komkommersalade

Komkommersalade met munt en yoghurt

Hebben jullie ook vrijwel altijd komkommer op voorraad? Soms vraag ik me wel eens af hoeveel komkommer ik in mijn leven verstouwd zou hebben? Dat moet toch al een aardig kwekerijtje bij elkaar zijn… Ik denk dat ik geen uitzondering ben, dus vandaag weer een heerlijk recept voor een frisse komkommersalade met munt en yoghurt. Deze komkommersalade smaakt niet alleen verfrissend bij allerlei oosterse gerechten, maar ook bij  oer-Hollandse kost kun je ‘m met een gerust hart serveren. De salade bevat 2.1. gram koolhydraten per portie, dus daar is altijd wel een plekje voor.

Advertentie

Portiegrootte

De portiegrootte vind ik ik altijd een lastig onderwerp. Nou ja eigenlijk ik niet, maar soms krijgen we daar opmerkingen over. En die zijn ongelooflijk wisselend. De een vindt zo’n komkommersalade veel teveel, de ander heeft er niet genoeg aan. Zelf vind ik  dat nogal logisch. Want het maakt immers wel uit of je een lichaam van 100 of van 60 kilo moet voeden. Ook je beroep of dagelijkse activiteit vergt energie. Moet je veel energie leveren? Dan moet je dus ook meer eten! Ben je nauwelijks actief en sport je ook niet? Dan eet je al snel elke dag meer dan gezond voor je zou zijn. 

Onze porties zijn berekend als gemiddelde porties voor een volwassene met een normaal bewegingspatroon. Reken voor een komkommersalade op 100 gram als normaal bijgerecht per persoon. Dat is ongeveer ¼ komkommer per persoon. Neem een niet te kleine komkommers als je de ook pitjes verwijderd. 


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

komkommersalade
komkommersalade

Zo maak je frisse komkommersalade

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


komkommersalade

Komkommersalade met munt en yoghurt

Een frisse komkommersalade met munt en yoghurt, multi inzetbaar! Reken voor een komkommersalade op 100 gram als normaal bijgerecht per persoon. Dat is ongeveer ¼ komkommer per persoon. Neem een niet te kleine komkommers als je de ook pitjes verwijderd. 
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 87.55 koolhydraten 2.1 geiwitten 1.55 gvetten 8 gvezels 0.8 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Was de komkommer en schraap de zaadjes eruit met een lepel. Snijd in blokjes.

Dressing

  • Hak de munt ragfijn. Hoe fijner hoe meer smaak!
  • Meng de Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap met de fijngesneden munt. Schep door de komkommerblokjes. Proef en breng op smaak met peper en zout.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


1 gedachte over “Komkommersalade met munt en yoghurt”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven