra smaak

Bereiden

Tips
  • Bekijk de fotoserie. Dan zie je hoe het eruit hoort te zien. We raden je aan om naar onze merken/ingrediënten te kijken (klik). Mocht het er bij jou echt heel anders uitzien dan heb je waarschijnlijk te grote eieren of andere producten te pakken. Succes!
  • Weeg amandelmeel en kokosmeel af. Leg het ei klaar Pluk de mozzarella in stukjes. Zo kun je snel werken.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
  • Smelt de roomboter met een snufje zout in een ruime steelpan op laag vuur. Blijf de boter roeren om gelijkmatig te smelten, dus niet bakken. Voeg de stukjes mozzarella toe en roer met een houten lepel tot de mozzarella als een zachte kauwgombal in de boter ligt. Dat duurt zeker 4 minuten. De mozzarella moet gesmolten zijn, maar wordt niet door de boter opgenomen.
  • Voeg dan in 1 keer het amandelmeel en kokosmeel toe. Roer direct stevig door tot het meel is opgenomen en je een goed gemengd deeg in je pan hebt liggen. Doof het vuur. (foto van het deeg voor Gevuld Italiaanse brood)
    gevuld Italiaans brood
  • Breek, van het vuur af, een ei boven het warme deeg. Werk het ei er direct en snel doorheen, tot het helemaal is opgenomen. (Voeg optioneel kruiden of zoetstof toe.)
    tarte tatin van witlof
Deeg te vochtig? Voeg een klein beetje (!) kokosmeel toe. Deeg te droog? Voeg een klein beetje Griekse Yoghurt of slagroom toe.
  • Gebruik naar wens. Rol het deeg uit tussen twee bakvellen voor een 'tarte tatin'. Of druk het, als het nog warm is, in de vorm. Baktijden zijn afhankelijk van de vulling en gekozen methode: tussen 15 en 30 minuten.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 reacties op “Koolhydraatarm deeg voor taart”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

5.5K Shares
Share115
Pin5.3K
Tweet