komkommer bieten rolletjes

Komkommer-bietjes rolletjes

Komkommer bietjes-rolletjes zijn op zich makkelijk te maken, het meeste werk is het secuur oprollen. Maar wat een feest als het rood van de bietjes zo mooi door de pitjes van komkommer heen schijnt. Dan steel je geheid de show met je mooie komkommer bietjes rolletjes! Een ware metamorfose van simpele ingrediënten naar verbluffend eindresultaat. Oja, ik zou het bijna vergeten: Ze zijn ook nog eens heel lekker! Dus krijg je gasten en heb je tijd? Maken! Groen en rood… ook heel geschikt voor een feestelijke Kerstdis!

Mierikswortel

In dit recept is mierikswortel verwerkt, een bijzonder goedje! Mierikswortel is de wortel van een (tuin)plant die mierik heet. Mierikswortel is het kleine broertje van de nog veel pittiger wasabi.  Men noemt het ook wel boerenradijs, peperwortel, meirettich, mieredik of kreno. De smaak lijkt op die van radijs, rettich of pittige mosterd. De hoeveelheid mierikswortel,  die je gaat gebruiken, is afhankelijk van wat voor soort mierikswortel je gebruikt en hoe sterk de mierikswortel is. In de meeste mierikswortel uit een potje zit al voldoende zout en azijn. Als je verse mierikswortel hebt (van de  toko of supermarkt) dan zelf proeven en op smaak brengen. Heb je geen mierikswortel in huis, overweeg dan een beetje wasabi of wat mosterd. Heb je dat ook niet, dan haal je ‘pit’ in je bietenmix uit extra vers gemalen zwarte peper maar dat is een noodmaatregel.

Ik had toevallig nog -biologische- gekookte bieten liggen, maar de smaak van zelf geroosterde bieten (oven) is nog een tikkie dieper natuurlijk.

 

Zo maak je de Komkommer-bietjes rolletjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

komkommer bieten rolletjes

Komkommer bietjes rolletjes

Komkommer bietjes rolletjes zijn prachtig en heel lekker natuurlijk. Groen en rood... ook heel geschikt voor een feestelijke Kerstdis!
Afdrukken Reageer
Gang: Lunch, Voorgerecht
Trefwoord: salade
Voorbereiden: 30 min
Totale tijd: 30 min

Koolhydraten - hoeveelheid

4 gram koolhydraten per portie
Uit recept: 4 porties

Ingrediënten

Bereiden

  • Was de komkommer en schaaf er met een kaasschaaf vanaf 1 kant mooie plakken van, de schil laat je eraan en de pitjes erin. Leg de plakken terzijde op keukenpapier om het teveel aan vocht te absorberen.
  • Rasp de gare bieten en druk overtollig vocht eruit in een zeef, meng met mierikswortel, azijn en olijfolie. Proef! Breng op smaak met peper en zout.
Rolletjes maken
  • Leg in het midden van elke plak komkommer ongeveer 2 theelepels bietenmix. Verdeel wat tonijn erover. En een blaadje rucola erop (aan een kant uit laten steken). Rol op en zet rechtop weg op een plat bord. Maak op deze manier 8 rolletjes. Tussendoor je werkblad schoonmaken om te voorkomen dat de rode kleurstof overal zit waar je het niet hebben wilt!
  • Meng de overgebleven bietenmix en tonijn door elkaar en breng eventueel nog wat op smaak. Snij de overgebleven komkommer in heel kleine blokjes.
Serveren
  • Serveer per portie 2 rolletjes rechtop op een bord. Geef er een beetje losse salade bij en garneer met kleingesneden komkommer.
  • Uitgebreid genieten van dit heerlijks en met gepaste trots de complimenten in ontvangst nemen!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

108 Shares
Share65
Pin43
Tweet