Kip shawarma met andijviesla, van Marloes

Kip shawarma met andijviesla, van Marloes

Shawarma? Jazeker, ook wel bekend als choarma, shaurma of shoarma. Marloes maakt haar shawarma kruidenmix voor de marinade lekker zelf. Want de kant-en-klaar shoarmamixen uit de buurtsuper kunnen daar echt niet tegenop. Het leuke van dat soort kruidenmixen is ook dat je er gelijk een voorraadje van kunt maken, ons advies neem van alle specerijen/kruiden minstens 4 x de hoeveelheid en schijf erop: “Shawarmamix van Marloes”. Bewaar het potje donker en koel in je kruidenkastje. Die eigen kruidenmix geeft de kip shawarma met andijviesla precies de juiste smaak! Met deze ingrediënten bevat het shoarma gerecht per portie 5.95 g koolhydraten,  48 g eiwitten en 21.4 g vet.

Marineren en smaak van de shoarma

Het gerecht is heel makkelijk om te maken, je moet alleen even rekening houden met de marineertijd. Marloes adviseert de kippendijfilets gewoon een hele nacht te laten marineren, dat lijkt ons inderdaad een goed plan. Zo kan de marinade zijn werk doen en krijg je super malse shawarma! Bovendien heb je dan de volgende dag maar heel weinig werk. 

Shawarma uit het Midden-Oosten

Shawarma (Arabisch : شاورما) is een schotel uit het Midden-Oosten. Het gerecht bestaat officieel uit dunne plakjes vlees die hoog opgestapeld worden op een spies.  Vervolgens wordt de spies al draaiend langzaam geroosterd. Oorspronkelijk wordt shoarma gemaakt van lams- of schapenvlees. Echter de huidige (westerse) shoarma kan evengoed kip, kalkoen, rund-, of kalfsvlees zijn. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn met zo’n fraaie traag ronddraaiende grill. Daarom gebruiken wij de grillpan. Je grilt de hele filets om en om en snijd ze vlak voordat je de kip shawarma met andijviesla serveert in stukken.  Omdat het vlees koud ook lekker smaakt, zou je het ook mee kunnen nemen in een koeltas naar je werk!


Heb je ook een lekker, voor ons onbekend, eigen koolhydraatarm recept met foto? Stuur ‘m in via deze speciale bezoekersrecepten pagina. Wie weet wordt het “Bezoekersrecept van de maand” en win je een van onze kookboeken!

Alle bezoekersrecepten

Kip shawarma met andijviesla, van Marloes

Zo maak je kip shawarma met andijviesla

Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


Kip shawarma met andijviesla, van Marloes
Recept afdrukken Bewaren
5 van 1 stem

Kip shawarma met andijviesla, van Marloes

Bezoekersrecept

Door: Marloes
Dit is homemade shawarma zoals het oorspronkelijk wordt gemaakt! De shoarmakruiden die je in Nederland koopt kunnen daar echt niet tegenop. Het gerecht is heel makkelijk om te maken. Echter i.v.m. de tijd om te marineren moet je het wel even plannen.
Voorbereiden5 min
Koken/oven15 min
Marineren2 uur
Totaal2 uur 20 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: fornuisgerecht, gevogelte, grillen, roosteren & bbq, kruidenmix, meeneem maaltijd

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën 406.6 kcal
Koolhydraten 5.95 g
Eiwit 48 g
Vetten 21.4 g
Vezels 4.1 g

Uit recept:

2 porties

Ingrediënten

  • 350 g kip lekkerst is kippendijfilet

Marinade

Dressing

Salade

Bereiden

Kip marineren

  • Meng alle ingrediënten voorde marinade. Gebruik cayennepeper altijd naar eigen smaak, dat kan vrij pittig zijn namelijk.
  • Meng in een ruime (afsluitbare) kom de (ongesneden) kippendijfilet met de marinade. Schep goed door, zodat de kip helemaal bedekt is met de marinade. Laat minstens 2 uur afgedekt in de koelkast marineren. Een hele nacht kan ook, dat komt zeker de smaak ten goede.

Na 2 uur, of de volgende dag

  • Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar, proef en breng op smaak met paprikapoeder en zout. Zet apart tot het serveren.
  • Schik de andijvie op een mooie schaal.
  • Grill de kippendijfilets aan beide zijden in een ingevette grillpan op hoog vuur aan beide zijden. Vervolgens om en om verder laten garen. Voeg tussentijds zo nodig olijfolie toe.
  • Snijd de gegrilde kip in repen en schik deze op de salade. Schep tenslotte de dressing in het midden.
  • Serveer de kip shawarma met andijviesla met koolhydraatarm platbrood van fatheaddeeg.

Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!



(Gezien 2.138 keer, 54 vandaag)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekker recept? Geef sterren!




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ken je onze Facebook pagina al?

Like