Keto Zweedse smörgåstårta of Sandwichtaart

Prachtig hè deze keto Zweedse smörgåstårta of sandwichtaart. Echt een knalrecept, heel feestelijk en geschikt voor meerdere personen. Super leuk om te maken! Je kunt het werk voor een groot deel voorbereiden, ideaal voor een gezellige picknick of familiebrunch! Uit het recept kun je 12 porties (vierkantjes) snijden, zie ook de foto’s. Als je meer nodig hebt, maak je het dubbele recept. Je begint natuurlijk met zelf koolhydraatarm brood bakken voor de taartlaagjes. Ondertussen maak je de vullingen en de crème voor de topping. De keto sandwichtaart kun je samengesteld wel een nacht bewaren, de laatste decoratie doe je vlak voor het serveren.

Advertentie

Smörgåstårta?

Smörgåstårta is van oorsprong een Zweeds gerecht, maar eigenlijk populair in heel Scandinavië. Het is een frisse, hartige taart van laagjes brood met een vulling van roomkaas ertussen en versierd met diverse ingrediënten. De versiering bestaat meestal uit (gerookte) vis, andere zee-beestjes, plakjes ei, komkommer en verse kruiden. Echter er is geen vast recept voor, dus je kunt gewoon je eigen favoriete vulling gebruiken als vis je minder aanspreekt. In de keto Zweedse smörgåstårta of sandwichtaart gebruiken wij gerookte zalm en rivierkreeftjes. Onze keto sandwichtaart bevat per stukje kcal 305.32 ⋆ koolhydraten 2.13 g ⋆ eiwitten 8.91 g ⋆ vetten 28.49 g ⋆ vezels 1.65 g.


Onze koolhydraatarme kookboeken!

Onze (papieren) kookboeken zijn heuse bestsellers te noemen! De boeken worden in eigen beheer uitgegeven en zijn overal te koop. Of koop er een online bij bijvoorbeeld Libris of Bruna. In België zijn de boeken te koop via o.a. de Standaard Boekhandels. Natuurlijk staan de boeken ook bij Bol.com in de etalage.

Draag je ons een warm hart toe en wil je ons heel direct steunen? Of wil je een boek cadeau geven of laten signeren dan kun je het het best bestellen via onze eigen Boekdelenwinkel:

Verrukkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
uitsluitend via Boekdelen!

ISBN 9789082659870

BIJNA uitverkocht!

Gewoon Koolhydraatarm
Actieprijs van 1 april -13 mei
€ 17,50!!

ISBN 9789082659818

Lekker & Makkelijk Koolhydraatarm
Prijs € 23,50
laatste exemplaren!

ISBN 9789082659801
Kookboek van het jaar 2021



Nog zo’n lekker koolhydraatarm recept?

♥ Zoek meer koolhydraatarme & keto recepten met onze receptenzoeker, ons jaararchief of bekijk deze suggesties:

Zo maak je keto Zweedse smörgåstårta of sandwichtaart

Wat vind jij hiervan?

Geef de recepten sterren!

Heb je vragen over het koolhydraatarm dieet of keto leefstijl? Stuur een e-mail of ga naar onze Facebookpagina, Pinterest of Instagram

Een leuke foto showen? Tag ons op de socials met #KoolhydraatarmRecept

keto Zweedse smörgåstårta of sandwichtaart

Keto Zweedse smörgåstårta of sandwichtaart

Wat een knalrecept is deze keto Zweedse smörgåstårta. Feestelijk en geschikt voor meer personen. Je kunt dit voor een groot deel voorbereiden, handig voor een gezellige picknick of familiebrunch!
4.67 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rusten en afwerken 20 minuten
Totale tijd 1 uur

Voedingswaarde

Per portie
kcal 305.32 koolhydraten 2.13 geiwitten 8.91 gvetten 28.49 gvezels 1.65 g
Hoeveelheid (aan te passen)12 porties

(testfunctie, werkt nog niet op alle apparaten/browsers)

Ingrediënten

Vulling 1

Vulling 2

Mierikswortelcrème

Klik op de ingrediënten voor info over voedingswaarden, vervangtips en/of verkooppunten. HANDIG!

Bereiden
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 175 °C en bekleed een ovenschaal (20 x 12 cm) met natgemaakt, uitgeknepen bakpapier. Dan til je het brood er makkelijk uit.

Brood maken

  • Smelt voor het brood de roomboter op laag vuur. Klop in een beslagkom de eieren en roomkaas los. Voeg de gesmolten boter, amandelmeel, psylliumvezels en bakpoeder toe en meng tot een egaal beslag. Laat 5 minuten rusten om in te dikken.
    Doe het deeg/beslag over in de beklede ovenschaal en bak het brood 30 minuten of tot het gaar is. Til uit de vorm en laat helemaal afkoelen.

Mengen

  • Meng ondertussen -in 3 verschillende kommen- de ingrediënten voor de 2 vullingen én voor de mierikswortelcrème. Zet ze alle drie koel weg totdat je de taart gaat besmeren en samenstellen.

Besmeren

  • Snijd het brood horizontaal in 3 dunne plakken.
    Besmeer een plak met vulling 1. Besmeer een plak met vulling 2. Stapel ze op elkaar. Leg de onbesmeerde plak erop en druk voorzichtig ietsje aan. Je kunt dit in huishoudfolie verpakken en enkele uren of een nachtje in de koelkast zetten, dan krijg je een heel smeuïge taart.

Serveren

  • Zet de taart op een serveerplank en smeer rondom af met de mierikswortelcrème. Garneer de sandwichtaart gul, geef er vooral je eigen creatieve draai aan!

© Uitgeverij Boekdelen KoolhydraatarmRecept.nl Alle rechten voorbehouden. Teksten en recepten van blogs en/of afbeeldingen mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen. Lees meer over Auteursrecht op internet

Heeft het gesmaakt? Vertel!Stuur ons een e-mail, of tag ons op de socials met #koolhydraatarmrecept


Trefwoorden

Scroll naar boven