Deze kokos chocolade bonbons zijn stiekem gewoon omgebouwde Bounty’s in koolhydraatarme vorm. Ze bevatten slechts 0.62 gram koolhydraten per stuk. Zelf ben ik nooit zo’n enorme suikerjunk geweest ik ben meer van hartige dingen. Deze kokos chocolade bonbons zijn makkelijk om te maken, leuk om te zien en heerlijk! Wat wil een snoepkont nog meer? Zo heel zoet zijn ze niet eens, ik heb er zelf geen extra zoetstof aan toegevoegd. Je proeft de pure smaken van kokos en chocola! Als je van wat zoeter houdt voeg er wel wat zoetstof aan toe.
Ik maakte 6 kokos chocolade bonbons, dat leek me voor een doordeweekse woensdag meer dan genoeg. Je ziet op de foto’s dat er gedurende het maakproces opeens 1 is verdwenen, dat betekent: TE MJUM!!! Bewaar ze in de koelkast dan blijft de chocola lekker knapperig! Toen ik al lang klaar was bedacht ik nog dat ik er een halve amandel in had kunnen verstoppen, *hint*.
Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:


Zo maak je kokos chocolade bonbons
Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!
Kokos chocolade bonbons
Ook in Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, blz. 53
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 25 g gemalen kokos
- 10 g amandelmeel
- 15 ml kokosmelk (volvet)
Chocoladelaag
- 10 g chocolade, liefst 85%
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Kokoslaag
- Kneed kokosmelk met amandelmeel en gemalen kokos goed door elkaar. (doe er eventueel extra zoetstof en slagroom als je kokosrasp erg droog is) Verdeel de massa over 6 bonbon of minimuffin vormpjes, stevig aandrukken. Zet de vorm 30 minuten in de vriezer. (Of 2 uur in de koelkast) Nu begint het moeilijkste onderdeel: wachten…
Chocoladelaag
- Na de wachttijd smelt je de chocola au bain marie. Haal ondertussen de vorm uit de vriezer maar laat de kokosbonbons waar ze zitten! Giet op elke kokos bonbon een klein lepeltje vloeibare chocola, dit wordt straks het bodempje. Zet weer 10 minuten in de vriezer zodat de bodem echt hard wordt. Laat de overgebleven chocola even in het warme water staan.
- Druk je de bonbons voorzichtig uit de siliconen vorm en drup de je rest van de chocola er een beetje creatief over. Strooi eventueel nog wat gehakte (pistache)nootjes over de warme chocola. Laat alles stollen en geniet van deze heerlijke lekkernij! Prachtig toch?!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Onze 3 bestsellende kookboeken!
Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!
Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870
Kookboek bestellen?
Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen.
Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com, Libris, Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.
Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com: