Kokos chocolade bonbons

kokos chocolade bonbons

Deze kokos chocolade bonbons zijn stiekem gewoon omgebouwde Bounty’s in koolhydraatarme vorm. Ze bevatten slechts 0.62 gram koolhydraten per stuk. Zelf ben ik nooit zo’n enorme suikerjunk geweest ik ben meer van hartige dingen. Deze kokos chocolade bonbons zijn makkelijk om te maken, leuk om te zien en heerlijk! Wat wil een snoepkont nog meer? Zo heel zoet zijn ze niet eens, ik heb er zelf geen extra zoetstof aan toegevoegd. Je proeft de pure smaken van kokos en chocola! Als je van wat zoeter houdt voeg er wel wat zoetstof aan toe. 

Ik maakte 6 kokos chocolade bonbons, dat leek me voor een doordeweekse woensdag meer dan genoeg. Je ziet op de foto’s dat er gedurende het maakproces opeens 1 is verdwenen, dat betekent: TE MJUM!!! Bewaar ze in de koelkast dan blijft de chocola lekker knapperig! Toen ik al lang klaar was bedacht ik nog dat ik er een halve amandel in had kunnen verstoppen, *hint*.


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker of bekijk deze suggesties:

kokos chocolade bonbons

Zo maak je kokos chocolade bonbons

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

Kokos chocolade bonbons

kokos chocolade bonbons
Door: Anna-Karina van Denderen
Deze koolhydraatarme kokos chocolade bonbons zijn makkelijk om te maken, leuk om te zien en heerlijk! Wat wil een snoepkont nog meer?
5 van 1 stem
Keuken Overig
Trefwoord vetbom
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
koelen 40 min
Totale tijd 50 min

Voedingswaarde

Per bonbon
calorieën 49.38 kcalkoolhydraten 0.62 geiwitten 0.82 gvetten 4.77 gvezels 0.78 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 bonbons

Ingrediënten

Optioneel

Chocoladelaag

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Kokoslaag

  • Kneed kokosmelk met amandelmeel en gemalen kokos goed door elkaar. (doe er eventueel extra zoetstof en slagroom als je kokosrasp erg droog is) Verdeel de massa over 6 bonbon of minimuffin vormpjes, stevig aandrukken. Zet de vorm 30 minuten in de vriezer. (Of 2 uur in de koelkast) Nu begint het moeilijkste onderdeel: wachten…

Chocoladelaag

  • Na de wachttijd smelt je de chocola au bain marie. Haal ondertussen de vorm uit de vriezer maar laat de kokosbonbons waar ze zitten! Giet op elke kokos bonbon een klein lepeltje vloeibare chocola, dit wordt straks het bodempje. Zet weer 10 minuten in de vriezer zodat de bodem echt hard wordt. Laat de overgebleven chocola even in het warme water staan.
  • Druk je de bonbons voorzichtig uit de siliconen vorm en drup de je rest van de chocola er een beetje creatief over. Strooi eventueel nog wat gehakte (pistache)nootjes over de warme chocola. Laat alles stollen en geniet van deze heerlijke lekkernij! Prachtig toch?!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties