9 x Koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel

9 x Koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel

Wij krijgen regelmatig de vraag naar koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel. Of hoe amandelmeel te vervangen in een recept. Er zijn namelijk redelijk wat mensen die geen amandelmeel willen of kunnen gebruiken. De redenen daarvoor zijn heel divers. Soms vanwege een notenallergie, soms vanwege de kosten of het aantal calorieën. Maar amandelmeel is nu eenmaal de makkelijkste vervanger voor tarwemeel in de koolhydraatarme keuken. Vandaar dat wij er zelf wel graag gebruik van maken. Maar daarnaast hebben we ook echt wel recepten op de website zonder amandelmeel. 

Advertentie

Amandelmeel vervangen?

Ook kun je in sommige recepten amandelmeel wel vervangen door een ander notenmeel, maar daar heb je in geval van allergie natuurlijk niks aan. Je zou ook een mengsel kunnen proberen van pitten en zaden aangevuld met lupinemeel, sojameel en/of kokosmeel (van Aman Prana). Als je kokosmeel gebruikt dan wel altijd minder nemen (ongeveer ⅓) en eventueel iets meer vocht toevoegen. Je ontkomt er niet aan zelf dan wat te experimenteren en wees niet al te teleurgesteld als het de 2e keer niet gelijk helemaal lukt. Misschien wil je eerst wat ervaring opdoen met deze 9 x koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel?

Zoet of hartig koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel

We zijn eens in de archieven gedoken om te zoeken naar recepten voor koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel. We hebben 9 x (oh nee, stiekem toch 11!)  koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel voor je geselecteerd. Brood, crackers, mugcakes en gebak in soorten en maten. Uiteraard kun je daarmee altijd weer zelf verder experimenteren. Of varieer er op los om de recepten zoet of hartig te maken.

Tips daarvoor: maak recepten zoet door er bijvoorbeeld gember, kaneel, kardemom, zoetstof o.i.d. aan toe te voegen. En hartig door er een handje geraspte kaas,  kruidenkaas, fijngesneden groente, bouillonpoeder, peper, kruiden, specerijen enzovoort aan toe te voegen. De mogelijkheden daarvoor hangen natuurlijk ook van het recept zelf af. Begin met kleine aanpassingen en je zult zien dat je er vanzelf meer lol in krijgt! Zo leer je op een leuke manier steeds beter koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel.

9 x Koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel

Recepten voor 9 x koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Pittige crackers

We beginnen de serie over koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel met simpele crackers. Ze lenen zich bijzonder goed om mee te experimenteren. Je kunt deze crackers wekenlang bewaren en knapperig houden in een glazen pot met deksel, donker en koel bewaren. Voorwaarde is wel dat je ze echt goed droog bakt. Mijn advies is altijd: Laat de crackers liever wat langer in de oven en op een wat lagere temperatuur bakken, zodat ze echt goed droog zijn. 

Krokante keto crackers met sesam

Krokante keto crackers met sesam, bevatten ook pompoen-, zonnebloempitten en lijnzaad.
Bekijk ’t recept

Omegabrood

Dit omegabrood is werkelijk fantastisch als je je gewone boterhammetje niet los wilt of kunt laten. Het recept bevat 10 eieren. Het schijnt ook prima te lukken met minder, kijk maar eens naar de reacties bij het recept! 

Koolhydraatarm brood van omega zadenmix

Koolhydraatarm-brood-van-omega-zadenmix
Supermakkelijk om te maken en handig als je toch niet los komt van je boterhammetje. Maak dit bijzonder smakelijke koolhydraatarm brood van omega zadenmix!
Bekijk ’t recept

Notencake

Een experimentje met lupinemeel! Iets met appel en noten leek me wel geschikt voor mijn 1e lupinemeel experiment. In onze verkeringstijd (2002-2003) maakten wij elke week ‘iets met appel en kaneel’. Ook daarom was mijn heer Hans natuurlijk de spreekwoordelijke klos voor dit experiment.  Hans is best een kritische proefpersoon, hij keurt namelijk ook wel eens recepten af. Die recepten krijgen jullie dan nooit te zien natuurlijk of pas na de nodige aanpassingen. Dus mocht je denken dat die recepten allemaal ‘vanzelf’ op de website verschijnen heb je het echt helemaal mis.

Notencake met appel, zeer geslaagd

Deze notencake met appel heeft een lekker stevige basis en de stukjes appel en gehakte noten geven de cake de perfecte crunch en sappigheid.
Bekijk ’t recept

3 x mugcake

Mugcakes lenen zich bij uitstek voor koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel, experimenten met smaakjes die jij lekker vindt. Hieronder 3 soorten zoet en hartig. Bak je liever niet in de magnetron? Maak ze dan in de gewone oven of AirFryer. Dan moet je wel wat langer wachten op je lekkernij, maar dat is het absoluut waard! Verwarm de heteluchtoven of AirFryer voor op 175 °C. Gaar het taartje in de oven 10-15 minuten. In de AirFryer is de baktijd voor de koolhydraatarme mugcake korter, zo’n 6 minuten. Mugcakes mogen best nog een klein beetje smeuïg zijn van binnen, liever dat dan dat ze te droog zijn.

Koolhydraatarme mugcake met citroen

koolhydraatarme mugcake, citroen mugcake
Ook als je niet zo'n fan bent van kokosmeel, toch proberen. Want ik beloof je: deze fantastische koolhydraatarme mugcake heeft een perfecte cakestructuur!
Bekijk ’t recept

Koolhydraatarme mugcake met wortel en kaneel

koolhydraatarme mugcake, wortel mugcake
Deze fantastische koolhydraatarme mugcake heeft een perfecte cakestructuur! Heerlijk winters door de kaneel.
Bekijk ’t recept

Groente mugcake, ultrasnel ontbijt

groente mugcake, smullen maar!
Speciaal voor gehaaste mensen heb ik deze ultrasnelle groente mugcake. Maar de vroege vogels mogen ook smullen van dit recept! Voor de magnetron, oven of AirFryer.
Bekijk ’t recept

Krakende kaascrackertjes

Een collega koolhydraatarme eetster klaagde eens over het snackgedrag van haar partner ‘s avonds na het eten. Hij at koekjes, chips, toastjes met kaas enzovoort, zij vond dat moeilijk te weerstaan. Elke avond weer, daarom vroeg ze tips voor koolhydraatarme snacks. Deze krakende kaas crackertjes redden huwelijken 😉

Krakende kaas crackertjes

krakende kaas crackertjes
Nooit meer een krakend toastje met een lekker kaasje? Jawel hoor! Deze krakende kaas crackertjes zijn uitermate geschikt om te beleggen met een heerlijke tapenade, zelfgemaakte eiersalade, een lekker Frans (of Hollands) kaasje, eigenlijk alles wat je voorheen ook op je gewone toastje at.
Bekijk ’t recept

Pompoenpitten broodje

Voor sommigen het lekkerste broodrecept, en ideaal we maken er ook stokbrood van! Dat is natuurlijk perfect voor de barbecue!

Pompoenpittenbroodje, de lekkerste!

pompoenpitten broodje
Dit verse pompoenpitten broodje uit de magnetron is klaar in 2 minuten. In de oven of airfryer duurt het 10 minuten. Het smaakt echt naar brood en er gaat geen amandelmeel of kokosmeel in!
Bekijk ’t recept

Passievruchten curd

Deze curd gaat in een gebakken schuimbakje. Heerlijke verwennerij voor feestelijkheden! 

Koolhydraatarme passievruchten curd

passiecurd
Bij het proeven van de eerste hap van deze koolhydraatarme passievruchten curd noteerde ik: “Zijdezacht!!! Friszuur en ontzettend romig!”
Bekijk ’t recept

Pavlova

Ook deze pavlova is leuk voor feestelijke gelegenheden. De gebakken bodem kun je van te voren maken, maar pas vlak voor het serveren vullen. 

Suikervrije pavlova, licht en luchtig!

suikervrije pavlova
Deze overheerlijke lichte en luchtige suikervrije pavlova is koolhydraatarm met een heerlijke vanilleroom-vulling en vers fruit.
Bekijk ’t recept

Chocoladetaart

We eindigen deze serie over koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel een beetje met een cheat. Deze chocoladetaart vinden wij zelf echt superlekker, echter we gebruiken hierin wel 2 eetlepels amandelmeel. Om te laten passen binnen ons thema koolhydraatarm bakken zonder amandelmeel zou je het amandelmeel kunnen vervangen door lupine- of sojameel. Experiment waard?

Koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit

koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit
Deze koolhydraatarme chocoladetaart met rood fruit is lekker moist en fluweelzacht, dus zeker niet droog! Tongstrelend, ’t perfecte dessert voor iedereen! Ook als je niet koolhydraatarm eet, zul je ervan smullen!
Bekijk ’t recept

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Scroll naar boven