Kokos chocolade bonbons

Kokos chocolade bonbons

Deze kokos chocolade bonbons zijn stiekem gewoon omgebouwde Bounty’s in koolhydraatarme vorm. Zelf ben ik nooit zo’n enorme suikerjunk geweest ik ben meer van hartige dingen. Deze Kokos chocolade bonbons zijn makkelijk om te maken, leuk om te zien en heerlijk! Wat wil een snoepkont nog meer? Zo heel zoet zijn ze niet eens, ik heb er geen extra zoetstof aan toegevoegd. Je proeft de pure smaken van kokos en chocola! Als je van wat zoeter houdt voeg er wel wat zoetstof aan toe.

 

Aantallen
Ik maakte er 6 dat leek me voor een doordeweekse woensdag meer dan genoeg. Je ziet op de foto’s dat er gedurende het maakproces opeens 1 is verdwenen, dat betekent: MJUM!!! Bewaar in de koelkast dan blijft de chocola lekker knapperig!

Toen ik al lang klaar was bedacht ik nog dat ik er een halve amandel in had kunnen verstoppen…

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de heerlijke kokos chocolade bonbons

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

Kokos chocolade bonbons


Kokos chocolade bonbons

Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst november 19, 2014

  • Aantal of hoeveelheid: 6 bonbons
  • Koolhydraten: 0,7 khd per bonbon (6 bonbons uit recept)
  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 50 minuten

Deze koolhydraatarme kokos chocolade bonbons zijn makkelijk om te maken, leuk om te zien en heerlijk! Wat wil een snoepkont nog meer?

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed kokosmelk (of de crème met 15ml water), amandelmeel en gemalen kokos goed door elkaar. (OPTIONEEL: extra zoetstof en slagroom als je kokosrasp erg droog is) Verdeel de massa over 6 bonbon of minimuffin vormpjes, stevig aandrukken. Zet met vorm en al 30 minuten in de vriezer. (Of 2 uur in de koelkast) Nu begint het moeilijkste onderdeel: wachten...
  2. Na de wachttijd smelt je de chocola au bain marie. Haal ondertussen de vorm uit de vriezer maar laat de kokosbonbons waar ze zitten! Giet op elke kokos bonbon een klein lepeltje vloeibare chocola, dit wordt straks het bodempje.
  3. Zet 10 minuten in de vriezer zodat de bodem echt hard wordt. Laat de overgebleven chocola even in het warme water staan. Na tien minuten druk je de bonbons voorzichtig uit de siliconen vorm en drup de je rest van de chocola er een beetje creatief over. Strooi eventueel nog wat gehakte (pistache)nootjes over de warme chocola. Laat alles stollen en geniet van deze heerlijke lekkernij! Prachtig toch?!

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internetBestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 gedachten over “Kokos chocolade bonbons”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

1.5K Shares
Share695
Pin757
Tweet