Deze kokos chocolade bonbons zijn stiekem gewoon omgebouwde Bounty’s in koolhydraatarme vorm. Ze bevatten slechts 0.62 gram koolhydraten per stuk. Zelf ben ik nooit zo’n enorme suikerjunk geweest ik ben meer van hartige dingen. Deze kokos chocolade bonbons zijn makkelijk om te maken, leuk om te zien en heerlijk! Wat wil een snoepkont nog meer? Zo heel zoet zijn ze niet eens, ik heb er zelf geen extra zoetstof aan toegevoegd. Je proeft de pure smaken van kokos en chocola! Als je van wat zoeter houdt voeg er wel wat zoetstof aan toe.
Ik maakte 6 kokos chocolade bonbons, dat leek me voor een doordeweekse woensdag meer dan genoeg. Je ziet op de foto’s dat er gedurende het maakproces opeens 1 is verdwenen, dat betekent: TE MJUM!!! Bewaar ze in de koelkast dan blijft de chocola lekker knapperig! Toen ik al lang klaar was bedacht ik nog dat ik er een halve amandel in had kunnen verstoppen, *hint*.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je kokos chocolade bonbons
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Kokos chocolade bonbons
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 25 g gemalen kokos
- 10 g amandelmeel
- 15 ml kokosmelk
Chocoladelaag
- 10 g chocolade, liefst 85%
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Kokoslaag
- Kneed kokosmelk met amandelmeel en gemalen kokos goed door elkaar. (doe er eventueel extra zoetstof en slagroom als je kokosrasp erg droog is) Verdeel de massa over 6 bonbon of minimuffin vormpjes, stevig aandrukken. Zet de vorm 30 minuten in de vriezer. (Of 2 uur in de koelkast) Nu begint het moeilijkste onderdeel: wachten…
Chocoladelaag
- Na de wachttijd smelt je de chocola au bain marie. Haal ondertussen de vorm uit de vriezer maar laat de kokosbonbons waar ze zitten! Giet op elke kokos bonbon een klein lepeltje vloeibare chocola, dit wordt straks het bodempje. Zet weer 10 minuten in de vriezer zodat de bodem echt hard wordt. Laat de overgebleven chocola even in het warme water staan.
- Druk je de bonbons voorzichtig uit de siliconen vorm en drup de je rest van de chocola er een beetje creatief over. Strooi eventueel nog wat gehakte (pistache)nootjes over de warme chocola. Laat alles stollen en geniet van deze heerlijke lekkernij! Prachtig toch?!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik wil erg graag erythritol aan toevoegen , vond ze erg smakeloos ( ligt aan mij ) maar hoeveel moet ik eraan toevoegen .. heb werkelijk geen idee ! Lieve groet lin
Altijd naar smaak. Dus begin met weinig en dan steeds even proeven. Zo leer je je eigen smaak en het gebruik van erythritol het best kennen.
Dit lijkt me een heel mooi slot van ons kerstdiner met kleine setting. Kopje koffie er bij, verheug me nu al. Zouden ze de kerst wel halen….?
Hans en Anna Karina, fijne feestdagen en een mooi 2021!
Veel liefs, Anita
Have fun!
Is het mogelijk de amandelmeel te vervangen door iets wat noot/pinda vrij is? Bijv. Kokosmeel?
Zelf uittesten is altijd het beste. Lijkt mij heel droog en smakeloos worden, maar misschien vind je het zelf wel lekker?
Ik heb ze voor de tweede keer gemaakt en ze zijn me heel goed gelukt. Ik vind het heel moeilijk om ze niet in een keer op te eten zo ongelofelijk heerlijk vind ik ze. Ik heb een miffinvorm waar ik er 12 in kan maken en dat doe ik dan ook. Ze zijn dan wel wat kleiner maar dan kan ik er eentje meer eten. Ik gebruik de chocolade van Aldi van 85% en die vind ik heel lekker. Ik doe er ook wat slagroom in omdat bij mij de kokosrasp erg droog is. Iedereen die ik ze al heb laten proeven vinden ze geweldig lekker. Van deze tweede ronde ga ik weer lekker genieten.
Als je kokosrasp erg droog is kun er ook een half theelepeltje slagroom aan toevoegen en even laten staan.
Ik maakte ze met 99% chocolade omdat ik dacht, hoe minder koolhydraten hoe beter. Maar dat smaakt een beetje bitter en heeft een gek mondgevoel. De volgende keer dus toch maar 90 of 85 % chocolade proberen. Toch blij mee, want het voelt wel als een echte verwennerij om ze te eten!
Inderdaad 99% cacao is echt pure cacao en dat proef je. Als je op de ingrediënten klikt gaat er wereld van info voor je open 😉
Wat is kokosmelk 0,2 creme?
Ik heb ‘kokosmelk’ gemaakt van ong. 2 gram kokoscrème. en Daarachter staat het aantal gram koolhydraten (khd).
Kunnen deze daarna bewaard worden in de koelkast? Of moet het terug de vriezer in?
Ik zou ze in de koelkast bewaren, de vriezer is alleen nodig voor het snellere opstijven.