Koffieijsjes met chocodip

Deze romige koffieijsje met chocodip lijken stiekem op een bevroren ‘HAK ochtendritueel’. Dat moet ik denk ik even toelichten? Mijn heer Hans en ik hebben een vrij vaststaand ochtendritueel. Ik heb geen betaalde baan, hij wel. Vandaar dat ik in principe op kan staan wanneer ik wil, hij niet. Echter om te voorkomen dat we elkaar alleen in de avonduren zien, ontbijten we sinds we elkaar kennen altijd gezellig samen. We kunnen dan ondertussen onze slaapkwaliteit en dromerijen doornemen 😉 Maar ook nuttiger zaken zoals ontbrekende boodschappen of te maken recepten worden uitgewisseld. Deze dagelijkse mini vergadering wordt begeleid door een (werkelijk waar!) sublieme, ongeevenaarde -door Hans met liefde bereide- romige latte macchiato. En daar deden deze heerlijke ijsjes me direct aan denken! Misschien morgen gewoon zo’n ijsje eten als ontbijt? Vult als een tierelier en bevat toch maar 1 gram koolhydraen per ijsje.

Koffieijsjes met chocodip als vetbom

Alle gekheid op een stokje (*grin*), deze koffieijsjes met chocodip maak je met slechts 3 ingrediënten! De koffie ijsjes hebben een waanzinnig goede koffiesmaak maar zijn bovenal heerlijk romig! Moeilijk? Nee joh, kind kan de was doen. Je zet een bak flink sterke koffie (of espresso), slagroom erdoor en je maakt dat zo zoet als je wilt met bijvoorbeeld Greensweet brown (bevat wat koolhydraten). In een vormpje gieten en klaar ben je. Dan hoef je alleen nog maar geduld te hebben tot het bevroren is.

De ijsjes zijn in die meest eenvoudige vorm al superlekker. Maar je kunt er diverse smaakjes aan toevoegen. Denk aan vanille, kokos, kaneel, kademom, gember of peper. Of maak 2 lagen, door een deel donkere koffie eerst te bevriezen daarna en een deel koffie met room erop gieten. Toen de koffieijsjes bevroren waren nog een lekkere chocodip erop. Da’s helemaal feestelijk en… je kunt het dan nog net iets meer als vetbom beschouwen. Ik heb al zó vaak gemerkt dat ik door wat vetter te eten echt geen snaailust heb. Immers: koolhydraatarm eten gaat altijd samen met meer vet eten! Dat is je nieuwe brandstof. Deze ijsjes zijn dus brandstof met een koffiesmaakje!

 

 

Bewaren

Haal ze uit de vormpjes en doe ze over in een ziplockzakje. Maak gerust onmiddellijk een tweede serie, dan heb je altijd wat lekkers achter de hand, voor jezelf of voor visite! 

PS: op foto 3 zie je dat ik stiekem halverwege de lelijke groene plastic stokjes (IKEA doe daar es wat aan!) heb vervangen door houten stokjes. Staat leuker op de foto 😉

Ook lekker:

Zo maak je de Koffie ijsjes met chocodip

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Koffieijsjes met chocodip


Door Hans en/of Anna-Karina Geplaatst juni 28, 2019

  • Aantal of hoeveelheid: 6 stuks
  • Koolhydraten: 1 gr khd per stuk zonder topping (6 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten

Deze koffieijsjes met chocodip maak je met slechts 3 ingrediënten! De koffieijsjes hebben een waanzinnig goede koffiesmaak maar zijn bovenal heerlijk romig!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de koffie met de slagroom en breng op smaak met de Greensweet brown goed oplossen of ander zoetstof naar keuze.
  2. Verdeel de vloeistof over 6 ijsvormpjes van 50 ml. Steek de stokjes erin en zet 3-4 uur in de vriezer.
  3. OPTIONEEL: Versier met gesmolten chocola en gehakte nootjes.

© Uitgeverij Boekdelen
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 gedachten over “Koffieijsjes met chocodip”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

488 Shares
Share183
Pin305
Tweet