kokos chocolade bonbons

Kokos chocolade bonbons

Deze kokos chocolade bonbons zijn stiekem gewoon omgebouwde Bounty’s in koolhydraatarme vorm. Zelf ben ik nooit zo’n enorme suikerjunk geweest ik ben meer van hartige dingen. Deze Kokos chocolade bonbons zijn makkelijk om te maken, leuk om te zien en heerlijk! Wat wil een snoepkont nog meer? Zo heel zoet zijn ze niet eens, ik heb er geen extra zoetstof aan toegevoegd. Je proeft de pure smaken van kokos en chocola! Als je van wat zoeter houdt voeg er wel wat zoetstof aan toe.

Aantallen

Ik maakte 6 kokos chocolade bonbons, dat leek me voor een doordeweekse woensdag meer dan genoeg. Je ziet op de foto’s dat er gedurende het maakproces opeens 1 is verdwenen, dat betekent: MJUM!!! Bewaar ze in de koelkast dan blijft de chocola lekker knapperig! Toen ik al lang klaar was bedacht ik nog dat ik er een halve amandel in had kunnen verstoppen, *hint*.

Zo maak je kokos chocolade bonbons

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!kokos chocolade bonbons

kokos chocolade bonbons

Kokos chocolade bonbons

door Anna-Karina van Denderen
Deze koolhydraatarme kokos chocolade bonbons zijn makkelijk om te maken, leuk om te zien en heerlijk! Wat wil een snoepkont nog meer?
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Overig
Trefwoord: bonbon, vetbom
Voorbereiden: 5 min
Koken: 5 min
koelen: 40 min
Totale tijd: 50 min

Voedingswaarden

0,7 gram koolhydraten per bonbon

Uit recept

6 bonbons

Ingrediënten

Optioneel
Chocoladelaag

Bereiden

Kokoslaag
  • Kneed kokosmelk met amandelmeel en gemalen kokos goed door elkaar. (doe er eventueel extra zoetstof en slagroom als je kokosrasp erg droog is) Verdeel de massa over 6 bonbon of minimuffin vormpjes, stevig aandrukken. Zet de vorm 30 minuten in de vriezer. (Of 2 uur in de koelkast) Nu begint het moeilijkste onderdeel: wachten...
Chocoladelaag
  • Na de wachttijd smelt je de chocola au bain marie. Haal ondertussen de vorm uit de vriezer maar laat de kokosbonbons waar ze zitten! Giet op elke kokos bonbon een klein lepeltje vloeibare chocola, dit wordt straks het bodempje. Zet weer 10 minuten in de vriezer zodat de bodem echt hard wordt. Laat de overgebleven chocola even in het warme water staan.
  • Druk je de bonbons voorzichtig uit de siliconen vorm en drup de je rest van de chocola er een beetje creatief over. Strooi eventueel nog wat gehakte (pistache)nootjes over de warme chocola. Laat alles stollen en geniet van deze heerlijke lekkernij! Prachtig toch?!

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!

(Gezien 124 keer, 2 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 reacties op “Kokos chocolade bonbons”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like