Kipkerrie witlofbootjes, lekker knisperig! 5


Als ik in vroeger dagen wat betreft eten een feestelijk gevoel wilde creëren, dan zette ik steevast gevulde witlofbootjes op het menu. Daar ging echter een hele lading fruit in, wat in de huidige koolhydraatarme leefstijl niet echt passend is. Maar onlangs waren de schuitjes weer in mijn gedachten, en ik kon ze niet zo maar weer laten varen. Tijd voor een nieuwe variant dus: knisperige kipkerrie witlofbootjes!

Smaakcombinatie

Het leek me goed om het over een andere boeg te gooien qua vulling. Want voor de smaak van fruitsoorten als appel, banaan en sinaasappel is niet zo makkelijk een vervanger te vinden. Nee, het leek me beter om een andere succesvolle smaakcombinatie te kiezen: die van kip en kerrie. Om daar witlofbootjes mee  te vullen leek me ideaal: de smeuïge, licht pittige smaak van de vulling in combinatie met de ietwat bittere, knisperende bite van witlof. Ik ben er zelf in elk geval enthousiast over. Ik heb gekozen voor Quorn stukjes die ik heb gehalveerd, maar je kunt er natuurlijk prima andere vega kip gebruiken. Of neem (biologische) echte kip, als je vlees eet. Quorn bevat 5,8 gr khd, de kipstuckjes van DVS 4,7 gr khd per 100 gram, en kip 0 gram. kipkerrie witlofbootjes

Neem niet al te kleine witlofstruiken. Voor de kleur en voor het mondgevoel heb ik als extraatje gele paprika er aan toegevoegd. Dat maakt de kipkerrie witlofbootjes nog completer. En voor de finishing touch heb ik er walnoot opgelegd. Als je het nog kleurrijker wilt, dan kun je wat rode paprika, peterselie of sprieten bieslook erop leggen.

Versiering

Een van de aantrekkelijke kanten van de kipkerrie witlofbootjes is dat je ze prachtig kunt serveren in een cirkel op een niet al te groot bord. In het midden van het bord kun je dan nog wat extra walnoten zetten, om straffeloos van te kunnen snoepen. Nou ja, bijna straffeloos dan… Je kunt het inzetten als voorgerecht, als salade of als tussendoortje in de middaguren. Maar niet alles in je eentje opeten natuurlijk. Dat is zonde, in tweeërlei opzichten.

kipkerrie witlofbootjes

Ook lekker:

Zo maak je Kipkerrie witlofbootjes

Laat je het even weten als je dit gemaakt hebt? Dat kan in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest. Altijd leuk & alvast dank!


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Gewoon Koolhydraatarm (nieuw!) of Lekker & makkelijk Koolhydraatarm

Gewoon-Koolhydraatarm-Kookoek


Kipkerrie witlofbootjes, lekker knisperig!

Door Hans van Deelen Geplaatst juli 6, 2018

  • Aantal of hoeveelheid: 10 hapjes
  • Koolhydraten: 0,6 gr khd per stuk met kip, met quorn 1,5 gr khd (10 hapjes uit recept)
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Klaar in: 25 minuten

Deze kipkerrie witlofbootjes zijn mooi om te zien en verrukkelijk om te eten door de combinatie van smeuÏg, pittig, knisperig en bitter.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de kip (of Quorn) in stukjes en roerbak ze in olie tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Laat 10 minuten afkoelen.
  2. Snijd het onderste deel van de stronkjes witlof en haal de blaadjes los. Gebruik voor de bootjes de 10 grootste blaadjes.
  3. Pers voor de vulling een halve citroen uit. Meng het sap met zure room (yoghurt kan ook), mayonaise, kerriepoeder en zout.
  4. Snijd de gele paprika fijn. Meng met afgekoelde Quorn en saus.
  5. Verdeel de vulling over de witlofblaadjes en leg ze naast elkaar op een bord.
  6. Halveer de stukken walnoot en versier de bootjes ermee. Geniet!
  7. (Of rode paprika en/of een beetje peterselie of een paar sprietjes bieslook, als je het kleurrijker wilt.).

© KoolhydraatarmRecept.nl
Lees meer over Auteursrecht op internet




Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 gedachten over “Kipkerrie witlofbootjes, lekker knisperig!

  • Emma

    Via FB ben ik een frequent bezoekster en volgster van koolhydraatarmrecept.nl geworden. Na enig aarzelen ook wat geprobeerd, zo ook deze kip-kerrie witlofbootjes. Als hapje tussendoor en het smaakte prima!
    Vanavond heb ik het recept als basis gebruikt voor een maaltijdsalade met hier en daar een kleine toevoeging of aangepast en het was een succes! Binnenkort ga ik zeker jullie kookboek aanschaffen. Dank jullie wel voor de heerlijke recepten, de tips en trucs. Zo lekker en eenvoudig kan gezond eten zijn!

  • Wea

    Ook lekker met garnalen en zelf gemaakte whisky saus, en nu nog een lekker recept erbij, dat word smullen.
    Bedankt Anna Karina.

    Wea Rens

  • Annagreet

    Goedemorgen Anna Karina, Dit recept komt als geroepen! Onze schoondochter is zwanger (ja, wij worden voor het eerst opa en oma) en ik dacht laatst nog: goh, wat voor gezond tussendoortje of voorgerecht kan ik klaarmaken. Dank je wel, en zo klaar.