Koolhydraatarm chocolava dessert

koolhydraatarm chocolava dessert

Een zeer verleidelijk koolhydraatarm chocolava dessert, want wie is er nu niet dol op chocola? Als je ‘m herkent dan heb je vast ons 2e boek Gewoon Koolhydraatarm. Daar staat het dessert namelijk op blz. 203. Het is een combinatie van een soufflé en chocoladetaart, dus je snapt dat dit wereldwijd enorm populair is als nagerecht. Wij hebben het origineel koolhydraatarmer gemaakt door amandelmeel met kokosmeel te nemen in plaats van zelfrijzend bakmeel. Wij komen met onze ingrediënten uit op 2.5 gram koolhydraten per portie. Dit recept is een ultrasnel nagerecht als je de magnetron methode volgt. Echter sommige mensen geven de voorkeur aan de oven of airfryer. Daarom beschrijven we die werkwijze ook in ons recept.

Vloeibare lava

De naam chocolava is gekozen omdat het dessert een vloeibare chocolade binnenkant heeft die eruit stroomt als lava bij het eten. Dit fenomeen is ook wel bekend als chocolade moelleux, chocolade lavacake of gewoon lavacake. Hé psst… wij verklappen niks, als je besluit deze ook eens als ontbijt te maken.

♥ Ook lekker:

koolhydraatarm chocolava dessert

koolhydraatarm chocolava dessert

 Zo maak je koolhydraatarm chocolava dessert

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


koolhydraatarm chocolava dessert

Koolhydraatarm chocolava dessert

Door: Anna-Karina van Denderen
Een zeer verleidelijk koolhydraatarm chocolava dessert. Dit is een ultrasnel nagerecht als je de magnetron-methode volgt. Sommige mensen geven echter de voorkeur aan de oven of AirFryer, daarom beschrijven we die werkwijze ook even. Handig!

Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 203

5 van 4 stemmen

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 267.02 kcalkoolhydraten 2.5 geiwitten 8.15 gvetten 23.85 gvezels 3.25 g
Gang Nagerecht - Toetje - Dessert
Keuken Amerikaans N/Z
Trefwoord eiergerecht, mugcake, oven, snel
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 2 min
Oventijd 12 min
Hoeveelheid (aan te passen)4 porties

Ingrediënten

Vulling

  • 4 blokjes chocolade - 28.6 g (1 blokje = 7.15 gram), 85% Hands Off

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Smelt de roomboter op laag vuur.
  • Meng het amandelmeel met kokosmeel, cacaopoeder, vanille, bakpoeder en een snufje zout.
  • Voeg de gesmolten roomboter toe en meng de eieren erdoor. Voeg zoetstof naar smaak toe.
  • Vet 4 magnetron- of ovenbestendige schaaltjes in en verdeel het beslag erover. Druk in elk dessert een stukje pure chocolade helemaal onder het beslag.

Magnetron

  • Zet de chocoladetaartjes 90 seconden (1½ minuut) in de magnetron op 600W.

Oven en airfryer

  • Verwarm de hetelucht oven of airfryer voor op 175 °C. Bak de desserts 12 minuten in de oven of tot het gaar is. Reken voor de airfryer op 6 minuten baktijd.
  • Serveer onmiddellijk, optioneel met slagroom en nootjes.

Tips

  • De chocolade smelt in het hart en vormt zo de ‘lava’. Het dessert zelf moet gaar, maar zeker niet te droog zijn! Misschien even experimenteren met je eigen apparaat en zo nodig de tijden en vermogen aanpassen.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze boeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

Lekker en makkelijk koolhydraatarm kookboek Gewoon koolhydraatarm kookboek Verrukkelijk Koolhydraatarm kookboek


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Centientje
Centientje
9 dagen geleden

5 sterren
Een verrukkelijk dessert. Ik heb het beslag/deeg in een lage rechthoekige glazen schaal (ingevet) in de magnetron gegaard (ik heb een combi-oven: hete lucht, grill, magnetron, aparte onder- en bovenwarmte).

Hanny Gijsel
Hanny Gijsel
15 dagen geleden

5 sterren
Wát een overheerlijk toetje!
Wij hebben er zojuist ongelooflijk van gesmuld. En inderdaad zó klaar. Ik heb geen magnetron waar ik in kan bakken dus het werd de oven. Prima resultaat. Dank jullie wel Anna-Karina en Hans

Hanny Gijsel
Hanny Gijsel
14 dagen geleden

Och sorry! Even te snel
Geweest. Dat kwam vast door mijn enthousiasme. Natúúrlijk wens ik jullie het allerbeste. Vooral gezondheid èn nog veel van die heerlijke toetjes.