Knoflookgarnalen met peterselie 5

knoflook garnalen

Tussen de middag mag ik graag een lekker, snel en warm gerechtje eten. Een tijdje geleden bakte ik deze verrukkelijke knoflookgarnalen. Met een flinke hand lekker vers gesneden peterselie en druipend van de homemade kruidenboter, yummie! Meestal maak ik wel even een foto en soms zet ik die dan op mijn Facebook-pagina. Ik doe dat gewoon voor de gezelligheid, maar noem het gerust beroepsdeformatie. Zo kwam dus deze foto van de knoflookgarnalen ook op de tijdlijn van mijn 65.000 volgers terecht. Toen bleek dat behoorlijk wat mensen niet weten hoe simpel het is om zulke garnalen klaar te maken. Dus dat ga ik vandaag toch eens even uitleggen, degenen die het wel weten mogen stiekem meekijken, of niet.

 

Vis is gezond

Het advies om minstens twee keer per week vis te eten kennen jullie wel, toch? Wie met die regelmaat vis eet heeft minder kans op hart- en vaatziekten. Want vooral vette vis zit boordevol gezonde onverzadigde vetten en HDL-cholestrol die de bloedvaten zuiveren. Verder bevat vis, ja ook deze knoflookgarnalen, de nodige vitaminen en mineralen. Het belangrijkste mineraal in vis is jodium. Jodium is belangrijk voor het goed functioneren van de schildklier. Verder helpt het zink in de vis om een goede weerstand op te bouwen. In de meeste vissoorten zitten bovendien geen of zeer weinig koolhydraten. Tot zover de theorie.

knoflookgarnalen

Ligt er bij jullie wel braaf twee keer per week een zeebeestje op het bord? Niet? Zonde! Ik wil wedden dat de meeste van jullie die twee keer  bij lange na niet halen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 20% van de Nederlanders wel twee keer per week vis eet. Hoe komt dat? Ook dat is onderzocht.

De drie belangrijkste redenen waarom mensen minder dan twee keer per week vis en mijn tegenwerpingen…

  • vis stinkt (echt verse vis stinkt niet!)
  • vis is te duur (valt reuze mee, zeker als je de gezondheidsvoordelen meerekent)
  • het schoonmaken van vis vindt men *gedoe* (koop schoongemaakte vis zoals filet)

knoflookgarnalen

De garnaal staat op nummer twee bij de gezondste vissoorten, volgens de garnalenvissers.
Kijk hier voor meer recepten met garnalen.

Zo maak je knoflookgarnalen

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op mijn Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel mijn kookboek Lekker & makkelijk Koolhydraatarm nu in de boekhandels (NL en België) of bij Bol.com!

Knoflookgarnalen met peterselie

knoflook garnalen

Door Anna-Karina Geplaatst augustus 24, 2017

    Aantal of hoeveelheid: 1 portie

  • Koolhydraten: 1 gr. khd pp (1 portie uit recept)
  • Voorbereiding: 1 min
  • Kooktijd: 5 minuten
  • Klaar in: 6 minuten

Verrukkelijke knoflookgarnalen. Met een flinke hand lekker vers gesneden peterselie en druipend van de homemade kruidenboter, yummie!

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de garnalen schoon indien nodig.
  2. Verwijder het schilletje van de knoflooktenen en plet ze met een keukenmes.
  3. Bak de geplette tenen knoflook op laag vuur om en om in de olijfolie. Zet het vuur hoger en bak de garnalen in de knoflookolie. Bak de garnalen aan beide zijden tot ze mooi roze zijn.
  4. Hak een hand peterselie fijn. Serveer de garnalen met peterselie en giet de knoflookolie erover.
  5. NB: ik had nog homemade kruidenboter staan, zie foto.

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet



Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “Knoflookgarnalen met peterselie

  • Marijke.

    Ik koop altijd de grote zakken verschillende soorten vis uit de vriezer bij de Aldi of Lidl. MSCmerk
    Heb je altijd verse vis in huis en beslist niet duurder dan de kiloknallers.

  • Katja

    Hey hallo,

    Heerlijk zulke knoflookgarnalen!
    Maar er moet me even wat van het hart…
    Drie redenen om niet elke week vis te eten voor mij zijn
    1 voor bijstandsnniveau is vis écht te duur
    2 écht verse vis is nauwelijks te krijgen
    3 had ik al gezegd te duur?
    Dat gezegd eet ik vis wanneer ik kan met groot genoegen. Ik geniet van de mooie recepten in je blog dus ga aub zo door!

    • Mayke

      Ben het helemaal met Katja eens.
      Ik zou ook wel 2 keer in de week vis willen eten , maar inderdaad veel te duur voor mij.
      Eens in de maand trakteer ik mijzelf op garnalen of gerookte zalm.
      Dit recept is geweldig voor mij.
      Ik ben dol op garnalen en dol op knoflook.
      Dus ga het zeker maken .

Pagina 1 van 11