Kokosvetbom met laagjes, energiebom 2 21

kokosvetbom, in 12-16 stukken snijden en bestrooien met kokosrasp

Af en toe deel ik een lekkere vetbom (ik noem ze liever energiebommetjes).  Op die manier ontstaat vanzelf een mooi overzicht van vetbommen. Onderaan vind je het recept voor een verrukkelijk romige Choco-sesam-kokosvetbom. Ze zijn heel simpel om te maken, al moet je wel even de tijd nemen om de laagjes tussendoor op te laten stijven.

 

 

Vet moet!

Allereerst even dit: Veel mensen zijn nog steeds bang voor vet, dat zit er zo ingehamerd. Maar het is een hardnekkig misverstand dat je van vet dik wordt! Of dat dat verzadigd vet slecht zou zijn, er is een grootschalig onderzoek gedaan  met zeer interessante uitkomsten. Vet eten is echt gezonder dan niet vet eten!

Bovendien heb je dat vet nodig om vet te verbranden en goed in ketose te blijven. Mensen die (qua gewichtsverlies) al een tijd stilstaan eten vaak te weinig vet. Ik heb het aan mezelf gemerkt en ik hoor het regelmatig om me heen. Zodra mensen meer vet gaat toevoegen aan hun menu, beginnen ze meestal vanzelf weer goed af te vallen. Die extra vetinname is met zo’n super fudge energiebom als deze Choco-sesam-kokosvetbom zo geregeld en al met al toch maar 0,7 khd per stuk.

kokosvetbom, in 12-16 stukken snijden en bestrooien met kokosrasp     

Choco-sesam-kokosvetbom, ijskoud de lekkerste
Deze kokosvetbommen zijn wel iets heftiger vet dan de vorige serie, maak ze daarom niet té groot. Zelf vind ik ze misschien ijskoud het allerlekkerst, dan bedoel ik dus uit de diepvries. Natuurlijk laat ik ze eerst 10-20 minuutjes ontdooien. Daarna laat ik ze eenvoudig smelten in mond, yumyumyum! Zo zorgt één zo’n verzadigende Choco-sesam-kokosvetbom per dag zorgt voor een uitstekende lading extra vetten.

Bewaren
Dus ideaal om een voorraadje van te maken. Uit dit recept haal je 12-16 stukjes, genoeg voor 2 weken! In de koelkast blijven ze wel 1-2 weken goed. Ingevroren zijn ze zeker 3 maanden houdbaar!

Kijk hier voor het overzicht van vetbommen.

Zo maak je deze Choco-sesam-kokosvetbom

Laat je het me even weten als je dit gemaakt hebt? Vind ik echt leuk! Dat kan in de reacties onderaan elk recept of op onze Facebookpagina (ook voor foto’s), Twitter, Pinterest en Instagram. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel ons kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Kokosvetbom met laagjes, energiebom 2

kokosvetbom, in 12-16 stukken snijden en bestrooien met kokosrasp

Door Anna-Karina Geplaatst april 1, 2017

 • Aantal of hoeveelheid: 12-16 stuks
 • Koolhydraten: 0,7 gr khd per stuk (12-16 stuks uit recept)
 • Voorbereiding: 10 minuten

Verrukkelijk romige Choco-sesam-kokosvetbom! Simpel om te maken, al moet je wel even de tijd nemen om de laagjes tussendoor op te laten stijven.

Ingrediënten

Bereiding

 1. Smelt (niet bakken dus) de kokosolie en verdeel dit over 3 kommetjes. Bekleed een vierkant bakje van ca. 14 x 14 cm met bakpapier. Bakpapier even natmaken en uitknijpen, dan vormt het makkelijk. Of gebruik een ijsblokjesvorm.
 2. Meng de kokosolie in kommetje 1 met cacao, proef en breng op smaak met een paar druppels zoetstof. Giet het mengsel voorzichtig in het beklede bakje en zet (zo laag mogelijk) in de koeling of vriezer om op te stijven. 10-20 minuten moet genoeg zijn.
 3. Meng de kokosolie in kommetje 2 met (stevige) sesampasta tot een gelijkmatige substantie. Giet dit over de gestolde chocolaag en herhaal het opstijven.
 4. Meng de kokosolie in kommetje 3 met 10 gram kokosrasp (géén kokosmeel!!!), proef en voeg zo nodig zoetstof toe. Zet heel even in de koeling zodat het goed smeerbaar wordt.
 5. Til de tweelagen uit de vorm en verwijder het bakpapier. Smeer de witte kokoslaag uit over de bovenkant. Snijd de plak in kleine blokjes en bewaar die afgesloten in de koelkast of vriezer. Bestrooi voor het serveren nog met kokosrasp, gehakte nootjes of wat sesamzaad.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internetEen reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 gedachten over “Kokosvetbom met laagjes, energiebom 2

 • Desiree

  Beste Anna-Karina,

  Wat een feestje om deze te maken én te eten.
  Ik ben inmiddels 40 kilo kwijt door Atkins maar blij een beetje hangen.
  Heb nu KHA ontdekt om de laatste 10 ook kwijt te raken en om een geïnspireerd en geprikkeld te worden.
  Dat lukt met deze site absoluut !!
  Kun je ook ongeveer zeggen hoeveel vet ik voor 1 bommetje moet rekenen ?
  Met mijn koolhydraten en eiwitten zit ik altijd prima, alleen mijn vetten kom ik lastig aan mijn dagtotaal.
  Ik kan wel een stuk kaas nemen maar dan kom ik met eiwitten ook weer hoger, dus dit is een perfekte oplossing en nog goddelijk ook HAHA

  • Anna-Karina Bericht auteur

   Als er lichamelijke problemen zijn, gelden er wellicht andere regels, ik ben geen voedingsdeskundige of arts. Ik heb er zelf geen onderzoek naar gedaan.

   Dit is mijn ervaring/mening, gebaseerd op diverse bronnen in de loop der jaren. Er zijn andere deskundigen die het juist promoten. En soms zijn organisaties niet zo flexibel dat ze zich snel aanpassen aan nieuwe inzichten. Dat is met voeding niet geheel eenduidig. Je mag een eigen afweging maken. Het staat je gewoon vrij om producten te vervangen. Wil je liever geen kokosolie gebruiken? Neem dan wat anders, boter of andere olie die geschikt is voor het doel.

   Ik maak ook mijn eigen keuze daarin, soms gebruik ik het een dan weer het ander (ik ‘geloof’ erg in diversiteit!)

 • Lies

  Hoi Anna-Karina, heb net de vet bommetjes gemaakt en ze zijn supergoed gelukt !!
  Ik heb best veel moeite om vet te eten dus ben erg blij met zo’n ‘vetboost’ in 1 keer
  De tip bakpapier natmaken en uitknijpen kende ik nog niet, is ook superhandig !!
  de bommetjes zijn lekker, en vullen goed .
  Bedankt weer

 • Edith

  Deze zijn echt zo lekker. Ik heb alleen pindakaas gebruikt ipv sesampasta en dat was ook gewoon heel lekker. Dus voor herhaling vatbaar!!

 • Conny

  Jeetje, ik dacht ook, wat veel vet…. ik heb ze in een siliconen ijsblokjesvorm gemaakt, 24 stuks. Maar wat n bommen inderdaad…. vult enorm en ze zijn super lekker! Er zit nu dus een voorraadje in de vriezer om af en toe te snoepen. Lekker hoor! Ben zo wel snel door m’n pot kokosvet heen.

 • Rita

  Anna Karina wederom bedankt voor het delen van dit recept. Je gaf al aan, dat veel kokosolie gebruikt wordt. Is het mogelijk om kokosolie in deze recepten te vervangen voor bijv. Roomboter. Vast bedankt voor het eventuele antwoord.

  • Anna-Karina Bericht auteur

   Nee dat zou ik bij deze echt niet doen, dat wordt sneller ranzig. Sommige maak ik wel van kokosolie en boter of roomkaas, maar dat is gewoon een heel ander recept. 😉

   • Rita

    Dank je wel. Ik vraag dit omdat ik op je site las, dat kokosolie te vervangen was door roomboter en of ghee. En roomboter vind ik lekkerder dan kokosolie. Maar ik weet dat het met dit recept niet verstandig is. Bedankt voor het antwoord

 • geertje

  Even een reactie op de kokos tahin cacao bommen.
  Ze zijn wel lekker maar jeetje wat machtig. Het is maar goed dat je er maar één per dag mag. Ben benieuwd hoe het volgende recept van vetbommetjes gaat smaken.
  heel veel succes met uw recepten. Ik ben er tot nu toe 32 kilo mee kwijtgeraakt. Ga zo door.

  • Anna-Karina Bericht auteur

   Dat is een medische vraag, daar mag ik geen antwoord opgeven. Even met je arts overleggen a.u.b..
   Wel raad ik je aan je iets meer te verdiepen in de nieuwe inzichten wat betreft cholesterol en vet.

 • Astrid Arenz- Bontje

  Hallo
  Allereerst wil ik je bedanken voor je heerlijke recepten

  Ook heb ik een vraag.

  De kokosolie die je hier gebruikt is dit de ontgeurde of de extra vierge?