Kokoskoekjes 1

kokoskoejes 1

Koolhydraatarme kokoskoekjes 1 want ik ben wel tevreden, maar nog niet helemaal SUPER enthousiast over dit recept voor koolhydraatarme kokoskoekjes. Ze bevatten per stuk wel slechts 0.46 gram koolhydraten. Ze zijn mooi gelukt en absoluut zeer eetbaar, maar het zou volgens mij nog net ietsje smeuïger moeten kunnen! Simpel en snel zijn ze absoluut en dat is voor een koekje bij de koffie wel zo fijn. Maar qua smaak kan het net wat beter…UPDATE: Inmiddels heb ik een 2.0 versie gemaakt: Kokoskoekjes 2.

Kokos

Kokos is een geweldige uitvinding van moeder natuur. Het verhoogt je vetverbranding en het schijnt goed te zijn tegen allerlei kwalen. Kokos is namelijk ontstekingsremmend en heeft een antibacteriële werking. Das mooi meegenomen want ik vind kokos echt heel lekker! Ook niet onbelangrijk. De meeste mensen kennen het wel gemalen kokos (hier gebruikt) of kokosmeel in gebak of als kokosvet in lippenbalsam. Haal trouwens nooit gemalen kokos en kokosmeel door elkaar dat is totaal ander spul…

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

kokoskoejes 1Zo maak je de kokoskoekjes 1

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Interessant? Deel gerust!

kokoskoekjes 1

Kokoskoekjes 1

Deze kokoskoekjes zijn al prima gelukt en zeer eetbaar, maar het kan echt nóg lekkerder, dus bekijk ook even de Kokoskoekjes 2.0 die ik een weekje later maakte!
4 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per stuk
kcal 48.27 koolhydraten 0.46 geiwitten 1.44 gvetten 4.57 gvezels 0.85 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 165° C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot je een smeuïge massa hebt. Laat 5 minuten staan. Proef en voeg zo nodig zoetstof toe.
  • Schep 12 hoopjes, met voldoende tussenruimte op het bakpapier. Maak de hoopjes niet te dun dan worden de koekjes snel bruin of te droog of pas de baktijd aan.
  • Bak 12-17 minuten, controleer regelmatig of je ze bruin en stevig genoeg vindt, elke oven is anders tenslotte.
  • Heerlijk tussendoortje bij een kopje thee of koffie!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


3 gedachten over “Kokoskoekjes 1”

  1. Worden geen eens koekjes is meer een kruimel geworden, deeg is erg droog, niet smeuig en heb t recept precies aangehouden?
    Wat kan er misgegaan zijn?

    Groeten Denise

  2. Mijn succesrecept voor kokoskoekjes kwam van een vriendin van mij. De suiker heb ik vervangen door Sukrin. Lekker bros van buiten en een beetje zacht van binnen, probeer daar maar eens vanaf te blijven.

    Kokoskoekjes van Sija

    2 eieren heel goed kloppen met
    150 gram Sukrin
    als het lekker dik is
    100 gram Roomboter toe voegen (zacht als het kan)
    1 tl. bakpoeder (wijnsteen).
    Dan 200 gram kokos er voorzichtig doorheen roeren.
    op hoopjes op het bakblik leggen
    Oven op 175 graden 12 min. ongeveer.
    Ik doe het altijd op bakpapier even laten afkoelen, als je ze niet gelijk in een goede trommel doet worden ze snel zacht.
    Allemaal achter elkaar opeten is ook een optie, je kan dan misselijk worden vermeld de bijsluiter.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top