Kleren maken de man & Dressing maakt de salade! Dat laatste gaat zeker op voor deze prachtige kool bleekselderij salade met sesamdressing. Een ware smaak-kermis in je mond! Niet alleen enigszins oosters door de gember, maar ook fris door de citroen en dan lekker wat pit door de rode peper. En tot slot heel erg voedzaam door de amandel- en sesampasta (tahin). Echter je proeft ook de verschillende groentes terug, dus de dressing overheerst zeker niet. De salade is niet alleen geschikt als lunch maar ook als maaltijdsalade met een cracker of focaccia. De rodekoolsalade bevat 5.3 gram koolhydraten per portie, bij 4 maaltijdporties. Neem iets kleinere porties als bijgerecht, in dat geval is het zeker voor 6 personen voldoende, reken dan met 3,53 gram koolhydraten per portie.
Marineren
Als je haast hebt kan je de kool bleekselderij salade natuurlijk onmiddellijk eten. Maar omdat er uitsluitend harde groenten in gaan is het lekkerder om de kool bleekselderij salade een tijdje staan, minstens 1 uur, stel ik voor. Maar langer kan ook. En dat is wel weer een voordeel als je overweegt de salade mee te nemen naar het werk of school!
Rode kool
Valt het trouwens heel erg op dat de kool bleekselderij salade stiekem alweer mijn derde recept is met rodekool in korte tijd? Nee toch hè? Dit is voorlopig even het laatste recept met rode kool hoor… Maar ja ik had nu eenmaal beloofd dat ik iets zou verzinnen voor de driekwart kool die ik overhield na de kleurrijke rode kool salade en de gestoofde rodekool met kabeljauw. En wat je belooft dat moet je doen… TIP Als er geen rode kool te krijgen is, dan kan witte kool ook uitstekend!
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! We hebben besloten dat we onze boeken niet gaan herdrukken. Er is nog maar beperkte voorraad. Mocht je dus nog een boek willen aanschaffen, koop ‘m dan direct via Boekdelen.com (ons eigen winkeltje) daar zie je ook de actuele voorraad.
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de kool bleekselderij salade met sesamdressing
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Kool bleekselderij salade met sesamdressing
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 300 g rode kool, of witte kool dun geraspt
- 175 g bleekselderij, 3 stengels in kleine elleboogjes
- 75 g wortel, gespiraliseerd
Dressing
- 50 ml olijfolie
- 20 g sesampasta, tahin
- 20 g amandelpasta
- 2 cm gemberwortel, geraspt
- rode peper, naar smaak
- 1 el sojasaus, type tamari
- 2 el citroensap, naar smaak
- 25 ml water, of iets meer
- zout
- zoetstof, naar smaak
Garnering
- 1 el sesamzaad
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Begin met de gronete snijden. Rasp de kool heel fijn. Snijd de bleekselderij in elleboogjes. Spiraliseer de wortel of snijd jullienne. Meng de groenten in een saladeschaal.
- Meng vervolgens de ingrediënten voor de dressing door elkaar, proef! Maak de dressing wat dunner met water. Meng ongeveer ⅔ van de dressing door de groenten. Zet de salade minstens 1 uur afgedekt weg.
- Schep de salade door en proef! Zout genoeg? Proef je ook iets zoet?
Serveren
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en strooi het vlak voor het serveren over de salade. Geef de rest van de dressing er apart bij. Veel plezier op de smaak-kermis!
- NB: De dressing is ook lekker om bijvoorbeeld op een cracker of focaccia te smeren. Eet ze!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Anna-Karina vraagje ik heb van iemand een emmer met rode kool in zuur gekregen enig idee of ik dat ook makkelijk als salade kan verwerken maar dan met dit soort toevoegingen?
Ik denk eerder dat je dat moet vergelijken met zuurkool? Ik ken het niet, misschien even vragen aan de gever wat zij ermee doen?
Sorry nu pas een antwoord zij wisten ook niet precies of dit zou smaken gewoon uit laten lekken en het was dus heerlijk,ook die met de geiten kaas en een stukje appel erdoor en paprika ja ik heb ook wat doorgegeven en ze vonden de beide gerechten zalig😋
Dus allemaal voor herhaling vatbaar Dank
oohh Anna-Karina wat een heerlijke salade. Ik heb de salade en de dressing apart meegenomen naar mijn werk. Hij was heerlijk bij de lunch, m’n collega`s konden er niet vanaf blijven. Deze gaan we vaak eten.
Dat klinkt helemaal hoe we het bedoelen 😉
De redding van mijn 1e kerstdag! We gaan gourmetten en omdat daar vaak amper groenten bij zitten, wilde ik er extra groenten bij. De salade staat nu in de koelkast.
Fijn, dat de recepten met ‘gewone’ seizoensgroenten zijn!
Om mezelf te verwennen maak ik er koolhydraatarme broodjes bij, het breekbrood uit boek 1.?
Hoi Jacqueline,
Wat leuk dat we ‘erbij’ mochten zijn. Jij ook -voor na het feestgedruis- een smakelijk 2019 gewenst!
Hoi Jacqueline, wat leuk dat we ‘erbij’ mochten zijn. Jij ook -voor na het feestgedruis- een smakelijk 2019 gewenst!
Overheerlijke salade! Ga ik zeker weer eens maken (ook voor mijn collega’s).
Vandaag voor het eerst gemaakt en ik ben verrast door de smaak van deze combinatie. Echt heel lekker en aan te bevelen om te maken. Ik heb er wat geitenkaas bij gegeten en dat smaakte.