Ketogene vetbommen – 3 energiebommetjes

De komende weekenden deel ik mijn lekkerste ketogene vetbommen (ik noem ze liever energiebommetjes) met jullie. Zo ontstaat vanzelf een mooie overzicht van vetbommen, daarna heb je vast meer dan genoeg inspiratie om zelf verder te experimenteren! Hieronder vind je serie 1, met een lekker zoete crunchy Amandel peperkoekbonbon, een frisse Fruit cheesecake en een ongelooflijk romige Speculaas-roomkaasbom.

3x Ketogene vetbommen!

Een ketogene vetbom is een klein koolhydraatarm hapje. Zulke hapjes bevatten altijd een ruime hoeveelheid vet maar zijn dus laag in koolhydraten. Vandaar de naam vetbom! Houd een paar een simpele principes aan bij het maken van de energiebommetjes, dan kun je eindeloos variëren en experimenteren op dit thema en zo heel makkelijk zelf je eigen favorieten ontdekken! Lees mijn uitleg over die principes bij ketogene vetbommen!

Hieronder drie lekkere ketogene vetbommen. Amandel peperkoekbonbon, Fruit cheesecakes en een heerlijk romige Speculaas roomkaasbom. Laat je het even weten nadat je dit gemaakt hebt? Dat kan bijvoorbeeld in de reacties onderaan of op onze Facebookpagina, Twitter en Pinterest met #KoohydraatarmRecept Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank!


1e Recept energiebom

ketogene vetbom

Amandel peperkoekbonbon

Een serie heerlijke ketogene vetbommen. Bovendien ontzettend snel en simpel te maken.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: vetbom
Voorbereiden: 10 min
Invriezen: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,35 gram koolhydraten per stuk
Uit recept: 16 stuks

Ook nodig

  • (Ikea) Bonbonvormpje

Ingrediënten

Bereiden

  • Meng alles door elkaar. Proef en voeg eventueel wat zoetstof toe.
  • Vul 16 kleine bonbonvormpjes en zet deze 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven.
Vetbommen bewaren
  • Bewaar de ketogene vetbommen in de diepvries of enkele dagen in de koelkast tot consumptie.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

2e Recept energiebom

Fruit cheesecake

Wel iets meer werk, maar zeer smaakvol soort cheesecakeje met rood fruit. Je kunt natuurlijk je eigen favoriete verse rode vruchten gebruiken. Ik gebruik 's winters gemengd diepvriesfruit voor de ketogene vetbommen, dat gaat ook prima.
5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: vetbom
Voorbereiden: 25 min
Totale tijd: 25 min

Koolhydraten - hoeveelheid

1 gram koolhydraten per blokje
Uit recept: 20 blokjes

Ingrediënten

Bodem
Fruitlaag
Roomkaaslaag

Bereiden

Bodem
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en leg een velletje bakpapier in een springvormpje van 16 cm. Meng het amandelmeel met de gesmolten roomboter en druk in de vorm. Bak de bodem ongeveer 5 minuutjes en laat afkoelen.
Fruitlaag
  • Smelt ondertussen voor de fruitlaag boter en kokosolie in één pannetje.
    Pureer het fruit met 3 el roomkaas, de gesmolten kokosolie en roomboter, citroensap en vanille met de staafmixer tot een gladde massa. Roer goed door en proef. Voeg eventueel wat zoetstof toe.
  • Als de bodem voldoende is afgekoeld verwijder de ring en haal het bakpapier eraf. Leg de koek terug op de bodem van de vorm. Besmeer de gebakken bodem met de roomkaas en plaats de ring terug. Stort vervolgens de fruitmassa erop en strijk de bovenkant glad.
Vriezen
  • Plaats 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven en snijd (halfbevroren) in stukken.
  • Bewaar de ketogene vetbommen in de diepvries. Als mini ijsje te eten.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

3e Recept  energiebom

Speculaas-roomkaasbom

Deze ketogene vetbommen zijn ongelooflijk romig en superlaag in koolhydraten, zeker als je de chocola en nootjes achterwege laat! Ik maak de vetbommen in de keukenmachine maar met een handmixer kan het ook prima.

(Thema) Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 181

5 van 1 stem
Afdrukken Reacties Bewaren
Gang: Tussendoortje (zoet)
Keuken: Amerikaans N/Z
Trefwoord: vetbom
Voorbereiden: 15 min
Vriezen: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 min

Koolhydraten - hoeveelheid

0,3 gram koolhydraten per stuk
Uit recept: 26 stuks

Ook nodig

  • Siliconen bonbonvormpjes

Ingrediënten

Garnering, optioneel

Bereiden

  • Smelt kokosolie op laag vuur en laat een beetje afkoelen.
  • Mix roomkaas, zoetstof en speculaaskruiden in de keukenmachine of met een handmixer door elkaar. Voeg terwijl je op lage snelheid blijft mixen in een dunne straal de gesmolten kokosolie toe aan de roomkaas.
  • Verdeel de massa over 26 bonbonvormpjes.
    Ik gebruikte een popcakevorm en bloemetjes. Maar alle siliconen ijsblokjes-, of mini-muffinvormpjes kunnen net zo goed.  Steek er kleine prikkertjes in.
  • Zet de vorm 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven.
Tips
  • Doop de ketogene vetbommen (bevroren) in gesmolten chocola en daarna in hennepzaad of gehakte nootjes.
  • Bewaren in de diepvries, deze vetbom eet je als een mini ijsje.

© Uitgeverij Boekdelen - KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!

 


Bestel een van onze kookboeken in alle reguliere boekhandels (NL en België) of online winkels, zoals Libris, AKO, Bruna of Bol.com!

Klik op de boeken en lees er alles over en bekijk de inkijkexemplaren!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 reacties op “Ketogene vetbommen – 3 energiebommetjes”

Ken je onze Facebook pagina al?

Like

 

404 Shares
Share181
Pin223
Tweet