komkommerbowl met zalm

Komkommerbowl met zalm en tomaat

Heb jij de zomer al in je bol?  Weer of geen weer, met deze komkommerbowl met zalm en geroosterde tomaat kan je dag niet meer stuk. Komkommer, tomaat en zalm zijn gelukkig jaarrond verkrijgbaar. Dus ook als het weer wat minder is, produceer je de zon op tafel met deze saladebowl met komkommer. Omdat je de tomaat met oregano roostert in de oven, krijgt het gerecht gelijk al een zonnig mediterraan tintje. De zalm leg je de laatste 10 minuten erbij in de oven. Super makkelijk! Verder richt je je aandacht helemaal op het maken van het superlekkere sausje voor de zalm en het spiraliseren van de komkommer. Waar wacht je op? Tover met deze komkommersalade ook de zomer in je bowl!

Koolhydraatarme saladebowl met komkommer

Wij lezen regelmatig in reviews dat onze recepten gewoon ‘kloppen’ en heel lekker zijn. Daarnaast vertellen jullie ons dat ze ook nog eens erg makkelijk te maken zijn. Wat dat betreft doen we onze reputatie vandaag zeker eer aan. Want ook deze komkommerbowl met zalm is weer zo’n perfect, makkelijk, koolhydraatarm gerecht. Bovendien erg gezond, want deze salade zit niet alleen bomvol gezonde vitamientjes en mineralen (groente), maar bevat ook een behoorlijke portie vetten en eiwitten (zalm). De hoeveelheden in het recept zijn bedoeld als hoofdmaaltijd. Echter wil je het als lunch serveren, neem dan een iets kleinere portie, of nodig een derde persoon uit (wel anderhalve meter afstand houden!). Wanneer zet jij deze lekkere saladebowl met komkommer op tafel?

Liever geen zalm?

Misschien lijkt de saladebowl met komkommer je op zich wel lekker, maar ben je niet zo’n visliefhebber? Grill dan een biefstukje of kipfilet en snijd die in reepjes. Ook een prima eiwitbron. Om het vlees of de kip wat meer smaak mee te geven kun je een marinade maken van sojasaus, beetje Steviala sweet bee en knoflook. Daarmee smeer je het vlees in voordat je het grilt, klinkt dat goed als vervanger? Of wil je het liever vegetarisch, dat kan ook, neem dan stukjes tofu, die kun je ook met dat sausje marineren. In alle gevallen een heerlijk koolhydraatarm zomers gerecht!

Ook lekker:

komkommerbowl met zalm

saladebowl met komkommer

 

Zo maak je komkommerbowl met zalm

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


komkommerbowl met zalm

Komkommerbowl met zalm en geroosterde tomaat

Heb jij de zomer al in je bol?  Weer of geen weer, met deze komkommerbowl met zalm en geroosterde tomaat kan je dag niet meer stuk. Omdat je de tomaat roostert in de oven geef je het gerecht gelijk al een mediterraan tintje mee.
4.88 van 8 stemmen
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: oven, seizoenen
Voorbereiden: 10 min
Koken: 20 min
Totale tijd: 30 min

Koolhydraten - hoeveelheid

7,5 gram koolhydraten per (maaltijd) portie
Uit recept: 2 (maaltijd)porties

Ingrediënten

Salade
Sausje voor de zalm
Tomatensausje
Serveren (optioneel)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Spiraliseer de komkommer. Hak de bieslook. Dep overtollig vocht van de komkommer of knijp uit. Meng de komkommer met de helft van de bieslook. Verdeel dit over twee kommen.
  • Halveer de tomaten en leg ze op de beklede bakplaat; snijvlak naar boven. Houd ruimte over op de bakplaat voor de zalm. Besprenkel met olijfolie, maal er peper en zout over. Bestrooi tot slot met oregano. Bak ze eerst 10 minuten.
    tomaten roosteren saladebowl met komkommer
  • Snijd de zalm in blokjes hussel met olijfolie en peper door elkaar. Leg de zalm tussen de tomaten op de bakplaat en bak ze samen nog eens 10 minuten in de oven.
    komkommerbowl met zalm
Sausje voor de zalm
  • Snipper de augurk en de ui fijn. Meng dit met mayonaise. Proef en voeg naar smaak mierikswortel toe.
Tomatensausje
  • Haal de plaat met zalm en tomaat uit de oven. Pureer in een hoge kom ⅓ van de geroosterde tomaten met gehakte knoflook, paprikapoeder en olijfolie met de staafmixer tot een saus. Proef en breng de tomaten saus op smaak met kruidenzout.
    komkommerbowl met zalm
Serveren
  • Schik de geroosterde tomaten en de blokjes zalm in de bowl met komkommer. Schep de mierikswortelsaus op de zalm en geef de tomatensaus er los bij. Bestrooi tot slot met de rest van de bieslook. Geef er partjes citroen bij voor nog meer frissigheid.
  • Super lekker die zomer in je komkommerbowl!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties op “Komkommerbowl met zalm en tomaat”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

232 Shares
Share164
Pin68
Tweet