kokoskoekjes 1

Kokoskoekjes 1

Kokoskoekjes 1 want ik ben wel tevreden, maar nog niet helemaal SUPERenthousiast over dit recept voor koolhydraatarme kokoskoekjes. Ze zijn mooi gelukt en absoluut zeer eetbaar,  maar het zou volgens mij ietsje smeuïger moeten kunnen! Simpel en snel zijn ze absoluut en dat is voor een koekje bij de koffie wel zo fijn. Maar qua smaak kan het net wat beter… Inmiddels heb ik een 2.0 versie gemaakt: Kokoskoekjes 2.

 

Kokos
Kokos is een geweldige uitvinding van moeder natuur. Het verhoogt je vetverbranding en het schijnt goed te zijn tegen allerlei kwalen. Kokos is namelijk ontstekingsremmend en heeft een antibacteriële werking. Das mooi meegenomen want ik vind kokos echt heel lekker! Ook niet onbelangrijk. De meeste mensen kennen het wel gemalen in koekjes en gebak of als vet in lippenbalsam.

Experimenteren met kokosmeel als vervanger van andere meelsoorten? Zeker te proberen, maar let op!  Kokosmeel slurpt veel meer vocht.  Vervang 1 deel amandelmeel voor ? deel kokosmeel + dubbele hoeveelheid ei + meer vocht. Zodra je gaat vervangen krijg je (uiteraard) een andere smaak en structuur. Het blijft een experiment en zal voor elk recept weer anders uitpakken.

Klik voor vergroting

Zo maak je de kokoskoekjes 1

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Kokoskoekjes 1


kokoskoekjes 1

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst oktober 14, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 12 stuks
  • Koolhydraten: 0,8 khd per stuk (12 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Kokoskoekjes 1 zijn al prima gelukt en zeer eetbaar, maar het kan echt nóg lekkerder, dus bekijk ook Kokoskoekjes 2 op de website!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden (hetelucht 165).
    Bekleed de bakplaat met bakpapier, siliconen of teflon bakmat, hergebruik kan ook.
  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot je een smeuïge massa hebt. Laat 5 minuten staan. Proef en voeg zoetstof toe indien gewenst.
  3. Schep 12 hoopjes, met voldoende tussenruimte op de bakmat. Maak de hoopjes niet te dun dan worden de koekjes snel bruin en te droog of pas de baktijd aan.
  4. Plaats 12-17 minuten in het midden van de warme oven. Kijk de laatste minuten regelmatig of je ze bruin en stevig genoeg vindt, elke oven is anders tenslotte. Heerlijk tussendoortje bij een kopje thee of koffie!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Kokoskoekjes 1”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

34 Shares
Share17
Pin17
Tweet