komkommersoep met reuzengarnalen

Komkommersoep met reuzengarnalen

Snel én makkelijk, subtiel én stoer, koud én warm, zacht én knapperig dat zijn zomaar een aantal eigenschappen die me te binnenschoten tijdens het maken van deze komkommersoep met reuzengarnalen. Per portie bevat het koolhydraatarme soepje calorieën 97.15 kcal ⋆ koolhydraten 2.3 g ⋆ eiwitten 5.45 g ⋆ vetten 7.25 g ⋆ vezels 1 g. Dat is echt een mooie ketogene verhouding, veel vetten en eiwitten en weinig koolhydraten.

Advertentie

Gamba, scampi of langoustine?

Graag wil ik de benamingen gamba en scampi  en langoustine nader toelichten want het zijn namelijk drie verschillende beestjes. Alle drie zijn het schaaldieren. De gamba’s en scampi zijn beide reuzengarnalen maar de langoustine is een kreeftsoort.

Gamba (Spaans voor zaaggarnaal) zijn zoutwatergarnalen die in in Nederland in z’n geheel verkocht worden, met kop, pantser en staart. Soms vers, soms diepvries.
Scampi en langoustine daar zit de grootste verwarring.  Het woord scampi is afkomstig uit het Italiaans (enkelvoud=scampo). Als je in Italië scampi besteld krijg je echter geen garnalen maar langoustines, kleine dunne kreeftjes. Wat wij in Nederland en België onder scampi verstaan, zijn gekweekte zoetwater-reuzengarnalen. Omdat scampi over de hele wereld gekweekt worden haalt men de scharen en kop eraf en vriest ze in om het vervoer te vergemakkelijken. Scampi zijn hier dus altijd de staarten van een zoetwatergarnaal.

gamba-scampi-langoustine

Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te bestellen voor €23,50. Of koop er een online bij Libris Bookspot of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659870
laatste exemplaren!

Gewoon Koolhydraatarm

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
laatste exemplaren!



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

komkommersoep met reuzengarnalen
komkommersoep met reuzengarnalen

Zo maak je komkommersoep met reuzengarnalen

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

komkommersoep met reuzengarnalen

Komkommersoep met reuzengarnalen

Snel én makkelijk, subtiel én stoer, koud én warm, zacht én knapperig dat zijn zomaar een aantal eigenschappen die me te binnenschoten tijdens het maken van deze komkommersoep met reuzengarnalen.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 97.15 koolhydraten 2.3 geiwitten 5.45 gvetten 7.25 gvezels 1 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 flinke porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Was de komkommer, snijd in grove stukken. Doe in de blender damen met 220 ml ijskoud water, olijfolie en bouillonpoeder. Hou een paar mooie topjes munt achter voor de garnering, de rest gaat ook in de blender samen met een flinke lepel Griekse yoghurt en een handje rucola.
  • Blender alles tot fijne soep. Proef en breng op smaak met sambal en peper. Voeg water toe als je soep dunner wilt of wat yoghurt als je het dun vindt (avocado kan ook). Ik had uiteindelijk 500 ml soep. Zet de soep koel weg tot gebruik. Je kan de soep prima van te voren maken.
  • Bak vlak voor het serveren de reuzengarnalen in olie met een teentje knoflook roze kleuren en beginnen te bruinen. (of grill ze)
  • Schenk de ijskoude komkommersoep in een (gekoeld) glaasje, garneer met paprikapoeder en een blaadje munt, geef de reuzengarnalen er warm bij.
  • Geniet van je komkommersoep met reuzengarnalen, eet smakelijk!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



4 gedachten over “Komkommersoep met reuzengarnalen”

  1. De komkommersoep heb ik al diverse malen gemaakt, heerlijk! Ook zonder garnalen is het gewoon lekker.

  2. Grappig ik maak best vaak komkommersoep, maar deze variant ken ik nog niet en zeker niet koud. Ik ga hem zeker maken en dan hoor je nog even van me

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven