Shawarma? Jazeker, ook wel bekend als choarma, shaurma of shoarma. Marloes maakt haar shawarma kruidenmix voor de marinade lekker zelf. Want de kant-en-klaar shoarmamixen uit de buurtsuper kunnen daar echt niet tegenop. Het leuke van dat soort kruidenmixen is ook dat je er gelijk een voorraadje van kunt maken, ons advies neem van alle specerijen/kruiden minstens 4 x de hoeveelheid en schijf erop: “Shawarmamix van Marloes”. Bewaar het potje donker en koel in je kruidenkastje. Die eigen kruidenmix geeft de kip shawarma met andijviesla precies de juiste smaak! Met deze ingrediënten bevat het shoarma gerecht per portie 5.95 g koolhydraten, 48 g eiwitten en 21.4 g vet.
Marineren en smaak van de shoarma
Het gerecht is heel makkelijk om te maken, je moet alleen even rekening houden met de marineertijd. Marloes adviseert de kippendijfilets gewoon een hele nacht te laten marineren, dat lijkt ons inderdaad een goed plan. Zo kan de marinade zijn werk doen en krijg je super malse shawarma! Bovendien heb je dan de volgende dag maar heel weinig werk.
Shawarma uit het Midden-Oosten
Shawarma (Arabisch : شاورما) is een schotel uit het Midden-Oosten. Het gerecht bestaat officieel uit dunne plakjes vlees die hoog opgestapeld worden op een spies. Vervolgens wordt de spies al draaiend langzaam geroosterd. Oorspronkelijk wordt shoarma gemaakt van lams- of schapenvlees. Echter de huidige (westerse) shoarma kan evengoed kip, kalkoen, rund-, of kalfsvlees zijn. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn met zo’n fraaie traag ronddraaiende grill. Daarom gebruiken wij de grillpan. Je grilt de hele filets om en om en snijd ze vlak voordat je de kip shawarma met andijviesla serveert in stukken. Omdat het vlees koud ook lekker smaakt, zou je het ook mee kunnen nemen in een koeltas naar je werk!
We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.
Zo maak je kip shawarma met andijviesla
Wat vind jij hiervan?
Geef de recepten sterren!
Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept
Bezoekersrecept
Kip shawarma met andijviesla, van Marloes
Voedingswaarde
(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)
Ingrediënten
- 350 g kip, lekkerst is kippendijfilet
Marinade
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- ¼ tl kaneel
- ¼ tl korianderpoeder
- ¼ tl kruidnagel
- ¼ tl komijn
- snufje cayennepeper, naar smaak
- ¼ tl venkelzaad
- ¼ tl pimentón, (gerookt paprikapoeder)
- ¼ tl kardemom
- zout, naar smaak
Dressing
- 120 ml Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tl limoensap, vers geperst
- snufje zout, naar smaak
- snufje paprikapoeder, naar smaak
Salade
- 400 g andijvie, vers gesneden
Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!
Bereiden
Kip marineren
- Meng alle ingrediënten voorde marinade. Gebruik cayennepeper altijd naar eigen smaak, dat kan vrij pittig zijn namelijk.
- Meng in een ruime (afsluitbare) kom de (ongesneden) kippendijfilet met de marinade. Schep goed door, zodat de kip helemaal bedekt is met de marinade. Laat minstens 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Een hele nacht kan ook, dat komt zeker de smaak ten goede.
Na 2 uur, of de volgende dag
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar, proef en breng op smaak met paprikapoeder en zout. Zet apart tot het serveren.
- Schik de andijvie op een mooie schaal.
- Grill de kippendijfilets aan beide zijden in een ingevette grillpan op hoog vuur aan beide zijden. Vervolgens om en om verder laten garen. Voeg tussentijds zo nodig olijfolie toe.
- Snijd de gegrilde kip in repen en schik deze op de salade. Schep tenslotte de dressing in het midden.
- Serveer de kip shawarma met andijviesla met koolhydraatarm platbrood van fatheaddeeg.
KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet
Ik vond dit recept op Pinterest. Absoluut verrukkelijk. Dank je wel voor het delen
Dit klinkt onwijs goed! En ziet er lekker uit! Ik ga nu de marinade maken als het klaar is maak ik een foto, bedankt voor het recept
Leuk we zijn echt dol op foto’s. Is namelijk altijd zo gezellig om te zien wat iedereen ervan maakt.