Knapperige courgette aspergesalade

Knapperige courgette aspergesalade

Deze knapperige courgette aspergesalade heeft een heerlijke dressing waar ansjovis inzit. En denk nou niet gelijk ‘dat lust ik niet’, want dat is gewoon ter vervanging van zout. Het geeft bovendien nét even dat beetje meer smaak zonder dat de dressing vissig smaakt. Straks is het aspergeseizoen weer is afgelopen, vandaar nog even een nieuw recept met asperge. Er staan al behoorlijk wat koolhydraatarme asperge recepten online! Vinden jullie ook dat 1 verpakking asperges te weinig is voor twee personen? Wij in elk geval wel. Vandaar dat wij regelmatig twee verpakkingen koken, maar dat is dan weer teveel. Zo is het altijd wel wat in het leven. Maar wij zien de dingen graag van de zonzij, dus voor de 6 asperges die we overhadden bedachten we gewoon een nieuw koolhydraatarm recept. 

Advertentie

Asperges passen binnen ketogeen dieet

Aangezien asperges weinig koolhydraten bevatten kun je die prima een paar keer per week eten in het seizoen. Het witte goud past uitstekend binnen een ketogeen dieet. Hoewel ik veel meer van verse asperges houd, zou je buiten het seizoen voor deze salade ook best asperges uit een pot kunnen nemen. Asperges uit een pot bevatten 1,5 gram koolhydraten per 100 gram. Deze frisse, knapperige courgette aspergesalade bevat per lunchportie slechts 3.7 gram koolhydraten. Al met al een uitstekende groente om regelmatig op de koolhydraatarme menukaart te zetten.

Knapperige courgette aspergesalade meenemen

Je kunt de losse componenten voor de knapperige courgette aspergesalade trouwens makkelijk meenemen als werklunch. De courgette, radijs, kappertjes met dressing kun je prima vooraf al mengen. Doe het allemaal gescheiden in een handige lunchbox en je kunt je de hele ochtend verheugen op lunchtijd.Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel.
(Gewoon Koolhydraatarm is ook nog te koop, bij Libris,  Bol.com of Bruna en in België via de Standaard Boekhandels, de andere twee niet.)

Verrukkelijk Koolhydraatarm

UITVERKOCHT!!!!!

ISBN 9789082659870

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50

Beperkte voorraad

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Knapperige courgette aspergesalade
Knapperige courgette aspergesalade

Zo maak je knapperige courgette aspergesalade

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Knapperige courgette aspergesalade

Deze knapperige courgette aspergesalade heeft een heerlijke dressing waar ansjovis inzit. En denk nou niet gelijk ‘dat lust ik niet’, want dat is gewoon ter vervanging van zout. Het geeft bovendien nét even dat beetje meer smaak zonder dat de dressing vissig smaakt. 
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Asperges, extra tijd 20 minuten
Totale tijd 10 minuten

Voedingswaarde

Per portie
kcal 236.85 koolhydraten 3.7 geiwitten 8.15 gvetten 20.55 gvezels 3.25 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Dressing

Serveren

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • (Wij kookten de dag ervoor iets meer asperges, handig) Maak de asperges schoon en kook ze 5 minuten. Laat 15 minuten in het water nagaren, zo worden ze mooi beetgaar. Spoel ze daarna koud af.
  • Snijd de courgette in blokjes en snijd de radijsjes in dunne plakjes.

Dressing

  • Meng de mayonaise met mosterd en olijfolie. Wrijf een geperst teentje knoflook met de ansjovis tot pasta en meng door de mosterdmayonaise. Proef en breng de dressing op smaak met citroensap.

Serveren

  • Schik de gemengde sla op de borden. Meng de helft van de dressing met de courgetteblokjes, radijsplakjes en de kappertjes. Verdeel dit over de borden en schik de asperges erop. Schaaf er tot slot grof Parmezaanse kaas over.
  • Geef de rest van de dressing er los bij.
  • Grote eters nemen een getoast koolhydraatarm broodje bij de knapperige courgette aspergesalade.

Meenemen

  • Je kunt de losse componenten voor de knapperige courgette aspergesalade makkelijk meenemen als werklunch. De courgette, radijs, kappertjes met dressing kun je prima vooraf al mengen. Doe het vervolgens allemaal gescheiden in een handige lunchbox en je kunt je de hele ochtend verheugen op lunchtijd.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Scroll naar boven