knoflookgarnalen met peterselie

Knoflookgarnalen met peterselie

Tussen de middag mag ik graag een lekker, snel en warm gerechtje eten. Een tijdje geleden bakte ik deze verrukkelijke knoflookgarnalen met peterselie. Met een flinke hand lekker vers gesneden peterselie en druipend van de homemade kruidenboter, yummie! Meestal maak ik wel even een foto en soms zet ik die dan onze mijn Facebook-pagina (2021: bijna 100.000 volgers!!). Ik doe dat gewoon voor de gezelligheid, maar noem het gerust beroepsdeformatie. Zo kwam dus deze foto van de knoflookgarnalen ook op de tijdlijn van onze volgers terecht. Toen bleek dat behoorlijk wat mensen niet weten hoe simpel het is om zulke garnalen klaar te maken. Dus dat ga ik vandaag toch eens even uitleggen, degenen die het wel weten mogen stiekem meekijken, of niet. De garnalen bevatten 1 gram koolhydraten per portie

Vis is gezond

De garnaal staat op nummer twee bij de gezondste vissoorten, volgens de garnalenvissers. Het advies om minstens twee keer per week vis te eten kennen jullie wel, toch? Wie met die regelmaat vis eet heeft minder kans op hart- en vaatziekten. Want vooral vette vis zit boordevol gezonde onverzadigde vetten en HDL-cholestrol die de bloedvaten zuiveren. Verder bevat vis, ja ook deze knoflookgarnalen, de nodige vitaminen en mineralen. Het belangrijkste mineraal in vis is jodium. Jodium is belangrijk voor het goed functioneren van de schildklier. Verder helpt het zink in de vis om een goede weerstand op te bouwen. In de meeste vissoorten zitten bovendien geen of zeer weinig koolhydraten. Tot zover de theorie.

Ligt er bij jullie wel braaf twee keer per week een zeebeestje op het bord? Niet? Zonde! Ik wil wedden dat de meeste van jullie die twee keer  bij lange na niet halen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 20% van de Nederlanders wel twee keer per week vis eet. Hoe komt dat? Ook dat is onderzocht. De drie belangrijkste redenen waarom mensen minder dan twee keer per week vis en mijn tegenwerpingen…

  • vis stinkt (echt verse vis stinkt niet!)
  • vis is te duur (valt reuze mee, zeker als je de gezondheidsvoordelen meerekent. Daarnaast: vlees is te goedkoop)
  • het schoonmaken van vis vindt men *gedoe* (koop schoongemaakte vis zoals filet)


♥ Zoek meer koolhydraatarme recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

knoflookgarnalen met peterselie

Zo maak je knoflookgarnalen met peterselie

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder en vergeet de sterren niet! Of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest, met #KoolhydraatarmRecept!


Knoflookgarnalen met peterselie

Door: Anna-Karina van Denderen
Verrukkelijke knoflookgarnalen. Met een flinke hand lekker vers gesneden peterselie en druipend van de homemade kruidenboter, yummie!
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 1 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 6 min

Voedingswaarde

Per portie
calorieën 192.75 kcalkoolhydraten 1 geiwitten 17.3 gvetten 13.45 gvezels 0.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Optioneel

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Maak de garnalen schoon.
  • Verwijder het schilletje van de knoflooktenen en plet ze met een hakmes.
  • Bak de geplette tenen knoflook op laag vuur om en om in de olijfolie. Zet het vuur hoger en bak de garnalen in de knoflookolie aan beide zijden tot ze mooi roze zijn.
  • Hak een handje peterselie fijn. Serveer de garnalen met peterselie en giet de knoflookolie erover.
  • NB: ik had nog homemade kruidenboter staan.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen.

Maar de boeken zijn ook te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bestellen kan overal online, bijvoorbeeld via Bazarow.com,  LibrisAKOBookspot of Bruna verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Onze kookboeken bestellen bij onszelf via Boekdelen.com:

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje.



Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Scroll naar top