knolselderij makreel hapjes

Knolselderij makreel hapjes

Overpeinzing: Is dit nou een knolselderij makreel minimuffin omdat het in een muffinvorm gemaakt is of zal ik het toch gewoon knolselderij makreel hapje noemen? Schrijven over eten brengt allerlei dilemma’s met zich mee dat merk je wel.  “Heerlijk subtiel”, volgens mijn heer Hans. Het is dus, hoe je het ook noemt, gelukt om met goed verkrijgbare ingrediënten een lekker koolhydraatarm hapje te maken. Het zijn in totaal 24 minimuffins, de hapjes krijgen een korstje maar blijven vanbinnen lekker smeuïg.

 

 

Makreel of forel

Ik heb er gerookte makreel voor genomen, maar als je budget dat toelaat is gerookte forel vast ook heel lekker! Leg wat frisse sla met een eenvoudige citroendressing op een bordje en geef twee à drie kleine knolselderij makreel minimuffins per persoon of eet het als hartig hapje. Volgens mij moet je er dan een lekker glaasje witte wijn bij doen als je daar van houdt! Zelf hou ik het bij water of thee.

	knolselderij makreel hapjes

Klik voor vergrotingen

Zo maak je de knolselderij makreel hapjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Knolselderij makreel hapjes

knolselderij makreel hapjes

Door Anna-Karina Geplaatst januari 30, 2015

  • Aantal of hoeveelheid: 24 stuks
  • Koolhydraten: 1,25 gr. per stuk (24 stuks uit recept)
  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 40 minuten
  • Klaar in: 50 minuten

Heerlijke knolselderij makreel muffin of een knolselderij makreel borrelhapje! Lekker als voorgerechtje of lunch. Koolhydraatarm en multi inzetbaar!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de knolselderij eerst doormidden, dan in plakken, de plakken kun je nu gemakkelijk schillen. Maak er blokjes van.
  2. Kook de gehalveerde ui, geplette knoflook een blaadje laurier samen met de knolselderijblokjes ongeveer 15 minuten in water. De knolselderij moet gaar zijn. Afgieten en haal het laurierblad eruit .
    Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hetelucht).
    Pureer met een staafmixer of keukenmachine tot je een mooie massa hebt
  3. Terwijl de knolselderij kookt maak je de makreel alvast schoon: vel eraf en scheur het in kleinere stukken. Meng de makreel met een vork goed door de puree. Breek het ei erboven en roer dit helemaal door de knolselderijpuree. Proef en breng het geheel op smaak met zout en peper en mierikswortel. (Mosterd kan ook)
  4. Vet een mini-muffinvorm goed in of gebruik inzetpapiertjes. Schep alle holtes vol met een kop erop. Het gaat niet meer rijzen. Bak 25-35 minuten op 220 graden. (200 hetelucht)
  5. Laat afkoelen buiten de oven voordat je ze uit de vorm haalt. Dat moet je met de nodige voorzichtigheid doen. "Heerlijk subtiel", volgens mijn heer Hans.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 gedachten over “Knolselderij makreel hapjes”

Ken je onze Facebook pagina al?facebook-koolhydraatarmreceptLike

 

421 Shares
Share213
Pin208
Tweet