Kokoskoekjes 2.0, dus nog lekkerder!

Kokoskoekjes 2.0 met chocola -koolhydraatarm recept

Deze kokoskoekjes 2.0 zijn inderdaad nóg lekkerder dan de eerdere kokoskoekjes 1.0. Ik heb het nodige aangepast aan het recept en een versiering toegevoegd voor extra feestelijke koekjes. Ze bevatten per stuk 0.66 gram koolhydraten, dus net ietsje meer dan de andere koekjes, maar nog steeds heerlijke koekjes die nog steeds hartstikke koolhydraatarm zijn.

Kokosolie

Kokosvet is bij kamertemperatuur al gestold maar het is geen gehard vet zoals sommige mensen denken. Je kunt er goed in bakken maar let op welke variant je gebruikt: ongeraffineerde kokosolie verbrand boven 180 graden en dat is dus niet bevorderlijk voor je gezondheid. De geraffineerde soorten hebben een rookpunt van rond de 230 graden. Zie ook het artikel  over verstandig gebruik van vet en olie.

Kokosmeel en vervangen

Heb je een leuk recept gevonden ergens en wil je het gewone meel vervangen door kokosmeel?  Dat kan niet zomaar! Kokosmeel is namelijk glutenvrij en in baksels houden juist de gluten de boel bij elkaar. Als je in een recept het gewone tarwemeel wilt vervangen zorg dan je dat niet 1 op 1 vervangt maar 3 delen tarwemeel op 1 deel kokosmeel, even omrekenen dus. Voeg ook meer ei en/of vocht toe want kokosmeel zuigt enorm veel vocht op. Let ook op het gehalte aan koolhydraten in kokosmeel. Dat kan net als bij andere ‘levende producten’ enorm verschillen per merk.

Koolhydraten in kokosmeel

Wij gebruiken altijd kokosmeel van het merk Aman prana , dat is biologisch en ze spoelen het verkregen meel nogmaals, zodat er naar verhouding minder koolhydraten en meer vezels inzitten. Echt opletten, want koolhydraat-waardes van meer dan 20 gram koolhydraten ben ik ook al tegengekomen bij andere merken kokosmeel. 

Bewaren

Bewaar de kokoskoekjes 2.0 in een afgesloten trommel. De volgende dag zijn ze nog lekkerder. Er zit geen echte suiker in de koekjes dus ze zijn buiten de koelkast beperkt houdbaar. Een dag of drie, in de koelkast ietsje langer. Invriezen kan ook, maar de smaak zal wel iets achteruitgaan dan. Zie ook het artikel over bewaren, koelen en invriezen.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

Kokoskoekjes 2.0 : 16 stuks -koolhydraatarm recept

Zo maak je deze lekkere kokoskoekjes 2.0

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Kokoskoekjes 2.0

Kokoskoekjes 2.0 met chocola -koolhydraatarm recept
Door: Anna-Karina van Denderen
Kokoskoekjes 2.0 zijn inderdaad nóg lekkerder dan de kokoskoekjes 1. Extra feestelijke kokoskoekjes met chocolade en toch koolhydraatarm
4.72 van 14 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Afkoelen 10 min
Totale tijd 35 min

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 59.28 kcalkoolhydraten 0.66 geiwitten 1.83 gvetten 5.34 gvezels 1.16 g
Hoeveelheid (aan te passen)16 koekjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Eiwit stijf kloppen

Garnering

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 170° C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Smelt de boter een klein beetje.
  • Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout en -als je wilt- extra zoetstof op de hoogste stand.
  • Meng eidooiers, gesmolten boter, gemalen kokos, kokosmeel, Griekse yoghurt, gemberpoeder en kaneel door elkaar. Spatel dat mengsel door de stijve eiwitten tot je een smeuïge massa hebt. Proef of het zoet genoeg is.
  • Schep 16 hoopjes, met voldoende tussenruimte op het bakvel. Maak de hoopjes niet te dun dan worden de koekjes snel bruin en te droog.
  • Plaats 10-15 minuten in de warme oven. Controleer regelmatig of je ze bruin en stevig genoeg vindt. Laat minstens10 minuten afkoelen. Koud zijn ze sowieso lekkerder en smeuïger.
  • Verwarm de chocola au bain marie en drizzle vanaf een lepel de gesmolten chocola over de koekjes. Bestrooi met gemalen kokos, schud overtollig kokos eraf en laat stollen op een bord.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties