knoflookgarnalen met peterselie

Knoflookgarnalen met peterselie

Tussen de middag mag ik graag een lekker, snel en warm gerechtje eten. Een tijdje geleden bakte ik deze verrukkelijke knoflookgarnalen met peterselie. Met een flinke hand lekker vers gesneden peterselie en druipend van de homemade kruidenboter, yummie! Meestal maak ik wel even een foto en soms zet ik die dan op mijn Facebook-pagina. Ik doe dat gewoon voor de gezelligheid, maar noem het gerust beroepsdeformatie. Zo kwam dus deze foto van de knoflookgarnalen ook op de tijdlijn van mijn 65.000 volgers terecht. Toen bleek dat behoorlijk wat mensen niet weten hoe simpel het is om zulke garnalen klaar te maken. Dus dat ga ik vandaag toch eens even uitleggen, degenen die het wel weten mogen stiekem meekijken, of niet.

Vis is gezond

Het advies om minstens twee keer per week vis te eten kennen jullie wel, toch? Wie met die regelmaat vis eet heeft minder kans op hart- en vaatziekten. Want vooral vette vis zit boordevol gezonde onverzadigde vetten en HDL-cholestrol die de bloedvaten zuiveren. Verder bevat vis, ja ook deze knoflookgarnalen, de nodige vitaminen en mineralen. Het belangrijkste mineraal in vis is jodium. Jodium is belangrijk voor het goed functioneren van de schildklier. Verder helpt het zink in de vis om een goede weerstand op te bouwen. In de meeste vissoorten zitten bovendien geen of zeer weinig koolhydraten. Tot zover de theorie.

Ligt er bij jullie wel braaf twee keer per week een zeebeestje op het bord? Niet? Zonde! Ik wil wedden dat de meeste van jullie die twee keer  bij lange na niet halen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 20% van de Nederlanders wel twee keer per week vis eet. Hoe komt dat? Ook dat is onderzocht. De drie belangrijkste redenen waarom mensen minder dan twee keer per week vis en mijn tegenwerpingen…

  • vis stinkt (echt verse vis stinkt niet!)
  • vis is te duur (valt reuze mee, zeker als je de gezondheidsvoordelen meerekent. Daarnaast: vlees is te goedkoop)
  • het schoonmaken van vis vindt men *gedoe* (koop schoongemaakte vis zoals filet)

De garnaal staat op nummer twee bij de gezondste vissoorten, volgens de garnalenvissers.
Kijk hier voor meer recepten met garnalen.

knoflookgarnalen met peterselie

Zo maak je knoflookgarnalen met peterselie

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Knoflookgarnalen met peterselie

door Anna-Karina van Denderen
Verrukkelijke knoflookgarnalen. Met een flinke hand lekker vers gesneden peterselie en druipend van de homemade kruidenboter, yummie!
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Amuse & Borrelhapje, Bijgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht, snel, super makkelijk
Voorbereiden: 1 min
Koken: 5 min
Totale tijd: 6 min

Voedingswaarden

1 gram koolhydraten per portie
Koolhydraten 1 g

Uit recept

1 portie

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

  • Maak de garnalen schoon.
  • Verwijder het schilletje van de knoflooktenen en plet ze met een hakmes.
  • Bak de geplette tenen knoflook op laag vuur om en om in de olijfolie. Zet het vuur hoger en bak de garnalen in de knoflookolie aan beide zijden tot ze mooi roze zijn.
  • Hak een handje peterselie fijn. Serveer de garnalen met peterselie en giet de knoflookolie erover.
  • NB: ik had nog homemade kruidenboter staan.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


(Gezien 135 keer, 3 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 reacties op “Knoflookgarnalen met peterselie”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like