Kokoskoekjes 2.0 met chocola -koolhydraatarm recept

Kokoskoekjes 2.0, dus nog lekkerder!

Deze kokoskoekjes 2.0 zijn inderdaad nóg lekkerder dan de eerdere kokoskoekjes 1.0. Ik heb het nodige aangepast aan het recept en een versiering toegevoegd voor extra feestelijke koekjes. Ze bevatten per stuk 0.66 gram koolhydraten, dus net ietsje meer dan de andere koekjes, maar nog steeds heerlijke koekjes die nog steeds hartstikke koolhydraatarm zijn.

Advertentie

Kokosolie

Kokosvet is bij kamertemperatuur al gestold maar het is geen gehard vet zoals sommige mensen denken. Je kunt er goed in bakken maar let op welke variant je gebruikt: ongeraffineerde kokosolie verbrand boven 180 graden en dat is dus niet bevorderlijk voor je gezondheid. De geraffineerde soorten hebben een rookpunt van rond de 230 graden. Zie ook het artikel  over verstandig gebruik van vet en olie.

Kokosmeel en vervangen

Heb je een leuk recept gevonden ergens en wil je het gewone meel vervangen door kokosmeel?  Dat kan niet zomaar! Kokosmeel is namelijk glutenvrij en in baksels houden juist de gluten de boel bij elkaar. Als je in een recept het gewone tarwemeel wilt vervangen zorg dan je dat niet 1 op 1 vervangt maar 3 delen tarwemeel op 1 deel kokosmeel, even omrekenen dus. Voeg ook meer ei en/of vocht toe want kokosmeel zuigt enorm veel vocht op. Let ook op het gehalte aan koolhydraten in kokosmeel. Dat kan net als bij andere ‘levende producten’ enorm verschillen per merk.

Koolhydraten in kokosmeel

Wij gebruiken altijd kokosmeel van het merk Aman prana , dat is biologisch en ze spoelen het verkregen meel nogmaals, zodat er naar verhouding minder koolhydraten en meer vezels inzitten. Echt opletten, want koolhydraat-waardes van meer dan 20 gram koolhydraten ben ik ook al tegengekomen bij andere merken kokosmeel. 

Bewaren

Bewaar de kokoskoekjes 2.0 in een afgesloten trommel. De volgende dag zijn ze nog lekkerder. Er zit geen echte suiker in de koekjes dus ze zijn buiten de koelkast beperkt houdbaar. Een dag of drie, in de koelkast ietsje langer. Invriezen kan ook, maar de smaak zal wel iets achteruitgaan dan. Zie ook het artikel over bewaren, koelen en invriezen.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop of te. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Kokoskoekjes 2.0 : 16 stuks -koolhydraatarm recept

Zo maak je deze lekkere kokoskoekjes 2.0

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

Kokoskoekjes 2.0 met chocola -koolhydraatarm recept

Kokoskoekjes 2.0

Kokoskoekjes 2.0 zijn inderdaad nóg lekkerder dan de kokoskoekjes 1. Extra feestelijke kokoskoekjes met chocolade en toch koolhydraatarm
4.53 van 17 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 10 minuten
Totale tijd 35 minuten

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 59.28 koolhydraten 0.66 geiwitten 1.83 gvetten 5.34 gvezels 1.16 g
Hoeveelheid (aan te passen)16 koekjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Eiwit stijf kloppen

Overig beslag

Garnering

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 170° C en bekleed de bakplaat met een bakvel.
  • Smelt de boter een klein beetje.
  • Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een snufje zout en -als je wilt- extra zoetstof op de hoogste stand.
  • Meng eidooiers, gesmolten boter, gemalen kokos, kokosmeel, Griekse yoghurt, gemberpoeder en kaneel door elkaar. Spatel dat mengsel door de stijve eiwitten tot je een smeuïge massa hebt. Proef of het zoet genoeg is.
  • Schep 16 hoopjes, met voldoende tussenruimte op het bakvel. Maak de hoopjes niet te dun dan worden de koekjes snel bruin en te droog.
  • Plaats 10-15 minuten in de warme oven. Controleer regelmatig of je ze bruin en stevig genoeg vindt. Laat minstens10 minuten afkoelen. Koud zijn ze sowieso lekkerder en smeuïger.
  • Verwarm de chocola au bain marie en drizzle vanaf een lepel de gesmolten chocola over de koekjes. Bestrooi met gemalen kokos, schud overtollig kokos eraf en laat stollen op een bord.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept




33 gedachten over “Kokoskoekjes 2.0, dus nog lekkerder!”

