Een basis van pittige rucola met daarin knapperige stukjes knolselderij, bleekselderij en koolrabi. Voor de kleur nog een beetje geraspte wortel. Deze knapperige keto salade maak je snel en simpel. Bovendien smaakt deze keto salade in alle seizoenen verrukkelijk.
Variatietips & bewaren
Wil je meer eiwit in je salade verwerken? Voeg dan wat kaas, kip of warmgerookte zalm toe. Of serveer er vis naast. Die zalm verhoogt ook het vetgehalte nog eens extra. Mocht je rucola te pittig vinden, dan kun je ook gerust veldsla nemen of een kropje romaine sla snijden. De knapperige keto salade bevat per portie: kcal 159.98 ⋆ koolhydraten 7.18 g ⋆ eiwitten 4.41 g ⋆ vetten 10.55 g ⋆ vezels 6.2 g.
Door de rucola kun je de eenmaal aangemaakte salade niet zo goed bewaren. Wil je de salade meenemen naar je werk of voorbereiden? Snijd de knolselderij, bleekselderij, koolrabi en wortel alvast, en meng de dressing. Houd apart tot vlak voor consumptie.
Onze koolhydraatarme kookboeken!
Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De kookboeken zijn sinds 20 september 2024 allemaal uitverkocht en worden niet opnieuw in druk genomen.
Verrukkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659870
Gewoon Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659818
Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
UITVERKOCHT!!!!!
ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021
Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?
♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:
Zo maak je knapperige keto salade
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Knapperige keto salade
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
Salade
- 50 g rucola
- 150 g bleekselderij, in elleboogjes
- 100 g knolselderij, in blokjes
- 100 g koolrabi, in blokjes
- 50 g wortel, geraspt
Dressing
- handje dille, vers gehakt
- 30 ml Griekse yoghurt
- 15 ml olijfolie
- 5 ml mayonaise
- 2 druppels zoetstof
- peper en zout
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
- Leg de rucola onderin een schaal.
- Snijd de overige componenten voor de salade zoals aangegeven en verdeel deze over de rucola.
Dressing
- Hak de dille fijn. Meng yoghurt, mayonaise, zoetstof, peper en zout tot een lekkere dressing en roer op het laatst de verse dille erdoor. Schep de dressing door de salade.
- Heerlijke salade die als (lunch) maaltijd of als bijgerecht kan dienen.
© Uitgeverij Boekdelen – KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet