knolselderij makreel hapjes minimuffin

Knolselderij makreel hapjes

Overpeinzing: Is dit nou een knolselderij makreel mini-muffin omdat het in een muffinvorm gemaakt is of zal ik het toch gewoon knolselderij makreel hapjes noemen? Schrijven over eten brengt allerlei dilemma’s met zich mee, dat merk je wel.  “Heerlijk subtiel”, volgens mijn heer Hans. Het is dus, hoe je het ook noemt, gelukt om met goed verkrijgbare ingrediënten een lekker koolhydraatarm hapje te maken. Het zijn in totaal 24 mini-muffins, de hapjes krijgen een korstje maar blijven vanbinnen lekker smeuïg.

Makreel of forel

Ik heb er gerookte makreel voor genomen, maar als je budget dat toelaat is gerookte forel vast ook heel lekker! Leg wat frisse sla met een eenvoudige citroendressing op een bordje en geef twee à drie kleine knolselderij makreel mini-muffins per persoon of eet het als hartig hapje. Volgens mij moet je er dan een lekker glaasje witte wijn bij doen, als je daar van houdt! Zelf hou ik het bij water of thee.

 knolselderij makreel hapjes minimuffin

 

knolselderij makreel hapjes minimuffin

Zo maak je de knolselderij makreel hapjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!

knolselderij makreel hapjes minimuffin

Knolselderij makreel hapjes

Heerlijke knolselderij makreel muffin of een knolselderij makreel borrelhapje! Lekker als voorgerechtje of lunch. Koolhydraatarm en multi inzetbaar!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht, Tussendoortje (hartig)
Keuken: Europees
Trefwoord: knutselen in de keuken, vis
Voorbereiden: 10 min
Koken: 40 min
Totale tijd: 50 min

Koolhydraten - hoeveelheid

1,25 gram koolhydraten per stuk
Uit recept: 24 hapjes (mini muffins)

Ingrediënten

Bereiden

  • Snijd de knolselderij doormidden, vervolgens in plakken. Die kun je nu makkelijk schillen. Snijd de plakken in blokjes, kook deze 15 minuten samen met een gehalveerde ui (zonde schil), geplette knoflook en een blaadje laurier tot de knolselderij gaar is. Giet af en stoom droog.
  • Haal het laurierblad eruit (!). Pureer met een staafmixer tot een egale puree.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een mini-muffinvorm in.
  • Maak de makreel schoon en scheur het vlees in kleine stukjes. Voeg de makreel, het ei een lepeltje mierikswortel toe aan de de puree. Meng alles grondig. Proef en breng op smaak met peper, zout en meer mierikswortel.
  • Verdeel de vispuree over de mini-muffinvormpjes Bak 25 minuten of tot ze mooi kleuren.
  • Laat afkoelen buiten de oven voordat je ze uit de vorm haalt.
  • Invriezen kan, verpak ze dubbel om al te grote kristallen tegen te gaan. Langzaam ontdooien.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties op “Knolselderij makreel hapjes”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

428 Shares
Share213
Pin215
Tweet