Kokoskoekjes 2.0 met chocola -koolhydraatarm recept

Kokoskoekjes 2.0, dus nog lekkerder!

Deze kokoskoekjes 2.0 zijn inderdaad nóg lekkerder dan de eerdere kokoskoekjes 1.0. Ik heb het nodige aangepast aan het recept en een versiering toegevoegd voor extra feestelijke koekjes. Ze bevatten per stuk 0.66 gram koolhydraten, dus net ietsje meer dan de andere koekjes, maar nog steeds heerlijke die nog steeds hartstikke koolhydraatarm zijn.

Kokosolie

Kokosvet is bij kamertemperatuur al gestold maar het is geen gehard vet zoals sommige mensen denken. Je kunt er goed in bakken maar let op welke variant je gebruikt: ongeraffineerde kokosolie verbrand boven 180 graden en dat is dus niet bevorderlijk voor je gezondheid. De geraffineerde soorten hebben een rookpunt van rond de 230 graden. Zie ook het artikel  over verstandig gebruik van vet en olie.

Kokosmeel en vervangen

Heb je een leuk recept gevonden ergens en wil je het gewone meel vervangen door kokosmeel?  Dat kan niet zomaar! Kokosmeel is namelijk glutenvrij en in baksels houden juist de gluten de boel bij elkaar. Als je in een recept het gewone tarwemeel wilt vervangen zorg dan je dat niet 1 op 1 vervangt maar 3 delen tarwemeel op 1 deel kokosmeel, even omrekenen dus. Voeg ook meer ei en/of vocht toe want kokosmeel zuigt enorm veel vocht op. Let ook op het gehalte aan koolhydraten in kokosmeel. Dat kan net als bij andere ‘levende producten’ enorm verschillen per merk.

Koolhydraten in kokosmeel

Wij gebruiken altijd kokosmeel van het merk Aman prana , dat is biologisch en ze spoelen het verkregen meel nogmaals, zodat er naar verhouding minder koolhydraten en meer vezels inzitten. Echt opletten, want koolhydraat-waardes van meer dan 20 gram koolhydraten ben ik ook al tegengekomen bij andere merken kokosmeel. 

Bewaren

Bewaar de kokoskoekjes 2.0 in een afgesloten trommel. De volgende dag zijn ze nog lekkerder. Er zit geen echte suiker in de dus ze zijn buiten de koelkast beperkt houdbaar. Een dag of drie, in de koelkast ietsje langer. Invriezen kan ook, maar de smaak zal wel iets achteruitgaan dan. Zie ook het artikel over bewaren, koelen en invriezen.

♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Kokoskoekjes 2.0 : 16 stuks -koolhydraatarm recept

Zo maak je deze lekkere kokoskoekjes 2.0

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!

Kokoskoekjes 2.0

Kokoskoekjes 2.0 met chocola -koolhydraatarm recept
Door: Anna-Karina van Denderen
Kokoskoekjes 2.0 zijn inderdaad nóg lekkerder dan de kokoskoekjes 1. Extra feestelijke kokoskoekjes met chocolade en toch koolhydraatarm
4.58 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Afkoelen 10 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 59.28 kcalkoolhydraten 0.66 geiwitten 1.83 gvetten 5.34 gvezels 1.16 g
Hoeveelheid (aan te passen)16

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Eiwit stijf kloppen

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 170° C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Smelt de boter een klein beetje.
  • Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout en -als je wilt- extra zoetstof op de hoogste stand.
  • Meng eidooiers, gesmolten boter, gemalen kokos, kokosmeel, Griekse yoghurt, gemberpoeder en kaneel door elkaar. Spatel dat mengsel door de stijve eiwitten tot je een smeuïge massa hebt. Proef of het genoeg is.
  • Schep 16 hoopjes, met voldoende tussenruimte op het bakvel. Maak de hoopjes niet te dun dan worden de snel bruin en te droog.
  • Plaats 10-15 minuten in de warme oven. Controleer regelmatig of je ze bruin en stevig genoeg vindt. Laat minstens10 minuten afkoelen. Koud zijn ze sowieso lekkerder en smeuïger.
  • Verwarm de chocola au bain marie en drizzle vanaf een lepel de gesmolten chocola over de koekjes. Bestrooi met gemalen kokos, schud overtollig kokos eraf en laat stollen op een bord.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Ze zijn gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top