Overpeinzing: Is dit nou een knolselderij makreel mini-muffin omdat het in een muffinvorm gemaakt is of zal ik het toch gewoon knolselderij makreel hapjes noemen? Schrijven over eten brengt allerlei dilemma’s met zich mee, dat merk je wel. “Heerlijk subtiel”, volgens mijn heer Hans. Het is dus, hoe je het ook noemt, gelukt om met goed verkrijgbare ingrediënten een lekker koolhydraatarm hapje te maken. Het zijn in totaal 24 mini-muffins, de hapjes krijgen een korstje maar blijven vanbinnen lekker smeuïg. De makreel hapjes bevatten per stuk 1.23 gram koolhydraten.
Makreel of andere vette vis
Ik heb er gerookte makreel voor genomen, maar als je budget dat toelaat is gerookte forel vast ook heel lekker! Leg wat frisse sla met een eenvoudige citroendressing op een bordje en geef twee à drie kleine knolselderij makreel mini-muffins per persoon of eet het als hartig hapje. Volgens mij moet je er dan een lekker glaasje droge witte wijn bij doen, als je daar van houdt! Zelf hou ik het bij water of thee.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je de knolselderij makreel hapjes
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Knolselderij makreel hapjes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 500 g knolselderij, in blokjes
- 1 ui
- laurierblad, verwijderen voor het pureren!
- 1 teentje knoflook, even pletten of hakken
- 200 g gerookte makreel, of forelfilets
- 1 eieren
- 1-2 tl mierikswortel, of mosterd
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Snijd de knolselderij doormidden, vervolgens in plakken. Die kun je nu makkelijk schillen. Snijd de plakken in blokjes, kook deze 15 minuten samen met een gehalveerde ui (zonde schil), geplette knoflook en een blaadje laurier tot de knolselderij gaar is. Giet af en stoom droog in de pan.
- Haal het laurierblad eruit (!). Pureer met een staafmixer tot een egale puree.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een mini-muffinvorm in.
- Maak de makreel schoon en scheur het vlees in kleine stukjes. Voeg de makreel, het ei een lepeltje mierikswortel toe aan de de puree. Meng alles grondig. Proef en breng op smaak met peper, zout en meer mierikswortel.
- Verdeel de vispuree over de mini-muffinvormpjes Bak 25 minuten of tot ze mooi kleuren.
- Laat afkoelen buiten de oven voordat je ze uit de vorm haalt.
- Invriezen kan, verpak ze dubbel om al te grote kristallen tegen te gaan. Langzaam ontdooien.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Zou je dit ook kunnen maken met tonijn uit blik?
Dat kan, hoewel dat wat minde vet is, dus dan even de substantie in de gaten houden (eventueel wat olie toevoegen)
Gisteren gemaakt als avondeten (in een grote vorm, dus wat langer gebakken, eerder 35 minuten). Superlekker! En hartstikke makkelijk. Ideaal voor doordeweeks.
Tip voor bij wie het erg vochtig wordt: giet de knolselderij af in een vergiet en laat daarna 5 minuten in de open pan goed uitwasemen voor je het pureert.
Dat stomen staat ook in het recept genoemd inderdaad! Ook als je bloemkool- of pompoenpuree maakt altijd goed droog stomen in de pan!
Dag, klinkt heerlijk dit. Vraagje: zijn ze in te vriezen denk je?
Ja dat kan, goed dubbel verpakken, door de vorming van ijskristallen kan het anders wat al te vochtig worden bij het ontdooien.
Dank je voor snelle antwoord. Kan ik ze vanavond maken 😊
Ik heb ze zelfs een keer gemaakt zonder ei (had ik niet in huis) en toen waren ze een beetje nat maar alsnog heerlijk!! Dank voor dit recept !
Ik kook de knolselderijblokjes gaar,maar ik krijg er geen echte puree van gemaakt! Wat doe ik fout?
Waarmee pureer je het? Een staafmixer maakt er een babyzalfje van hoor…
Ik ben niet zo van de knolselderij, zou het ook kunnen met bloemkool? Of koolraap?
Bloemkool bevat veel meer vocht, kijk eens naar de bloemkoolbroodjes? Koolraap zou beter gaan met deze verhoudingen denk ik?
Lekker!!!
Ricotta als topping (stond nog in koelkast) erop nog lekkerder!!!
Klinkt lekker, maar bedoel je 2 makreelfilets of 2 schaaltjes makreelfilets?
Ongeveer 175-200 gram, dat zijn -ongeveer- 2 stuks filets. De beestjes wegen niet allemaal even zwaar 😉
Lekker recept, maar de muffins waren wel erg vochtig. Ik heb wel grotere vormen genomen, 12 i.p.v. 24.
dan ook wat langer bakken voor ze gaar zijn uiteraard.