komkommerbowl met zalm

Komkommerbowl met zalm en tomaat

Heb jij de zomer al in je bol?  Weer of geen weer, met deze komkommerbowl met zalm en geroosterde tomaat kan je dag niet meer stuk. Komkommer, tomaat en zalm zijn gelukkig jaarrond verkrijgbaar. Dus ook als het weer wat minder is, produceer je de zon op tafel met deze saladebowl met komkommer. Omdat je de tomaat met oregano roostert in de oven, krijgt het gerecht gelijk al een zonnig mediterraan tintje. De zalm leg je de laatste 10 minuten erbij in de oven. Super makkelijk! Verder richt je je aandacht helemaal op het maken van het superlekkere sausje voor de zalm en het spiraliseren van de komkommer. Waar wacht je op? Tover met deze komkommersalade, 7.15 gram koolhydraten per portie, ook de zomer in je bowl!

Koolhydraatarme saladebowl met komkommer

Wij lezen regelmatig in reviews dat onze recepten gewoon ‘kloppen’ en heel lekker zijn. Daarnaast vertellen jullie ons dat ze ook nog eens erg makkelijk te maken zijn. Wat dat betreft doen we onze reputatie vandaag zeker eer aan. Want ook deze komkommerbowl met zalm is weer zo’n perfect, makkelijk, koolhydraatarm gerecht. Bovendien erg gezond, want deze salade zit niet alleen bomvol gezonde vitamientjes en mineralen (groente), maar bevat ook een behoorlijke portie vetten en eiwitten (zalm). De hoeveelheden in het recept zijn bedoeld als hoofdmaaltijd. Echter wil je het als lunch serveren, neem dan een iets kleinere portie, of nodig een derde persoon uit (wel anderhalve meter afstand houden!). Wanneer zet jij deze lekkere saladebowl met komkommer op tafel?

Liever geen zalm?

Misschien lijkt de saladebowl met komkommer je op zich wel lekker, maar ben je niet zo’n visliefhebber? Grill dan een biefstukje of kipfilet en snijd die in reepjes. Ook een prima eiwitbron. Om het vlees of de kip wat meer smaak mee te geven kun je een marinade maken van sojasaus, beetje Steviala sweet bee en knoflook. Daarmee smeer je het vlees in voordat je het grilt, klinkt dat goed als vervanger? Of wil je het liever vegetarisch, dat kan ook, neem dan stukjes tofu, die kun je ook met dat sausje marineren. In alle gevallen een heerlijk koolhydraatarm zomers gerecht!


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

komkommerbowl met zalm
saladebowl met komkommer

Zo maak je komkommerbowl met zalm

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


Komkommerbowl met zalm en geroosterde tomaat

komkommerbowl met zalm
Door: Anna-Karina van Denderen
Heb jij de zomer al in je bol?  Weer of geen weer, met deze komkommerbowl met zalm en geroosterde tomaat kan je dag niet meer stuk. Omdat je de tomaat roostert in de oven geef je het gerecht gelijk al een mediterraan tintje mee.
4.8 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per (maaltijd) portie
calorieën 463.5 kcalkoolhydraten 7.15 geiwitten 31.15 gvetten 34.1 gvezels 3.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 (maaltijd)porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Salade

Sausje voor de zalm

Tomatensausje

Serveren (optioneel)

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Spiraliseer de komkommer. Hak de bieslook. Dep overtollig vocht van de komkommer of knijp uit. Meng de komkommer met de helft van de bieslook. Verdeel dit over twee kommen.
  • Halveer de tomaten en leg ze op de beklede bakplaat; snijvlak naar boven. Houd ruimte over op de bakplaat voor de zalm. Besprenkel met olijfolie, maal er peper en zout over. Bestrooi tot slot met oregano. Bak ze eerst 10 minuten.
    tomaten roosteren saladebowl met komkommer
  • Snijd de zalm in blokjes hussel met olijfolie en peper door elkaar. Leg de zalm tussen de tomaten op de bakplaat en bak ze samen nog eens 10 minuten in de oven.
    komkommerbowl met zalm

Sausje voor de zalm

  • Snipper de augurk en de ui fijn. Meng dit met mayonaise. Proef en voeg naar smaak mierikswortel toe.

Tomatensausje

  • Haal de plaat met zalm en tomaat uit de oven. Pureer in een hoge kom ⅓ van de geroosterde tomaten met gehakte knoflook, paprikapoeder en olijfolie met de staafmixer tot een saus. Proef en breng de tomaten saus op smaak met kruidenzout.
    komkommerbowl met zalm

Serveren

  • Schik de geroosterde tomaten en de blokjes zalm in de bowl met komkommer. Schep de mierikswortelsaus op de zalm en geef de tomatensaus er los bij. Bestrooi tot slot met de rest van de bieslook. Geef er partjes citroen bij voor nog meer frissigheid.
  • Super lekker die zomer in je komkommerbowl!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten

Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top