Ketogene vetbommen – 3 energiebommetjes

De komende weekenden deel ik mijn lekkerste ketogene vetbommen (ik noem ze liever energiebommetjes) met jullie. Zo ontstaat vanzelf een mooie overzicht van vetbommen, daarna heb je vast meer dan genoeg inspiratie om zelf verder te experimenteren! Hieronder vind je serie 1, met een lekker zoete crunchy Amandel peperkoekbonbon –  0.17 gram koolhydraten per stuk, de frisse Fruit cheesecake – 0.89 gram koolhydraten per stuk en een ongelooflijk romige Speculaas-roomkaasbom – 0.43 gram koolhydraten per stuk.

3 x Ketogene vetbommen!

Een ketogene vetbom is een klein koolhydraatarm hapje. Zulke hapjes bevatten altijd een ruime hoeveelheid vet maar zijn dus laag in koolhydraten. Vandaar de naam vetbom! Houd een paar een simpele principes aan bij het maken van de energiebommetjes, dan kun je eindeloos variëren en experimenteren op dit thema en zo heel makkelijk zelf je eigen favorieten ontdekken! Lees mijn uitleg over die principes bij ketogene vetbommen!

Hieronder drie recepten (apart uitgewerkt) voor lekkere ketogene vetbommen:

  • Amandel peperkoekbonbon
  • Fruit cheesecakes
  • Speculaas roomkaasbom

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!


1e Recept energiebom

Amandel peperkoekbonbon

ketogene vetbom
Door: Anna-Karina van Denderen
Een serie heerlijke ketogene vetbommen. Bovendien ontzettend snel en simpel te maken.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Invriezen 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 min

Ook gebruikt

  • (Ikea) Bonbonvormpje

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 23.37 kcalkoolhydraten 0.17 geiwitten 0.47 gvetten 2.24 gvezels 0.03 g
Hoeveelheid (aan te passen)16 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Meng alles door elkaar. Proef en voeg eventueel wat zoetstof toe.
  • Vul 16 kleine bonbonvormpjes en zet deze 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven.

Vetbommen bewaren

  • Bewaar de ketogene vetbommen in de diepvries of enkele dagen in de koelkast tot consumptie.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

2e Recept energiebom

Fruit cheesecake

Door: Anna-Karina van Denderen
Wel iets meer werk, maar zeer smaakvol soort cheesecakeje met rood fruit. Je kunt natuurlijk je eigen favoriete verse rode vruchten gebruiken. Ik gebruik 's winters gemengd diepvriesfruit voor de ketogene vetbommen, dat gaat ook prima.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min

Voedingswaarde

Per blokje
calorieën 148.02 kcalkoolhydraten 0.89 geiwitten 1.13 gvetten 15.55 gvezels 0.28 g
Hoeveelheid (aan te passen)20 blokjes

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Bodem

Fruitlaag

Roomkaaslaag

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en leg een velletje bakpapier in een springvormpje van 16 cm. Meng het amandelmeel met de gesmolten roomboter en druk in de vorm. Bak de bodem ongeveer 5 minuutjes en laat afkoelen.

Fruitlaag

  • Smelt ondertussen voor de fruitlaag boter en kokosolie in één pannetje.
    Pureer het fruit met 3 el roomkaas, de gesmolten kokosolie en roomboter, citroensap en vanille met de staafmixer tot een gladde massa. Roer goed door en proef. Voeg eventueel wat zoetstof toe.
  • Als de bodem voldoende is afgekoeld verwijder de ring en haal het bakpapier eraf. Leg de koek terug op de bodem van de vorm. Besmeer de gebakken bodem met de roomkaas en plaats de ring terug. Stort vervolgens de fruitmassa erop en strijk de bovenkant glad.

Vriezen

  • Plaats 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven en snijd (halfbevroren) in stukken.
  • Bewaar de ketogene vetbommen in de diepvries. Als mini ijsje te eten.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Heb je vragen, wil je reageren of een leuke foto showen? Dat kan! Dat vinden wij en anderen namelijk heel leuk & alvast dank! Gebruik het reactieformulier hieronder of tag ons op Facebookpagina, Instagram of Pinterest. Graag met #KoohydraatarmRecept!

3e Recept  energiebom

Speculaas-roomkaasbom

Door: Anna-Karina van Denderen
Deze ketogene vetbommen zijn ongelooflijk romig en superlaag in koolhydraten, zeker als je de chocola en nootjes achterwege laat! Ik maak de vetbommen in de keukenmachine maar met een handmixer kan het ook prima.

(Thema) Ook in Gewoon Koolhydraatarm, blz. 181

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Vriezen 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 min

Ook gebruikt

  • Siliconen bonbonvormpjes

Voedingswaarde

Per stuk
calorieën 89.08 kcalkoolhydraten 0.43 geiwitten 0.59 gvetten 9.58 gvezels 0.05 g
Hoeveelheid (aan te passen)26 stuks

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Garnering

De meeste ingrediënten zijn klikbaar. Dan krijg je meer info over o.a. verkooppunten, voedingswaarden en/of vervangtips. HANDIG!

Bereiden
 

  • Smelt kokosolie op laag vuur en laat een beetje afkoelen.
  • Mix roomkaas, zoetstof en speculaaskruiden in de keukenmachine of met een handmixer door elkaar. Voeg terwijl je op lage snelheid blijft mixen in een dunne straal de gesmolten kokosolie toe aan de roomkaas.
  • Verdeel de massa over 26 bonbonvormpjes.
    Ik gebruikte een popcakevorm en bloemetjes. Maar alle siliconen ijsblokjes-, of mini-muffinvormpjes kunnen net zo goed.  Steek er kleine prikkertjes in.
  • Zet de vorm 30-60 minuten in de vriezer om op te stijven.

Tips

  • Doop de ketogene vetbommen (bevroren) in gesmolten chocola en daarna in hennepzaad of gehakte nootjes.
  • Bewaren in de diepvries, deze vetbom eet je als een mini ijsje.

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel het door!Laat een reactie achter, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept

Onze kookboeken bomvol koolhydraatarme, keto recepten


Bestel bij voorkeur in de reguliere boekhandel om de hoek (Nederland én België). Mochten die onze kookboeken niet op voorraad hebben dan kunnen ze het altijd (gratis) voor je bestellen. Of bestel online via Bazarow.com, Libris, AKO, Bookspot of Bruna verzenden is overal gratis! Natuurlijk staan de keto kookboeken ook bij Bol.com in de etalage.

Wil je ons heel direct steunen? Of wil je het boek cadeau geven en/of laten signeren dan kun je het ook bestellen via ons eigen Boekdelen winkeltje. Je betaalt dan wel een bijdrage verzendkosten.

Klik op de titels, bekijk de inkijkexemplaren en lees er alles over!


Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties