Snel én makkelijk, subtiel én stoer, koud én warm, zacht én knapperig dat zijn zomaar een aantal eigenschappen die me te binnenschoten tijdens het maken van deze komkommersoep met reuzengarnalen. Per portie bevat het koolhydraatarme soepje calorieën 97.15 kcal ⋆ koolhydraten 2.3 g ⋆ eiwitten 5.45 g ⋆ vetten 7.25 g ⋆ vezels 1 g. Dat is echt een mooie ketogene verhouding, veel vetten en eiwitten en weinig koolhydraten.
Gamba, scampi of langoustine?
Graag wil ik de benamingen gamba en scampi en langoustine nader toelichten want het zijn namelijk drie verschillende beestjes. Alle drie zijn het schaaldieren. De gamba’s en scampi zijn beide reuzengarnalen maar de langoustine is een kreeftsoort.
Gamba (Spaans voor zaaggarnaal) zijn zoutwatergarnalen die in in Nederland in z’n geheel verkocht worden, met kop, pantser en staart. Soms vers, soms diepvries.
Scampi en langoustine daar zit de grootste verwarring. Het woord scampi is afkomstig uit het Italiaans (enkelvoud=scampo). Als je in Italië scampi besteld krijg je echter geen garnalen maar langoustines, kleine dunne kreeftjes. Wat wij in Nederland en België onder scampi verstaan, zijn gekweekte zoetwater-reuzengarnalen. Omdat scampi over de hele wereld gekweekt worden haalt men de scharen en kop eraf en vriest ze in om het vervoer te vergemakkelijken. Scampi zijn hier dus altijd de staarten van een zoetwatergarnaal.

Er staan genoeg koolhydraatarme/keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je komkommersoep met reuzengarnalen
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Komkommersoep met reuzengarnalen
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g komkommer, ½ – koud met zaden en schil
- 220 ml ijskoud water, of ijsblokjes
- scheutje olijfolie
- 1 tl bouillonpoeder
- 4 reuzengarnalen, scampi of gamba
- handje munt, verse
- 2 el Griekse yoghurt, koud
- handje rucola
- peper
- 1 tl sambal
- paprikapoeder
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Was de komkommer, snijd in grove stukken. Doe in de blender damen met 220 ml ijskoud water, olijfolie en bouillonpoeder. Hou een paar mooie topjes munt achter voor de garnering, de rest gaat ook in de blender samen met een flinke lepel Griekse yoghurt en een handje rucola.
- Blender alles tot fijne soep. Proef en breng op smaak met sambal en peper. Voeg water toe als je soep dunner wilt of wat yoghurt als je het dun vindt (avocado kan ook). Ik had uiteindelijk 500 ml soep. Zet de soep koel weg tot gebruik. Je kan de soep prima van te voren maken.
- Bak vlak voor het serveren de reuzengarnalen in olie met een teentje knoflook roze kleuren en beginnen te bruinen. (of grill ze)
- Schenk de ijskoude komkommersoep in een (gekoeld) glaasje, garneer met paprikapoeder en een blaadje munt, geef de reuzengarnalen er warm bij.
- Geniet van je komkommersoep met reuzengarnalen, eet smakelijk!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
De komkommersoep heb ik al diverse malen gemaakt, heerlijk! Ook zonder garnalen is het gewoon lekker.
Grappig ik maak best vaak komkommersoep, maar deze variant ken ik nog niet en zeker niet koud. Ik ga hem zeker maken en dan hoor je nog even van me
Is goed, succes!
Heel lekkere recepten ik ga ze zeker proberen.