koolhydraatarm chocolava dessert

Koolhydraatarm chocolava dessert

Een zeer verleidelijk koolhydraatarm chocolava dessert, want wie is er nu niet dol op chocola? Als je ‘m herkent dan heb je vast ons 2e boek Gewoon Koolhydraatarm. Daar staat het dessert namelijk op blz. 203. Het is een combinatie van een soufflé en chocoladetaart, dus je snapt dat dit wereldwijd enorm populair is als nagerecht. Wij hebben het origineel koolhydraatarmer gemaakt door amandelmeel met kokosmeel te nemen in plaats van zelfrijzend bakmeel. Wij komen met onze ingrediënten uit op 2.5 gram koolhydraten per portie. Dit recept is een ultrasnel nagerecht als je de magnetron methode volgt. Echter sommige mensen geven de voorkeur aan de oven of airfryer. Daarom beschrijven we die werkwijze ook in ons recept.

Advertentie

Vloeibare lava

De naam chocolava is gekozen omdat het dessert een vloeibare chocolade binnenkant heeft die eruit stroomt als lava bij het eten. Dit fenomeen is ook wel bekend als chocolade moelleux, chocolade lavacake of gewoon lavacake. Hé psst… wij verklappen niks, als je besluit deze ook eens als ontbijt te maken.



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koolhydraatarm chocolava dessert
koolhydraatarm chocolava dessert

 Zo maak je koolhydraatarm chocolava dessert

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


koolhydraatarm chocolava dessert

Koolhydraatarm chocolava dessert

Een zeer verleidelijk koolhydraatarm chocolava dessert. Dit is een ultrasnel nagerecht als je de magnetron-methode volgt. Sommige mensen geven echter de voorkeur aan de oven of AirFryer, daarom beschrijven we die werkwijze ook even. Handig!
4.89 van 9 stemmen
Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 203
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Oventijd 12 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 267.02 koolhydraten 2.5 geiwitten 8.15 gvetten 23.85 gvezels 3.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling

  • 4 blokjes chocolade, 28.6 g (1 blokje = 7.15 gram), 85% Hands Off

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Smelt de roomboter op laag vuur.
  • Meng het amandelmeel met kokosmeel, cacaopoeder, vanille, bakpoeder en een snufje zout.
  • Voeg de gesmolten roomboter toe en meng de eieren erdoor. Voeg zoetstof naar smaak toe.
  • Vet 4 magnetron- of ovenbestendige schaaltjes in en verdeel het beslag erover. Druk in elk dessert een stukje pure chocolade helemaal onder het beslag.

Magnetron

  • Zet de chocoladetaartjes 90 seconden (1½ minuut) in de magnetron op 600W.

Oven en airfryer

  • Verwarm de hetelucht oven of airfryer voor op 175 °C. Bak de desserts 12 minuten in de oven of tot het gaar is. Reken voor de airfryer op 6 minuten baktijd.
  • Serveer onmiddellijk, optioneel met slagroom en nootjes.

Tips

  • De chocolade smelt in het hart en vormt zo de ‘lava’. Het dessert zelf moet gaar, maar zeker niet te droog zijn! Misschien even experimenteren met je eigen apparaat en zo nodig de tijden en vermogen aanpassen.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



7 gedachten over “Koolhydraatarm chocolava dessert”

  1. Heerlijk en snel! heb hem iets aangepast door er hazelnoot stukjes aan toe te voegen.

  2. Een verrukkelijk dessert. Ik heb het beslag/deeg in een lage rechthoekige glazen schaal (ingevet) in de magnetron gegaard (ik heb een combi-oven: hete lucht, grill, magnetron, aparte onder- en bovenwarmte).

  3. Wát een overheerlijk toetje!
    Wij hebben er zojuist ongelooflijk van gesmuld. En inderdaad zó klaar. Ik heb geen magnetron waar ik in kan bakken dus het werd de oven. Prima resultaat. Dank jullie wel Anna-Karina en Hans

      1. Och sorry! Even te snel
        Geweest. Dat kwam vast door mijn enthousiasme. Natúúrlijk wens ik jullie het allerbeste. Vooral gezondheid èn nog veel van die heerlijke toetjes.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven