kokoskoejes 1

Kokoskoekjes 1

Kokoskoekjes 1 want ik ben wel tevreden, maar nog niet helemaal SUPERenthousiast over dit recept voor koolhydraatarme kokoskoekjes. Ze zijn mooi gelukt en absoluut zeer eetbaar,  maar het zou volgens mij ietsje smeuïger moeten kunnen! Simpel en snel zijn ze absoluut en dat is voor een koekje bij de koffie wel zo fijn. Maar qua smaak kan het net wat beter… Inmiddels heb ik een 2.0 versie gemaakt: Kokoskoekjes 2.

Kokos

Kokos is een geweldige uitvinding van moeder natuur. Het verhoogt je vetverbranding en het schijnt goed te zijn tegen allerlei kwalen. Kokos is namelijk ontstekingsremmend en heeft een antibacteriële werking. Das mooi meegenomen want ik vind kokos echt heel lekker! Ook niet onbelangrijk. De meeste mensen kennen het wel gemalen in koekjes en gebak of als vet in lippenbalsam.

Experimenteren met kokosmeel als vervanger van andere meelsoorten? Zeker te proberen, maar let op!  Kokosmeel slurpt veel meer vocht.  Vervang 1 deel amandelmeel voor ? deel kokosmeel + dubbele hoeveelheid ei + meer vocht. Zodra je gaat vervangen krijg je (uiteraard) een andere smaak en structuur. Het blijft een experiment en zal voor elk recept weer anders uitpakken.

kokoskoejes 1Zo maak je de kokoskoekjes 1

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

kokoskoekjes 1

Kokoskoekjes 1

door Anna-Karina van Denderen
Deze kokoskoekjes zijn al prima gelukt en zeer eetbaar, maar het kan echt nóg lekkerder, dus bekijk ook even de Kokoskoekjes 2.0 die ik een weekje later maakte!
4 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Europees
Trefwoord: gebak zoet, koek en snoep
Voorbereiden: 10 min
Koken: 15 min
Totale tijd: 25 min

Voedingswaarden

0,8 gram koolhydraten per stuk

Uit recept

12 stuks

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 165° C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot je een smeuïge massa hebt. Laat 5 minuten staan. Proef en voeg zo nodig zoetstof toe.
  • Schep 12 hoopjes, met voldoende tussenruimte op het bakpapier. Maak de hoopjes niet te dun dan worden de koekjes snel bruin en te droog of pas de baktijd aan.
  • Bak 12-17 minuten, controleer regelmatig of je ze bruin en stevig genoeg vindt, elke oven is anders tenslotte.
  • Heerlijk tussendoortje bij een kopje thee of koffie!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

 



Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

 

(Gezien 656 keer, 7 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties op “Kokoskoekjes 1”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like