Koffieijsjes met chocodip

Deze romige koffie-ijsje met chocodip lijken stiekem op ons bevroren ‘HAK ochtendritueel’. Dat moet ik denk ik even toelichten? Mijn heer Hans en ik ontbijten we sinds we elkaar kennen altijd gezellig samen. We kunnen dan ondertussen onze slaapkwaliteit en dromerijen doornemen 😉 Maar ook nuttiger zaken zoals ontbrekende boodschappen of te maken recepten worden uitgewisseld. Die dagelijkse mini vergadering wordt begeleid door een (werkelijk waar!) sublieme, ongeëvenaarde -door Hans met liefde bereide- romige latte macchiato. En daar deden deze heerlijke ijsjes me direct aan denken! Misschien morgen gewoon zo’n ijsje eten als ontbijt? Vult als een tierelier en bevat toch maar 1.5 gram koolhydraten per ijsje.

Koffieijsjes met chocodip als vetbom

Alle gekheid op een stokje (*grin*), deze koffieijsjes met chocodip maak je met slechts 3 ingrediënten! De koffie ijsjes hebben een waanzinnig goede koffiesmaak maar zijn bovenal heerlijk romig! Moeilijk? Nee joh, kind kan de was doen. Je zet een bak flink sterke koffie (of espresso), slagroom erdoor en je maakt dat zo zoet als je zelf wilt. In een vormpje gieten en klaar ben je. Dan hoef je alleen nog maar geduld te hebben tot het bevroren is.

Ieder z’n smaak

De ijsjes zijn in die meest eenvoudige vorm al superlekker. Maar je kunt er diverse smaakjes aan toevoegen. Denk aan vanille, kokos, kaneel, kardemom, gember of peper. Of maak 2 lagen, door een deel donkere koffie eerst te bevriezen daarna en een deel koffie met room erop gieten. Toen de koffie-ijsjes bevroren waren nog een lekkere chocodip erop. Da’s helemaal feestelijk en… je kunt het dan nog net iets meer als vetbom beschouwen. Ik heb al zó vaak gemerkt dat ik door wat vetter te eten echt geen snaailust heb. Immers: koolhydraatarm eten gaat altijd samen met meer vet eten! Dat is je nieuwe brandstof. Deze ijsjes zijn dus brandstof met een koffiesmaakje!

Bewaren

Haal de koffie ijsjes met chocola uit de vormpjes en doe ze over in een ziplockzakje. Maak gerust onmiddellijk een tweede serie, dan heb je altijd wat lekkers achter de hand, voor jezelf of voor visite!  PS: op foto 3 in de serie zie je dat ik stiekem halverwege de lelijke groene plastic stokjes (IKEA doe daar es wat aan!) heb vervangen door veel leukere houten stokjes.

Ik hoop dat jullie het lekker vinden!
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

koffie-ijsje met chocodip

Zo maak je de Koffie ijsjes met chocodip

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Koffieijsjes met chocodip

Deze koffieijsjes met chocodip maak je met slechts 3 ingrediënten! De koffieijsjes hebben een waanzinnig goede koffiesmaak maar zijn bovenal heerlijk romig!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Vriezen 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 min

Voedingswaarde

Per stuk incl. topping
kcal 117.95 koolhydraten 1.5 geiwitten 1.57 gvetten 11.62 gvezels 0.27 g
Hoeveelheid (aan te passen)6 ijsjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Topping

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng de sterke koffie met de ongeslagen slagroom, zout en breng op smaak met de Greensweet brown. Meng tot de zoetstof is opgelost.
  • Verdeel de vloeistof over 6 ijsvormpjes van 50 ml. Steek de stokjes erin en zet minstens 3 uur in de vriezer.

Topping

  • Versier met gesmolten chocola en gehakte nootjes.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


19 gedachten over “Koffieijsjes met chocodip”

  1. 5 sterren
    Dit blijft mijn favoriete ijsje. Ik maak het net als Marja zonder topping.
    En zo snel klaar, vooral als ik gewoon koffie zet met iets meer water en een schep koffie extra. Terwijl de koffie nog doorloopt haal ik de eerste 150 – 200 cc eruit.

  2. Check. De koffie ijsjes staan in de diepvries en de koffie ijsblokjes ook voor t volgende lekkernij. Mjammie

    1. Oh heerlijk voor, zeker met dit weer echt een goed idee! Geniet ervan. Braaf geluisterd naar wat ik op Facebook riep! 😛
      Hier sta ik boven een warme pan in de pruimenchutney te roeren bij 33 graden buiten.

  3. Ze zijn erg lekker. Een volgende keer laat ik de kokosolie er wel uit, want tijdens het invriezen was deze naar boven gedreven in mijn calippo ijsvormen. Niet echt lekker als eerst hap. Maar verder zijn ze echt ontzettend lekker!

  4. heerlijk ik heb ze gemaakt zonder chocodip maar dat is al een verrassing ipv een kopje koffie in de middag met dat warme weer nemen we een koffie ijsje

  5. Wij maken hier met dit weer coldbrew ijskoffie.
    Koffiebonen grof malen en in 1,5:7 verhouding minstens 24 uur laten trekken met koud water. Daarna zeven (doe ik door een verbandgaasje) en invriezen in ijsblokjeszakjes.
    IJsblokjes naar smaak overgieten met amandelmelk, even in de blender en klaar!

  6. Wat een supertof idee! Ik heb nog amandel en caramel koffie cupjes liggen, die ik gewoon als koffie al snel “too much” vind maar als ijsje… Lijkt me fantastisch, bedankt voor de inspiratie!

  7. Lijkt me super lekker, ga ik zeker Vraagje, waar heb je de houten stokjes gekocht?

    1. Hoi Emma,
      Vroeger kocht ik plastic herbruikbare ijsvormpjes met dito stokjes. Ook handig. Ik denk bij Blokker, maar Xenos zou ook kunnen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top