Komkommersalade 2x anders 2

komkommersalade

Ben je op zoek naar een lekkere komkommersalade? Hier doe ik je 2x een lekker recept aan de hand. Komkommer is multi inzetbaar. Bijzonder geschikt bij een bbq of hoofdgerecht, je kunt zo’n frisse komkommersalade altijd nog wel kwijt! Of geef eens een mini-komkommersalade op een klein 1 persoons schaaltje of amuse lepel bij wijze van een makkelijk (extra fris) borrelhapje. Snijd de ingrediënten dan heel fijn voor nog meer oh’s en ah’s!

 

Komkommersalades, 2x fris en toch heel anders

  1. zoet-zure komkommer salade
  2. komkommersalade met munt en yoghurt

Kan je niet kiezen? Maak ze gewoon allebei…
Ik reken normaal ongeveer ¼ komkommer per persoon, als bijgerecht. Neem niet te kleine komkommers als je de pitjes verwijderd!

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de zoetzure komkommersalade

(de andere vind je onderaan)

zoet-zure komkommersalade

komkommersaladeAantal of hoeveelheid: 2 porties

  • Koolhydraten: zelf berekenen, 2 porties uit recept
  • Voorbereiding: 10 minuten

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ik gebruikte een in de lengte doorgesneden halve komkommer, dan krijg je mooie lange linten! Was de komkommer en schraap de zaadjes eruit met een theelepel. Ik schaafde linten gewoon met de kaasschaaf.
  2. Snijd de bosui mooi in dunne schuine ringen.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een potje met deksel, proef of de combinatie zoet-zuur-pittig naar je zin is, breng verder op smaak met peper, zout en zoetmiddel. (ik had een klein beetje munt over dat deed ik er ook doorheen, maar noodzakelijk is het niet, wel lekker ;-)) Schud vlak voor het het serveren de dressing lekker lobbig, schenk over de komkommerlinten, schep door elkaar en serveer!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet

Zo maak je de komkommersalade met munt en yoghurt

(de andere staat hierboven)

Komkommersalade met munt en yoghurt

komkommersaladeAantal of hoeveelheid: 2 porties

  • Koolhydraten: zelf berekenen, 2 porties uit recept
  • Voorbereiding: 10 minuten

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de komkommer en schraap de zaadjes eruit met een theelepel. Snijd in repen en vervolgens in blokjes.
  2. Hak de munt fijn, hoe fijner hoe meer smaak!
  3. Meng de Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap, fijngesneden munt en peper en zout naar smaak. Schep door de komkommer, proef nog even en serveer!

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet

Laat je het even weten als je een van de twee -of allebei- gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Komkommersalade 2x anders

  • Angela

    Deze zoetzure komkommersalade is echt een topper.
    Heel snel klaar, en ook lang van tevoren klaargemaakt blijft hij erg lekker.
    Verrassende combinatie, hou ik van!
    Nooit meer “saai” eten met de recepten van jouw website.

  • Erna

    Inmiddels staat de komkommersalade met munt en yoghurt voor de 3e keer op het menu. Ik vind het echt een toprecept. Vandaag in combinatie met verse spercieboontjes met vegagehakt en kokosroom. Smul smul.