knoflookgarnalen met peterselie

Knoflookgarnalen met peterselie

Tussen de middag mag ik graag een lekker, snel en warm gerechtje eten. Een tijdje geleden bakte ik deze verrukkelijke knoflookgarnalen met peterselie. Met een flinke hand lekker vers gesneden peterselie en druipend van de homemade kruidenboter, yummie! Meestal maak ik wel even een foto en soms zet ik die dan onze mijn Facebook-pagina (2022: bijna 100.000 volgers!!). Ik doe dat gewoon voor de gezelligheid, maar noem het gerust beroepsdeformatie. Zo kwam dus deze foto van de knoflookgarnalen ook op de tijdlijn van onze volgers terecht. Toen bleek dat behoorlijk wat mensen niet weten hoe simpel het is om zulke garnalen klaar te maken. Dus dat ga ik vandaag toch eens even uitleggen, degenen die het wel weten mogen stiekem meekijken, of niet. De garnalen bevatten 1 gram koolhydraten per portie

Advertentie

Vis is gezond

De garnaal staat op nummer twee bij de gezondste vissoorten, volgens de garnalenvissers. Het advies om minstens twee keer per week vis te eten kennen jullie wel, toch? Wie met die regelmaat vis eet heeft minder kans op hart- en vaatziekten. Want vooral vette vis zit boordevol gezonde onverzadigde vetten en HDL-cholestrol die de bloedvaten zuiveren. Verder bevat vis, ja ook deze knoflookgarnalen, de nodige vitaminen en mineralen. Het belangrijkste mineraal in vis is jodium. Jodium is belangrijk voor het goed functioneren van de schildklier. Verder helpt het zink in de vis om een goede weerstand op te bouwen. In de meeste vissoorten zitten bovendien geen of zeer weinig koolhydraten. Tot zover de theorie.

Ligt er bij jullie wel braaf twee keer per week een zeebeestje op het bord? Niet? Zonde! Ik wil wedden dat de meeste van jullie die twee keer  bij lange na niet halen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 20% van de Nederlanders wel twee keer per week vis eet. Hoe komt dat? Ook dat is onderzocht. De drie belangrijkste redenen waarom mensen minder dan twee keer per week vis en mijn tegenwerpingen…

  • vis stinkt (echt verse vis stinkt niet!)
  • vis is te duur (valt reuze mee, zeker als je de gezondheidsvoordelen meerekent. Daarnaast: vlees is te goedkoop)
  • het schoonmaken van vis vindt men *gedoe* (koop schoongemaakte vis zoals filet)



Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659818

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

knoflookgarnalen met peterselie

Zo maak je knoflookgarnalen met peterselie

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Knoflookgarnalen met peterselie

Verrukkelijke knoflookgarnalen. Met een flinke hand lekker vers gesneden peterselie en druipend van de homemade kruidenboter, yummie!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 6 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 192.75 koolhydraten 1 geiwitten 17.3 gvetten 13.45 gvezels 0.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de garnalen schoon.
  • Verwijder het schilletje van de knoflooktenen en plet ze met een hakmes.
  • Bak de geplette tenen knoflook op laag vuur om en om in de olijfolie. Zet het vuur hoger en bak de garnalen in de knoflookolie aan beide zijden tot ze mooi roze zijn.
  • Hak een handje peterselie fijn. Serveer de garnalen met peterselie en giet de knoflookolie erover.
  • NB: ik had nog homemade kruidenboter staan.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Trefwoorden

6 gedachten over “Knoflookgarnalen met peterselie”

  1. Wat een lekker recept! Absoluut een blijvertje. En die kruidenboter heb ik vanaf nu altijd in voorraad, heerlijk!

  2. Ik koop altijd de grote zakken verschillende soorten vis uit de vriezer bij de Aldi of Lidl. MSCmerk
    Heb je altijd verse vis in huis en beslist niet duurder dan de kiloknallers.

  3. Hey hallo,

    Heerlijk zulke knoflookgarnalen!
    Maar er moet me even wat van het hart…
    Drie redenen om niet elke week vis te eten voor mij zijn
    1 voor bijstandsnniveau is vis écht te duur
    2 écht verse vis is nauwelijks te krijgen
    3 had ik al gezegd te duur?
    Dat gezegd eet ik vis wanneer ik kan met groot genoegen. Ik geniet van de mooie recepten in je blog dus ga aub zo door!

    1. Ben het helemaal met Katja eens.
      Ik zou ook wel 2 keer in de week vis willen eten , maar inderdaad veel te duur voor mij.
      Eens in de maand trakteer ik mijzelf op garnalen of gerookte zalm.
      Dit recept is geweldig voor mij.
      Ik ben dol op garnalen en dol op knoflook.
      Dus ga het zeker maken .

    2. Ik neem uit de vriezer mee en naar eigen budget.. wij leven met 5 van 100,- waarvan 20,- brandstof is waar we niet om heen kunnen.. wij kijken altijd naar een weekmenu.. Kijken waar we het voordeligste zijn (op voorhand zoek ik dat al uit).. dus ja het is aan de prijs.. maar niet onmogelijk

Reacties zijn gesloten.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Scroll naar boven