Komkommerbowl met zalm en tomaat

komkommerbowl met zalm

Heb jij de zomer al in je bol?  Weer of geen weer, met deze komkommerbowl met zalm en geroosterde tomaat kan je dag niet meer stuk. Komkommer, tomaat en zalm zijn gelukkig jaarrond verkrijgbaar. Dus ook als het weer wat minder is, produceer je de zon op tafel met deze saladebowl met komkommer. Omdat je de tomaat met oregano roostert in de oven, krijgt het gerecht gelijk al een zonnig mediterraan tintje. De zalm leg je de laatste 10 minuten erbij in de oven. Super makkelijk! Verder richt je je aandacht helemaal op het maken van het superlekkere sausje voor de zalm en het spiraliseren van de komkommer. Waar wacht je op? Tover met deze komkommersalade, 7.15 gram koolhydraten per portie, ook de zomer in je bowl!

Koolhydraatarme saladebowl met komkommer

Wij lezen regelmatig in reviews dat onze recepten gewoon ‘kloppen’ en heel lekker zijn. Daarnaast vertellen jullie ons dat ze ook nog eens erg makkelijk te maken zijn. Wat dat betreft doen we onze reputatie vandaag zeker eer aan. Want ook deze komkommerbowl met zalm is weer zo’n perfect, makkelijk, koolhydraatarm gerecht. Bovendien erg gezond, want deze salade zit niet alleen bomvol gezonde vitamientjes en mineralen (groente), maar bevat ook een behoorlijke portie vetten en eiwitten (zalm). De hoeveelheden in het recept zijn bedoeld als hoofdmaaltijd. Echter wil je het als lunch serveren, neem dan een iets kleinere portie, of nodig een derde persoon uit (wel anderhalve meter afstand houden!). Wanneer zet jij deze lekkere saladebowl met komkommer op tafel?

Liever geen zalm?

Misschien lijkt de saladebowl met komkommer je op zich wel lekker, maar ben je niet zo’n visliefhebber? Grill dan een biefstukje of kipfilet en snijd die in reepjes. Ook een prima eiwitbron. Om het vlees of de kip wat meer smaak mee te geven kun je een marinade maken van sojasaus, beetje Steviala sweet bee en knoflook. Daarmee smeer je het vlees in voordat je het grilt, klinkt dat goed als vervanger? Of wil je het liever vegetarisch, dat kan ook, neem dan stukjes tofu, die kun je ook met dat sausje marineren. In alle gevallen een heerlijk koolhydraatarm zomers gerecht!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

komkommerbowl met zalm
saladebowl met komkommer

Zo maak je komkommerbowl met zalm

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!


komkommerbowl met zalm

Komkommerbowl met zalm en geroosterde tomaat

Heb jij de zomer al in je bol?  Weer of geen weer, met deze komkommerbowl met zalm en geroosterde tomaat kan je dag niet meer stuk. Omdat je de tomaat roostert in de oven geef je het gerecht gelijk al een mediterraan tintje mee.
4.82 van 11 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Voedingswaarde

Per (maaltijd) portie
kcal 463.5 koolhydraten 7.15 geiwitten 31.15 gvetten 34.1 gvezels 3.4 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 (maaltijd)porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Salade

Sausje voor de zalm

Tomatensausje

Serveren (optioneel)

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Spiraliseer de komkommer. Hak de bieslook. Dep overtollig vocht van de komkommer of knijp uit. Meng de komkommer met de helft van de bieslook. Verdeel dit over twee kommen.
  • Halveer de tomaten en leg ze op de beklede bakplaat; snijvlak naar boven. Houd ruimte over op de bakplaat voor de zalm. Besprenkel met olijfolie, maal er peper en zout over. Bestrooi tot slot met oregano. Bak ze eerst 10 minuten.
    tomaten roosteren saladebowl met komkommer
  • Snijd de zalm in blokjes hussel met olijfolie en peper door elkaar. Leg de zalm tussen de tomaten op de bakplaat en bak ze samen nog eens 10 minuten in de oven.
    komkommerbowl met zalm

Sausje voor de zalm

  • Snipper de augurk en de ui fijn. Meng dit met mayonaise. Proef en voeg naar smaak mierikswortel toe.

Tomatensausje

  • Haal de plaat met zalm en tomaat uit de oven. Pureer in een hoge kom ⅓ van de geroosterde tomaten met gehakte knoflook, paprikapoeder en olijfolie met de staafmixer tot een saus. Proef en breng de tomaten saus op smaak met kruidenzout.
    komkommerbowl met zalm

Serveren

  • Schik de geroosterde tomaten en de blokjes zalm in de bowl met komkommer. Schep de mierikswortelsaus op de zalm en geef de tomatensaus er los bij. Bestrooi tot slot met de rest van de bieslook. Geef er partjes citroen bij voor nog meer frissigheid.
  • Super lekker die zomer in je komkommerbowl!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


5 gedachten over “Komkommerbowl met zalm en tomaat”

  1. 5 sterren
    Wat een heerlijk recept! Hiervoor een reststukje gerookte zalm gebruikt en stel kleinere tomaatjes, maar de smaak was voortreffelijk. Voor herhalihg vatbaar!

  2. 5 sterren
    Heerlijk!!! Ik heb de zalm lekker rauw gelaten en de zalmblokjes even gemarineerd in sesamolie en zoute sojasaus. Het was echt smullen weer dit recept!

  3. 4 sterren
    Verrassend recept met lekkere tomatensaus. 😋 Keuken na afloop beetje ontploft en ik heb de komkommer gewoon geschaaft met de kaasschaaf 😎 ging prima

  4. Angelique Fiselier

    Wat ziet dit er ontzettend lekker uit. Voor mezelf in ieder geval. Maar mijn mN verdraagt geen komkommer. Wat zou ik daarvoor in de plaats kunnen gebruiken?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top