Je kunt natuurlijk ordinaire puree maken van knolselderij, niks mis mee. Maar weet wat je mist, want deze fluweelzachte knolselderij mousse is pas echt een ware traktatie. De knolselderij mousse heeft een bijzonder verfijnde smaak en is dus echt fluweelzacht. Eventueel is deze koolhydraatarme mousse ook makkelijke te combineren met een restje pompoen. Extra voedend. Eet de mousse samen met bijvoorbeeld wokgroente of met stoere geroosterde groente zoals: wortelpeterselie, wortel, biet, ui of pompoen. 1 portie bevat 3.8 gram koolhydraten.
Knolselderij
Knolselderij is de knol van de selderijplant. De knol groeit voor een deel onder de grond en wijkt daarin af van zijn familieleden: de bladselderij en bleekselderij. De knol is bruingeel van kleur, het vruchtvlees is lichter en heeft een milde, kruidige smaak. Eigenlijk vindt iedereen het wel lekker en het combineert geweldig met diverse andere groente. Daarom kun je knolselderij op veel manieren gebruiken. Een paar ideetjes geven we alvast!
- Pureren en een knolselderij mousse van maken zoals deze
- Stoven samen met blokjes winterwortel
- Rauw met een (wal)noot, appel en een yoghurtdressing met mayonaise
- Koken en serveren met een kerrie-, mosterd- of tomatensaus,
- In de oven met kaas gratineren (eerst koken)
- Uiteraard blokjes of reepjes in een soep
- Bekijk al onze recepten met knolselderij
Oja… zelf snijd ik de knol eerst met een slagersmes in plakken en dan schil ik de plakken, dat vind ik handiger.
Wij zijn per 1-1-2025 met pensioen! Er komen niet wekelijks nieuwe recepten of nieuwe weekmenu’s bij. Maar er staan voldoende koolhydraatarme – keto weekmenu’s online om 2 jaar lang lekker gevarieerd te eten. Of maak je eigen keus uit de ruim 1100 gratis recepten. We wensen jullie heel veel eetplezier!
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je de knolselderij mousse
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Of reageer via onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Fluweelzachte knolselderij mousse
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 200 g knolselderij
- 1 blokje bospaddenstoelenbouillon
- klontje roomboter
- peper en zout
- nootmuskaat
- 1 eieren
- 2 extra eidooier
- 25 g roomkaas
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snij de knolselderij in plakken en schil de plakken. Spoel schoon en snijd in blokjes. Kook de blokjes 15 minuten in water met een bouillonblokje. Afgieten, (bouillon opvangen) en uit laten lekken.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 180 °C en vet 3 ovenschaaltjes in. Zet die in een grotere ovenschaal. De schaaltjes worden au bain marie gebakken, dus kook een ketel water.
- Pureer de knolselderij samen met een klontje boter en versgemalen peper, zout en nootmuskaat naar smaak met een staafmixer superfijn.
- Klop 1 heel ei en 2 eidooiers los. Roer er een lepel van de warme puree doorheen (familie maken). Roer dat eimengsel en de roomkaas door de puree tot een gladde en romige mousse. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de mousse over de ovenschaaltjes, tik de vorm een paar keer op het aanrecht om de lucht eruit te laten.
- Zet de schaaltjes voor de helft onder het kokende water in de grotere ovenschaal schaal. Zet 20 minuten in de oven om verder te garen. De knolselderijmousse is gaar als een houten prikker er weer droog uit komt.
- Heerlijk bij diverse vlees en groente gerechten!
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Hoi, ziet er heerlijk uit!
Ik wil het vanavond maken en vroeg mij af of ik het naderhand ook in kan vriezen?
Jazeker, dat kan heel goed zelfs Sacha! Kijk ook maar eens bij deze.
Wat is dit héérlijk! Volgende keer maak ik een dubbele hoeveelheid…..
Dank voor dit recept 👍👍
TNX, zegt het voort 😉
Smaak is heerlijk, en een mooie oplossing om extra eigeel te kunnen gebruiken.
Blijf alleen ‘knoeien’ met garing. Water gaat toch koken in oven en binnenkant nog niet gaar. mogelijk zijn mijn bakjes te groot? Laat je de oven op 180 aan? Of zet je deze meteen lager?
Dank je wel alvast voor je reactie
Ja ik laat de oven aan. En elke oven werkt nu eenmaal anders. Inderdaad als je bakjes groter zijn duurt het sowieso langer. Het is pas gaar als het gaar is. Een beetje flauw antwoord misschien maar zo is dat nu eenmaal… Ik kan niet anders dan aangeven hoe het in onze oven/ovenbakjes etc. werkte.
Deze knoldelderijmousse is echt fluweelzacht. Wat was die lekker vanavond. 3 porties met z’n 2en. Moet kunnen. Héérlijk!
Knolselderij is onvergelijkelijk geurig. Ik ga ‘m zelf ook weer eens maken als ik nog een knolselderij kan vinden! Groetje, AK