  1. Deze keer deze koekjes gemaakt alleen maak ik de fout om na de eieren te scheiden in een aparte schaal de de van de ingrediënten bij het eiwit te doen wat ik nog niet gemixt had de gok genomen en alles kort samen gemixt en wat denk je nog goed gelukt ook prima en lekkere koekjes 🤔☺☺ geworden ha ha!!

      1. Ja dat begrijp ik, ga het natuurlijk volgende keer op de goede manier doen zonder foutje dan!! Nu lekker weer de tonijn pizza voorbereiden. En zeker de nieuwe recepten van de week maken, ik kom tijd tekort om al dat lekkers op te eten. Mijn man vaart er zeker wel bij, hij heeft type 2 maar nu al gezakt met insuline van 48 naar 10. Alleen het gewicht gaat nu hoop ik niet verder van 80 naar 65/5 kg best veel🤔👍

  2. En nu zijn ze gelukt, lekker, en het boek heb ik ook inmiddels helemaal super

  3. Ans Vermeltfoort

    Ik heb deze koekje gemaakt met wat gehakte noten erin ipv chocolade. Ook erg lekker!!!

  4. Hallo, ik heb de koekjes gebakken maar ik vind ze een beetje droog. Wat kan ik er aan doen.

      1. Als ik op de link van tips klik, kom ik op een site voor gevulde speculaas terecht???

  5. Ik ben nog een beginneling op het koolhydraat-arme pad. Kun je hier ook de geraspte kokos van Conimex voor gebruiken, of is er een speciale?

    Alvast dank voor het antwoord!

  6. Mijn koekjes zien er helaas wat platter uit dat die op de foto. Smaak is prima, maar ik ga er meer zoetstof bij doen de volgende keer. Enig idee wat ik kan verbeteren zodat ze mooi hoog blijven? Lijkt me heerlijk om zo een krokante bovenkant te krijgen!

    1. Misschien heb je wat grotere eieren gebruikt waardoor het beslag uitloopt? Je ziet op mijn foto’s dat het echt in vorm blijft ‘staan’. Is dat bij jou niet het geval doe er dan ietsje meer meel en/of kokosrasp bij, niet teveel, dan wordt het weer te droog. NB: Koekjes zonder suiker worden nooit echt krokant. Zoetstof heeft geen karameliserende eigenschappen.

  7. Ik weet niet waar je vandaan hebt dat kokosolie verbrand bij 180 graden. Het grote voordeel van kokosolie is juist dat het niet verbrand ( transformeert in transvetten) bij hoge temperaturen. Je kunt er veilig in bakken, braden en zelfs frituren. Eet smakelijk.

     

    1. Ik had inderdaad wat genuanceerder moeten zijn en heb de tekst even aangepast: “Je kunt er goed in bakken maar let op welke variant je gebruikt: ongeraffineerde kokosolie verbrand boven 180 graden en dat is dus niet bevorderlijk voor je gezondheid. De geraffineerde soorten hebben een rookpunt van rond de 230 graden. Zie ook het artikel over verstandig gebruik van vet en olie“.

  8. Overheerlijke koekjes, heb ze al meermalen gemaakt, ook zonder chocolade-decoratie!!! Echt een super-recept. Maar, ze bederven wel vrij snel (tenminste: bij mij zit er na een dag of 4 de eerste schimmelsporen op…) Dus het is verstandig om ze óf snel op te eten ( 😉 op zich geen probleem, maar ja… ) óf ze in te vriezen. Dat laatste ga ik volgende keer proberen.

    1. Uit de gemalen (verse) kokos wordt eerst kokosmelk gehaald en daarna wordt de pulp die overblijft gedroogd en gemalen tot een fijn meel. Kokosmeel (ook wel kokosvezel genoemd) kan dus ook veel meer vocht opnemen dan gemalen kokos. Het zijn echt twee heel verschillende producten.

  9. Hoi,
    Is het eigenlijk wel de bedoeling dat je de eierdooiers ook gebruikt? Ik heb het namelijk wel gedaan omdat ik het nergens in je recept terug zag.
    Ik heb oveigens amandelmeel gebruikt ipv kokosmeel.
    De koekjes staan nu nog af te koelen, ben benieuwd naar het resultaat.

  10. Ik wil de kokoskoekjes maken maar heb geen kokosmeel in huis. Kan ook wat amandelmeel gebruiken?

    1. Hoi Anja,
      Er hoeft eigenlijk helemaal niet perse meel in dit recept, maar volgens mij moet je het zeker proberen!
      Ik ben ook nog volop aan het experimenteren met de hoeveelheden en andere verhoudingen van deze koekjes. En ik had gedacht de volgende week eens iets met amandelmeel te doen, dat geeft volgens mij iets meer ‘pit’ aan het koekje.
      Als je het gaat proberen laat je me dan weten of ze gelukt zijn? Succes!!

      Groet,
      Anna-Karina

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven