komkommer bieten rolletjes

Komkommer-bietjes rolletjes

Komkommer bietjes-rolletjes zijn op zich makkelijk te maken, het meeste werk is het secuur oprollen. Maar wat een feest als het rood van de bietjes zo mooi door de pitjes van komkommer heen schijnt. Dan steel je geheid de show met je mooie komkommer bietjes rolletjes! Oja, ik zou het bijna vergeten: Ze zijn ook nog eens heel lekker! Dus krijg je gasten en heb je tijd? Maken! Groen en rood… ook heel geschikt voor een feestelijke Kerstdis!

Een ware metamorfose van simpele ingrediënten naar verbluffend eindresultaat.

In dit recept is mierikswortel verwerkt, een bijzonder goedje! Mierikswortel is de wortel van een (tuin)plant die mierik heet. Mierikswortel is het kleine broertje van de nog veel pittiger wasabi.  Men noemt het ook wel boerenradijs, peperwortel, meirettich, mieredik of kreno. De smaak lijkt op die van radijs, rettich of pittige mosterd.

De hoeveelheid mierikswortel, appelciderazijn en zout&peper die je gaat gebruiken, is afhankelijk van wat voor soort mierikswortel je gebruikt en hoe sterk de mierikswortel is. In de meeste mierikswortel uit een potje zit al voldoende zout en azijn. Als je verse mierikswortel hebt (toko en sommige supermarkten verkopen het) zelf naar smaak de overige ingrediënten toevoegen. Heb je geen mierikswortel in huis, overweeg dan een beetje wasabi of wat mosterd. Heb je dat ook niet, dan haal je ‘pit’ in je bietenmix uit extra vers gemalen zwarte peper maar dat is een noodmaatregel.

Ik had toevallig nog -biologische- gekookte bieten liggen, maar de smaak van zelf geroosterde bieten (oven) is nog een tikkie dieper natuurlijk.

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de Komkommer-bietjes rolletjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Komkommer-bietjes rolletjes


komkommer bieten rolletjes

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 12, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 4 porties
  • Koolhydraten: 4,55 gr. pp (4 porties uit recept)
  • Voorbereiding: 30 minuten

Komkommer bietjes-rolletjes zijn op zich makkelijk te maken, het meeste werk is het secuur oprollen. Maar wat een feest als het rood …

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de komkommer en schaaf er met een kaasschaaf vanaf 1 kant mooie plakken van, de schil laat je eraan. Leg de plakken terzijde op keukenpapier om het teveel aan vocht te absorberen.
  2. Rasp de bieten en meng met mierikswortel en olijfolie. Proef! * zie boven. Voeg overige ingrediënten naar smaak toe.
  3. Rollen: Neem een plak komkommer en smeer er op het deel met de pitjes, voorzichtig wat bietenmix (ca. 2 theelepels) op uit. De kunst hierbij is zo min mogelijk te knoeien! Een paar 'vlokken' tonijn erover verdelen. En een blaadje rucola erop (aan een kant uit laten steken). Rol nu de komkommer vanaf het blaadje rucola voorzichtig op. En zet rechtop weg op een plat bord. Maak op deze manier 8 rolletjes. Tussendoor je werkblad schoonmaken om te voorkomen dat de rode kleurstof overal zit waar je het niet hebben wilt!
  4. Meng de overgebleven bietenmix en tonijn door elkaar en breng eventueel nog wat op smaak. Zet weg tot gebruik. Snij de overgebleven komkommer in heel kleine blokjes.
  5. Serveer per portie 2 rolletjes rechtop op een neutraal bord zodat de prachtige rolletjes alle aandacht krijgen! Drapeer de bieten-tonijnsalade om de rolletjes en strooi er wat komkommerblokjes over ter garnering. Uitgebreid genieten van dit heerlijks en met gepaste trots de complimenten in ontvangst nemen!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

74 Shares
Share36
Pin38
Tweet