Kip shawarma met andijviesla, van Marloes

Kip shawarma met andijviesla, van Marloes

Shawarma? Jazeker, ook wel bekend als choarma, shaurma of shoarma. Marloes maakt haar shawarma kruidenmix voor de marinade lekker zelf. Want de kant-en-klaar shoarmamixen uit de buurtsuper kunnen daar echt niet tegenop. Het leuke van dat soort kruidenmixen is ook dat je er gelijk een voorraadje van kunt maken, ons advies neem van alle specerijen/kruiden minstens 4 x de hoeveelheid en schijf erop: “Shawarmamix van Marloes”. Bewaar het potje donker en koel in je kruidenkastje. Die eigen kruidenmix geeft de kip shawarma met andijviesla precies de juiste smaak! Met deze ingrediënten bevat het shoarma gerecht per portie 5.95 g koolhydraten,  48 g eiwitten en 21.4 g vet.

Marineren en smaak van de shoarma

Het gerecht is heel makkelijk om te maken, je moet alleen even rekening houden met de marineertijd. Marloes adviseert de kippendijfilets gewoon een hele nacht te laten marineren, dat lijkt ons inderdaad een goed plan. Zo kan de marinade zijn werk doen en krijg je super malse shawarma! Bovendien heb je dan de volgende dag maar heel weinig werk. 

Shawarma uit het Midden-Oosten

Shawarma (Arabisch : شاورما) is een schotel uit het Midden-Oosten. Het gerecht bestaat officieel uit dunne plakjes vlees die hoog opgestapeld worden op een spies.  Vervolgens wordt de spies al draaiend langzaam geroosterd. Oorspronkelijk wordt shoarma gemaakt van lams- of schapenvlees. Echter de huidige (westerse) shoarma kan evengoed kip, kalkoen, rund-, of kalfsvlees zijn. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn met zo’n fraaie traag ronddraaiende grill. Daarom gebruiken wij de grillpan. Je grilt de hele filets om en om en snijd ze vlak voordat je de kip shawarma met andijviesla serveert in stukken.  Omdat het vlees koud ook lekker smaakt, zou je het ook mee kunnen nemen in een koeltas naar je werk!


We zijn gestopt met het aannemen van nieuwe bezoekersrecepten, wel blijven de reeds gepubliceerde bezoekersrecepten online staan.
Zelf foodfoto’s maken? Lees onze tips om een goede foodfoto te maken.

Kip shawarma met andijviesla, van Marloes

Zo maak je kip shawarma met andijviesla

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan via e-mail of op onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram
Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank.
Of tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept


Bezoekersrecept

Kip shawarma met andijviesla, van Marloes

4.75 van 4 stemmen
Kip shawarma met andijviesla, van Marloes
Door: Marloes
Dit is homemade shawarma zoals het oorspronkelijk wordt gemaakt! De shoarmakruiden die je in Nederland koopt kunnen daar echt niet tegenop. Het gerecht is heel makkelijk om te maken. Echter i.v.m. de tijd om te marineren moet je het wel even plannen.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Marineren 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 min

Voedingswaarde

Per portie
kcal 406.6 koolhydraten 5.95 geiwitten 48 gvetten 21.4 gvezels 4.1 g
Hoeveelheid (aan te passen)2 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

  • 350 g kip, lekkerst is kippendijfilet

Marinade

Dressing

Salade

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

Kip marineren

  • Meng alle ingrediënten voorde marinade. Gebruik cayennepeper altijd naar eigen smaak, dat kan vrij pittig zijn namelijk.
  • Meng in een ruime (afsluitbare) kom de (ongesneden) kippendijfilet met de marinade. Schep goed door, zodat de kip helemaal bedekt is met de marinade. Laat minstens 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Een hele nacht kan ook, dat komt zeker de smaak ten goede.

Na 2 uur, of de volgende dag

  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar, proef en breng op smaak met paprikapoeder en zout. Zet apart tot het serveren.
  • Schik de andijvie op een mooie schaal.
  • Grill de kippendijfilets aan beide zijden in een ingevette grillpan op hoog vuur aan beide zijden. Vervolgens om en om verder laten garen. Voeg tussentijds zo nodig olijfolie toe.
  • Snijd de gegrilde kip in repen en schik deze op de salade. Schep tenslotte de dressing in het midden.
  • Serveer de kip shawarma met andijviesla met koolhydraatarm platbrood van fatheaddeeg.

KoolhydraatarmRecept.nl. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het!Stuur een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept



Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!

Onze 3 bestsellende kookboeken!

Lekker & makkelijk Koolhydraatarm, ISBN 9789082659801
Gewoon Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659818
Verrukkelijk Koolhydraatarm, met 4 weekmenu’s – ISBN 9789082659870

Kookboek bestellen?

Al onze kookboeken worden in eigen beheer uitgegeven via Hans zijn eigen Uitgeverij Boekdelen. Daarnaast zijn ze ook gewoon te koop via de reguliere boekhandels in Nederland en België. Steun bij voorkeur je lokale boekhandel! Mochten die het niet op voorraad hebben kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Ook in online winkels kun je onze boeken bestellen. Bijvoorbeeld via Bazarow.com,  Libris Bookspot of Bruna, verzenden is overal gratis! In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage. 

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het het best bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje op Boekdelen.com:


3 gedachten over “Kip shawarma met andijviesla, van Marloes”

  1. 5 sterren
    Ik vond dit recept op Pinterest. Absoluut verrukkelijk. Dank je wel voor het delen

  2. Dit klinkt onwijs goed! En ziet er lekker uit! Ik ga nu de marinade maken als het klaar is maak ik een foto, bedankt voor het recept

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top